keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

#372: Kuukauden sponsoripostaus

Kesäkuun sponsorituotteen esittely lykkääntyi nyt tänne heinäkuun alkuun, mutta se tuskin haittaa ketään. Sain tällä kertaa Veljekset Wahlstenilta varsin ajankohtaisen ja hyödyllisen tuotteen testattavakseni. Kaikki ovat varmasti kuulleet sanonnan "kesä ja kärpäset", mikä valitettavasti ainakin näin Suomessa pitää paikkaansa. Niinpä kesäkuussa pääsin testaamaan itselleni aivan uutta tuotetta, Dr. Repelin hyönteiskarkotetta.
 
Olen aiemmin käyttänyt monia erilaisia hyönteiskarkotteita aina erilaisista kaupan halppistuotteista siihen vanhaan ja tuttuun pikiöljyyn, vaihtelevin tuloksin. Pikiöljyhän on varmasti tunnetusti se kaikista tehokkain keino karkottaa ötökät, mutta sen haju on niin voimakas, etten itse pystyisi koskaan käyttämään sitä omalla hevosellani. Muistan aina, kuinka laitoimme sitä tuntihevosille ennen pitkää laidunlomaa ja voi että, miten talli haisi sen jälkeen! Tokikaan Champ ei laidunna ympärivuorokautisesti eikä edes puolta päivää, joten tarve suojautua ötököiltä ei ole niin suuri.
 

 
Aiemmat kokemukseni erilaisista hyönteiskarkotteista ovat vaihtelevia. Suomessa olen todennut, ettei ainakaan niillä kaupan halvimmilla purkeilla saa aikaan minkäänlaista toivottua tulosta: vähän kuin suihkuttaisi rahaa ilmaan. Tähän asti olen käyttänyt Effolin tuotteita ja katsellut vierestä, kun muut ovat suitsuttaneet Dr. Repeliä parhaaksi mahdolliseksi tuotteeksi. En ole koskaan saanut aikaiseksi vaihtaa ja kokeilla, mutta onneksi sen nyt tein.
 
Suihkutan hyönteiskarkotetta Champille aina ennen laitumelle laittamista ja lämpimillä, tuulettomilla säillä myös tarhaan ja ratsastukseen. Champ pelkäsi mulle tullessaan suihkutusta ihan älyttömästi ja se meinasi saada vetopaniikin, jos tulin suihkepullon kanssa lähellekään sitä. Nykyään se antaa suihkuttaa hyvin namien avulla ilman minkäänlaista paniikkia itsensä kokonaan, joten meillä ei tarvitse enää leikkiä sienten ja muiden pyyhkimistapojen avulla. Onneksi näin!
 
Champille tulee herkästi laitumella ollessaan paljon pieniä patteja varsinkin kaulaan ja pään/kaulan liittymäkohtaan, sillä se on klipattu. Ötökät pääsevät nimittäin syömään hevosta karvapeitteen suojan puuttuessa herkemmin, jolloin asianmukainen suojaus on tarpeen. Ötökkäloimea en ole nähnyt tarpeelliseksi ostaa, sillä ruuna on niin vähän laitumella - maksimissaan kaksi tuntia päivässä. Muita hyönteiskarkotteitani käyttäessäni noita patteja tuli Champille joka kerta, mutta Dr. Repelin kanssa niitä on tullut vain silloin tällöin ja aina paljon vähemmän.

 
Dr. Repeliä myydään Veljekset Wahlstenilla 1 litran pakkauksissa ja nimenomaan suihkepulloversiona. Sen luvataan suojaavan yhdellä käyttökerralla jopa kaksi viikkoa, mutta todellisuudessa tuotetta pitää käyttää useammin: hevonen kun saattaa hikoilla, ulkona sataa tai muuten aine kulua temmellyksessä pois suojaamasta.
 
Veljekset Wahlstenin sivuilla Dr. Repeliä kuvataan seuraavanlaisesti: "Tuotteen tehosta tekee erinomaisen neljä karkotteen sisältämää biosidiä: Sympermetriini, Pyretriini ja Permetriini. Neljäs biosidi PBT tehostaa edellisten vaikutusta." Itselleni nuo termit eivät sen suuremmin aukea, enhän ole mikään bioteknikko, mutta kokemuksella voin sanoa tuotteen toimivan oikein hyvin. Hintaa litran pullolla on 39,90€.
 
Mitä hyönteiskarkotteita te käytätte? Mistä syystä?

53 kommenttia

 1. Meillä on kanssa tuo dr repel käytössä, koska oon todennut toimivimmaksi :) jos sitä ei jostain syystä saa niin sitten käytetään effolia, siinä on sentään joku vaikutus havaittavissa toisin kuin jossain markettituotteissa...:) meillä on kolme hevosta, ja yhdellä käytetään myös ötökkäloimea oikeastaan läpi kesän, sillä ilman loimea se saa tosi herkästi patteja ötökänpuremista, ja niitä tulee niin paljon että vaativat yleensä kortisonihoitoa :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, harmi että noin suuri reaktio tulee hevoselle ötököistä :(

   Poista
 2. Meillä on myös Dr. Repeliä. Pikiöljyn lisäksi toinen aivan järkyttävän hajuinen, mutta taatusti toimiva on Porsivet, mutta minäkään en ikinä kykynisi niitä noilla tallissa asuvilla käyttämään. Laidunhepat on sitten asia erikseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kans porsivettiä. On hyvää mutta haju on aivan KAMALA! Meillä laitetaan sitä vaan ulkona, koska sinne talliin tukehtuis kaikki, jos sitä suihkuttelis siellä! Ennen oli myös tota Dr. Repeliä. Oli kyl tosi hyvää! :)

   Poista
  2. Jep, porsivet on kyllä ihan järkyttävä ja sitä en edes pysty haistamaan :D

   Poista
 3. Meillä oli myös Dr.Repeliä.Mutta sen käyttö loppui aika lyhyeen,kun todettiin että mun poni on myrkylle alleginen. Mutta toisella hepalla toimi kyllä tosi hyvin.

  VastaaPoista
 4. Dr repel on ehdoton. Meillä on todella paljon ötököitä ja hyttysiä (laitumet metsän vieressä), joten ilman mitään suojauksia hevoset tulevat hulluiksi. Ennen käytin ötökkäloimea ja myrkkyjä, mutta löydettyäni Dr repelin on ötökkäloimetkin saanut heittää syrjään, tuo on ainoa aine joka tehoaa! Tänä keväänä kokeilin hetken jotain Effolin suihketta, mutta se ei toiminut lainkaan.

  VastaaPoista
 5. hirveetä myrkkyä tuo aine!! löytyi tuommonen puteli tallin kätköistä ja lensi kyllä sinne takaisin varoitukset luettuani.. tuohan on vaarallista ainetta ihmiselle, niin sitten hevoseen laittaa.. huhhuh. ohjeessa oli ettei ainetta saa joutua hevosen iholle.. karvan alla on iho niin pakostahan sitä sinne menee..
  hirveät ympäristövaroitukset yms.. mutta samapa se mulle mitä omaan hevoseesi tunget, meidän hepat ei tuohon koske

  VastaaPoista
 6. Meillä on ollut kokeilussa tuota samaa ainetta mutta toinen hevonen alkoi saamaan ihan järkyttävästi paukamia joka puolelle mihin ainetta oli sumutettu ja ei kyllä meillä tuntunut ainakaan ötököitä pois vievän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama homma meillä ja kaverillakin!

   Poista
  2. Harmi, ettei sopinut teille. Toivottavasti löytyi jotain muuta toimivaa :)

   Poista
 7. Mä rakastan pikiöljyn hajua!!!:o mut toi porsivet on kyllä jotain niin kamalaa (nimim. kirjaimellisesti oksensin kun sitä laitoin. .) Ootko ihan surutta laittanu tota joka päivä?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon mä laittanut tuota nyt aina kun olen joutunut hevosen huuhtelemaan vedellä eli melkein joka päivä :)

   Poista
 8. Terva on paras! :) Meillä siinä on seassa hunajaa, jotta on voidemaisempaa yms.

  VastaaPoista
 9. Uskaltaako tätä Champin kaltaisella hevosella käyttää, jolla karva klipattu kesäaikanakin minimiin? Ihokosketusta kun pitää varoituksen mukaan välttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Champilla on ainakin tällä hetkellä aika pitkä kesäkarva, se pitäisi kyllä klipata, mutta sitten kaikki ötökät syö sen hengiltä ja ötökkäloimea on pakko pitää.. Enkä millään jaksaisi klipata, mutta kai se on ennen kisoja pakko :D

   Poista
 10. Meillä myös Rebeli käytössä ja kyllä katosi paarmat ja polttiaset heti kun ekan kierroksen oli vetänyt! Muutenhan tuo on todella hyvä aine mutta se myrkky määrä mitä siinä on...Huh!

  VastaaPoista
 11. Meillä on ötökkäihottuman vuoksi käytössä pikiöljy, kun mikään muu ei riitä suojaamaan tarpeeksi. Mä taas tykkään siitä tuoksusta! :-D

  VastaaPoista
 12. Itsekin tänä kesänä tullut käytettyä tuota ensimmäistä kertaa... Todella toimiva, mutta myrkyllinen. Mun ystävän hevonen oli hoidossa/koulutuksessa ja siellä siihen suihkutettiin joka päivä tuota dr. Rebeliä ja kun poni tuli takasin niin karva oli tosi huonossa kunnossa. Itse tykkään eniten porsivetistä, se on halpaa ja toimivaa, ainut miinus siinä on että haju on hirveä ja se haju jää esim käsiin jos sitä käsiin menee :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo mä en laittaisi porsivetia vaikka maksettais, se on jotain niin jäätävää nimittäin :D

   Poista
 13. Meidän tallin kaikki kolme hyönteisihottumaista hevosta käyttää juurikin tätä Dr. Rebeliä! :) Hyväksi on todettu kaikilla, joilla ennen oli harjasta ja hännästä jäljellä enää pieni tukko jouhia. Suosittelen!

  VastaaPoista
 14. Meillä käytettiin viime kesänä kans tätä Dr. Rebeliä, mutta todettiin loppukesästä että ihan perus Off -hyönteismyrkyt toimii parhaiten. Toimii vähän muihinkin ötököihin kuin hyttysiin ja samaa myrkkyä pystyi suihkimaan omaankin niskaan eikä tarvinnut miettiä käyköhän tämä myrkky edes ihmisille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en ookaan koskaan kokeillut noita, mutta varmasti toimivat! :)

   Poista
 15. Meillä myös aikaisemmin tuntihepoille käytetty tätä, mutta jos ei laitettu tarpeeksi usein (=käytetty vastoin ohjeita) niin ei toiminut ollenkaan. Aluksi näytti että toimii hyvin, mutta sitten "vaikutus katosi", nyt palattu käyttämään taas Prob Deo -hyönteismyrkkyä joka toimii oikein sekoitettuna loistavasti sekä on hyvä iholle :) vaikka haju ei paras mahdollinen olekaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jep, hyvä että teillä löytynyt sopiva vaihtoehto :)

   Poista
 16. Kysyn ihan mielenkiinnosta: Kun Champ on klipattu, niin eikö tätä valmistetta joudu väkisinkin suoraan iholle? Vai kuinka lyhyessä karvassa pidät hepan kesällä? :)

  Meillä taas ainut toimiva hyttysmyrkkyvalmistaja on ollut Effol, tosin tätä en ole kokeillut. Mutta Effolin hyönteisgeeli on todella hyvää tavaraa ainakin meidän käytössä, ei ole paljon ötökät syöneet hevosta sen käytön aikana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt Champilla on aika pitkä karva, se pitäisi klipata, mutten ole saanut aikaiseksi. Jos klippaan sen, jouhun ehdottomasti näillä keleillä pitämään sillä hyönteisloimea, ettei ötökät syö sitä hengiltä - se kun saa patteja jo alkukeväästä ollessaan klipattu. Mutta silloin pitää punnita tuo Repelin käyttö uudelleen :)

   Poista
 17. Voisitko tehdä ns kattavan varustepostauksen omista ratsastusvaatteistasi, ratsastuspaidat jne mukaanlukien? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä varmaan joskus voin, tosin en tykkää esitellä varusteitani, kun ei niissä mitään sen kummempaa esittelemistä ole, vaatteitta kaikki siinä missä muutkin.

   Poista
 18. tää sisältää aineita, joiden kuuluisi olla reseptin takana...... huoh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta eikö oo hyvä, että ne kerrotaan ihan suoraan, eikä piilotella? ;)

   Poista
 19. Meillä on testattu ihan kaikki mahdolliset tökötit, myös dr repel eikä auttanut mitään... Ainoa mikä toimii täällä Pohjoisessa mäkäräisiä ja polttiaisia vastaan on pikiöljy sekoitettuna rypsiöljyyn. Hajuunkin tottuu nopeasti - tosin en ole koskaan siitä hajusta välittänytkään, kun haisee aivan tervalle ja tervahan tuoksuu ihan hyvälle? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kuulostaapa todella sottaiselta tuo rypsiöljy :D Mä varmaan menettäisin hermoni siinä hommassa, mutta onneksi täällä ei ole niin paljon ötököitä (kopkop!)

   Poista
 20. Itse käytän tervapohjaisia hyönteiskarkotteita koska ovat "luonnollisempia" :)

  VastaaPoista
 21. Suopsittelen kokeilemaan paarmaöljyä, saa litran putelissa jota laitetaan sienellä, kyllä paarmat ainakin meillä kaikkoaa! Oon kokeillut kaikenmaailman sumutteet mutta paarmat kiusaa, tuolla "öljyllä" läks kyllä hyvin, ainut miinus että jaa etenkii valkosee hevosee "mustat viivat" :D mutta pikkuvika kun helpottaa heppojen oloo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. on siis paarmaöljy nimellä mutta tervaa on..:)

   Poista
  2. Tiedän myös kyseisen tuotteen ja on todella erinomainen ja edullinen. Tuote ei sisällä tervaa, vaikka tervan hajuinen onkin.

   Poista
 22. Meillä ei tuo Dr. Repel toiminut, ei sitten yhtään... Nyt on jotain Solheds nimistä juttua, ja se on toimivaa!:) Suosittelen!;)

  VastaaPoista
 23. Meillä tätä suihkutetaan kaikkiin 17 hevoseen, suoraan muuniinkin niille jotka tarvitsee, eikä ikinä ole tullut mitään ongelmia :) Tietysti on hevosia jotka eivät siedä joitain aine osia. Ennen hevosia, joihin on tätä laitettu, ei saanut teurastaa, mutta sekin kielto on peruttu ajat sitten :) Ja tätähän ei saisi joka päivä suihkia, ellet pese hevosta päivittäin, meilä n. viikko on ollu hyvä väli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, näinpä juuri! Kiva että teillä hyviä kokemuksia :)

   Poista
 24. Mä en kanssa Dr. Repeliä käyttäis mun hevosella. Tuohan on oikeasti myrkky kun taas Effol on karkoite ( vaikuttavat aineet eri). Esimerkiksi muurahaismyrkyissä käytetään samoja ainesosia kun Dr. repelissä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokainen tekee päätöksensä itse ja varmasti sun päätös on teillä se oikea :)

   Poista
 25. Dr Rebeliä käytin muutama kesä sitten mutta kun sitä suihkutti niin hajusta jo voi päätellä kuinka myrkyllinen se on. Huh huh mikä haju siitä tuli. Vaika yritti vältellä hengittämistä vielä kotona tunsi kurkussa sen minkä oli ilmasta niellyt... Ja hirvitti silloin mennä lampeen hevost uittamaan kun kauheat myrkyt hevosessa. Lopetin kyllä sen käytön. Järkkyä kamaa...:( valitettavasti. Vaikka toimiikin. Ne iho ja ympäristöhaitat..:( ja se myös kauhustutti kun hepat kuitenkin rapsuttaa toisiaan..

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat