torstai 31. heinäkuuta 2014

#387: Toivepostaus: ratsastusvarusteeni

Sain vihdoin aikaiseksi kuvata ratsastusvarusteeni tätä paljon toivottua postausta varten. Nyt on siis luvassa varustepostaus omista ratsastustarvikkeistani, sillä olette toivoneet sitä todella paljon! Champin varusteista tein postauksen reilu vuosi sitten, tosin monet varusteista ovat muuttuneet ja paljon on tullut siitä lisää.
 
En alkanut penkomaan kaikkia kaappejani, joten tähän tuli esille vain ne varusteet ja vaatteet, joita käytän aktiivisemmin ja eniten, niin sanotusti "jokapäiväisessä" tallielämässä. En myöskään ottanut kuviin kymmeniä normaaleja toppeja tai shortseja, joita tulee käytettyä tallilla lähes päivittäin. Mutta ehkä tämä on siis sellainen pieni pintaraapaisu siihen, mitä puen yleensä päälleni. Suurin osa kamppeista on kertynyt kaappeihin jo monia vuosia sitten, sillä viimeksi olen ostanut jotain tallikampetta melkein vuosi sitten! Mitään uutta ja hienoa ei siis ole luvassa ;)
 

Ensimmäisenä ratsastushousut! Mulla on kaiken kaikkiaan vieläkin varmaan kymmenet ratsastushousut, joista jalkaan mahtuu ehkä puolet ja käytössä ovat nämä kolmet. Vanhimpina näistä nuo ruskeat Esperadonit, joissa on timanttikuolain pienenä yksityiskohtana taskun reunassa. Ne olivat tummanruskeat, mutta ollessani Hollannissa vuoden 2012 kesällä hävisi niistä auringonvalon takia värit melkein kokonaan.. Nykyään käytänkin niitä lähinnä talvisin, sillä en halua venyttää muita housujani.
 
Kun olin palannut Hollannista ja totesin nuo Esperadonit pilalle menneiksi, ostin Euro-Starin aivan ihanat tummansiniset housut Hipposportista. Rakastan yli kaiken noita housun yksityiskohtia, joita näkee paremmin oikeanpuoleisessa kuvassa. Vuosien saatossa näistäkin on kulunut vähän väriä pois auringon haalistaessa, mutta ehdottomasti suosikkihousuni edelleen.
 
Viimeisenä ja uusimpana ovat Horse Comfortin blingbling-taskuiset housut, joita rakastan ja yritän siksi säästellä niitä enimmältä tallikäytöltä. Niissä on vielä väritkin pysyneet ja timantit kiinni! Sain housut sponsorituotteena Veljekset Wahlstenilta. Housuissa on hauskaa myös nuo valkoiset saumat. Kaikki ratsastushousuni ovat muuten kokopaikkaisia ja molemmissa tummansinisissä on venyvät lahkeet, ei siis tarroja.
 
 
Tässä kuvassa näätte suurimman osan ratsastuspaidoistani. Toki käytän paljon ihan normaaleja toppeja tai neuleita, joita saa esimerkiksi H&M:stä, niistä esimerkkeinä nuo turkoosi ja vaaleansininen kauluspaita. En käytä oikeastaan ollenkaan ratsastaessa normaaleja t-paitoja, vaan aina kauluksellisia t-paitoja tai toppeja.
 
Uusi rakkauteni on ehdottomasti tuo Mountain Horsen tummansininen kauluspaita, jossa on seuramme ImRan logo. Nuo kultaiset napit ja kauluksen lilat yksityiskohdat ovat niin kivat! Kovassa käytössä on myös punainen Kingslandin kauluspaita sekä vähän viileämmillä keleillä tuo harmaa 3/4-osahihainen Kingslandin paita.
 
Viileämmillä säillä ja esimerkiksi talvella käytän paljon neuleita, joista tässä esimerkkinä on tummansininen B-Vertigon neule. Siinä on selässä hauska kuvio, mikä ei nyt valitettavasti tallentunut kuvaan.
 
 
Haha, tässä näkyy ehkä puolet kaikista saapassukistani, joita on kerääntynyt vuosien varrella kaappeihin enemmän kuin laki sallii! Tosin ne myös hajoavat ihan älyttömän herkästi, joten kaipa niitä on hyvä olla varalla. Mulla on tosiaan varmaan 20 paria Kingslandin erivärisiä saapassukkia: vaalenapunaisia, tummanruskeita, mustia, tummansinisiä, vaaleansinisiä.. Nyt olen ostanut yhdet (ja saanut yhdet) Spooksin tummansiniset saapassukat, joista olen tykännyt myös paljon. Ne ovat tosin lähes yhtä ohuita kuin KL:n vastaavat ja hajoavat siksi myös herkästi. Talvella käytän noita Esperadonin blingbling-sukkia, jotka ovat vähän paksummat.
 
Ratsastaessa on pakko olla päällä vyö! Ei siksi, että housut pysyisivät jalassa, vaan siksi, että se näyttää kivalta. Materialismia parhaimmillaan, heh.. Mulla on kaksi vyötä, joista käytän pääosin vain toista eli tuota ruskeaa nahkaista. Ostin sen vuoden 2011 loppupuolella Pariisista ollessani katsomassa kansainvälistä esteratsastuskilpailua Gucci Mastersia, joten sen merkistä mulla ei ole mitään tietoa. Toinen vyö on Hööksin blingbling-vyö, jonka ostin aivan liian isoja ja olenkin joutunut tekemään siihen lisää reikiä niin, ettei se näytä oikein kivalta päällä.
 
Kesäisin käytän silloin tällöin lippistä, joka on tallilla tuo Kingslandin versio. Hanskat kuuluisivat myös tähän kuvaan, mutta ne ovat todistetusti kaikki hävinneet ja siksi en myöskään hansoja pidä. Mulla on ollut yhteensä ehkä 15 kappaletta erilaisia Roecklin hanskoja: ruskeat ihanat swarovski-hanskat, kasoittain tavallisia kesä- ja talvihanskoja eri väreissä sekä sellaisia superkesäisiä tuuletushanskoja. Kaikki kadonneet, hups. Muita hanskoja kuin Roeckleja en oikein suostu pitämään, sillä ne ovat ehkä parhaimmat hanskat, jotka tiedän.
 
 
En käytä tallilla juuri koskaan huppareita, mutta fleecejä senkin edestä. Mulla oli yksi tummansininen Kingslandin fleece, joka oli kokoa S ja aivan liian iso mulle, joten annoin sen nelisen vuotta sitten äidille ja vaihtokaupassa sain sitten tuon valkoisen vastaavanlaisen kaksi kokoa pienempänä. Siinä on aika iso logo selässä, joka on samaa materiaalia kuin kyynärtaipeiden paikat.
 
Toinen fleeceni on pari vuotta sitten HIHS:istä hankittu pörröinen Kingslandin fleece, joka on tummansininen (vaikka näyttää kuvassa mustalta) ja siinä on myös nuo kyynärtaipeiden paikat. Tämä on ollut todella kovassa käytössä ja nyt siitä on alkanut vetoketju sanomaan itsensä irti, pitäisi kai vaihdattaa uusi ennen kuin se hajoaa kokonaan.
 
Tuo ruskea Horse Comfortin fleece on sponsorituotteena saatu Veljekset Wahlstenilta ja siinä lukee selässä blogini osoite, etupuolella oma nimeni. Tämä on enemmänkin ohut liivi, sillä siinä ei ole hihoja eikä huppua. Hyvä siis esimerkiksi talvella kaikkien muiden kerrosten väliin!
 
Käytän talvella todella paljon pipoja ja mulla onkin niitä kaksi, jotka molemmat ovat Kingslandin yli kolme vuotta vanhoja malleja. Toinen on tuo kuvassa näkyvä beige ja toinen sitten sellainen valkoinen, jossa on eräänlaista punosta.
 
 
Tuulitakkeja mulla löytyy useampi, mutta niitä en kuvannut tähän. Eniten käytössä on nimittäin tuo ratsastuskuvassa näkyvä Kingslandin tummansininen tuulitakki, jonka sain ollessani töissä Stephex Stablesilla Belgiassa. Takissa onkin kolme eri tekstiä Stephexin logoilla: selässä, hihassa ja edessä. Tämä takki on kokenut paljon, siinä on esimerkiksi maaliläikkiä.. (ja kuvassa näkyy muuten todistetusti yhdet Roecklin hanskat!)
 
Toinen eniten käytössä oleva tuulitakki on tuo musta Horzen takki, jonka sain ollessani töissä Hevoset Stadikalla -tapahtumassa viime syksynä. Siinä on selässä tuollainen iso mainoslogo, mutta takkina se on todella kiva välikausitakki.
 
Tummansininen Horse Comfortin takki oman blogini osoitteella ja nimelläni on saatu sponsorituotteena Veljekset Wahlstenilta ja se onkin ollut kovassa käytössä keväällä. Näin kesäisin se on hieman liian kuuma, sillä siinä on pieni vuori. Sopii siis hyvin syksylle ja keväälle! Tuo sadetakki on sitten sadesäitä varten ja merkiltään Kingsland.
 
 
Talviratsastustakeista ja -liiveistä onkin sitten valinnanvaraa! Vanhoina mulla ovat nuo Kingslandin ruskeanharmaa talvitakki ja ruskea untuvaliivi, jotka ovat olleet kovalla käytöllä ja kestäneet menoa hyvin. Tosin untuvaliivien huono puoli alkaa näkyä tuossa liivissä sen verran, että osa materiaalista on painunut ihan kasaan, eikä palaudu enää täysin normaaliksi edes asianmukaisen pesun ja kuivauksen jälkeen. Ja ratsastuskuvassa näkyy myös yhdet ruskeat Roecklin hanskat, jotka katosivat jo joskus vuosi sitten. Katoava luonnonvara!
 
Viime vuoden HIHSistä ostin sitten uudet talvivaatteet, nimittäin Spooksin "untuvatakin" ja "untuvaliivin". En tiedä mitä materiaalia nuo ovat oikeasti, mutta älyttömän lämpimät päällä ja näyttävät mielestäni todella kivoilta. Rakastan tuota sisäpuolen vaaleanpunaista kuosia ja Spooksin logoja.
 
 
Kisatakkeja mulla on kaksi: yksi musta ja yksi tummansininen, joka näyttää tuossa kuvassa jostain syystä aika vaalealta. Mustaa kisatakkia käytin aikoinaan aluekoulukisoissa ja se onkin enemmän koulukisatyyppinen, sillä siinä on pidempi reuna. Merkiltään se on joku Horzen oma malli, tarkemmin en muista.
 
Tummansinisen takin ostin Hööksiltä viime kesänä, sillä olin himoinnut sitä jo vaikka miten kauan. Olisin toki halunnut aidon Spooksin takin valkoisine taskunreunuksineen, mutta koska rahaa ei ollut, ostin sitten halvemman version, joka näyttää kuitenkin lähes yhtä kivalta päällä. Pienenä yksityiskohtana takissa on nappien keskellä olevat "timantit".
 
 
Kisahousuja mulla on myös kaksi, sillä viikonloppukisoissa voi käydä köpelösti ja housut likaantua kesken viikonlopun. Ensimmäisenä ovat Horzen normaalit valkoiset housut, joissa on venyvät lahkeensuut ja kokopaikat. Uudempana hankintana on viime vuonna ostetut Horse Comfortin valkoiset blingbling-housut, jotka ovat ihan identtiset omistamieni tummansinisten kanssa.
 
Muita kisavermeitäni ovat valkoiset hanskat, jotka olen tuunannut swarovski-kristalleilla ja joista puolet irtosi pesukoneessa.. Tuo oli sitä aikaa, kun tilasin swarovskeja netistä ja liimasin niitä ihan jokaiseen hevostavaraani kypäristä raippoihin. Koulukisoissa pidin myös aikoinaan tuota nutturahässäkkää, mitä en laittaisi estekisoihin päähäni mistään hinnasta. Jos mulla olisi isompi kypärä, tunkisin hiukseni kypärän alle niin, ettei niitä näkyisi ollenkaan. Toistaiseksi joudun kuitenkin tyytymään tavalliseen poninhäntään.
 
 
Kisapaitoja omistan tällä hetkellä kolme kappaletta, sillä myin pieneksi jääneen Kingslandin kaverilleni. Vanhimapana näistä on tuo Pikeurin vaaleanpunainen paita, jossa on blingbling-logo ja timanttinapit. Kiva paita, joka on ollut ahkerasti päällä kisoissa viime vuonna.
 
Keväällä ostin vihdoin kauan haaveilemani Animon punaisen kisapaidan, jollaisen olen halunnut varmaan kohta kaksi vuotta. Siinä on nappien sijaan vetoketju, jota reunustaa glitterinauhat. Logon päällä on swarovski-kristalleista tehty kuvio, joka kimaltelee aika ihanasti auringossa. En kyllä ihan tiedä tästä väristä, sillä kaikki Champin huovat ja loimet ovat ruskeita tai sinisiä, mutta onhan se ihan kiva piristys.
 
Muutama viikko sitten hankin Riihimäen aluekisoista alennusmyynnistä Spooksin tummansinisen kisapaidan, josta olen myös haaveillut pitkään. Tykästyin aikanaan tuohon röyhelökuosiin ja helminappeihin, joten pitihän tämä paita ottaa mukaan, kun halvalla sai. Nyt en kyllä tarvitse enää yhtään kisapaitaa, sillä kolmella pärjään hyvin vaikka pitkänkin viikonlopun!
 
 
Tämän kuvan yhteyteen kuuluisivat myös saappaat ja kengät, mutten niitä tallilta viitsinyt tätä varten hakea. Ratsastan kesäisin Mountain Horsen ihanan kevyillä ja siroilla kengillä, joissa on sekä vetoketju että nauhat, sekä Parlantin chapseilla. Talvella taas käytössäni on Mountain Horsen Supreme High Rider -saappaat. Kannuksina toimivat Sprengerin kumipäällysteiset 20mm tylppäpäiset kannukset (estekäytössä) sekä jostain joskus ostetut pidemmät rissakannukset (sileällä työskennellessä).
 
Kypärinä mulla on kaksi Charles Owenin Wellington Professionalia, molemmat mustia ja saman kokoisia. Tämä kuvassa näkyvä on vanhempi ja en oikeastaan juuri koskaan käytä sitä, se lojuu tarpeettomana kaapissa odottaen jotain huonompaa keliä tai todella pölisevää kenttää. Yritän siis vähän säästellä sitä uudempaa niin, ettei se likaantuisi.
 
Tuo laukku on vanha koululaukkuni, jonka otin tallikäyttöön tultuani takaisin Belgiasta. Tapasimme tuolloin eräänä päivänä vuoden 2008 esteratsastuksen olympiavoittajan Eric Lamazen, kun hän tuli moikkaamaan Ninaa, ja fiksuna pyysinkin sitten nimmarin tuohon laukkuun. Siksi sitä ei voi enää "normaalissa arjessa" käyttää.. Kannan siinä yleensä kisamatkoilla eväitä ja kaikkea pientä tilpehööriä, kuten hevosen passin.
 
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
 
Tässä oli siis suurin osa normaaleista tallivaatteistani. Tulipas muuten pitkä, toivottavasti jaksoitte lukea alusta loppuun! Onko teillä joitakin samoja vaatteita tai varusteita? Mikä on teidän oma suosikkivarusteenne omista tavaroistanne/vaatteistanne?

16 kommenttia

 1. Mulla on samat Spooksin sukat, kuin sulla. Noi joissa on tähdet. :) Ja muita ei ole. Sähän olet aika hyvä hukkaamaan hanskoja, mä puolestani raippoja! Olen mäkin jo kuitenkin yhdet hanskat kerennyt hävittämään.

  VastaaPoista
 2. Mulla on noi samat Horse Comfortin housut mustana, mitkä sult löytyy sinisenä ja valkosena! Ite oon tykänny niistä hirveesti, vaikka ostinki ne aika vähäsen aikaa sitten vasta :) Erityisesti tykkään siitä et noi timantit tuol takana ei osu satulaa, ei tuu pelättyy että ne raapis sitä pilalle tms.!

  VastaaPoista
 3. Maksatko varusteesi ja hevosen varusteet itse vai vieläkö vanhempasi kustantavat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maksan itse kaiken muun paitsi perusvalmennukset, jotka äitini ja isäpuoleni kustantavat. Isäni auttaa rahallisesti tietyn summan kuukaudessa, mutta pääosin maksan kaiken hevosen tallipaikasta, ruokinnasta, kengityksistä, varusteista jne. itse. Lähtökohta on se, että itse pitää selvitä, kun on hevosen halunnut. Tokikaan en jäisi pulaan, jos huutava rahantarve tulisi. Mutta fiksu rahankäyttö on opetettu jo pienestä pitäen :)

   Raha-asiat muuten eivät kuulu tänne blogin puolelle.

   Poista
 4. Voitko tehdä champin varusteista videoesittelyn :)?

  VastaaPoista
 5. Mulla on Esperadonin tummanruskeat housut, jotka ovat niin uudet että vielä väri on säilynyt, mutta sama tavaramerkki on säilynyt, nimittäin blingbling kuolaimet:-)

  VastaaPoista
 6. Itselleni tuottaa aina päänvaivaa ratsastusvaatteiden säilytys. Varsinkin käytössä olevan kauden vaatteet, tarkemmin vielä päällysvaatteet. Niitä kun ei joka päivä pese, joten niitä on pidettävä kotona puoli likaisina... Mutta missä, miten? Niin ettei koko huone tai kaappi haise, meillä kun muu perhe ei ratsasta... Toistaiseksi olen tehnyt niin että kengät, kypärän ja hanskat säilytän autoni takakontissa, takkeja laatikossa eteisessä. Mutta hieman esteettisempi säilytys olis toiveena.
  Säilytyksen lisäksi, tai siihen liittyen, kuinka usein peset esim takkeja?

  Kiitos että jaksat nähdä vaivaa blogisi eteen, sitä on mukavaa lukea!

  VastaaPoista
 7. Mistä hankit noita kristalleita hanskoihin?

  VastaaPoista
 8. Huhhuh mitä varusteurheilua sanoo köyhä. :D

  VastaaPoista
 9. En ymmärrä miten sulla voi olla melkeen jokanen tommosta merkkitavaraa, tai siis että miten voi olla rahaa :D ehkä se on vaan kun itse olen juuri juuri pystynyt ostamaan kerran vuodessa hööksin tarjouksesta jotain tarpeellista tavaraa.. :P mutta se on se materialismionnellisuus.. :DD

  VastaaPoista
 10. Kiva postaus. Sun blogia on aina kiva lukea kun huomaa että näät vaivaa postauksiin, eikä ne ole hutaistuja. ( en tosin tiedä teetko ne nopeesti, mutta vaikuttaa siltä että käytät aikaa) Mullakin oli yhteen aikaan vaihe kun joka paikkaan piti laittaa strasseja :D Suositteletko noita Mountains Horsen kenkiä?

  VastaaPoista
 11. Onko ne mountain horsen bling bling housut olleet hyvät? Ku ite oon miettiny et ostaisin semmoset:) muutenki tää blogi on tosi hyvä ja yks mun suosikkiblogeista👌

  VastaaPoista
 12. Muakin kiinnostaa käytössä olevien vaatteiden säilytys, meillä kun on perheessä allergiaa niin oon ollut ajoittain pulassa siinä, missä mitäkin säilytän. Tähän asti oon säilyttänyt kaikkea autotallissa, mutta esin talvella on kurjaa pukea kylmiä vaatteita päälle...joten oiskohan jotain vinkkiä tähän? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta voisit pitää niitä jossain kassissa, Ja kaapissa niin se haju ei leviä.

   Poista
 13. Ihania varusteita! Kisahousut olivat kyllä upeita!

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat