maanantai 2. huhtikuuta 2012

046: Ensimmäiset koulukisat ja hyppäämistä

Teitä lukijoita on jo huima määrä, kiitos kaikille kommentoineille ja laittakaa ihmeessä vinkkiä, mitä haluaisitte blogiin enemmän/vähemmän tai muuta mieltä painavaa asiaa! Yritän toteutella tässä kiireisen elämänrytmin ohella.. :)

Kaprin kanssa on nyt ensimmäiset koulukisat takana, tosin tuloksella 55,00%, mutta silti käyty. Luokkahan oli niinkin vaikea kuin helppo C:2 ja ImRan seurakisat kyseessä. Rata ei ollut mikään katastrofi, tamma oli vähän jännittynyt joten en päässyt ratsastamaan kunnollista harjoitusravia (kokosin vähän turhan paljon) ja jouduin ratsastamaan hevosta matalemmassa muodossa vähän luotiviivan alapuolella, videosta näätte tarkemmin. Lähes jokaisessa kohdassa kommenttina oli "jännittynyt" ja pisteitä 5, joten siitä ne prosentit tuli.. Pari rikkoa, mitä videolla ei näy (kamerasta loppui tila ennen laukkaosuutta, tyypillistä) olivat tasajalkaa ilmaan hypähtäminen (pelästyi jotain) sekä yksi siirtyminen laukkaan ravin sijasta käynnistä. Tamma oli kuitenkin ensimmäistä kertaa kouluaitojen sisällä, eikä niitä pelännyt - plussaa siitä :) Eikä jääty edes viimeisiksi, sijoitus oli niinkin "hyvä" kuin 6./11.


Vääntää vääntää.. Tamma oli ihan täpinöissään uudessa paikassa!
Kapri kouluradalla 31.3.12 ImRan seurakoulukisoissa, he C:2.
Koeviikon ansiosta huominen on vapaapäivä, mutta ajattelin aloittaa aktiivisen treenaamisen kohti parempaa ratsastamista ja yrityksenä on lähteä kello 07:00 alkavaan spinningiin! Sitten illalla vielä estevalmennus.. Keskiviikkona lähtö Equfitiin (http://equfit.fi, kannattaa käydä tutustumassa), joka on kehonhallintajumppaa ratsastuksen näkökulmasta suunniteltuna. Oon parilla tunnilla käynyt aikoinani, kun se kuului osaksi tuntiratsastajien suomenmestaruuskisoihin valmistautumista viime keväänä. Nyt uudelleen! Ja vatsalihaksia joka ilta 50 kappaletta. Kaprista on puhjennut oikeasti kisahevonen, jolla on valtavasti voimaa ja siinä on "hevosta" - aivan erilainen kuin entinen nuori siitostamma, joka oli vielä kuukausi sitten. Nyt täytyy vain ratsastaja saada samaan vireeseen!

Sunnuntaina oli estevalmennus, mutta koska tammalla oli hypätty jo tiistaina ja torstaina valmennukset sekä käyty kisoissa lauantaina + treenattu kunnolla perjantaina, oli se todella väsynyt ja siksi täynnä "väsymysenergiaa". Tiedättekö, kun se väsyy, alkaa ylimääräinen höseltäminen sinne tänne. Siksi tänään oli vapaapäivä ja huomenna taas töihin.

Kisa-asu :) Letit ja karvariimu ja kaikki!
Kevät oli jo tullut, mutta kappas, nyt satoi lumet maahan ja kevät
muuttui takatalveksi.. Saisi jo tulla kesä! Pääsisi hyppäämään ulos.
Raspaus oli keskiviikkona ja todella suusta löytyi pieniä piikkejä. Ei mitään katastrofia, mutta herkällä hevosella saattoivat aiheuttaa juuri tuon vasemman suupielen herkkyyden. Nyt ollut todella hyvä molemmista puolista ja voihan olla, että juuri siksi vasen lapakin meni jumiin pari viikkoa sitten.

Loppukuun suunnitelmat on nyt lyöty lähes lukkoon: pääsiäisenä pe-su teen tallitöitä ja sunnuntai-iltana lähden käymään Kouvolassa kaverini ratsastuskoululla vähän kuvailemassa ja moikkailemassa tuttuja hevosia. Siitä seuraavana viikonloppuna lähtö olisi joko Tahkolle ratsastamaan, kummini 50-vuotisjuhlille tai sitten kotona Kaprin kanssa kisoihin lähteminen. 20.-22.4. on vuorossa Ypäjä Spring Show (ylläri, en pääse Tampereen hevosmessuille tänäkään vuonna.. Ninaa olisi ollut tarkoitus käydä moikkaamassa, mutta ei sitten) ja 28.4 Kaprin ensimmäiset alue-estekilpailut Laakson estestadionilla, mikäli säät ovat sallineet sitä ennen hyppäämisen ulkona! Siistiä :) Toukokuussa kisoja ja muuta aktiviteettia varmaankin tulee ihan reilusti, sillä kesäkuu vietetään leppoisammin maalla ja nautitaan kesästä.

Menin tänään Kaprin vapaapäivän takia ratsastuskoulun Mikki-hevosella kärkenä pikkuisten tunnilla, oli ihan hauskaa mennä silläkin pitkästä aikaa "kunnolla" (eli siis muutakin kuin kävellä pitkin ohjin tallia ympäri). Lauantaina on muuten vuorossa Jonnan tunti, ei päässyt tänään tulemaan. Ja keskiviikkona Kapri hierotaan, joten torstaina vähän rauhallisempi päivä tiedossa.Tuossa yllä muutama video sunnuntain hyppäämisestä.. Tammassa todella oli väsymysenergiaa, mikä näkyy sähläämisenä esteiden välissä. Ensimmäinen video on minimini alkuveryttelyä ja toinenkin vielä jotain +80cm korkuisia, siitä sitten etiäppäin mennään koko ajan kun hevosen hyppykunto kasvaa! Itsekin vielä keikun tuolla, joten meno on villiä :D

Olen miettinyt niiden yrttien käytön aloittamista.. Luin Janitan blogista (http://jaxenelamaa.blogspot.com), että yrtit ovat todella vaikuttaneet hänen Santtu-hevoseensa jo parissa viikossa. Eihän kokeilussa olisi mitään menetettävää, joten ehkä otan asiakseni ottaa yhteyttä henkilöön, joka tässä osaisi auttaa.

Mutta nyt lähden nukkumaan, jotta jaksan huomenna herätä spinningiin.. Hah, kuolen sinne pyörän päälle. Tähän loppuun ehdoton suosikkini liittyen kyseiseen lajiin: Sami Hedbergin kuntosali. Nauttikaa!


4 kommenttia

 1. Kiva postaus, tykkäsin! Kivoja myös nuo videot.

  Meetkö muuten Suursuon tallille Kouvolassa? (;

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Juu, sinne menin ja siitä tulossa postaus huomenna :)

   Poista
 2. millä ohjelmalla sä teit ton bannerin? :)

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat