torstai 3. toukokuuta 2012

050: Rodeohevonen

En tiedä teidän lukijoiden kotipaikkakunnan säätilannetta, mutta viimeisen viikon aikana täällä meillä on ollut todella hieno sää, joka on houkutellut käyttämään kaiken mahdollisen ajan ulkona. Kun aurinko on paistanut ja lämpötila on ollut lähes joka päivä 15 asteen tuntumassa, on uskaltautunut ratsastamaan t-paidalla ja muutenkin vähentämään vaatteita toppatakista huppariin. Mutta niin kuin sanotaan, ei kannattaisi tätä vähentämistä tehdä kovin nopeasti - tuloksena itselläni lievä vilustuminen ja nuhainen fiilis :( Toivottavasti menee nopeasti ohi..

Otsikkona tässä postauksessa on "rodeohevonen", mikä viittaa viime viikon keskiviikkoon (joko siitä on jo yli viikko?). Jep, yritin ratsastaa aurinkoisen sään ja linnunlaulun innoittamana ilman satulaa Kaprilla, aivan kuten tavallaisestikin olen sillä ilman penkkiä köpötellyt hangessa ja nauttinut talvesta. Elättelin toiveita keväisestä mietiskelykävelystä pellolla, mutta kiivetessäni selkään en osannut aavistaa, millaista kyytiä tulinkaan saamaan. Onneksi olin kentällä, sillä kerkesin vain nousta selkään kun Kapri jo lähti viilettämään kauheaa pukkisarjaa joka jalka ilmassa kohti kentän toista reunaa - kiikuin kyydissä noin neljä metriä, kunnes tipuin oikean kyljen kautta suoraan selälleni maahan niin, että vasemmasta jalasta lähti kenkäkin jalasta. Kun hevonen saatiin, kiinni, yritin uudelleen - sama tulos, tosin tällä kertaa aloituspukki oli niin valtava, että tipuin jo metrin päähän ja näin maassa, kuinka hevosen etujalat ja vatsa olivat suoraan pääni päällä. Onneksi Kapri tajusi väistää vielä ilmassa ollessaan, joten en saanut siitä pahempia haavereita: tuloksena lähinnä vasemmasta jalasta revähtänyt pohjelihas (nyt viikon päästä yhä todella kipeä, ei pysty venyttämään), kaksinkertaiseksi turvonnut pohje ja nilkka, 10cm pitkä ja tällä hetkellä mahdollisesti antibiottikuntoon tulehtunut haava vas. pohkeessa, oikeassa jalassa enemmän tai vähemmän naarmuja + yksi tulehtunut isompi haava sekä nimettömät hetkellisesti tunnottomat ja käyttökelvottomat. Hain kuitenkin tallista satulan ja kiipesin uudelleen kyytiin, oli hiukan tuskaista ratsastaa 40 minuuttia, mutta menimpä kuitenkin. Torstaina jalalla ei pystynyt edes kävelemään, joten ratsastusta oli turha edes kuvitella, perjantaina sitten kiipesin jo kyytiin. Vielä eilen keskiviikkona pohje oli niin kipeä (haava juuri sillä kohdalla, jolla pohjetta käytetään) ja venymätön, etten saanut edes kantapäätä alas. No, toivottavasti se tästä!

Tässä on eilen otettu kuva tosta jalasta, kun viikko jo mennyt.
Edelleen nilkka melkoisen musta/keltainen ja turvonnut, haava
parantunut+pienentynyt jo paljon -> tuo paperilappu on laastari,
jossa näkyy kuinka paljon haava märkii vihreää "jotain".. yäk
Jihuu, siistiä! Olisitte nähneet millainen riemu oli päästä vapaaksi :)
Muutos hevosessa alkaa näkyä vähitellen.. Enemmän lihasta ja
massaa saanut, sekä karva kiiltää jo mukavasti!
Noniin, nyt sitten kyytiin.. Kaprilla just semmonen ilme, että
kohta mennään eikä meinata ;)
Yritä siinä nyt sitten istua kun jalka rikki.. :D
Jiihaa, joka kinttu ilmassa!
Sunnuntaina lähdin kuitenkin ihan normaalisti Keravalle aluekisoihin, kuten olinkin jo aiemmin kertonut. Kapri käyttäytyi koko päivän todella hyvin, meni traikkuun nätisti ja oli rauhallinen. Luokat olivat edelleen todella matalia, mutta kokemusta haettiin hevoselle joten siihen tarkoitukseen aivan sopivia. Alla videot molemmista radoista, sekä seura- että alueluokista.

Kapri oli todella hyvä veryttelyssä eikä sen ihmeellisempi radallakaan. Jälkimmäisessä luokassa (80cm) tosin kuumui alussa vähän, minkä vuoksi ensimmäiseille esteille oli vaikea löytää sopivaa rytmiä. Loppurata sujui hyvin, tosin en ratsastanut aikaa, joten ei tietysti sijoituttu kummassakaan luokassa. Päivä oli muutenkin onnistunut, näin kavereita ja oli ihan todella hyvä sää kilpailemiseen - mitä nyt välillä tuulinen!




Tähän alle laitan vielä muutaman kuvan kisoista, joita isä otti toimiessaan kuskina/jokapaikanhöylänä/ hevosenhoitajana. Yksi kommellus tosin sattui luokkien välissä, sillä isä antoi Kaprin syödä ruohoa maasta, eikä huomannut, kuinka Kapri astui ohjiensa päälle. Yrittäessään nostaa päätään ylös tamma "panikoitui" siitä, ettei saanutkaan päätään ylös -> riuhtaisi päänsä ylös ja hyppäsi pystyyn. Onneksi rauhoittui ihan heti, tosin tuloksena katkennut ohja ja poskiremmi. Onneksi kisapaikalla myytiin suitsia ja ohjia, jouduin sitten ostamaan uudet..

Juu kyl hän ties ketä kuvataan..
PUS!
Tää on harmillisesti niin valottunut, ettei mun
hieno blingbling-vaaleanpunainen Pikeurin kisa-
paita ja vaaleenpunaiset saapassukat näy ;(
Kaikki kisakamat päällä, niin totista hommaa ;)
 Mitäs tähän vielä kertoisi.. Maanantaina Kaprilla oli vapaapäivä, tiistaina ja keskiviikkona ratsastelin tammaa vain kevyesti ja lähinnä irroittavia liikkeitä tein, jotta lihaksisto pysyisi hyvänä. Tänään on illalla vuorossa estevalmennusta ja perjantaina tunti. Lauanataina menen kuvaamaan kavereiden pyynnöstä kisoja Luhtajoen Ratsutilalle ja sen jälkeen riennän pitämään tuntia serkulle, siitä sitten varmaankin vielä Jonnan hevosen liikutus. Sunnuntaina lähden todennäköisesti aamulla kuvaamaan Tessan (http://ponylife-tessa.blogspot.com) kisoja Laaksolle, jonka jälkeen vielä omat kisat Kaprin kanssa iltapäivällä ihan tässä lähitallilla. Sellainen viikko-ohjelma tiedossa :)



Tuossa yllä vielä vídeopätkää talvelta jostain estevalmennuksesta, jossa mentiin Kaprin kanssa ekoja kertoja metrisiä tehtäviä ja alempi video Nina Fagerströmin klinikasta Tampereen hevosmessuilta 21.4. Toivottavasti en ladannut turhaan näitä youtubeen tällain kauheaa määrää vaan jaksatte katsella :D Laatu tosin voi olla mitä on...

14 kommenttia

  1. Ilkeän näkönen haava :<
    Mutta ihania kuvia ja kivoja kuvia, eikä tekstikään yhtään huonompaa, tykkäsin! (:

    VastaaPoista
  2. Viime keskiviikko on hevos"maailmassa" ollut vissiin tapaturma-altis päivä, kun sulla jalka tuossa kunnossa, tampereella tyttö kuoli tiputtuaan, oma tallikaveri on puolen vuoden kuntoutuksessa tiputtuaan ja naapuritallilla hevonen oli juossut käytävällä jonkun sairaalakuntoon :( Kevättä rinnassa vai miten se meni...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, hepoilla vissiin kevättä rinnassa ja lämpöä riitti..

      Poista
  3. Karin, huih, kamalaa. :(

    Aada, tosi pahan näköinen haava ja kuulostaakin aika kivuliaalta. :( Koita parantua. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tämä haava on nyt jo paljon parempi ja jäljellä enää (ikuinen?) arpi..

      Poista
  4. Koitahan saada jalka kuntoon. Ootko mainostanu blogiasi jossain vai miten oot saanut näin paljon lukijoita? Aivan tosi ihana blogi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole ikinä mainostanut pahemmin missään, joskus vain hevostalli.netissä laittanut linkin johonkin topaan. Tosin tästä mun blogista tehtiin juttua villivarsaan kerran, että se tietty tuonut näkyvyyttä!

      Poista
  5. Pikaista paranemista jalallesi! ja millä oot tehnyt tuon ihanan bannerin?;D Se on tosi hieno, niin kun Kaprikin!:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tein sen PS5 muistaakseni ja nyt etsin uutta, kun tuo jo kylläsyttää.. :)

      Poista
  6. Sun blogi on tosi siisti ja ihana lukea♥ Sain siitä sun tippumisesta hevosmessuilla kuvan just siitä kohasta ku "lensit" ilmassa. Kapri on muuten tosi hiano heppa! JA sä oot hyvä ridaaja ;)

    VastaaPoista
  7. upeen näköstä menoa ! :)itte voi vaa unelmoida tollasesta menosta ku ratsuna on suomenheppa joka osaa vasta perusjutut , mutta pitäähän sitä haastetta olla !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä se kehittyy, tuokin on vasta ihan hakemista meillä ;D

      Poista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat