sunnuntai 5. elokuuta 2012

079: Rennompi päivä

Ihanan rento päivä takana! Voin sanoa, että harvoin ollaan oltu jo viideltä valmiita tallista, mutta tänään oltiin ja siitä on kyllä nautittu. Ainoa miinuspuoli on se, ettei bloggeri suostu yhteistyöhön enkä näin ollen saa kuvia vierekkäin haluamallani tavalla tähänkään postaukseen.. Yritin yli tunnin ajan, jonka jälkeen poistin koko postauksen. Argh..

Aamupäivällä täällä oli todella lämmintä, jälleen kerran lämpötila kohosi reilusti yli kolmeenkymmeneen ja ratsastaa sai kauheassa auringonpaisteessa. Mikäs siinä, Suomessa ei vissiin ole kauhean hyvät säät olleet? Nyt illalla alkoi satamaan vettä ja äsken vähän ukkosti. Tiinan koira Seta pelkää ukkosta ja sitä ei näkynyt missään, joten Tiina lähti etsimään. Jonkin aikaa Tiina etsi talosta ja tallista, mutta mistään koiraa ei näyttänyt löytyvän. Yhtäkkiä tajuttiin, että se on saattanut jäädä lukkojen taakse heinävarastoon.. Siellähän se kyhjötti, oli jo hetken aikaa ollut. Voi koira raukkaa :D

Ninalla oli tänään kisat jossain päin Hollantia, ratsuina tällä kertaa Philippa, Stetson sekä Dennis. Kaikki hevoset tekivät puhtaat suoritukset. Dennis pääsi 130cm-luokassa uusintaan, mutta Nina ei jäänyt odottamaan sen alkamista, vaan hevoset lähtivät kotiin. Ratsukon lähtönumero oli nimittäin 13 ja luokassa oli reilu 90 starttia..

Koska meillä oli tänään helppo ja väljä päivä aikataulultaan, kerkesi Minna ottaa kuvia ratsastuksistani. Menin siis ensin Citalla ja sen jälkeen Normanilla. Cita oli eilen vapaapäivällä, joten sillä oli aluksi energiaa ja kävinkin aluksi laukkaradalla ratsastelemassa. Kentällä työskentelin siirtymisiä ja pyrin pitämään tamman pään tarpeeksi ylhäällä, sillä väsyessään (varsinkin) Cita käy painavaksi kädelle.

Normanin kanssa menin koko ajan derbykentällä. Koska hevonen oli alusta asti ok, kävin vain kaikki askellajit läpi ja tein muutamia väistöjä ravissa. Loppukäynnit käveltiin laukkaradalla, jossa meidän kimppuun kävi miljoona paarmaa. Norman ei todellakaan tykkää niistä ja sain koko ajan olla hätistelemässä ötököitä pois sen kaulasta ja takapuolen päältä, ettei se olisi pukitellut.

Noissa kahdessa ylemmässä isossa kuvassa Normanin mielipide siihen, laukataanko suoraan vai tehdäänkö sittenkin laukanvaihto. Huomatkaa, kuinka bootsikin irtosi kauhean riekkumisen jälkeen - meillä oli kunnon pukkisarja, josta tuli hyviä kuvia. Harmi että suurin osa niistä oli kuitenkin tarkentanut taustaan, joten en niitä tänne viitsi laittaa huonon laadun takia..

Oletteko muuten pitäneet kuvista, kun ne ovat isompina täällä? Vai jätänkö koon pienemmäksi? Ja mitä mieltä olette tästä, kun kuvat ovat pieninä vierekkäin? En tosiaan saanut niitä isompina vierekkäin, vaikka kuinka yritin.. Kertokaahan mielipiteenne :)

Cita on muuten todella isolaukkainen, on ihan pakko sanoa tähän väliin! En ole ikinä ratsastanut niin pitkälaukkaisella hevosella. Voin vaan kuvitella, millaisilta sen hypyt tuntuvat selkään. Näin muutama päivä sitten sen hyppäävän 120-130cm okseria niin, että puomien ja vatsan väliin jäi varmaan metri väliä. Ei luulisi kapasiteetin loppuvan heti kesken!
Ette innostuneet kauhean aktiivisesti kommentoimaan olympialaisratsastusta, mutta jälleen on pakko sanoa, että on sitäkin tullut seurattua enemmän kuin tarpeeksi. Tai ainakin kuunneltua vierestä. Nyt on kolmas kerta, kun se lähetys pyörii tuossa viereisessä olevassa koneessa Tiinan ja Minnan sitä katsellessa.

Netissä on taas kerran noussut hirveä haloo rollkurista ja sen vaikutuksesta hevoseen. En sano koko keskusteluun juuta tai jaata tai halua loukata ketään mielipiteensä ilmaisijaa, mutta oma mielipiteeni koko jupakkaan on, että ihmiset, joille se ei kuulu, voisivat suosiolla jättäytyä keskustelusta pois. Kuten sääntö yleensäkin kuuluu: huolehdithan ensisijaisesti omista asioistasi. Sama koskee kaikkia netissä nimettömänä muita haukkuvia ihmisiä ja esimerkiksi Suomessakin laajaksi levinnyttä nettikiusaamista. On totta, että tällä netin aikakaudella näin ei tule tapahtumaan. Mutta toivottavasti tämäkin haloo saadaan taas rauhoittumaan ja asiaan ratkaisu, joka miellyttää kaikkia osapuolia - jos sellainen on edes mahdollista. Mitä mieltä te olette, oliko rollkur aiheellista ottaa esille näin olympialaisten aikaan? Tietysti se nousee esille juuri arvokisojen yhteydessä, jos joskus. Puhuttiinko aiheesta liian vähän viimeksi, kun se oli julkisuudessa enemmän?

Joku saattaa tuosta ylläolevasta vetää herneen nenään ja tulla sanomaan, että itsekin otit aiheen esille. En halua tähän blogiin väittelyä siitä, onko rollkur metodina millainen, vaan nimenomaan teidän mielipiteenne keskustelun tasosta aiheen ympäriltä. Jos ymmärrätte :)
Se kuolainpostaus odottaa yhä julkaisemistaan, sillä tänään ei motivaatio bloggerin tottelemattomuuden takia siihen riittänyt. Toivottavasti saan tehtyä sen huomenna tai vaihtoehtoisesti mahdollisimman pian. Nina lähti tänään Suomeen valmentamaan, joten keskiviikkoon asti ollaan kolmistaan täällä Guttecovenissa. Keskiviikkona Tiina lähtee muutaman hevosen kanssa kohti kansainvälisiä kisoja ja reissu kestää sunnuntaihin asti. Eli näillä näkymin koko viikko menee vähän erikoisemmalla aikataululla ja sunnuntaina on lähtö kotiin. Enää viikko siis aikaa, outoa!

Milloin teillä lukijoilla alkaa koulut tai työt? Miten meinaatte viettää loppukesäänne ja -lomaanne? Mun koulu alkaa jo perjantaina 10.8, joten se päivä jää välistä ja menen kouluun itse vasta maanantaina. Koska edessä on abivuosi, on mulla ihanan rennot jaksot ja monena päivänä vain muutama tunti koulua! Toisessa jaksossa lisäksi joka perjantai on vapaa, joten kuuden viikon ajan (+ syysloma välissä) joka viikko on kolmen päivän putki vapaata - ei huono!

Voisin muuten tehdä joskus postauksen lempiblogeistani, sillä oon taas löytänyt muutaman aivan ihanan blogin, joita on ilo seurata ja odotan aina innolla uusia postauksia. Onko teillä tällaisia blogeja, joita katsotte monta kertaa päivässä? Mikä niistä tekee vaan niin hyvän? Sana on vapaa :)

35 kommenttia

 1. nuo kuvat on hyviä noin.. ainakin mun mielestä :D

  VastaaPoista
 2. Mulla on kans muutamat suosikkiblogit, mitä oikeesti tyykkään lukea, ja postaukset, videot yms kattoo aina tarkasti alusta loppuun :) Musta blogista tekee hyvän se, että kirjoitustyyli on selkeä, kuvat laadukkaita ja blogi ei ole "puskailusta kertova". Kisaavien blogeja on musta kivointa lukea, koska niihin voi samaistua.

  Sun blogi on yks näistä mun suosikeista ja tätä on tosi kiva seurailla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on samoja kriteerejä omissa suosikkiblogeissa :) Kiitos paljon!

   Poista
 3. Mä oon kans kattonu nyt monta päivää olymppialaisista ratsastusta.. Jotenkin nostaa omaa motivaatiotakin kun katsoo GP-kouluratojen sarjavaihtoja ja piaffeja.
  Ehditkö kattoa Lindhin ja Kanervan suoritukset torstaina?
  Hienot radat teki kyllä molemmat pienistä virheistä huolimatta !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin ja kuvat on tosi hyviä noin :)

   Poista
  2. Oon kyllä kanssasi ihan samaa mieltä! Katsoin molempien radat sekä tänään että silloin kun tuli ensimmäiset, pakko sanoa, että Emma teki tänään todella hienon raviohjelman (varsinkin passaget). Harmi, että laukkaohjelma vähentää pisteitä niin paljon.. Ei ollut jatkopaikka kaukana, mutta saadaan olla tyytyväisiä tähänkin! :)

   Poista
 4. kiva postaus taas! kuvat on noin hyviä :) mitä sun heppailulle tapahtuu seuraavaks kun kotiudut suomeen, ostatko oman vai uus ylläpitoon tms.?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) mulla on suunnitelmia enemmän kuin laki sallii ja katsotaan mikä niistä toteutuu! kaikki on vielä vähän auki, mutta kiirettä ei ole. anyway, kun tulen suomeen, on mulla kuitenkin heppailua tiedossa :)

   Poista
 5. Kyllä ihan tavallinen pulliainenkin näkee rullauksen vääryyden, ei siihen mitään gp meriittejä kaivata....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on yksi mielipide :) enkä sano suuntaan tai toiseen onko se mielestäni oikea vai väärä, hyvä että olet mielipiteesi muodostanut ja seisot sen takana!

   Poista
 6. Voi jestas tuolla on ihanan näköistä! Nautihan täysillä vielä viimeisistä päivistä siellä. Tulee itselläkin ihan haikea olo, kun ei tule enää postauksia sieltä. :D

  Mielestäni kuvat ovat näin isoina paremmin, ja nimenomaan vielä alekkain. On ärsyttävää klikkailla kuvat suuremmiksi ja odottaa, että ne sitten joskus latautuvat katseltaviksi...

  Olen samoilla linjoilla kanssasi rollkur-keskustelun suhteen. Kaikilla on omat tapansa ja tyylinsä ratsastaa. Mielestäni tuollainen asioiden paisuttelu ja kaivaminen on inhottavaa.

  Koska olen itsekin seuraillut muutamia keskusteluita kyseisestä aiheesta (kuitenkin kantaa ottamatta), voin sanoa, että liika on liikaa. Pidän siitä, että ihmiset käyvät keskustelua asioista, jotka varmasti mietityttävät monia ja muhivat pinnan alla joskus pitkiäkin aikoja niin, ettei niistä paljoa puhuta. On silti kuitenkin hyvä osata vaieta silloin, kun ei itse ole osallisena asiaan.

  Blogisi on ihanaa luettavaa. Mielipiteet aina täyttä asiaa ja ratsastusta, jota on miellyttävä katsella. Jos lempiblogisi ovat samantyyppisiä kuin omasi on, odotan innolla postausta niistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nautin, on kyllä haikee fiilis itselläkin jo nyt.. :D

   Kiitos paljon kivasta kommentistasi! Eiköhän sellainen postaus tule aikanaan :)

   Poista
 7. Rollkur-keskustelut seuraaminen näin asiasta sinällään ymmärtämättömälle on hämmentävän hankalaa, sillä asiasta kirjoittavat mediat ovat niin selvästi valinneet puolensa. Hevosurheilu kirjoittaa hyvinkin myönteiseen sävyyn asiasta ja Eurodressage & StGeorg tekevät hyvinkin voimakkaita vastustavia kannanottoja. On vaikeaa löytää asiasta neutraalia tietoa, kun niin monet tuntuvat jo muodostaneen asiasta kovinkin voimakkaan mielipiteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kanssasi ihan samaa mieltä! Itsekin olen tätä ihmetellyt aikoinaan.. No, kukin valitsee puolensa, oli se sitten kumpi tahansa :)

   Poista
 8. Mahtavat puitteet teillä siellä, tykkään tosi paljon sun blogista ja tyylistä kirjottaa :)

  VastaaPoista
 9. kaikki kuvat sieltä päin on aivan MAHTAVIA, TYKKÄÄN!! Mullakin on pari - tai no aika montakin - suosikkiblogia, mitä seuraan ilolla ja odotan aina uusi postauksia. Sun blogi kuuluu niihin ehdottomasti ;) Itsekkin tällä hetkellä väsäilen suosikkiblogini-postausta, missä vähän kerron millaisista blogeista on kyse jnejnejne... ::)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Ja kiitos :) Sellanen postaus olis kyllä kiva itekkin tehdä, jos vain saisin aikaan!

   Poista
 10. Nää isot kuvat on mun mielestä tosi kivoja.Mun koulu alkaa 14.8.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikilla muilla taitaa alkaa vasta 14.8 paitsi mulla... :D

   Poista
 11. Itse tykkään kuvista isoina :)

  VastaaPoista
 12. kuvat isoina, kännykkä käyttäjät kiittää :))

  VastaaPoista
 13. Nyt ei riitä ymmärrys siihen rollkur? :D En ole edes milloinkaan kuullut kyseistä sanaa.. Jos sinulla on aikaa, niin voisit hieman valaista minua. :D Ja itse tykkään kuvista isoina! Jestas, sielä on ihan liian hienon näköistä! Nauti viimesestä viikosta täysillä. (: Ja mulla alkaa koulu 14.8! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, täällä on tosi kivat tilat ratsastamiseen ja hevostenpitoon! Rollkur on paljon koulupuolella puhuttanut "tapa" tai itseasiassa muoto, jolla jotkut ratsastajat treenaavat hevosiaan. Lisää voit lukea paljon kirjoittamalla esim. googleen rollkur tai vaihtoehtoisesti esimerkiksi http://en.wikipedia.org/wiki/Rollkur <- tuolta englanniksi. Kuviakin löydät ihan vain googleen laittamalla tuhansia :)

   Poista
 14. samaa kysyisin kun äsköinen anonyymi että mikä on rollkur? :D ja tykkään enemmän isoista kuvista!

  VastaaPoista
 15. Tykkään lukea blogeja, joilla on mielenkiitoinen blogi. Jotka eivät ole turhamaisia. Varsinkin bloggaajat, joilla on omia ideoita ja aloitekykyä, kekseliäisyyttä, huumorintajua, kivoja kuvia, positiivinen ja ystävällinen ovat hyviä. Ja itseään kovasti hehkuttava ja tekojaan "piilotelevan" ja itseään erittäin kovasti upeana pitäväsilleen (Ja silleen että ei ole niin mukava kommentoijille ja näin, miltei jopa epähuomaavia -eli jos jotkut luulevat kuvasta jotain mikä ei ole totta joka ei ole kuitenkaan negatiivinen asia-) `haukkuva` tyyppi, joka sitten kirjoittaa, että "en ole tehnyt mitään, miksi väitätte niin?" Ne ovat ärsyttäviä.
  Pisteet jokaiselle joka ymmärsi erittäin special-sekavan kommenttini! :))

  VastaaPoista
 16. Löysin vasta tänään blogisi ja tulikin tässä päivän aikana luettua koko blogi läpi alusta loppuun! Kirjoitat hirmu hyvin ja tekstejäsi on helppo lukea, jään innolla odottamaan uusia postauksia!
  Tosiaan, mielellään nuo kuvat isoina, niitä on kivempi katsella kun ei tarvi jokaista klikata aina suuremmaksi :)

  VastaaPoista
 17. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat