maanantai 22. huhtikuuta 2013

#177: Kuukauden sponsorituotteet esittelyssä

Sain vihdoin tehtyä esittelyn Veljekset Wahlstén Oy:n lähettämistä huhtikuun sponsorituotteista. Olette saaneetkin viime postauksissa hieman ennakkokäsitystä tulevasta, joten kenellekään ei luultavasti nämä sponsorituotteet tule yllätyksenä! Muistakaahan käydä vierailemassa Veljekset Wahlsténien facebook-sivuilla tarkastamassa kuukausittainen arvonta.
 
Tässä kuussa sponsorituotepaketti koostui kahdesta tuotteesta. Kuukauden teemana taisi olla jalkojen hyvinvointi ja suojaus, sillä postiin tupsahti Lami-Cellin etujalan jännesuojat sekä bootsit. Nyt luvassa tarkempaa esittelyä molemmista tuotteista kuvien kera! Huomenissa luvassa on jälleen kuulumispostaus hieman ikävimmissä merkeissä, sillä Champ sai eilisellä maastoreissulla potkun oikeaan takajalkaan ja olemme menossa kuvauttamaan jalan klinikalle. Olin myös kuvaamassa lähitallilla järjestettyä valmennustapahtumaa, josta on luvassa kuvakoostetta lähipäivinä.
 
Tällaisessa paketissa suojat tulivat.
 Olen jo pitkään ihastellut Lami-Cellin jännesuojia aina niitä nähdessäni, mutten koskaan raskinut niitä ostaa. Ajattelin, että viimeistään kisakauden alkaessa sellaiset pitäisi hankkia - ja nyt siihen tarjoutui oiva tilaisuus! Kyseessä on siis etujalkoihin tarkoitetut Elite -jännesuojat, joissa on joustolliset kolmipisteiset kiinnitykset. Suojia on saatavana niin mustana kuin ruskeanakin.
 
Itse otin suojat mustana, sillä muutkin varusteeni ovat mustia. Suojat ovat mulla kokoa M, joka vastaa cob tai full -kokoa; toinen kokovaihtoehto on L (x-full).
 
Olen nyt käyttänyt näitä suojia kolmen päivän ajan ja olen ollut niihin erittäin tyytyväinen. Ne istuvat Champin jalkaan hyvin, eivätkä paina mistään kohdasta. Kiinnistyspisteistä käytän keskimmäisiä, joten säätövaraa olisi vielä hyvin. Muutamien suojien kanssa meille on käynyt niin, ettei vuohisen osa ole sopinut hevoselle ollenkaan, mutta näiden suojien kanssa samaa ongelmaa ei ole ollut - muotoilu on juuri sopiva. Osissa vanhoja suojiamme kiinnitystarrat ovat jättäneet jalkojen karvat "ryttyyn", mutta ottaessani Lami-Cellin Elite -suojat pois Champin jalasta, ei jalkoihin ole jäänyt jälkeäkään suojista.
 
Elite -suojien ulkopinta on sileää muovia ja sisäpinta jonkintyyppistä pehmeää neopreenia.. Nämä suojat ovat ulkonäkönsä ja käytettävyytensä puolesta erinoimaiset esimerkiksi edustustehtäviin, mutta miksei myös kotikäyttöön. Nuorilla hevosilla joustollisia suojiahan ei saa käyttää kilpailutilanteissa, mutta koska Champ ei kuulu tähän kastiin, ei meillä tätä ongelmaa ole.
 
Veljekset Wahlsténilta Lami-Cellin suojia saa hintaan 55€. Mustia suojia on jatkuvasti varastolla, mutta ruskeita suojia saa tilauksesta Lami-Cellin Belgian varastolta.
 

Tässä on bootsin takaosan vahvike
Ja tässä käänsin bootsin "väärin päin", eli näätte sisäpinnan nystyrän.
Champin kaviot eivät muuten ole parhaimmassa kunnossa, siksi aloin syöttämään sinne biotiinia.. Kengityksellä pyrimme korjaamaan tuota viistoa profiilia pystympään, mutta se ei tapahdu hetkessä.
 
Toisena sponsorituotteena sain Veljekset Wahlsténilta Lami-Cellin Ventex-kaviosuojat eli tutummin bootsit. Ne ovat mustaa neopreenia, jotka on vahvistettu kestävällä takaosalla. Näin ollen esimerkiksi hokkien polkemat eivät riko bootseja niin helposti kuin normaalisti. Vahvikeosasta huolimatta bootsi ei ole liian jäykkä jalkaa vasten, vaan itse asiassa tukee bootsin asentoa hyvin.
 
Sain itse bootsit koossa M, sillä ne ovat kuulemma hieman isohkoa kokoa. Kokotaulukosta löytyy kyllä kaikenlaista aina S:stä XL:ään! Bootsit ovat istuneet Champin jalkoihin hyvin, eivätkä ne ole liikkuneet jaloissa ratsastuksen aikana ollenkaan - siitä huolen pitää bootsien sisäpintaan tehty "nystyrä", joka takaa oikean istuvuuden ja liikkumattomuuden. Kilpailusäännöthän kieltävät suojissa kaikki sisäpintojen kohoamat, mutta koska sääntö ei koske bootseja, saa näillä kilpailla normaalisti.
 
Champ ei yleensä tykkää bootseista, ja vaikka sillä on näin hokkiaikaan joka jalassa sellaiset tarhatessa, se nostelee jalkoja joka kerta kuin mieltään osoittaakseen. Näiden Ventex-bootsien kohdalla tuota ongelmaa ei ole ollut, vaan hevonen on kävellyt tyytyväisenä.
 
Neopreeni on myös helppo materiaali putsata, sillä se kestää niin harjaamisen kuin konepesun. Bootsit on siis helppo puhdistaa käytön jälkeen! Myös näiden hinta on 55 euroa.
 
Edellisessä postauksessa näittekin videopätkiä ratsastuksesta, jolloin Champilla oli nuo suojat ja bootsit jaloissaan. Videolta näette, etteivät suojat haitanneet menoa mitenkään ja hevonen työskenteli niiden kanssa tyytyväisenä. Tärkeänä pointtina - suojat ja bootsit myös näyttivät hyviltä! Jos siis mietitte uusien suojien tai bootsien hankintaa, suosittelen näitä lämpimästi. Veljekset Wahlsténin kautta hintakaan ei ole liian suuri!

10 kommenttia

 1. Omalla hevosella oli suomeen tultuaan myös tosi huonot kaviot, alettiin syöttää biotiinia mutta se vain paheni. Sitten lopetettiin vasta n. vuoden syötön jälkeen sen antaminen ja tadaa, kavio kasvoi kovaksi ja tosi hyväkuntoiseksi. Todettiin siis että oli turhaa rahanhaaskausta, mutta en sano että kaikilla olisi näin :) Jaoin vain kokemukseni.

  VastaaPoista
 2. Ihanat suojat ! Tahtoooooo.

  Toivottavasti Champin jalassa ei oo mitään ! D:

  VastaaPoista
 3. Hyvännäköiset, ihastelinkin jo edellisessä postauksessa. Nuo bootsit voisi olla kokeilemisen arvoiset koska monet tosiaan pyörii jaloissa. Toivottavasti nystyrä ei kuitenkaan hankaa?

  VastaaPoista
 4. tosi kivat bootsit ja suojat! tosin itse olisin valinnut champille mustan sijasta ruskeat, sopisivat ehkä paremmin. toisaalta niinkun itsekin sanoit niin kun muut kamat on mustat niin ihan järkevä valinta (:

  VastaaPoista
 5. Toivottavasti Champ on kunnossa ! :/ mutta ihanat nuo suojat! :)

  VastaaPoista
 6. Ihanat suojat! Olen ite kans miettiny ostavani semmoset, mutta kun en vaan oo ihan varma...

  Minkä merkkiset/laiset Champin takajalan suojat on?? Ajattelin vaan että jos ne on sama merkkiset?

  Toivottavasti saatte kaviot hyvään kuntoon!!

  VastaaPoista
 7. Toi banneri on super ihana! :)

  VastaaPoista
 8. Ihanat suojat!
  Toivotaan että jalka on ok, eikä löydy mitään ikävää!:)

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat