keskiviikko 4. lokakuuta 2017

#905: Tavoitteena olympiavoitto

Tänään on tasan kaksi viikkoa aikaa siihen, että Helsinki International Horse Show starttaa Helsingin jäähallilla tuoden Suomeen jälleen kerran kasan maailman parhaita ratsastajia kaikkialta maailmasta. Tänä vuonna osallistujakaarti esteratsastuksen puolella onkin varsin kattava, sillä pelkästään FEI Ranking TOP 10 -listalta on mukana yhdeksän ratsastajaa. Vastaavaa ei ole koettu Helsingissä koskaan aiemmin - ei edes silloin, kun Messukeskuksessa järjestettiin maailmancupin finaali vuonna 1998.

Maailmancupin pisteistä ja lauantain Grand Prix -luokan voitosta kilpailee ratsastajia ympäri maailmaa, mutta myös suhteellisen läheltä kotimaatamme. Tänä vuonna Helsinkiin saapuu kuudetta kertaa vasta 20-vuotias norjalainen esteratsastajalupaus Johan Sebastian Gulliksen. Tai voiko tätä nuorta miestä enää edes lupaukseksi kutsua, sillä hän on saavuttanut urallaan nuoresta iästään huolimatta useita voittoja ja sijoituksia Grand Prix -tasolla, kilpaillut esteratsastuksen tähtikisoissa Global Champions Tourilla ja osallistunut esimerkiksi Wellington Horse Show'hun Yhdysvalloissa kaikkien muiden Euroopan kisojen ohella. Kaiken kisahulinan keskellä Johan ehti vastailla muutamiin kysymyksiin liittyen hänen uraansa ja kilparatsastukseen, joten pääsette nyt lukemaan hieman hänen mietteitään näin HIHSin alla!

Postauksen lippuarvonta tehty yhteistyössä Helsinki Horse Show'n kanssa.

Kaikki postauksen kuvat c. Johan S. Gulliksen Press Gallery


Johan on kotoisin Norjasta, pienestä Lierskogenin kaupungista. Monille ratsastusmaailman ihmisille Gulliksenin ratsastajaperhe saattaakin olla tuttu, sillä perheeseen kuuluu Johanin lisäksi esteratsastuksen kilpa-areenoilla kansainvälisissä kisoissa ratsastava sisko Victoria Gulliksen sekä isä Geir Gulliksen, jotka molemmat on nähty useampana vuonna myös Helsingissä kilpailemassa. Innostus hevosiin onkin tullut perheen kautta, mutta ratsastus ei ole aina ollut Johanin ainoa harrastus. "Kun olin nuorempi, pidin kovasti myös laskettelusta ja jalkapallon pelaamisesta esteratsastuksen ohella", Johan kertoo. 14-vuotiaana hän kuitenkin päätti keskittyä kunnolla ratsastukseen: "huomasin, että ratsastus oli todella se, mitä halusin tehdä ja mihin mulla oli eniten kiinnostusta."

Kuten lähes jokainen nuori kilparatsastaja, alkoi myös Johanin kilpailu-ura poniratsastajana. Niitä ehtikin kertyä matkan varrella useita erilaisia, sillä ensimmäisen Royal Prince -nimisen poninsa ratsastaja sai ollessaan vasta seitsemänvuotias. Mieleenpainuvin poniaikojen ratsu on kuitenkin ollut Johanin mukaan hänen viimeinen poninsa Steps Corry Well, jonka kanssa hän saavutti poniratsastajien Norjan mestaruuden niin ulkokaudella kuin hallikaudellakin 15-vuotiaana. "Vasta Steps Corry Wellin kanssa aloin kiinnostumaan poneilla kilpailemisesta, koska sen kanssa meillä meni niin hyvin", hän pohtii. Hevoset tulivatkin mukaan kuvioihin jo 14 vuoden iässä - saman ikäisenä Johan voitti ensimmäisen kansallisen tason Grand Prix -luokan 150cm tasolla.

Juniorikauden saavutuksien listaa voisi jatkaa pitkään. 18 vuotta täytettyään Johan voitti Pohjoismaiden mestaruuskultaa juniorien ikäluokassa hevosella Zazou, seuraavana vuonna voitto tuli Norjan mestaruuksista Charlevillen kanssa. Ihmettelin, miten ratsastaja on ehtinyt yhdistämään näinkin kiireisen kilpailijan elämän pakolliseen opiskeluun. Vastaus oli yllättävän simppeli: "kävin urheilukoulua, jonka kanssa teimme diilin kisojen suhteen. Koulu mahdollisti kisoissa käymisen siten, että sain silti hoidettua opiskelun kunnolla."
Tällä hetkellä Johan ei enää opiskele, vaan hän tekee ratsastusta ammattina täyspäiväisesti ollessaan viimeistä vuotta nuorten ratsastajien ikäryhmässä. Kisoja kertyy vuodessa noin 20-25 kappaletta aina Norjan kansallisista kilpailuista maailman huippukisoihin asti. Tänä vuonna Johan on kilpaillut Global Champions Tourin osakilpailuissa Monte Carlossa, Hampurissa ja viimeisimpänä Roomassa. Kilpailun taso tai status ei kuitenkaan vaikuta siihen, miten kisoihin valmistaudutaan. "Teen aina parhaani ja annan kaikkeni riippumatta siitä, onko kyseessä Norjan kansalliset tai maailman isoimmat kisat", sanoo Johan suoraan.

Omista ratsastettavista hevosista kysyttäessä vastaukset tulevat kuin liukuhihnalta. Johanilla on tällä hetkellä neljä todella hyvää kisahevosta, joista jokainen on hieman omanlaisensa persoona. David Guetta on yhdeksänvuotias ruuna yhdistelmästä Zento-Vigaro. Johanin mukaan se on hieman spesiaali hevonen, joka on hieman varautunut ympäristön asioista. Quidam's Cherie sen sijaan on todella varovainen ja aina parhaansa yrittävä 12-vuotias tamma isäoriista Quidam's Rubin. Rautias Quiet Easy on todella spesiaalilla luonteella varustettu 13-vuotias ruuna, mutta se yrittää aina kaikkensa tiukoissa paikoissa. Viimeisimpänä hevoskatraaseen lukeutuu Via vd Karmenhoek Z, joka on 11-vuotias ruuna isolla sydämellä. 

Helsinki International Horse Show'hun Johan ottaa mukaan kaksi hevostaan, Via vd Karmenhoek Z:n ja Quiet Easyn. Tarkoituksena on tähdätä kummallakin hevosella lauantain Grand Prix -luokkaan, mutta paikalle hevoset saapuvan jo torstaina vet checkiä ja perjantain luokkia ajatellen. Aiempina vuosina Johanilla on ollut mukana Helsingissä vain yksi hevonen, joten tämä vuosi tuo mukanaan poikkauksen. Viime vuonna yhden hevosen taktiikka oli toimiva, sillä Chaloubetin kanssa kotiintuomisina oli voitto lauantain kansainvälisestä jokeriluokasta 140-160cm tasolla. Luokka oli norjalaisten juhlaa, sillä toiseksi sijoittui Johanin isä Geir hevosellaan Arakorn. Kaksikko nappasi kaksoisvoiton muiden maailman huippujen nenän edestä ratsastaessaan nopeimmat ajat täysillä pisteillä.Kuka tunnistaa kuvasta tuttuja? No niinpä, Sarinahan se siinä auttamassa verryttelyssä ;)
Helsinkiin lähtee mukaan paitsi hevoset ja ratsastaja, myös ympärillä oleva tiimi. Perheen kanssa tulee vietettyä paljon aikaa, sillä he asuvat samalla tallilla ja kiertävät kisoja usein yhdessä. Johan ei kuitenkaan näe tässä ongelmaa: "toimimme hyvin tiiminä ja autamme toinen toisiamme olemaan parempia." Perheen lisäksi tiimiin kuuluu valmentaja ja hevosenhoitaja. Hevosenhoitaja onkin täältä blogin puolelta monelle tuttu hyvä ystäväni Sarina, jonka touhuja pääsette seuraamaan myöhemmin syksyllä videopostauksen merkeissä Horse Show'n kulisseista. Olen nimittäin luvannut seurata Sarinaa kameran kanssa yhden päivän ajan aamusta iltaan ja tallentaa kameralle, mitä kaikkea isojen kisojen hevosenhoitajan työhön liittyy. 

Kysyttäessä tavoitteita tulevaisuudessa Johan on hyvin yksiselitteinen: "haluan voittaa Tokion olympialaiset vuonna 2020!" Siinä onkin kunnioitettava tavoite, jota varten on nähtävä valtavasti vaivaa. Mutta sen kilparatsastajat osaavat! Mä toivotan Johanille valtavasti tsemppiä pidemmän ajan tavoitteita ajatellen ja ennen kaikkea HIHSiä varten. Ja koska HIHS lähestyy, on samalla aika arpoa muutamia lippuja jälleen teidän lukijoiden kesken! Palkintona on kaksi lippua perjantain 20. lokakuuta kansainväliseen päänäytökseen kello 15.00 - noin kello 23.00. Luvassa on kaksi kansainvälistä esteratsastusluokkaa, kansainvälinen kouluratsastusluokka, avajaisseremoniat, Amateur Tourin top 10 -finaali sekä muuta show-ohjelmaa. Lippujen arvo on yhteensä 139,00 euroa! Samalla voit seurata myös Johanin suorituksia suoraan paikan päältä. Osallistu arvontaan jättämällä oma nimesi/nimimerkkisi ja toimiva sähköpostiosoite tämän postauksen kommenttikenttään ensi viikon tiistaihin 10. lokakuuta mennessä. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti sähköpostiin.

Onnea kaikille arvontaan! :)

318 kommenttia

 1. Vilma Mäkinen
  waiib@windowslive.com

  VastaaPoista
 2. Saara Makkonen
  saaru030@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Lotta
  lotta.honkanen@outlook.com

  VastaaPoista
 4. Johanna Pehkonen
  johanna.pehkonenx@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Kia Koskinen
  kia.koskinen99@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Jennie
  jennie2@netti.fi

  VastaaPoista
 7. Jasmina Sulkumäki
  jasmina.sulkumaki@hotmail.com

  VastaaPoista
 8. Siiri.K
  siirikarkkainen67@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Maria Naakka
  maria.naakka@hotmail.com

  VastaaPoista
 10. Jenna Huotari
  jenna.huotari2@hotmail.com

  VastaaPoista
 11. Nelli Saari
  saari.nelli@gmail.com

  VastaaPoista
 12. Elviira Sarakoski
  elviira.s@gmail.com

  VastaaPoista
 13. Aino Saukko
  aino.saukko@hotmail.com

  VastaaPoista
 14. Susanna Virtanen
  virtanen.susanna@hotmail.com

  VastaaPoista
 15. Vilma Lappalainen
  Wilma.lappalainen@gmail.com

  VastaaPoista
 16. Jenni Rajala
  jennnirajala@gmail.com

  VastaaPoista
 17. Maikki
  maikki.toskala@hotmail.fi

  VastaaPoista
 18. Ada U.
  frozen.emptiness@gmail.com

  VastaaPoista
 19. Reetta Mäkinen
  reetta.ma@luukku.com

  VastaaPoista
 20. Tanja H
  tanja.hilander@gmail.com

  VastaaPoista
 21. Janniina
  janniina.nikku@gmail.com

  VastaaPoista
 22. Suski
  susanna.alakoski@kyll.fi

  VastaaPoista
 23. Anna Savolainen
  anna.t.savolainen@gmail.com

  VastaaPoista
 24. Sanni Savela
  sanni.savela7@gmail.com

  VastaaPoista
 25. Ella Huttunen
  ellahuttunen@gmail.com

  VastaaPoista
 26. Loviisa loviisa.mallinen@hotmail.com

  VastaaPoista
 27. Saara Ruuskanen
  saara.ruuskanen@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tällä kertaa arpaonni suosisi, tämä on ties kuinka mones HIHS -arvonta johon osallistun kun halu päästä HIHSiin edes kerran elämässä on kova, mutta rahatilanne ei vain anna periksi noiden lippujen vertaa tänäkään vuonna. :(

   Poista
 28. Emmi Salminen
  Emmiska01@gmail.com

  VastaaPoista
 29. Susanna
  susanna.koivunen@outlook.com

  VastaaPoista
 30. Emma R.
  sateenkaarisitruuna@hotmail.fi

  VastaaPoista
 31. Riikka riikka.saukonoja@luukku.com

  VastaaPoista
 32. Moona Kantola
  moona.julita@hotmail.com

  VastaaPoista
 33. Henna Mikkola
  henna.mikkolan@gmail.com

  VastaaPoista
 34. Siru Heikkilä
  siru.heikkila@gmail.com

  VastaaPoista
 35. Sara Svahn
  sara.svahn@outlook.com

  VastaaPoista
 36. Ella Lehtonen
  ellalehtonen@wippies.fi

  VastaaPoista
 37. Oili Karkkula
  oilikarkkula@icloud.com

  VastaaPoista
 38. Nea Keskinen
  nea.alexandra@gmail.com

  VastaaPoista
 39. Saga Lavi
  sagasilvia10@gmail.com

  VastaaPoista
 40. Ilona Valtanen
  ilona-valtanen@hotmail.com

  VastaaPoista
 41. Oona Loimulahti
  oona.loimulahti@gmail.com

  VastaaPoista
 42. Mari Laine marzaa@windowslive.com

  VastaaPoista
 43. Senni Haapaniemi
  senni.haapaniemi@gmail.com

  VastaaPoista
 44. Anu Anttiroiko
  anu.anttiroiko@gmail.com

  VastaaPoista
 45. Henrietta Y,

  henrietta.ylitalo@gmail.com

  VastaaPoista
 46. Olispa mukava päästä tonne systerin kans yhdessä! Hanna.pelkone@gmail.com

  VastaaPoista
 47. Henni H.
  henni@hazydazy.net

  VastaaPoista
 48. Salla V.
  viitala.salla@gmail.com

  VastaaPoista
 49. Marianna R.
  marianna.rajala1@hotmail.fi

  VastaaPoista
 50. Karoliina
  karoliina.viinanen@gmail.com

  VastaaPoista
 51. Vilma Ruohola
  Vilma.ruohola@gmail.com

  VastaaPoista
 52. Vilja Kujala

  vilja.kujala@gmail.com

  VastaaPoista
 53. Jonna Kujala

  jonna.kujala@phnet.fi

  VastaaPoista
 54. Heta rapsehtia@gmail.com

  VastaaPoista
 55. Karlotte Määttä
  karlotte.maatta@gmail.com

  VastaaPoista
 56. Aino Ojala
  Ainoska.ojala@gmail.com

  VastaaPoista
 57. Nora Pulkkinen
  nora.pulkkinen@luukku.com

  VastaaPoista
 58. Tiina Kokkoniemi
  tiinajkokkoniemi@gmail.com

  VastaaPoista
 59. Marjo Keskitalo
  Marjo.keskitalo@gmail.com

  VastaaPoista
 60. Rita Lahti

  Rita_lahti@hotmail.com

  Bloglovin ilmeisesti heitti aikaisemman kommentini johonkin toiseen postaukseen��

  VastaaPoista
 61. Venla loimovuori
  Venla.loimovuori@gmail.com

  VastaaPoista
 62. Sanna Peltola
  sapeltol@gmail.com

  VastaaPoista
 63. Mimmi Posio
  mimmi.posio@gmail.com

  VastaaPoista
 64. Soljuvaksi@gmail.com

  VastaaPoista
 65. Miia Paajanen paajanen.miia@gmail.com

  VastaaPoista
 66. Sara Söyring

  sara.soyring@saunalahti.fi

  VastaaPoista
 67. Ida N.
  idan.heppajutut@gmail.com

  VastaaPoista
 68. Emmi

  empsakka99@gmail.com

  VastaaPoista
 69. Olipas mielenkiitoista kuulla tästä norjalaisnuorukaisesta, jotenkin itseltä se on jäänyt aika huomaamatta muiden "gurujen" taakse. Vaikka menestystäkin on näyttänyt jo ihan mukavasti kertyvän. Peukut pystyyn, että Helsingissä sitä tulee vielä lisää.
  -Laura, laurharle@gmail.com

  VastaaPoista
 70. Niina, niina.linervo@ yahoo.com

  VastaaPoista
 71. Isabella,
  bauer.isabella.andrea@gmail.com

  VastaaPoista
 72. Liisa Saarinen
  liisanoora@gmail.com

  VastaaPoista
 73. Senni
  sennihonkanen3@gmail.com

  VastaaPoista
 74. Juippi
  ratsu.um@gmail.com

  VastaaPoista
 75. Julia
  hakkinenjulia@hotmail.com

  VastaaPoista
 76. Linda Lehesaho
  linda.lehesaho@gmail.com
  ✌✌😎

  VastaaPoista
 77. Linda Lehesaho
  linda.lehesaho@gmail.com
  ✌✌😎

  VastaaPoista
 78. Sohvi Lehtinen
  idaasohvi@gmail.com

  VastaaPoista
 79. Terhi Ala-Äijälä
  terhi.ala-aijala@lailanet.fi

  VastaaPoista
 80. Mona Vallden
  mona.vallden@hotmail.fi

  VastaaPoista
 81. Oona Niiranen

  oona.niiranen (ät) gmail.com

  VastaaPoista
 82. Sanna Jääskeläinen

  sanna.jaaskelainen@kotiposti.net

  VastaaPoista
 83. Ellen H
  ellenihaap@gmail.com

  VastaaPoista
 84. Katri Karjalainen
  katri.karjalainen@hotmail.com

  VastaaPoista
 85. Veera Mäkelä
  makela.veera@gmail.com

  VastaaPoista
 86. Reetta
  reettaipakkala@gmail.com

  VastaaPoista
 87. Janica Oksanen
  janicanea@hotmail.com

  VastaaPoista
 88. Heidi Virtanen 😁

  Hedu.virtanen@hotmail.fi

  VastaaPoista
 89. Emmi Erkkilä
  emer0001@eduouka.fi

  VastaaPoista
 90. Veera Pylvänen
  veera.pylvanen@lappee.fi

  VastaaPoista
 91. Titta Pitkänen
  Tittapitkanen618@gmail.com

  VastaaPoista
 92. Tiiu Soukka
  tiiu.soukka@gmail.com

  VastaaPoista
 93. Mea muhonen
  muhonenmea00@gmail.com

  VastaaPoista
 94. Armi Utriainen
  armi.utriainen1@gmail.com

  VastaaPoista
 95. PJ, paikkanitiedan@gmail.com

  VastaaPoista
 96. Seela Saartoala
  seelasaart@gmail.com

  VastaaPoista
 97. Johanna Soikkeli
  johanna0soikkeli@gmail.com

  VastaaPoista
 98. Emma Iivanainen ��
  emma.ii@hotmail.com

  VastaaPoista
 99. Sara Laukkanen
  saralaukk@gmail.com

  VastaaPoista
 100. Marika
  Marppa91@hotmail.com

  VastaaPoista
 101. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 102. Jenny Wikström
  wikstrom.jenny@gmail.com

  VastaaPoista
 103. Alisa
  alisa.kalliokoski@gmail.com

  VastaaPoista
 104. Iisa Hiltunen
  iisa.hiltunen@gmail.com

  VastaaPoista
 105. Laura Marjeta
  laura.marjeta@hotmail.com

  VastaaPoista

 106. Annastiina Joensuu
  iina.joensuu@hotmail.com !

  VastaaPoista
 107. Josefiina Maijala
  josefiina.maijala@gmail.com

  VastaaPoista
 108. Aada Lehtoranta
  aada.lehtoranta@gmail.com

  VastaaPoista
 109. Eva Saris emsaris@gmail.com

  VastaaPoista
 110. Emilia
  eerola.emilia@gmail.com

  VastaaPoista
 111. TL
  pomppu10@luukku.com

  VastaaPoista
 112. Juuli
  ji.eveliina@gmail.com

  VastaaPoista
 113. Idamaria.ansamaa@gmail.com
  ����

  VastaaPoista
 114. Iida Kotiaho
  iida.kotiaho@gmail.com

  VastaaPoista
 115. Sanni
  sann96@hotmail.com

  VastaaPoista
 116. Ida Kotamäki
  ida.kotamaki@gmail.com

  VastaaPoista
 117. Mirka Riikonen
  mirkariikonen496@gmail.com

  VastaaPoista
 118. Milla Nurmi nurmimilla@hotmail.com

  VastaaPoista
 119. Venla-Mari Leppäniemi
  venlamari.leppaniemi@gmail.com

  VastaaPoista
 120. Tintti
  tinjaminna@hotmail.com

  VastaaPoista
 121. Jenna Jäntti
  jantti.jenna1@gmail.com

  VastaaPoista
 122. Jenny Wikberg
  Wikberg.jenny@gmail.com

  VastaaPoista
 123. Anni Leppikorpi
  anzu2002@gmail.com

  VastaaPoista
 124. Jännä nähdä käykö tälle arvonnalle samoin kuin edelliselle - mitään ei koskaan arvotakaan, mutta saadaanpa lisää lukijoita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki on kyllä arvottu ja voittajat saaneet palkintonsa :) en ilmoita voittajia koskaan julkisesti, koska en ole pyytänyt lupaa nimien julkaisuun. Tsemppiä sullekin arpaonnen kanssa!

   Poista
 125. Sani
  sani.ahola02@gmail.com

  VastaaPoista
 126. Iida Kettunen iida.e.milisa@gmail.com

  VastaaPoista
 127. Minttu Pöyry
  minttu.poyry@gmail.com

  VastaaPoista
 128. Veera suonpää
  veera.1997@windowslive.com

  VastaaPoista
 129. Enni Honkanen
  enni.penni9@gmail.com

  VastaaPoista
 130. Sanna Rönkkö
  sanna.r95@hotmail.fi

  VastaaPoista
 131. Rosa Laine Rosalaine@outlook.com

  VastaaPoista
 132. linda
  linda.eveliina@hotmail.com

  VastaaPoista
 133. Selena Suominen selesuom@gmail.com

  VastaaPoista
 134. Susanna Lammia
  susanna.lammia@outlook.com

  VastaaPoista
 135. Virpi.n
  Virpi.nippala@netti.fi

  VastaaPoista
 136. Veera N.
  veera.niutanen@gmail.com

  VastaaPoista
 137. Marjut Halonen
  marjuuth@gmail.com

  VastaaPoista
 138. Laura Pääskynen
  laura.a.paaskynen@gmail.com

  VastaaPoista
 139. Anniina Valkeinen
  aggiiga@gmail.com

  VastaaPoista
 140. Kira Kemppainen
  kira.kemppainen@windowslive.com

  VastaaPoista
 141. Jessica Leva
  Jezzi93[at]gmail.com

  VastaaPoista
 142. Karoliina Ranne
  rannekaroliina@gmail.com

  VastaaPoista
 143. Virve Lägerkrantz
  virve.lagerkrantz@gmail.com

  VastaaPoista
 144. Miranna Santala
  miiku.santalaa@gmail.com

  VastaaPoista
 145. Anna-Maaria
  a_nk_ku@hotmail.fi

  VastaaPoista
 146. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 147. Jonna Kolari
  jonna.kolari94@gmail.com

  VastaaPoista
 148. Juu, haluun! Saisinko? :)
  Johanna F
  juuhan@msn.com
  Kiitti <3

  VastaaPoista
 149. Outi Kallio
  utikallio@gmail.com

  VastaaPoista
 150. Lilja Peltokangas
  lilja.peltokangas@gmail.com

  VastaaPoista
 151. Mukana ihanassa kisassa.

  Oonjustiina@ gmail.com

  VastaaPoista
 152. Laura Simpura
  laurasimpura98@gmail.com

  VastaaPoista
 153. Oona Peltonen

  oona.peltonen@hotmail.com

  VastaaPoista
 154. Heidi
  nissisheidi@gmail.com

  VastaaPoista
 155. Aino Laukkanen
  aino.laukkanen@hotmail.com

  VastaaPoista
 156. Suvi
  suvikorpela99@gmail.com

  VastaaPoista
 157. Janita Koponen
  janita.koponen@gmail.com

  VastaaPoista
 158. Essi Karvinen
  essikarvi@gmail.com

  VastaaPoista
 159. Matilda

  matilda.nylund@outlook.com

  VastaaPoista
 160. Wilma Sorjonen
  wwilmas@hotmail.com

  VastaaPoista
 161. Peppi Naukkarinen
  peppi.naukkarinen@hotmail.com

  VastaaPoista
 162. Janita Rantala
  janita.rantala@gmail.com

  VastaaPoista
 163. Anni Tirkkonen
  anni.iitukka@gmail.com

  VastaaPoista
 164. Lotta Järvinen
  lottaeveliinajarvinen@gmail.com

  VastaaPoista
 165. Adele Gajewski
  adele.gajewski@gmail.com

  VastaaPoista
 166. Tiina
  tinkku.sonninen@gmail.com

  VastaaPoista
 167. Linnea Pättiniemi
  linskutuupa@gmail.com

  VastaaPoista
 168. Miljalotta Juselius
  miljalotta.juselius@gmail.com

  VastaaPoista
 169. Rose ��
  rose.toivonen@gmail.com

  VastaaPoista
 170. Julia Antti-Roiko
  juliaanttiroiko@gmail.com

  VastaaPoista
 171. Mia rautiainen
  guaggo.rautiainen@gmail.com

  VastaaPoista
 172. Mira Laukkanen
  miralaukk@gmail.com

  VastaaPoista
 173. Emmi Pekkala emmiepekkala@gmail.com

  VastaaPoista
 174. Salla Koivuniemi
  salla.koivuniemi@hotmail.com

  VastaaPoista
 175. Mira Lakso
  mira.lakso@hotmail.fi

  VastaaPoista
 176. Hei, tuo behind the scenes -videoidea kuulostaa erittäin mielenkiintoiselta! Ei muuta kuin HIHS:a odottelemaan...

  Javella
  javellalle@gmail.com

  VastaaPoista
 177. Nelli Korelin
  nelli.korelin@gmail.com

  VastaaPoista
 178. Leena/lennu.t@rocketmail.com

  VastaaPoista
 179. Reetta Miettinen
  reetta.miettinen95@gmail.com

  VastaaPoista
 180. Minna
  gabriella@luukku.com

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat