perjantai 4. tammikuuta 2013

#140: Pientä säätöä

Valokuvauskilpailun äänestys tapahtuu siis tuossa sivupalkissa, jonka onnistuin asettamaan esille vasta nyt äsken. Eli kaikki ne, jotka kommentoivat edelliseen postaukseen lempikuvansa numeron - kiitos kommenteista erittäin paljon, mutta painakaahan ihmeessä tuosta kyselystä oma suosikkinne voittoon! Pientä säätöä tuli kuvioihin, sillä luulin äänestyksen jo julkaisseeni, mutten sitä kuitenkaan saanut näkyviin, jonka jälkeen luovutin ja päätin tehdä asialle jotain kerettyäni.

Olettekin saattaneet huomata, että joulukalenterin jälkeen olen palaillut ns. normaaliin postausrytmiin eli muutamaan postaukseen viikossa. Pyrin saamaan teille enemmän postauksia silloin, kun jotain todella on tapahtunut. Nämä viime päivät olen viettänyt tallilla kellon ympäri tehden töitä ja illalla olen ratsastanut töiden päälle, joten voitte kuvitella, etten ensimmäisenä kotiin päästyäni ole avannut konetta, vaan mennyt suihkun kautta nukkumaan. Tein muuten eilen oman ennätykseni nukkumaanmenoajassa, sillä olin sängyssä jo puoli yhdeksän aikaan! Unenpuutteesta ei ole tietoakaan..

Fyysinen rasitus ei ole ainoa syy, miksei postauksia tule nyt niin tiuhaan tahtiin. Päiväni ovat niin yksitoikkoisia ja samanlaisia, ettei mitään kerrottavaa juuri ole: herään aamulla 5:30, teen tallia samalla kaavalla koko päivän ja illalla ratsastan Windyn, jonka jälkeen menen kotiin. Huomenna asiaan tulee muutos, sillä menen iltapäivällä töiden lomassa Ville Vaurion koulutunnille, sunnuntaina samaa hupia on luvassa toistamiseen. Yritän saada paikalle kuvaajan, jotta saisitte tänne blogiin joitakin kuvia nähtäviksenne. Ratsukseni saan vuonohevosruuna Frosten, jolla olen mennyt viimeksi noin vuosi sitten (ellei lasketa toissapäiväistä, jolloin ratsastuksenopettajani Minkki käski mut viiden minuutin ajaksi ruunan selkään todetakseen, että osallistun sillä Villen tunneille) kisoissa. Todella hauska peli, jolla on liikettä!

Koska mulla ei ole tähän hätään mitään uutta tai edes aiheeseen liittyvää kuvaa, laitan esille kesäisiä kuvia PM-kisoista. Ai että, tulispa kesä jo nopeasti! Pääsisi kuvaamaan kunnolla ja ratsastamaan ulkona :)

Tämäkin samaisista kisoista, aika hieno tanskalainen kouluhevonen.. Taisi voittaa nuorten PM-kultaa!


Olen elänyt viime päivät jännityksessä, sillä kävimme kokeilemassa viime sunnuntaina yhtä kahdeksanvuotiaaksi kääntynyttä kwpn-tammaa. Hevonen vaikutti todella mukavalta niin käsiteltäessä kuin ratsastaessa, ja sillä on paljon kapasiteettia ja voimaa hypyissään. Olen nähnyt siitä videon, jossa se hyppää ammattiratsastajan kanssa rataa, joka sisältää 140cm esteitä - kaikki ylittyvät helposti ja muutamilla isoimmilla esteillä hypyt toivat melkoisen "wow"-fiiliksen. Tammalla on kilpailtu viime kaudella 125cm luokkiin asti. Hevosella oli kokeillessa mukavat, joskin isohkot liikkeet ja se ei ollut liian helppo tai haastava ratsastaa, vaan juuri sellainen, jolla saisin itselleni hieman haastetta ja mahdollisuutta kehittyä huimasti eteenpäin. Hetken mietittyämme päätimme tarjota hevosesta ja se onkin menossa tiistaina ostotarkastukseen! Nyt vähän jännittää, josko "se oikea" vihdoin löytyisi :)

Taidan nyt jatkaa täällä tallilla puuhastelua, tämä oli tällainen pieni väli-info päivitettynä tallin tietokoneelta kyytiä odotellessa. Tänään en kavunnut hevosen selkään ollenkaan, sillä halusin antaa vielä paranteluvaiheessa olevalle solisluulle yhden vapaapäivän ratsastuksesta, se nimittäin on muistuttanut olemassaolostaan muutamaan otteeseen vähän ikävämpään sävyyn.. Toivottavasti kuitenkin kestää ja paranee hyvin!

Onko teillä alkanut koulu? 

36 kommenttia

  1. Mulla alko koulu jo tän viikon keskivikkoona :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, jossain vaiheessa sitten saatte enemmän lomaa :)

      Poista
  2. Mulla alkoi jo keskiviikkona koulu, tosin menin vasta torstaina. Normaalisti meillä on koulut alkanut vasta loppiaisen jälkeen... Toivottavasti heppa pääsee ostotarkastuksesta läpi!! :)

    VastaaPoista
  3. Toivottavasti saisit hevosen, oot niin taitava :D me ollaan oltu kahen hevosen ostotarkastuksessa ja molemmissa oli vikaa. Toinen huijas ihan täysin :/ oli tosi inhottavaa kun aatteli et jes nyt se löyty ja sitte olikin rikki :/ pidän peukkuja et olis terve teillä :) !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Onpa huono tuuri käynyt sulla, toivottavasti löydät jonkun juuri sulle sopivan hevosen :)

      Poista
  4. wau minkä näköinen tuo kouluheppa!

    VastaaPoista
  5. Pidän peukkuja sulle! C: Ja ei, mulla alkaa itellä koulu vasta maanantaina.

    VastaaPoista
  6. Olisitko kiinnostunut pitämään itse tunteja? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jonkin verran oon kesäisin pitänyt tutuille, mutta muuten en oo hirveesti kerennyt. Ainahan se olisi kiva saada uusia haasteita :)

      Poista
    2. Laitan sulle sähköpostia aiheesta? :)

      Poista
  7. Meilläkin tiistaina hevoselle ostotarkastus vihdoin! :) Jospa sais terveen paperit, ettei tarvis jatkaa enään tätä jo kauan kestänyttä hevosenostoprojektia.. Minne viette hevosen ostotarkastuksiin? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi onnea sulle siihen! :) se menee Tampereelle klinikalle, siltä on jo kuvattu+ultrattu jalat noin 2vk sitten eli nyt vaan rutiiniostotarkistus ts. taivutukset ja jos tarvii selkää kuvata, on laite paikan päällä!

      Poista
  8. Toivottavasti saisit sen hevosen! Kuullostaa ainakin ihan järkyttävän hienolta! Joten täälä on peukut pystyssä :)

    VastaaPoista
  9. Mahdollinen heppasi kuulostaa hienolta :) Toivottavasti on ehjä. Missä meinaat pitää hevostasi jos ostat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti! Se menee Equstomiin, sillä teen siellä talliakin ja se on mielestäni alueen paras yksityishevosia ottava talli :)

      Poista
  10. Olisiko mahdollista että voisit jossakin postauksesta kertoa hieman tarkemmin tuosta Windystä? Hän kuulostaa todella tutulta ja näyttääkin tutulta, mutta en osaa sanoa onko kyseessä sama hevonen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En usko, että siitä sen tarkemmin tulen kertomaan, sillä kyseessä on kuitenkin yksityishevonen ja en tiedä haluaako omistaja sen enempää hevosesta tietoja esille muiden luettavaksi :)

      Poista
  11. Meillä alkaa vasta ens maanantaina:D

    VastaaPoista
  12. Ihana ja kaunis blogi! Ja joo koulu alkoi tällä viikolla -.- mutta, jos kiinnostaa niin käy kurkkaamassa mun blogi osoitteesta aha-experience.blogspot.fi :)

    VastaaPoista
  13. Miks sä et käytä kypärää joskus kun ridaat ? :DDD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei siihen oo mitään suurempaa syytä, pyrin kuitenkin pitämään kypärän päässä aina ratsastessa - nykyisten FEIn sääntöjen mukaan kypärää on käytettävä aina, myös sileällä ratsastaessa kv kisoissa (joka ei ennen ollut pakollista) :)

      Poista
  14. Moikka ! Laittelin sulle sähköpostia koskien ulkomaille hevoshommiin menemisestä. Kunhan kerkeät niin olisi kiva jos vastaisit, minulla olisi paljon kysyttävää. (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, luen sen heti kun kerkeän ja vastaan samantien sitten :)

      Poista
  15. Kaikki kuvat on tosi hienoja. Harmittaa vaan, jos Tiia voittaa taas kisan, kun voitti viimeksikin. Sen takia tahdoin äänestää toista kuvaa, jotta joku toinenkin saisi mahdollisuuden. :D Mutta ei siitä sen enempää.

    Nyt pidetään peukut pystyssä, jotta tamma pääsisi ostotarkastuksista läpi ja saisit oman hevosen! Kyllä tulee hevonen saamaan osaavan ja huolehtivaisen (lue= parhaan mahdollisen) omistajan, jos sinulle päätyy. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pidetään pidetään, huomennahan se selviää :) Kiitos todella paljon ihanasta kommentistasi!

      Poista
  16. Oijoi Froste on paras :33
    Ja joo koulut alko viime viikolla keskiviikkona... :(

    VastaaPoista
  17. onko tuolla 2 kuva kilapiluun osallistuneella henkilöllä blogia? :)

    VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat