maanantai 17. syyskuuta 2018

#1009: Kolmen hevosen arkipäivä

Syksyn tunnelma toi mukanaan innostuksen videokuvaamista kohtaan. Valokuvaus on ollut mulle tärkeä harrastus läpi nuoruusvuosien aina aikuisiälle asti, mutta videoiden kanssa taiteilu on jäänyt auttamatta taka-alalle rajautuen lähes pelkästään blogia varten tuotettavaan materiaaliin. Viime aikoina olen kuitenkin tuntenut olevani entistä enemmän kotonani videokameran edessä, eikä itse editointivaihe tunnu enää niin työläältä. Samalla on ollut mielenkiintoista seurata videoiden suosion räjähdysmäistä kasvua. Liikkuvaa kuvaa seurataan nykymaailmassa paljon still-kuvia suuremmalla intensiteetillä. 

Tästä inspiroituneena ostin itselleni uuden Canonin kameran, joka löytyy monelta suomalaiselta ja ulkomaalaiseltakin ammattivloggaajalta. Kriteerit oli helppo rajata kolmeen: kevyt, äänetön ja kääntyvällä näytöllä varustettu. Kaikkea sellaista siis, jota tuo oma järjestelmäkamerani ei ole. Kamera saapui talouteeni viime viikolla, ja pääsin heti testaamaan sen ominaisuuksia kahden videon muodossa, joista toinen oli arkipäivästäni kertova MyDay-video. Ominaisuuksista olen tähän mennessä oppinut kaksi asiaa eli sen, miten kameran saa päälle sekä sen, miten videokuvaus alkaa. Siinäpä oikeastaan kaikki, mitä tuolta kameralta tulen tarvitsemaan! Tosin se saa nyt hetken verran toimia myös still-kuvien korvaajana, sillä varsinainen valokuvauskamerani koki karun kohtalon päätyessään epäonnisesti lattialle yläilmoista, eikä se näin ollen ole enää toimintakelpoinen. Uskon ja toivon, että joku asiaan perehtynyt ammattilainen osaisi elvyttää rakkaani takaisin elävien kirjoihin. Otan myös erittäin mielelläni vastaan vinkkejä sellaisista pääkaupunkiseudun liikkeistä, jotka osaisivat korjata Canonin ykkössarjan runkoja ja L-sarjan objektiiveja nopealla aikataululla..

Mutta se kamerahöpötyksistä! Viime viikolla kamera kulki tosiaan mukanani yhden arkipäivän, ja kuvasin mukaan päiväni kulkua aamun herätyksestä päivätöihin ja illan hevosjuttujen pariin. Sekaan höpöttelin milloin mitäkin hevosiin liittyen ja liittymättä, joten kokonaisuudesta tuli lopulta vajaan 20 minuutin mittainen maraton. Yllätyin itsekin, miten pitkä videosta tulikaan, mutta toivon tietysti, etten pitkästytä ketään kuoliaaksi sen aikana. Tavoitetta kerrakseen!

Jos videot kiinnostavat, voit siis hypätä mukaan ja kurkistaa siihen, missä ravintolassa päädyin tällä kertaa syömään lounaspitsani. Koska kyllä, viime viikolla söin pitsaa neljänä tai viitenä päivänä peräkkäin. Terveellistä suorastaan, ei kyllä voi muuta sanoa. Onneksi hevosia tuli ratsastettua senkin edestä, joten ihan katastrofiin ei kuitenkaan päädytty. Sen lupaan silti, että tällä viikolla syön korkeintaan yhden pitsan. Täyskieltäytyjäksi en uskalla ruveta. 

Ei mutta, nyt lopetan tämän turhan jauhamisen ja annan teille rauhan joko katsoa videota tai toteuttaa elämässä jotakin mielekkäämpää! Tällä viikolla on muuten luvassa uusi lippuarvonta Horse Show'hun merkkipäivän kunniaksi, joten kannattaa pysyä kuulolla. Luvassa on lippupaketti perjantain näytökseen, jossa kisataan jo ensimmäiset kansainväliset luokat :)

Ihanaa alkanutta viikkoa just sulle ♥

Nämä kaksi ihanaa kuvaa c. Vilma Töyräs

14 kommenttia

 1. Tosi hyvä video, niin kuin sun videot on aina! :) Kiva kun olet hankkinut uuden kameran, vaiks ei se tarkennusääni ainakaan mua hirveesti haitannut.

  VastaaPoista
 2. Sun instassa oli video kun olet vielä kymmenen aikaan illalla tallilla. Eikö teidän tallilla ole aukioloaikoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mitään virallista :) aiemmalla tallilla oli klo 23 ja sitemmin 22, suunnilleen sellaiseen aikaan olen muutenkin tottunut. Eipä tuolla ole ketään juuri ydin jälkeen :D

   Poista
 3. Onpa hyvälaatuista kuvaa, kiva video!

  VastaaPoista
 4. Ei kyllä haittaa yhtään, vaikka videot venähtäisivätkin! Hyvää sisältöä on aina mukava katsoa!:)

  VastaaPoista
 5. Onks toi Penno minkä ikänen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt en kuollakseni muista! Kysäisen omistajilta ja palaan tähän :D

   Poista
 6. Katoinkin ton videon heti sen tullessa YouTuben puolelle :D Mutta tosi hyvälaatuinen ja kiva video pituudesta huolimatta, miekekkänm katselisin lisääkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihana kuulla, kiitos! Yritän jatkossakin kuvata enemmän :)

   Poista
 7. Taitaa olla New York Yankeesien lippis :)

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat