perjantai 20. heinäkuuta 2012

072: Täällä taas!

Anteeksi kauheasti kaikille, etten ole kerinnyt/voinut postata puoleentoista viikkoon teille kuulumisia täältä Hollannista. Ensin meillä kyllä oli kone (joka lähti viime viikolla jo pois), mutta sitten hävisi nettiyhteys, joten blogin kirjoittaminen olisi koneen kanssakin ollut mahdotonta. Nyt sain kuitenkin oman läppärini tänne Guttecoveniin ja nettiyhteys aukesi jälleen eilen, eli kaikki on taas kunnossa ja pääsen vihdoin kertomaan teille tästä paikasta!

Äh, mistähän aloittaisin. Ensimmäiseksi pitää varmaan sanoa, että matka sujui hyvin eikä airBerlin mennyt konkurssiin ennen lentoa. Nina ei päässyt hakemaan mua lentokentältä, joten Tiina (eli Ninan hevosenhoitaja) haki sitten Lauran (oli täällä töissä, mutta lähti viime viikolla) kanssa. Matka Dusseldorfista Guttecoveniin kesti noin tunnin ja siinä ajassa kerkesin vähän udella paikasta tietoja. Sain vähän selvyyttä, miten täällä toimitaan ja mitkä on tallin rutiinit. Loppujen lopuksi ne kaikki pystyi sisäistämään vasta ensimmäisen viikon jälkeen, vaikkakin melko samaan tapaan toimitaan kuin viime kesänä Stephexillä :)

Philippa menossa kävelykoneeseen aamulla.

Dennikselle loimea päälle. Kaikille hevosille tulee tallissa loimet päälle, vaikka
olisi ulkona 25 astetta lämmintä. Ei tosin mitään toppaloimia, vaan talliloimet ;)

Luzyn kanssa tänään maastoimelassa. Tamma tuijotti
Forsteneiden vanhuksia, joiden kanssa mm. Isaac on.

Joka aamu ei jaksa panostaa siihen miltä täällä näyttää.. :D
Guttecoven on hieno paikka, joskin erilainen kuin Stephex - Stephex on valtavine alueineen aivan uskomatton hieno ja "moderni" paikka (voitte käytä lukemassa edellisistä postauksista tästä, paljon myös kuvia paikasta) kun taas Guttecoven on enemmän vanha ja kartanomainen. Täällä on ulkokarsinatyyppinen talli, joka on sisäpihallinen eli karsinat ovat neliömäisessä muodostelmassa. Tallista löytyy karsinoiden lisäksi varustehuoneet, kuntoonlaittopaikkoja (+ vesiboksit) kahdeksan kappaletta, kolme solariumia, muita tarvikehuoneita jne. Alueella on kävelykone, juoksutus"maneesi" (katettu juoksutusaitaus), isohko valoisa maneesi, hiekkapohjainen ulkokenttä, nurmipohjainen ulkokenttä (jossa lukuisia erilaisia derbyesteitä), laukkarata, yhdeksän laidunta, hoitajien asunto, Forsteneiden talo ja sen puutarha-alue, jossa on mm. uima-allas..! Kaikkea siis löytyy ja vielä paljon lisää. Tallille tullaan kujaa pitkin portista, jonka jälkeen alkaa kartanomainen ympäristö - täällä kaikki pensaatkin on leikattu viimeisen päälle suoraan ja kaikki on todella huollettua. Tästä kaikesta vastaavat tietysti puutarhurit.

Jos kerron jotain nopeasti meidän päivärutiinista. Aamulla herätys on niin, että hevosille annetaan aamuruoat seitsemältä. Ne saavat aamuisin heinää ja täysrehut, jokaiselle hevoselle omanlaisensa annos. Ruokinnan jälkeen alan siivoamaan karsinoita, joita on tällä hetkellä 13 kappaletta putsattavana (tosin tänään lähti kaksi hevosta ja tuli yksi tilalle). Sillä välin Tiina laittaa hevosia kävelytyskoneeseen, laitumelle tai käsikävelee niiden kanssa. Jokaiselle hevoselle tulee laitumelle suojat ja bootsit etujalkoihin sekä kärpäsloimi ja -huppu tai ulkoloimi säästä riippuen. Sateisella säällä hevoset eivät mene ollenkaan laitumelle ja aurinkoisellakin säällä ne ovat siellä maksimissaan reilun tunnin. Kävelytyskoneeseen laitetaan vain suojat etusiin. Aika paljon yksinkertaisempaa kuin Stephexillä, jossa jokaiselle hevoselle tuli joka paikkaan (jopa käsikävelyyn) mitä erikoisempia virityksiä (esimerkiksi pintelit taakse, bootsit ja suojat eteen tai toisinpäin..).

Luzyn kanssa leikittiin lammaspaimenia kun yksi lammas oli taas karannut..

Italo on vasta neilivuotias estehevosen alku :)

Tallilla on Tiinan koiran Kusti ja Seta, jotka tykkäävät viettää aikaa rennosti!

Luzy kuntoonlaitossa tänään. Tamma tosi pirteenä..

Princess käsikävelytyksessä. Tamma on nyt sairaslomalla.

Tallia, tosin aika huono kuva ja parempaa en ole tähän hätään ottanut :)
Karsinat saan siivotuksi yleensä kymmenen jälkeen, koska ne pitää putsata kunnolla ja niissä on purua paljon (ja joka toinen päivä suunnilleen lisätään). Sen jälkeen lakaistaan käytävät ja laitetaan loput hevoset karsinoihin tai tehdään muita toimenpiteitä ennen ratsastusta. Jos Nina ja Alex ovat tulleet tallille jo siihen mennessä, he yleensä auttavat karsinoiden kanssa tai alkavat ratsastamaan heti.

Puoli yhdentoista maissa syön aamupalaa, jonka jälkeen vaihdan ratsastusvarusteet päälle ja alan laittamaan Ninalle hevosia kuntoon, alku- tai loppeverkkaamaan niitä tai ratsastamaan itsenäisesti/Ninan ohjauksessa hevosia kokonaan alusta loppuun. Päivästä riippuen menen hevosia yhdestä kuuteen, tosin esimerkiksi tänään Nina kävi ratsastamassa vain Denniksen ja olisin sitten saanut liikuttaa muut itse, kun olin yksin töissä - aika ei riittänyt siihen todellakaan :D Ratsastusta ennen hevoset harjataan ja niille laitetaan suojat joka jalkaan sekä bootsit joillekin etusiin. Suupieliin laitetaan vaseliinia. Jotkin hevoset saavat korvahuput ja joillekin laitetaan korviin "korvatulpat", mikäli ne niitä tarvitsevat. Kuolaimia on laidasta laitaan, yleisimpiä ovat pallo- ja nelirengaskuolaimet, tosin kankia ja mitä ihmeellisimpiä virityksiä löytyy myös. Voisin joku päivä ottaa kuvat kaikista kuolaimista (joita on varmaan sata), sillä suurinta osaa en ollut ikinä aikaisemmin edes nähnyt (mm. nahkaiset kolmiosaiset kuolaimet, joissa kuolainrenkaiden vieressä samankokoiset nahkaläpyskät, joihin poskihihnat tulee kiinni jne..?).

Ratsastukset ovat ohi vaihtelevasti iltapäivään mennessä. Tiina juoksuttaa,varustaa, kävelyttää tai tekee muuta vastaavaa sen ajan. Hevoset saavat myös kahdeltatoista päiväjyvät ja kolmelta iltapäiväheinät. Tässä välissä saatan keretä käydä syömässä jonkin hedelmän, mutta yleensä syön aamupalan jälkeen vasta illalla töiden loputtua.

Rehuhuoneesta laitetaan jokaiselle hevoselle sankkoon ruoat.

Päiväruokintaa

Luzy haluaa ruokaa jo!

Pakko oli sumentaa oma ilme kun oli niin jäätävä :D

Laukkaradalla. Oikealla lammaslaidun, vasemmalla
Forsteneiden vanhuksien (ex-kilpureiden) laidun.

Princess
Ratsastuksien jälkeen vaihdan tallivaatteet takaisin ja alan putsaamaan karsinoita uudelleen, kaikki kolmetoista toiseen kertaan. Yleensä olen valmis joskus kuuden ja puoli seitsemän välissä, jonka jälkeen lakaistaan käytävä ja kävelykone, laitetaan hepoille yöksi pinteleitä tai muita härpäkkeitä ja putsataan varusteet ja siistitään talli kuntoon. Hevoset saavat taas viideltä iltajyvät ja sitten kahdeksan jälkeen lopulliset iltaheinät.

Työ täällä on todella fyysistä ja rankkaa, tietysti henkinen puolikin on välillä koetuksella kun samanikäistä seuraa ei ole ja kaikki kaverit Suomessa. Aika paljon joudun olemaan yksin täällä talolla, jos Tiina on iltaisin käymässä jossain. No, onneksi saan luettua ainakin ylioppilaskokeisiin!

Tänään oli tosiaan päivä, jolloin isä tuli vierailemaan täällä ja otti sen takia paljon kuvia + videoita. Laittelin niitä tähän postaukseen sikin sokin ja joku päivä voisin ladata videot teidän katsottaviksenne. Huomenna Nina lähtee kilpailuihin johonkin päin Hollantia Luzyn, Normanin ja Denniksen kanssa, joten kiireinen päivä on vissiin tiedossa. Lauantaina ollaan täällä treenaamassa ja sunnuntaina taas kisoihin samalla poppoolla. Olisi kyllä huippua, jos pääsisin irrottautumaan joku päivä kisoihin mukaan täältä!

Tämä ja alla olevat kuvat on otettu tänään debykentältä, kun menin Luzylla.Keskiviikkona mulla oli vapaapäivä ja käytiin isän kanssa Maastrichtissa ja Aachenissa Saksassa vähän shoppailemassa ja nauttimassa tunnelmasta. Maastricht oli tosi hieno pieni kaupunki, jossa riitti väkeä ja tunnelmaa, suosittelen kaikille! Samana aamuna sain muuten kokea elämäni kauheimman "pelästytyksen", kun Alex päätti pelästyttää mut aamupalalla: olin syömässä tyytyväisenä aamiaista (huom, mulla oli vapaapäivä) niin, että istuin pöydässä selkä ikkunaa päin. Alex hiipi ikkunan taakse ja sen oli tarkoitus koputtaa lasiin ja pelästyttää mut - niin tosiaan kävikin, sillä Alex arvoi voimansa "hiukan" väärin ja räsäytti molemmat kätensä ikkunasta läpi niin, että koko roska tippui palasina mun päälle. Olin saada sydänkohtauksen ja hetken aikaa meni ennen kuin edes tajusin, että Alex seisoi ikkunan takana ja hoki "Oh my god, oh shit.." :D Oli siinä Ninalla ja Tiinalla naurussa pidättelemistä, tosin Alexilla tuli verta kämmenistä vaikka kuinka ja oli siinä siivoaminenkin, kun ikkuna hajosi lattialle. Mulla on varmaan vieläkin lasinsiruja pää täynnä.. Samana aamuna tiputin lasin lattialle (joka hajosi), joten olen sitten todella onnekas, sillä eikö sirpaleet tuo onnea..? :D

Koska tämä on Guttecovenin kartano, täällä kummittelee. Ainakin kaikki puhuu niin.. Mutta nyt menen nukkumaan ja postailen teille lisää huomenna! Voitte laittaa kysymyksiä ja toiveita, mitä kerron paikasta/mistä vaan, jotta osaan avata tätä koko juttua vähän perusteellisemmin :) Kuvia yritän ottaa mahdollisimman paljon, mutta todennäköisesti sitä ei kauhean usein tule tapahtumaan, sillä isoa kameraa on hirmu hankala pitää matkassa mukana..

Alex hyppäsi eilen Funnylla derbyesteitä ekaa kertaa!

Funny ei ihan tajunnut että toi oli vesihauta, johon ei
kuulu astua vaan hypätä yli... :D

Maastrichtissa keskiviikkona :)

Keskiviikko oli ensimmäinen aurinkoinen päivä!

Tällaisen Guessin vyön isä osti mulle Maastrichtista..

.. ja sitten tämän laukun!

Guttecovenissa on kyllä hienoimmat sateenkaaret, mitä
oon ikinä nähnyt - todella värikkäät ja selkeät :o

36 kommenttia

 1. Superkiva postaus, kiitos, oli hauska lukea päivistäsi ja katsella hienoja kuvia! Tsemppiä sinne, varmasti rankkaa mutta myös opettavaista ja kokemuksenahan tuo on ainutlaatuinen =)

  VastaaPoista
 2. Mis hevosesi asustaa, ku näyttää kivalt paikalt ja hienolt??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ole omaa hevosta, mutta jos tarkoitar Guttecovenia missä oon nyt töissä, niin se on Hollannissa :)

   Poista
 3. tosi kiva postaus! :) hui kauhea, miten sä pärjäät noin vähällä ruualla? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) En mä tiedä, kai siihen sopeutuu? :D

   Poista
 4. Aivan ihana postaus, mielenkiinnolla luin tekstitkin läpi. Kuvatkin on tosi nättejä. Olisi kyllä huisaa päästä tollaseen paikkaan joskus itsekin hommiin. Ja Italolla on kyllä hauskat merkit, että se on sulonen! :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se on kyllä suloinen herra :) Ota vaan rohkeasti yhteyttä talleille ja kysele, jos pääsisit!

   Poista
  2. .. Mä en oo ikinä oikeesti kunnolla ajatellu, että pyytäisin mistään töitä. Mutta kiitos, sä rohkaset mua siihen! Nyt täytyy oikeesti ruveta kunnolla tekeen töitä sen eteen, että sais jostain väliaikasta paikkaa.. c:

   Poista
 5. kuviakuviakuvia vaan lisää. Tosi kiva postaus ja ihan hirmu mielenkiintoista lukea teidän arjesta tuolla:)

  VastaaPoista
 6. On kyllä hienoja kuvia ja guttecovenia olen ihastellut aikaisemminkin forstenien nettisivuilta. Upealta näyttää, ja olen hiukan kateellinen hevoselleni, joka pari vuotta sitten lähetettyäni sen Hollantiin sai muutaman yön yöpyä noissa maisemissa ja talleissa, heh heh :D
  Vaikka olisikin rankkaa, niin muista nauttia joka hetkestä, tuo on sellaista mitä jotkut vain unelmoivat, eivätkä pääse koskaan sitä kokemaan! Postauksina olisi kiva kuulla hevosista esimerkiksi vähän tarkemmin, minkä tasoisia ja millä eri tavoin niitä treenataan. Kuvat ovat aina tietty plussaa, mutta ymmärrettävää, että jos ei edes päivällä kerkeä hedelmää haukata välipalaksi, niin ei välttämättä sillä kamerallakaan ehdi pahemmin kuvia ottelemaan! Tosi paljon tsemppiä sinne ja pidä hauskaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, hyvä heppa ;)

   Kiitos tosi paljon, tuollaisia kommentteja tarvitaan aina! Pyrin tänään ottamaan kuvia tuolta, nyt kun jäi illalla vähän aikaa..

   Poista
 7. Tosi kiva postaus, laita vaan paljon lisää kuvia ens postaukseen! :) Ja toi lasinrikkomisjuttu... :DD

  VastaaPoista
 8. tee se kuolain postaus sillä kiinnostus heräs että millasia kuolain yhistelmiä nuo oikeen käyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo voisin tehdä, nyt olis vielä aikaakin, mutta pari mielenkiintoista kuolainta on kisoissa käytössä parhaillaan joten en saa niistä kuvia :(

   Poista
 9. vaautsi miltä toi paikka kuulostaa!:D mä kun luulin että meidän naapuri talli on hieno, niin tää se vasta on hienoutta!::DDD mun on pakko kysyä, että eiks tuolla käytetä ollenkaan kypäriä?;p
  hirmu kivalta kuulostaa kun on ihan oma derbykenttä ja laukkarata, varmasti hieno kokemus ja jokaisen heppatytöt unelma ;))) tosi mielenkiintoinen blogi kun sun heppaelämä ei oo mitään hirveen tavallista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kypärättömyyteen en osaa sanoa syytä.. ehkä se on kuumuus, "ammattilaisuus" (ts. ihmiset täällä keski-euroopassa ovat ratsastaneet niin paljon, ettei kypärää koeta tarpeelliseksi), mukavuus.. en osaa sanoa :)

   No, aika tavallista tää vielä on, mutta kiitos kuitenkin! :)

   Poista
 10. Tosi kiva postaus ja hienoja kuvia!! =)

  VastaaPoista
 11. wau ihana postaus, ja upeita kuvia!

  VastaaPoista
 12. ihan huippu postaus! :) niin mielenkiintoista lukea ja on se hieno paikka!

  VastaaPoista
 13. Ihana postaus ja täytyy myöntää, että oon pikkasen kateellinenkin, vaikka itse en jaksaisikaan olla täystyöllistetty tallihommilla. ;) Vaikka onkin rankkaa, niin muista nauttia! :) Olisi muuten todella mukava kuulla mitä syöt aamupalaksi, että jaksat jopa iltaan asti syömättä omenaa tukevampaa ruokaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tossa uudemmassa on vähän kerrottu mun syömisestä :)

   Poista
 14. Saisko ehdottaa semmosta että laittaisit kuvat pikkusen isompina? :)
  Saatko hyppiä paljon ratsastettavies kans, esim. derbykentällä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa tietysti ehdottaa ja pitääkin! Pidän vielä ainakin hetken tämän kokoisina, koska omaa silmää miellyttää enemmän.. moni on tosin toivonut vielä isompina kuvia, mutta ne voi klikata isommiksi painamalla kuvaa - silloin kuvat näkyvät myös parempilaatuisina :)

   En ole vielämitään hypellyt, sillä Nina on ollut täällä niin vähän ja hänen seurassaan varmaan saisi. Pitää katsoa :)

   Poista
 15. Aivan ihana postaus. :)
  Ehkä saat pian seuraa sinne (tosin hiukan nuorempaa), kun kaksi kaveriani tulevat sinne. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Jep, täällähän noi Sara ja Katri on!

   Poista
 16. siis eikö teillä oo siellä ollenkaan mitään lounastaukoa? :o ite oon sveitsissä tallilla töissä ja meillä aina vähintään tunnin lounastauko+ 20 min aamupalatauko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo kun vasta illalla sitten syödään.. on sen verran kiire ja meitä on täällä vaan tiina, mä ja nina (okei, alex myös mutta se ei tee näitä hommia paljookaan), joten hyvä jos sen hedelmän kerkee syödä ratsastuksen ja boksien siivoomisen välissä :D Mutta oo onnellinen, että sulla on siellä taukoja!

   Poista
 17. Kiva kuulla, että olet käynyt Maastrichtissa ja Aachenissa. Itse olin Aachenissa vaihto-oppilaana ja asuin Hollannin puolella :)Kävin katselemassa hevoskisoja Pferdestadt Aachenissa monesti.

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat