torstai 18. toukokuuta 2017

#876: Kevätsiivousta

Viikko on taas vierinyt vauhdilla eteenpäin. Nyt tuntuu vihdoin keväältä myös täällä kotimaassa, kun huomiselle on luvattu jopa 25 asteen lämpötiloja. Mun perjantai tuleekin koostumaan aamuisesta tallireissusta, kun aion olla hevosen selässä jo joskus ennen seitsemää. Työt alkavat kymmenen jälkeen, joten ehdin sitten illalla viettämään aikaa kavereiden kanssa ja nautiskella lämpimästä säästä vaikka terassilla istuskellen. Lauantaina onkin vuorossa tallitalkoot tuttuun tapaan, mikä tarkoittaa mitäpäs muutakaan kuin mukavaa yhdessäoloa, grillausta ja hauskoja juttuja. Mikään ei liene niin ihanaa kuin hyvä talliporukka!

Viime viikolla sain oikean inspiraation tehdä kunnollista kevätsiivousta tallilla omiin tavaroihini juuri ennen tuota varsinaista talkooviikonloppua. Kuten joku saattaa muistaa, järjestelin mä kaikki omat varusteeni jo Champin lähdön aikaan laatikoihin. Lajittelin sen, mitä tarvitsen ja loput lensivät joko roskiin tai odottamaan myyntiä. Nyt näin viiden kuukauden jälkeen tein saman uudelleen, mutta entistä reilummalla kädellä. Putsasin jokaisen kaapin ja laatikon nurkan ja heitin pilalle menneitä tai muuten tarpeettomia lisäravinteita pois. Lastasin autoni täyteen likaista pyykkiä, jotka lähtivät porukoideni luokse pesua varten. Avasin jokaisen laatikon, jonne olin tavarani nätisti pakannut ja varmistin, mitä niistä lopulta löysin. Mietin kahdesti, tarvitsenko asioita ja lopulta lajittelin erikseen myyntiin menevät ja säilytettävät asiat. Porukoideni luokse päästyäni olin käyttänyt tallilla ratsastuksineen ja siivousurakoineen aikaa yhteensä viisi tuntia, eikä homma ollut edes puolessa välissä.


Kun ajoin tuttuun pihaan, istuin autossa hetken ja mietin, jaksanko oikeasti tehdä tätä kaikkea tänään. Se sekunnin kestänyt ajatus laiskottelusta vaihtui kuitenkin nopeasti työn touhuun, kun aloin lajittelemaan tavaroita pois autosta. Osa meni suoraan pesukoneeseen, kun pesin suojia, ohuita loimia ja esimerkiksi saapaskassini. Yhteensä olemme äitini kanssa pesseet hevostavaroiden pyykkiä varmasti yli 20 koneellista tässä kuluneiden kuukausien aikana, sillä halusin saada kaikki tavarat puhtaiksi uutta hevosta varten. Paksummat loimet, villaviltit ja muut vastaavat kokosin jätesäkkeihin odottamaan pesulakäyntiä. Porukoideni luona mua odotti läjäpäin tavaraa, jotka olin tuonut tammikuussa säilytettäväksi pois tallilta. Pelkästään satulahuopia on kaksi ihan täyttä jätesäkillistä, eivätkä ne kaikki edes mahtuneet muiden joukkoon.. Miten paljon sitä on ihminen onnistunut itselleen (tai siis hevoselleen) omaisuutta haalimaan neljän vuoden aikana!

Lopulta ilta päättyi siihen, että löysin itseni vielä yhdentoista aikaan istumassa kylpyhuoneen lattialla ja jynssäämässä harjojani desifiointiaineella. Kunnon käsittelyn saivat myös kaikki kolme kypärääni, saappaat ja esimerkiksi harjapakki. Kahdet parit saappaita heitin suosiolla roskiin, sinne meni muun muassa kymmenen vuoden ajan mua palvelleet Mountain Horsen Supreme High Riderit. Joskus on vaan pakko todeta, ettei noita saappaita enää kannata pitää, kun niitä on korjailtu vuosien saatossa enemmän kuin jaksan edes laskea. Ensi talveksi pitääkin siis keksiä jotkut uudet saappaat tai toivoa, ettei pakkaset kiristy alle viiden asteen ja voisin ratsastaa samoilla kengillä vuoden ympäri. Mutta nyt ei ajatella talvea sen enempää, vastahan siitä päästiin.

Henkilön Aada Lätti (@aadalatti) jakama julkaisu
Postauksen kaikki videot ja kuvat Instagramista @aadalatti. Seuraa, niin näet kaikki heti ;)
Seuraavana päivänä kävin tallireissullani vanhassa työpaikassani, jossa juttelin entisen työkaverini kanssa. Olin siis tallivaatteissa, hiukset sotkuisena ja täysin ilman meikkiä, varmasti melko räjähtäneen näköisenä. Entinen työkaverini kysyi, miten mulla menee ja vastasin totuttuun tapaan jotain "oikein hyvin" -tyyppistä. Kerroin, että viihdyn uudessa työssäni ja että odotan hevosrintamalta paljon. Entinen kolleegani katsoi mua silmiin ja totesi vilpittömästi, että mä näytänkin siltä, että mulla menee elämässä hyvin. Tuossa tilanteessa en hämmentynyt, mutta jälkikäteen aloin miettimään tilannetta uudelleen. Kerroin tästä äidillenikin, joka totesi, että kai sen näkee ihmisen olemuksesta, kun elämässä on kaikki kohdallaan. Ja niinhän mulla onkin, tällä hetkellä en varmasti osaisi elämääni enempää pyytää.

Koska viime postaus oli todella tekstipainotteinen, jätetään tämä postaus suosiolla lyhyemmäksi. Jos et ole vielä ehtinyt nähdä Tampereen messujen toista videopostausta, kannattaa tsekata se täältä. Olen suunnitellut kuvaavani lauantain tallitalkoista videopostauksen, sillä siitä tulee kovin touhukas päivä kahden hevosen hyppäämisen ja kaiken muun toiminnan puolesta. Lähiaikoina saatte tänne blogin puolelle myös paljon myytävää tavaraa näytille, joten senkin puolesta kannattaa pysyä kuulolla. Ostakaa multa kaikki pois vaikka pilkkahintaan, jotta saan nuo tavarat pois ja tehtyä tilaa niille, mitä oikeasti tarvitsen! Ikuinen ongelma, mutta lupaan hillitä kaiken ostohimoni ja pitäytyä käyttämässä vanhoja varusteita mahdollisimman pitkälle.

Ihanan aurinkoista loppuviikkoa, nauttikaa helteistä :)

8 kommenttia

 1. Millon sulle tulee uus heppa? Onks joku jo kiikarissa :)?

  VastaaPoista
 2. Olipas mukavan pirteä postaus :) Minunkin pitäis tehdä jonkinlainen "inventaariosiivous", mutta täällä vähän pohjoisemmassa odottelen suosiolla kunnon säätä, ennen kuin siihen työhön alan. Se on vaan jännä juttu, että hevosenomistamisen myötä tavaraa kertyy..nauratti niin tuo kohta, jossa kerroit satulahuopien määrän :) :)!!! Mutta kuka nyt pärjäisi yhdellä jätesäkillellä?! Mutta jos oikein asiaa mietitään, niin kyllähän se on vaan tosiasia, että hevostarvikebisnes tuntuu vähän välillä "menevän yli". Hevoselle ja ratsastajalle tulee jatkuvasti jos minkälaista hilavitkutinta myyntiin, ja ilman tätä tai tuota "et vain oikeasti pärjää". Mitenkähän ne on ennen muinoin pärjänneet? Ovat ostaneet kerralla kunnolliset valjaat ja vehkeet, jotka kestävät isältä pojalle..Siksi itekin suosin nykyään (oppineena) vain oikeasti laadukkaita tavaroita. Kun ostaa kerralla kunnolla, pärjää ilmeisesti vähemmällä. Mutta entäs sitten, kun hevostarvikeliikken, nettiliikkeet, tai messujen stänedeillä on "jokuniinmeilletäydellinen" tavara...ja rahapussin nyörit höltyvät! Tsemppiä siivousurakkaan :) ps. edellistä kommentoijaa kompaten, joko haluat kertoa meille hätäisille lukijoille matkastasi ja mahdollisesta uudesta hepasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä juuri! En voisi kanssasi enempää samaa mieltä olla :) pitäisi oikeasti panostaa siihen laadukkaaseen tavaraan, ihan sen takia, ettei tarvitsisi uusia juttuja sitten koko ajan hankkia. Onnekseni mulla on yhteistyökumppaneina yrityksiä, joiden tuotteet olen kokenut laadukkaiksi :)

   Ja vastasinkin jo tuohon ylempään, että kerron heti kun uskallan! Sormet ja varpaat nyt ristissä että kaikki menisi hyvin <3

   Poista
 3. Hyvä postaus ja tosi kivoja noi videopätkät tässä postauksessa :) Ne molemmat videot sieltä Tampereen hevosmessuilta oli superhyviä!!! En päässyt itse sinne, mutta videoiden välityksellä tuntui vähän siltä kuin olisi itsekin ollut paikalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Ihana kuulla, että videot miellyttivät :)

   Poista
 4. Kiva postaus! Sun hevosharrastus vaikuttaa jotenkin niin täydelliseltä. Pääset valmentautumaan hienoilla hevosilla ja teidän tallilla vaikuttaa olevan mahtava yhteishenki ja vielä uusi heppakin tulossa(?) Itsellä tuntuu että koko harrastus polkee vaan paikoillaan, kehitystä ei tapahdu ja kisoissakaan ei ikinä onnistu.. ottaisin sun taidot millon tahansa :D Ja laita niitä kamoja myyntiin, sulla on aina niin hienoja vaatteita ja muita varusteita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua! Haha :D siis kyllä mä oon tosi onnellinen siitä, miten hyvin mulla on oikeestaan asiat elämässä yleensä. Mietin sitä joka päivä, että saan olla tosi kiitollinen tästä kaikesta! Vaikka toki mukaan mahtuu paljon myös haasteita ja ennen kaikkea asioiden eteen on pitänyt ja pitää tehdä paljon duunia :)

   Poista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat