sunnuntai 16. joulukuuta 2012

#126: Joulukalenterin 16. luukku - joulusuunnitelmia

 
En kerinnyt täksi päiväksi vielä katsomaan kaikkia linkittämiänne blogeja läpi, joten päätin siirtää homman suosiolla ensi viikkoon, kun kaikki kokeet ovat lopulta ohi tältä vuodelta. Sen sijaan päätinkin kertoa teille hieman suunnitelmistani tuleville viikoille. Luvassa on siis vähän normaalimpi postaus, mutta joulukalenteriluukuksi sen tekee pieni muisteleminen siitä, miten olenkaan joulua menneinä vuosina viettänyt.
 
Ensin hieman siis tulevista suunnitelmistani. Saan palata hevosen selkään virallisesti tiistaina 25.12., jolloin solisluuni katkeamisesta on kulunut 4 viikkoa ja viisi päivää.  Olen kuitenkin viettämässä joulua tänä vuonna Ylläksellä ja palaan sieltä vasta keskiviikkona 26.12., joten kotona en ratsastamaan jouluaattona pääse. Haluaisin kuitenkin erittäin paljon kiivetä jonkin hevosen kyytiin ja ajattelinkin, että mikäs sen parempi joululahja kuin jokin vaellus kauniissa Lapin maastossa. Jos löydän jonkun tallin, joka järjestää myös aattona ratsastusvaelluksia, saatan siis keikkua lämpimästi toppautuneena hevosen kyydissä jo silloin!
 
Kotiin palattuani teen tallihommia Equstomissa kolme päivää putkeen (torstaista lauantaihin), eli lepoa ei todellakaan vammalle enää suoda - tositoimiin vaan! Torstaina 27.12. menen ratsastamaan myös muualle, mutta luulen, että kättä on hyvä lepuuttaa perjantai ja lauantai ratsastushommista, tallihommat rasittavat sitä kuitenkin sen verran. Sunnuntaiksi ja maanantaiksi yritän keksiä jotakin ratsastamista. Sitten juhlitaankin jo vuoden vaihtumista! Tuntuu siltä, että tämä vuosi on mennyt todella nopeasti ohi. Ja ainakin vielä siitä on pelkästään positiivinen kuva mielessä :)
 
Nämä kuvat eivät liity yhtään mihinkään, selailin vanhoja kesäkuvia ja löysin jotakin Napo-ruunasta :D Oli pakko julkaista, koska se on vaan niin tajuttoman söpö pieni valkoinen poniotus!

"Kyllä mä osaan, jos annat herkun!" Napo varmaan ajattelee.. :)

Napo osaa istua, nousta pystyyn, pukittaa, antaa kaviota, kumartaa ja mitähän vielä.. siis käskystä!
 
 
Mutta sitten seuraavaan vuoteen. Teen tallihommia  taas 2. ja 3.1. ja tuolla viikolla ratsastan paljon ja aktiivisesti, siitä lisää myöhemmin. Viikonlopuksi tarkoitus olisi lähteä Turkuun Sarinan ja Steffin luokse ja sen jälkeen joululoma on ohitse, koulutyö kutsuu jälleen. 
 
Olen alkanut tänä viikonloppuna jälleen selailemaan ahkerasti myyntisivustoja, joilla hevosia kaupataan. Muutamista hevosista olen kyselyitä laittanut ja puhelimessakin ollaan asioista juteltu. Tulevilla viikoilla saatan siis käydä kokeilemassa joitakin hevosia Suomessa ja mikäli tarve vaatii, lähdemme ensi vuoden puolella suunnitelmien mukaan Hollantiin. Ihanaa päästä taas tosissaan hevoshommiin! Ette usko, miten tylsää, turhauttavaa ja outoa tämä ratsastamattomuus on ollutkaan..
 
Tähän loppuun vielä hieman joulunviettotavoista. Olen aina viettänyt joulun perheeni kanssa, tosin paikka ja muut ympärillä olevat ihmiset ovat vaihdelleen vuosien mittaan. Viime vuosina olemme olleet joka toisen joulun äitini luona ja joka toisen isäni kanssa. Äidin luona vietetyt joulut on yleensä sijoittuneet kotiin, isän kanssa olemme olleet Ylläksellä aiemminkin. Lapsuusvuosina joulua vietettiin myös mummolassa sukulaisten parissa.
 
Meillä joulunviettoon on aina kuulunut joulukirkko, jouluruokailu sekä lahjojen jakaminen/avaaminen. Kotona äidin luona ollessani aikaisemmassa postauksessani mainitsemani aattoratsastus kuului myös kuvioihin. Jouluaattona tarkoitus on aina ollut rauhoittuminen ja perheen kanssa ajan viettäminen, joten kiirettä paikasta toiseen on harvemmin tullut. Kun koko päivän on saanut viettää kiireettömästi lähimmäistensa seurassa, on illalla oikein levännyt ja rento fiilis.
 
Miten te vietätte joulua?
 
Ps. Ostin tänään Pinnacle Studio 16:sta ja kunhan opettelen käyttämään sitä, saatte vihdoin lupailemani Tahko-koosteen katseltavaksenne. Luvassa on paljon naurua, ratsastusta, hauskanpitoa ja väsymystä.. Videosta tulee varmaan kymmenen minuuttia pitkä, sillä olen ottanut videoita viikonlopulta yli tuhat..! Nyt eikun selailemaan niitä parhaimpia läpi.

8 kommenttia

 1. Mistä ostit ton pinnacle studio 16? Paljoko makso? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostettiin se Verkkokauppa.comin myymälästä Jätkäsaaresta Helsingistä ja maksoi reilu 70€ :)

   Poista
 2. ylläksellä on ainakin yks tosi hyvä talli missä pidetään myös vaelluksia ym. oon ollu monesti kesällä leirillä siellä ja on hyvä paikka :) tai tarkemmin ottaen sijaitsee jossain äkäslompolossa mutta sieläpäin kuitenki :D

  http://www.konijanka.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä oon kans kahdesti käynyt tuolla, tosin vaan vierailemassa nopeasti. Kiva paikka :)

   Poista
 3. Ihana Napo! Mitä sille nykyään kuuluu, en oo nähny ponia moneen vuoteen :( t.entinen tahkolla kävijä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Napo asuu nykyään Jokelantallilla, ja sille kuuluu vissiin oikein hyvää :)

   Poista
 4. Oi ihana poni!:)

  http://www.lapinvaellushevoset.fi/
  Aivan ihana paikka Lapissa. Islanninhevosilla;) Varmoja poneja kaikki, ei tarvitse pelätä uutta murtumaa++ todella mukavat ihmiset!<33 Itse ollut leireillä ja suosittelen;) Jos siis etsit vaelluspaikkoja niin kurkkaappa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ookkin! Ja kiitos tosta vinkistä, katon jos saan sinne varattua vaelluksen :)

   Poista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat