perjantai 16. maaliskuuta 2018

#960: Keväisessä säässä

Ihanan aurinkoinen sää! Ai että, ne välipäivien menneet sateiset kelit unohtuivat kertaheitolla, kun ulkona paistaa vihdoin kunnolla aurinko. Samalla ilma toki kylmeni jälleen pakkasten puolelle, mutta parempi silti näin. Ainakin nyt, kun olemme parhaillaan seuraavan viikon sunnuntaihin asti ratsastuskeskus Ainossa kansainvälisten kisojen merkeissä. Kyllä harmittaisi, jos nyt sataisi vettä taukoamatta.. Ja täällä se aurinkoisuus konkretisoituu ihan eri tavalla, kun ulkona tulee oltua päivittäin lähemmäs 17 tuntia. 

Samalla tavalla aurinkoista oli myös taannoin eränäänä keväisenä viikonloppuna, kun napsin Macosta kuvia sen uusien varusteiden kanssa. Nyt onkin luvassa pitkästä aikaa yhteistyöpostaus, jossa esittelen meidän Veljekset Wahlstenilta saamiamme tuotteita. Nämä kaikki ovat olleet käytössä jo useamman kuukauden, sillä halusin testailla tuotteita rauhassa ennen niiden tarkempaa esittelemistä. Tarkkasilmäisimmät ovatkin saattaneet huomata näitä meidän kuvissa jo entuudestaan, sillä etenkin uusi nahkariimu on ollut ahkerassa käytössä trailerireissuilla. Vihdoin mulla on kunnollinen nahkariimu, jota voi käyttää matkustaessa huoletta! Nahka on mun mielestä aina turvallisempi vaihtoehto reissatessa, sillä se antaa tarvittaessa periksi nylonia helpommin. Nämä ovat toki mielipidekysymyksiä, mutta niistähän sitä voi kiistellä, jos jostain ;)





Sain siis tosiaan vuoden alussa Veljekset Wahlstenilta paketin, johon olin valikoinut W-sarjan tuotteita: varmasti laadukkaita ja kestäviä tuotteita käyttöön. Kaikkinensa blogini ja Veljekset Wahlstenin yhteistyö on kestänyt nyt yli viiden vuoden ajan (ellei pidempäänkin), ja Champilla olleet varusteet ovat periytyneet Macolle käyttöön. Voin siis rehellisesti seisoa näiden tuotteiden takana, koska niitä on tullut käytettyä lähes päivittäisessä elämässä jatkuvasti. Ja se jos jokin on tärkeää, kun hevostarvikkeista on kyse. Niinhän sitä sanotaan, että kerralla kannattaa satsata laatuun, jotta säästää selvää rahaa. Jokainen meistä tietänee sen tilanteen, kun joku halpa löytö on lopulta hajonnut varsin lyhyen käytön jälkeen. Toki poikkeuksia on suuntaan ja toiseen!

Ihan ensimmäisenä haluan esitellä mun ykkössuosikin, nimittäin juuri tuon mainitsemani W-Profilen nahkariimun. Kuolasin sitä aikanaan jo Champille, mutta sellaisen hankkiminen tuntui turhalta, koska meillä oli käytössä joku kisoista voitettu nahkariimu. Se meni kuitenkin Champin mukana Saksaan, ja liekkö tänä päivänä päätynyt Hingunniemeen asti - jos näin, niin se on tosiaan Champin itsensä ansaitsema, kun se joskus aikanaan voitti tyyliarvosteluluokan Laakson kisoissa. Macon kohdalla ajattelin vihdoin toteuttavani pitkäaikaisen unelmani uudesta riimusta, joten kun siihen tuli mahdollisuus, olin tietysti heti menossa mukana. Ja väriksi valikoitui tottakai mikäs muukaan kuin ruskea. Jos saisin valita, olisi mun kaikki nahkakamppeet ruskeita, mutta valitettavasti kaikkien varusteiden uusiminen on sen verran kallis operaatio, että mulla ei ole siihen ainakaan tällä hetkellä varaa.





W-Profilen nahkariimu on tosiaan tehty Suomessa käsityönä ihan alusta loppuun asti. Sarja onkin saanut avainlippumerkin osoituksena kotimaisesta käsityöstä. Nahka on aitoa ruotsalaista Tärnsjö-nahkaa, josta hauska yksityiskohta on nahan sopivuus juuri eläimille: sitä ei ole käsitelty millään myrkyllisillä aineilla, joilla valtaosa nykyisistä hevosten nahkatuotteista on valitettavasti käsitelty. Nuo aineet lisätään yleensä juuri nahan helppohoitoisuuden ja kestävyyden lisäämiseksi, mutta vaikka ne on W-Profilen tuotteista jätetty pois, on nahan käsiteltävyys ja kestävyys silti vähintään yhtä hyvää. 

Ruskea sopii Macolle mielestäni oikein hyvin - vai mitä olette mieltä? Riimussa kivaa on sen säädeltävyys, sillä säätövaraa on suuntaan ja toiseen aika reilusti. Jos tuota riimua miettii kahden koon välillä, suosittelen silti ottamaan pienemmän, koska ainakin tässä full-kokoisessa riimussa mulla on säädöt aikalailla vedetty naftiksi. Macolla on loppujen lopuksi aika siro pää, koska kaikki peruskokoiset fullit ovat olleet sille aina aavistuksen verran ison oloisia. Tai en kyllä tiedä, esimerkiksi meidän suitset on lähes pienimmillä säädöillä. Ota siitä sitten selvää!





Toinen saamamme tuote oli W-Healingin uudistunut talliloimi, joka on muotoiltu anatomisesti. Champilla oli tästä aikanaan sellainen kevyempi versio, joka soveltui mun mielestä hyvin kesäkäyttöön. Tämä Macolle nyt käyttöön tullut loimi on paksumpi versio, ja paksuutensa lisäksi siinä on pieni kaulaosa. Lämpimäksi loimen tekee tietysti se, että siinä on lämpöä heijastavaa keramiikkaa päällikankaan lisäksi myös toppauksissa. Tätä ominaisuutta ei kilpailijoiden vastaavissa loimissa kuulemma olekaan. Hyvä juttu on myös se, että keraaminen alue on selän alueen lisäksi myös muualla loimessa, joten se oikeasti auttaa lihasten palautumisessa ja aineenvaihdunnan nopeutumisessa. Tämä loimi on ollut meillä käytössä paitsi talliloimena kovimmilla pakkasilla päällysloimen alla, myös reissuissa lämmittämässä hevosen lihaksia. Kun ilmat vähän lämpenevät, otan loimen kokonaisuudessaan tallikäyttöön ihan sellaisenaan ilman lisäloimitusta. 

Viimeinen tuote tälle kerralle on silti ehkä kaikista käytännöllisin, ainakin jos omaa tilannettani miettii. Sain nimittäin W-Healing -sukat, jotka ovat valehtelematta paitsi maailman lämpimimmät, myös mukavimmat jalassa. Mä olen huoletta mennyt kaikki -25 asteen pakkasetkin kumisaappaat jalassa tallilla, kun alla on ollut nuo sukat. Ne ovat ihan yhtä pitkät kuin normaalit ratsastussukat, mutta jotekin paljon tukevammat ja paksummat. Tallilla porukka ihmettelee kerta toisensa jälkeen, että miten mä pystyn olemaan kumpparit jalassa, vaikka ulkona on niin paljon pakkasta. Ja nytkin täällä Ainossa tulee oltua ulkona näillä sukilla, eikä varpaat palele hetkeäkään. Mikäs tässä ollessa! Olin alkuun skeptinen, mutta pakko myöntää, että onhan näitä ostettava lisää itselleen ihan vaan jatkokäyttöä varten. Isoakin isompi suositus siis näistä!





Me jatketaan nyt hommia Ainossa, mutta yritän palata teille sunnuntaina tarkemmin Juulia Jyläksen toisesta valmennuspäivästä. Ainon kisoista ja muista täällä olevista jutuista kirjoittelen paremmin ensi viikolla, kun ollaan siirrytty kohti toista kisaviikkoa. Lyhyesti tiivistettynä siltikin seuraavaa: ihana nähdä kavereita, tuttuja ja ylipäänsä hevosihmisiä. Jengi on tosi hyvällä fiiliksellä liikkeellä ja mulla on lisänä vielä ihan maailman parhain tallitiimi ympärillä. Tässä ympäristössä on ilo tehdä töitä!

Ihanaa alkavaa viikonloppua kaikille! :)

8 kommenttia

  1. Noi sukat on kyllä ihan superhyvät, ostin sellaset heti kun niitä Wahlstenille tuli. Ratsastussaappaisiin meinaa olla turhankin paksut, kun ne on niin jalan myötäiset (siis nimenomaan siitä jalkaosasta).

    Mikä koko Macolla on tosta w-healing loimesta ja mitä kokoa se normaalisti käyttää? Oon haaveillu sellasesta kevyemmästä versiosta jo pidemmän aikaa, niin tuo koko arveluttaa. Tuo näyttää aika pieneltä etuosasta ja mun hevonen on niin järkyttävän leveä rinnuksistaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ratsastussaappaissa ei voi kyllä noita ihan pitää, koska turhan paksut ainakin mun saappaisiin ovat :)

      Macolla on normaalisti 155cm loimet, ja tuosta se käyttää juuri sitä 155cm kokoa. Jos kahden väliltä olisi valittava, niin ehdottomasti menisin sillä isommalla koolla! Ainakin Champille sen edellisen koon 145cm oli nafti varsinkin edestä, mutta siinä mallissa ei ollut lapalaskoksia, jotka tuossa on. :) Maco on kanssa tosi leveä edestä!

      Poista
  2. Sopii kyllä hyvin Macolle tuo ruskeakin. Itse tykkään kyllä enemmän mustasta ja musta riimu olisi mielestäni Maconkin värisellä hevosella oikein tyylikäs. Tuosta loimesta tuli mieeen, onhan olemassa Bot? Eikös nekin ole kauttaaltaan ns. hoitavia loimia?

    Kauniita kuvia taas kerran! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta on aina tyylikäs väri ihan kenelle vaan! Bot on joo olemassa, mutta ilmeisesti niissä ei ole kuin päällikankaassa se hoitava vaikutus :)

      Poista
  3. Tosi kiva postaus jälleen kerran! Itsekin omistan nuo sukat ja en kyllä kadu :)

    VastaaPoista
  4. Mun mielestä toi ruskea riimu ei sovi macon väreihin, musta olisi paljon parempi! Mutta tää onkin vaan mun mielipide ja sulla omasi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, mielipiteitä on monia ja sehän on vain hyvä asia! :)

      Poista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat