tiistai 9. lokakuuta 2018

#1016: Lippuarvonta: Macoa ei tänä vuonna nähdä HIHSissä

Tavoitehakuista ihmistä määriteltäessä esiin nousee usein yksi yhtenäinen linjaus: henkilö tietää täsmällisesti, mitä hän haluaa tehdä ja saavuttaa, ja ohjaa kaiken toimintansa tämän toteuttamiseen. Toki muutkin määritelmät ovat merkittävä osa tavoitehakuista ihmistä, mutta tuohon kiteytyy mielestäni oleellisesti se, minkä ympärille tällaisen ihmisen persoonallisuus rakentuu. 

Mä olen tavoitehakuinen ihminen. Se ei liene yllätys kenellekään, koska olen tätä asiaa pohtinut niin monesti blogissani menneiden vuosien aikana. Jos mun pitäisi valita, onko toiveeni tulevaisuudesta unelmia vai tavoitteita, ne ovat ehdottomasti tavoitteita. Ero on hiuksen hieno: unelmista unelmoidaan, mutta ne tuntuvat ehkä vielä hieman kaukaisilta ja saavuttamattomilta. Tavoitteiden eteen sen sijaan tehdään töitä joka ikinen päivä, vaikka ne olisivat vasta kaukana tulevaisuudessa. Nämä ovat toki vain omia ajatuksiani, ja joku muu voi kokea määritelmät ihan eri tavoin. 

Asetin tänä vuonna itselleni kaksi tavoitetta ratsastusurheilun suhteen. Ensimmäinen näistä oli saada alle hyviä ja tasaisia ratoja 120cm korkeudelta ja mahdollisesti nousta 125cm luokkiin. Se oli mielestäni erittäin realistinen tavoite, jonka voin sanoa jo tässä vaiheessa kautta saavuttaneeni. Toki tasaisuus on suhteellista, ja jokaista suoritusta voi parantaa jatkuvasti, mutta olen silti mahdottoman tyytyväinen siihen fiilikseen, joka mulla oli radalla kesän kilpailuissa. Olo oli suurimmaksi osaksi levollinen, ja syynä tähän oli oma varmuuteni siitä, etteivät esteet tai tehtävät tuntuneet enää isoilta. Tämä taas tuli tutuksi toistojen ja oikeanlaisen valmennuksen kautta - unohtamatta hevosta, jonka kanssa kehittyminen ja varmuuden hankkiminen on ollut helppoa. Suoranainen ilo!

Postauksen lippuarvonta tehty yhteistyössä Helsinki Horse Show'n kanssa.

Talvella treenattiin kovaa vauhtia kohti HIHSiä.


Toinen konkreettinen tavoitteeni kaudelle 2018 oli osallistua Helsinki International Horse Show'hun ja tarkemmin juuri Lucky Winners -luokkiin, jotka hypätään keskiviikkona ja torstaina 120cm tasolla Helsingin Jäähallilla. Tuo tavoite asetettiin maaliskuussa, ja muistan elävästi ne keskustelut, joita kävimme valmentajani kanssa. En silloin ollut varma 120cm luokkien ratsastaja, vaan hain vasta kokemusta siltä tasolta. Oli kuitenkin rauhoittavaa asettaa itselleen selvä tavoite, johon koko kausi tähtäisi. Yhdessä Juulia Jyläksen valmennuksessa ymmärsin itsekin, ettei tavoite olisi mitenkään saavuttamattomissa, sillä onnistuimme tekemään sujuvia ratoja osan esteistä ollessa jopa 130-140cm korkeudella. Tuohon aikaan kun elettiin vasta alkuvuotta.

"Jos jotain olen hevosilta oppinut, niin sen, etteivät hommat mene aina suunnitelmien mukaan. Olen todella joutunut opettelemaan pettymyksien sietoa. Milloin olen jäänyt karvan verran mitalisijoilta, hevonen on sairastunut juuri ennen h-hetkeä tai se ei ole mennyt ostotarkastuksesta läpi."

Yllä oleva sitaatti on osa lokakuun Sport-lehdessä ilmestynyttä pientä haastatteluani, jossa pohdin tiiviisti ajatuksiani kilpailemisesta ja hevosurheilusta ylipäänsä. Jutussa mut esiteltiin esteratsastajana, joka "tähtää lokakuussa pidettävään Helsinki International Horse Show'hun hevosensa Maroccon kanssa". Haastattelu ei olisi voinut osua sopivampaan kohdaan, ja tässä kohden nimenomaan tuon yllä olevan sitaatin osalta. Horse Show'ssa kilpailemiseen liittyvä tavoitteeni päättyi nimittäin tänä vuonna pettymykseen Macon loukkaantumisen vuoksi. Kaikkea ei voi hallita etukäteen, ja vaikka miten varmistelisi ja toivoisi parasta, voi lopputulos olla kuitenkin kaikkea muuta kuin se, jota on tavoitellut lähes vuoden ajan.

Kaiken piti olla valmista Horse Show'ssa kilpailemista ajatellen: oli kesältä kertynyttä kisarutiinia, hevonen hyvässä vireessä ja oma pääkoppa valmiina ratsastamaan isommalla areenalla. Toki ajatus jännitti etukäteen, mutta se kuului asiaan. Lokakuun alussa sain varmistuksen muiden Wild Card -hakijoiden kesken siitä, että Macolla ja mulla olisi osallistumisoikeus tapahtumaan. Ainoa musta pilvi tavoitteen yllä oli ruhje, jonka Maco oli onnistunut hankkimaan kavioonsa syyskuun viimeisinä päivinä. Kolme pahaista viikkoa ennen h-hetkeä Helsingin jäähallilla.
Kun olin Macon kanssa klinikalla sunnuntaina päivystyksessä, olivat ajatukseni vielä varsin toiveikkaat kilpailemisen osalta."Muutama päivä paiseen hoitoa ja kaikki on ok", pyöri mielessäni. Seuraavan viikon tiistaina diagnoosi muuttui ruhjeeksi kaviossa, joka ei sekään vaikuttanut mahdottomalta ajatukselta - joskus paraneminen saattaisi viedä vain viikon verran. Nopeasti kuitenkin tajusin, ettei me välttämättä selvittäisi niin pienellä vaivalla, sillä monet tallikaverini ja ammattiratsastajat kertoivat, että he olivat parannelleet kavion ruhjeita jopa kolmesta viikosta kolmeen kuukauteen. Lupasin itselleni, että katsoisin tilannetta siten, että tekisin päätöksen kilpailemisestamme 1,5 viikkoa ennen Horse Show'n alkamista. Siihen asti annoin armonaikaa itselleni elätellä toiveita siitä, että pääsisimme vielä toteuttamaan kauden toisen tavoitteen.

Niin koitti viime viikon torstai, jolloin tapahtumaan oli vajaat kaksi viikkoa aikaa. Kipusin hevosen selkään, joka oli enemmän kuin innoissaan maastokävelystä ja ravasi kuin mikäkin maitovarsa häntä tötteröllä puhkuen energiaa. Toiveet heräsivät, ja perjantaina ratsastin varovaisesti ensin pitkään käyntiä, sitten hieman ravia ja lopussa muutaman kierroksen laukkaa. Ravi tuntui normaalihkolta, ehkä aavistuksen verran vain jäykältä kropastaan pitkän kävelykuurin ja karsinassa seisomisen vuoksi. Laukkaa en oikein uskaltanut edes pyytää rullaamaan, vaikka hevonen kyllä paineli korvat pystyssä kiihdytellen ja heitellen riemuloikkia. Seuraavana päivänä menin taas selkään, ja totesin, ettei meno ollut muuttunut merkittävästi. 

Mietin tilannetta. Mulla oli vaihtoehtona, että ratsastaisin tulevan viikon ajan normaalisti ja ehtisin ehkä hypätä kertaalleen kotona ennen Horse Show'ta. Edellisen ratatreenin olimme ehtineet tehdä elokuun ensimmäisellä viikolla kisoissa hypätessäni 125cm luokan Ainossa. Väliin mahtui yksi kavalettivalmennus. Voisin siis mennä jäähallille yrittämään parastani siltä osin, mitä se olisi näissä olosuhteissa mahdollista. Hevonen tuskin olisi kovinkaan hyvin läpiratsastettu ja kuski enemmän tai vähemmän epävarma siitä, millaisia ratkaisuja radan aikana olisi hyvä tehdä. Ja pahimmassa tapauksessa kavion ruhje ei olisi parantunut vielä kokonaan, ja alkaisi vihoitella hyppäämisestä johtuen. 

Totesin, ettei kyseinen asetelma olisi reilu minulle, saati sitten hevosellekaan. Vaikka olen tavoitehakuinen ja kilpailuhenkinen, tiedostan kuitenkin ne puitteet, joissa tätä harrastusta pystyn tekemään. Vaikka Maco olisi täysin terve, eikä kavion ruhje enää vihoittelisi, ei tällä treenimäärällä ole järkevää lähteä hyppäämään kilpaa olosuhteisiin, jotka edellyttävät onnistumiseen oikeanlaista valmistautumista. Tällainen treeni ei ole oikeanlaista valmistautumista, ainakaan allekirjoittaneelle. Mun kokemuksella ei ole mahdollista lähteä tekemään parasta suoritustaan ilman, että alla on varma tunne sujuvuudesta. Maco olisi kyllä varmasti hypännyt, sillä se hyppää vaikka harmaan kiven läpi ratsastajan niin pyytäessä. Ei olisi kuitenkaan ollut oikein käyttää sen valtavan suurta sydäntä väärin ja viedä sitä kilpailemaan noin vähän treenin jälkeen isolle areenalle, jossa kuskikaan ei ole kartalla siitä, mitä tuleman pitää.

Näin ollen me keskitytään seuraavaan tavoitteeseen, joka käy toteen tammikuussa 2019: Espanjan kilpailumatkaan. Tavoitteena on päästä kilpailemaan siellä siistejä ratoja 120-130cm tasolla terveen hevosen ja kuskin kanssa huhtikuuhun asti. Jos onni on puolellamme, ei kavioruhje vaivaa meitä enää jatkossa ja pääsemme näin ollen treenaamaan ja kilpailemaan normaalisti Suomessa jo tämän kuun puolella. En kuitenkaan halua ottaa mitään stressiä tai paineita siitä, että meillä olisi mikään kiire takaisin treeniin. Nyt haluan antaa hevoselle ihan reippaasti aikaan toipua, vaikka sitten ihan ylimääräistäkin. Ensi viikko on tästä oiva esimerkki, sillä aion viettää Horse Show'ssa kaikesta huolimatta aikaa keskiviikosta sunnuntaihin, joten Maco saa sillä välin keskittyä kävelyyn ja ulkoiluun ihan itsekseen.

Tavoitteet pitää toisinaan asettaa uudelleen. Se ei kuitenkaan haittaa, sillä pettymyksien kanssa on opittava elämään - ja kaikella on varmasti lopulta tarkoituksensa! Ehkä me kilpaillaan ensi vuonna entistä taitavampana ratsukkona jäähallilla ja päästään toteuttamaan yksi tavoitteistani. Ja tämän muutoksen myötä mulla onkin aikaa keskittyä jäähallilla päivästä toiseen juuri siihen ratsastuksen seuraamiseen, kavereiden kannustamiseen ja heidän kanssa hengailuun - expon kiertämistä, tunnelmasta nauttimista ja somejuttuja unohtamatta!

Sitä odotellessa haluan jakaa teille vielä viimeisen lippuarvonnan yhteistyössä Helsinki Horse Show'n kanssa. Tämä lippupaketti (2kpl lippuja) on keskiviikon Finland Finals -näytökseen ja sen arvo on 59,80 euroa. Keskiviikkona tapahtuma starttaa noin klo 11, ja luokkina nähdään Lucky Winnersin lisäksi esimerkiksi Amateur Tour, Pony Tour ja Junior Tour. Päivä päättyy nuoriin hevosiin, joiden viimeinen luokka alkaa klo 23:00. Päivän täydeltä esteratsastusta siis! Arvontaan osallistut jättämällä tähän postaukseen oman nimesi/nimimerkkisi ja toimivan sähköpostiosoitteesi. Arvon voittajan postitusaikataulun vuoksi jo torstaina 11. lokakuuta klo 21:00, joten osallistua kannattaa heti. Toivotan kaikille onnea arvontaan! :)

Oletko sä tulossa HIHSiin tänä vuonna? Kisaajana vai katsojana?

157 kommenttia

 1. Kaarin Torri, kaarintorri@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Saga Höijer, saga.hoijer@icloud.com

  VastaaPoista
 3. Kia Häyrinen, kia.hayrinen@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Iina iina.janhunen3@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Lotta H.
  hlottah@hotmail.com

  VastaaPoista
 6. Suvi Hietalahti, suvihietalahti@gmail.com

  VastaaPoista
 7. Riina, riina.ahjolahti@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Toivottavasti Maco tulis kokonaan kuntoon!

  omppu123@live.fi
  - Emma

  VastaaPoista
 9. jessika, jessika.eliander@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Emmi emmi.tuomainen@hotmail.com

  VastaaPoista
 11. Ronja Koskinen ronjarella@gmail.com

  VastaaPoista
 12. Mukana arvonnassa! :) Veera Mäkelä, makela.veera@gmail.com

  VastaaPoista
 13. Jenna Ågrén, jenna.agren@pp.inet.fi

  VastaaPoista
 14. Anni Tirkkonen anni.iitukka@gmail.com

  VastaaPoista
 15. Wilhelmiina Laine, wilppu.laine@gmail.com

  VastaaPoista
 16. Ada, ada.merilainen@gmail.com

  VastaaPoista
 17. Tytti Kuvaja, tytti.mocca@gmail.com

  VastaaPoista
 18. Katri Pekkarinen, katripekarinen@gmail.com

  VastaaPoista
 19. Ada Solja, adaoliviasolja@gmail.com

  VastaaPoista
 20. Heli, helikuiri2@gmail.com

  VastaaPoista
 21. Mukana arvonnassa!
  Anniina, anniina.lamponen@gmail.com

  VastaaPoista
 22. Petra, petra.tiira@gmail.com

  VastaaPoista
 23. Essi, essikarvi@gmail.com

  VastaaPoista
 24. Pinja , Pinja.mikola@hotmail.com

  VastaaPoista
 25. Saara, saarakamu@gmail.com

  VastaaPoista
 26. Viivi, viiviida.vaisanen@gmail.com

  VastaaPoista
 27. Mukana! Emma, emppulieskelinen@hotmail.fi

  VastaaPoista
 28. emma, emma.mettala@gmail.com

  VastaaPoista
 29. Jenna, jenna.minkkinen@icloud.com

  VastaaPoista
 30. Marika Wahlbäck, wahlbackmarika@gmail.com

  VastaaPoista
 31. Ansku R, anskuritari@gmail.com

  VastaaPoista
 32. Rebecca Tantarimäki, rebeccatantarimaki@hotmail.com ��

  VastaaPoista
 33. Elina K, elkkuna112@gmail.com

  VastaaPoista
 34. Laura Seppänen laukkusep@gmail.com

  VastaaPoista
 35. Jonna T, jonnatammela@hotmail.com

  VastaaPoista
 36. Mari K, maritzu_91@hotmail.com

  VastaaPoista
 37. Vesa Eskola, vesa.m.eskola@gmail.com

  VastaaPoista
 38. Siiri Eskelinen, sirppeti@gmail.com

  VastaaPoista
 39. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 40. Mia, miajantunen@outlook.com

  VastaaPoista
 41. Vilma vesterinen, vilma.vesterinen05@gmail.com

  VastaaPoista
 42. Ilona Saarinen ilonamirjami@gmail.com

  VastaaPoista
 43. Peppi Kautto, peppi.kautto03@gmail.com

  VastaaPoista
 44. Ronja Ryhänen, ronja.ryhanen@gmail.com

  VastaaPoista
 45. Ella Käkönen, ella.kakonen@gmail.com

  VastaaPoista
 46. Milla Jääskeläinen millaemiliajaaskelainen@gmail.com

  VastaaPoista
 47. Sanni Nurmela, smt.nurmela@hotmail.fi

  VastaaPoista
 48. Hanna hanna.peltomaa@hotmail.com

  VastaaPoista
 49. Saara Makkonen saaru030@gmail.com

  VastaaPoista
 50. Emma, emma.taskinen02@gmail.com

  VastaaPoista
 51. Jenna Salo, mkeivaara@gmail.com �� (äidin kanssa sama sähköposti)

  VastaaPoista
 52. Emmi M., kennelemmetfox@gmail.com

  VastaaPoista
 53. Vilma Kalliokoski vilma.kalliokoski@outlook.com

  VastaaPoista
 54. Olivia, olivia.malkki@gmail.com

  VastaaPoista
 55. Sanna Sanna.sorsa@kolumbus.fi

  VastaaPoista
 56. Taru, taru.aapro@outlook.com

  VastaaPoista
 57. Ella, ellanoora.kukkola@gmail.com

  VastaaPoista
 58. Katri Säynäjärvi
  katri.saynajarvi@gmail.com

  VastaaPoista
 59. Eva, evaaa.nevalainen@gmail.com

  VastaaPoista
 60. Saija, saikku99@hotmail.com

  VastaaPoista
 61. Maikki
  maikki.toskala@hotmail.fi

  VastaaPoista
 62. Satu Jauhiainen satujauh@gmail.com

  VastaaPoista
 63. Mirka, mirkariikonen496@gmail.com

  VastaaPoista
 64. Laura Hinkkanen, laura.hinkkanen9@gmail.com

  VastaaPoista
 65. Emilia Sirén, emiliasiren9@gmail.com

  VastaaPoista
 66. Emilia, emilia.tonteri@gmail.com

  VastaaPoista
 67. Saara
  zara.axe@gmail.com

  VastaaPoista
 68. Julia Heiskanen, julia@peltolanratsutila.fi

  VastaaPoista
 69. Maiju
  Maijuvk@gmail.com

  VastaaPoista
 70. Milja, maailmanmatkaaja@hotmail.com

  VastaaPoista
 71. Miisa, miisamar15@gmail.com

  VastaaPoista
 72. Ellinoora, ellinoora.holmstrom@gmail.com

  VastaaPoista
 73. Mia Rautiainen mia.rautiainen@hotmail.com

  VastaaPoista
 74. Eevi Liikonen
  eevi.liikonen@gmail.com

  VastaaPoista
 75. Nea nea.rinnetmaki@gmail.com

  VastaaPoista
 76. Reetta Ahtila
  reetta.ahtila@gmail.com

  VastaaPoista
 77. Johanna Tuomisto-Orellana, jtuomisto24@gmail.com

  VastaaPoista
 78. Pakko sanoa että olet kyllä järkevä hevosen omistaja, ja huomaa että välität Macosta hyvin paljon,varmaan sen takia sinua onkin kiva seurata.Toivon ja pidän peukkuja että toiveesi espanjasta toteutuu, ja että Maco on silloin iskussa.

  VastaaPoista
 79. Olivia Huttula oliviahuttula@gmail.com

  VastaaPoista
 80. Henriikka A.
  henriikka.antikainen@luukku.com

  VastaaPoista
 81. Nea
  kolmonen.nea@gmail.com

  VastaaPoista
 82. Matilda, matildaheyy@gmail.com

  VastaaPoista
 83. Ronya, ronya@sane.fi

  VastaaPoista
 84. Nelli Korelin, nelli.korelin@gmail.com

  VastaaPoista
 85. Pikaista paranemista!! Hanna.Pelkone@gmail.com

  VastaaPoista
 86. Wilma Tolonen wilma.e.tolonen@gmail.com

  VastaaPoista
 87. Henna Gardemeister,
  Hennaroosa@gmail.com

  VastaaPoista
 88. Viivi Luoma
  pikkupiipi@gmail.com ��

  VastaaPoista
 89. Sara Kukkonen
  sarakukkonen@hotmail.fi

  VastaaPoista
 90. Maria Räisänen
  maria.raisanen@hotmail.com

  VastaaPoista
 91. Suvi Korpela
  suvikorpela99@gmail.com

  VastaaPoista
 92. Johanna Koivula jonsuko@gmail.com

  VastaaPoista
 93. Aurora Immonen aurora.immonen@gmail.com

  VastaaPoista
 94. Jessica Hyttinen jessica.hyttinen13@gmail.com

  VastaaPoista
 95. Veera Piironen veera.everita@gmail.com

  VastaaPoista
 96. Marjukka Rinne marjukka.rinne@gmail.com

  VastaaPoista
 97. Miia Nyberg
  miianyberg@hotmail.fi

  VastaaPoista
 98. Päivi
  paivi.kallionpaa@gmail.com

  VastaaPoista
 99. Liia Hannila
  Liia.Hannila@gmail.com

  VastaaPoista
 100. Kata
  kata.voutilainen@gmail.com

  VastaaPoista
 101. iidakiviniemi04@gmail.com

  VastaaPoista
 102. Ida Hurjanen ida.hurjanen@gmail.com

  VastaaPoista
 103. Marjut Halonen
  marjuuth@gmail.com

  VastaaPoista
 104. Anne Turunen
  anne.turunen91@gmail.com

  VastaaPoista
 105. Olivia Smolander
  Olivia.smolander@gmail.com

  VastaaPoista
 106. Nuppu Nousiainen tjnpnousiainen@gmail.com

  VastaaPoista
 107. Siiri Ojanperä siirivalpuri@gmail.com

  VastaaPoista

 108. susanna vasenius / susanna.vasenius@hotmail.com

  VastaaPoista
 109. Pinja Nummela
  kht.speedlimit02@gmail.com

  VastaaPoista
 110. Meeri Laakso, laaksomeerii@gmail.com

  VastaaPoista
 111. Jenna Hänninen
  jenna.haenninen@gmail.com

  VastaaPoista
 112. Inka Taimi, inka_jasu@hotmail.com

  VastaaPoista
 113. Ellen, heikkala.ellen@gmail.com mukana :)

  VastaaPoista
 114. Todella ikävä tilanne sulle. :/ Meinaatko miten päivitellä someja ulkomailla? Samaan tahtiin vai? Kiva postaus vaikka aihe olikin harmillinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että kuitenkin pidit postauksesta! Kyllä mä ajattelin ihan normaalisti sieltä päivitellä, kun ei mulla ole siellä muuta kuin aikaa :D jos vaan kone toimii!

   Poista
 115. Hilda, hilda.ruuskanen@gmail.com

  VastaaPoista
 116. Rebekka jousmaki.rebekka@gmail.com

  VastaaPoista
 117. Mirva Kajan nirunaru2@suomi24.fi

  VastaaPoista
 118. Senni Haapaniemi senni.haapaniemi@gmail.com

  VastaaPoista
 119. Mona Vallden
  mona.vallden@hotmail.fi

  VastaaPoista
 120. Sini / sin.toivanen@gmail.com

  VastaaPoista
 121. Matleena Koskela
  matleenakos01@gmail.com

  VastaaPoista
 122. Oona, oona.lautiainen@hotmail.com

  VastaaPoista
 123. Emma Rantala @rantalaemma236@gmail.com

  VastaaPoista
 124. Sara. z.lehtinen@gmail.com

  VastaaPoista
 125. valma forsell
  walmaforsell@gmail.com

  VastaaPoista
 126. Lotta Aaltonen
  lotta1.aaltonen@gmail.com

  VastaaPoista
 127. Olisi aika huippua päästä vihdoin seuraamaan näitä kisoja paikanpäälle. Jaana, j.laulajainen@hotmail.com

  VastaaPoista
 128. Sanni korhonen. sanniko04@icloud.com

  VastaaPoista
 129. Nina Lappalainen nina.lappalainen87@gmail.com

  VastaaPoista
 130. Kaisa kaisa.tervo00@gmail.com

  VastaaPoista
 131. Mukana arvonnassa �� Hannamari hanis96@hotmail.com

  VastaaPoista
 132. janika.koistinen@koti.fimnet.fi

  VastaaPoista
 133. Malla

  tienhaaramalla@gmail.com

  VastaaPoista
 134. Laura ja Rhoda :)
  laurharle@gmail.com

  VastaaPoista
 135. Janita
  jansku.varjonen@gmail.com

  VastaaPoista
 136. Jasmin Laitinen
  jasminsuvituuli@gmail.com

  VastaaPoista
 137. Pia Pispala
  pia.pispala@gmail.com

  VastaaPoista
 138. Heidi
  nissisheidi@gmail.com

  VastaaPoista
 139. Helmi M
  vilhelmiina.helu@gmail.com

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat