lauantai 20. heinäkuuta 2013

#207: Terveisiä maalta!

Terveisiä kaikille lukijoille täältä Itä-Suomesta! Olemme kaverini kanssa tällä hetkellä Juankoskella mummolassani viettämässä ansaittua kesälomaa. Vieritin hevosenhoitovastuun toisen kaverini niskaan näiden lomapäivien ajaksi, mutta onneksi kyseessä on luotettava ja osaava ratsastaja - huolta Champin hyvinvoinnista ei siis ole. Iso kiitos Sannille!
 
Lähdimme Janitan kanssa matkaan keskiviikkoiltana, josta taisinkin edellisessä postauksessa mainita. Matkamme sujui hyvin ja olimme perillä Polvijärvellä joskus puolenyön aikoihin. Torstaipäivä meni mukvasti tavatessa sukulaisia ja viettäessä kiireetöntä elämää. On oikeasti todella outoa, etten tarvitse suunnitella jokaista tekemistäni tunnilleen: yleensä rytmitän päiväni jo monta päivää etukäteen, jotta kerkeän varmasti käydä töissä, ratsastaa Champin ja huoltaa tallilla kaikki tarvittavat asiat ja sen lisäksi vielä mahdollisesti nähdä ystäviä, auttaa kotona tai viettää aikaa perheen kanssa. Nyt lomalla mulla on vapaampi aikataulu, eikä tekemisiäni ole sidottu kelloon. Todella rentouttavaa, pakko myöntää!
 
Perjantaiaamuna heräsimme aikaisin, vaikka olimmekin katsoneet Pretty Little Liarsia melko myöhään koneelta (todella koukuttava sarja!). Syötyämme aamupalan kummieni luona suuntasimme mummoni kahvipöydän kautta Kuopioon ostoskeskus Matkukseen. Laitoin navigaattoriin päämääräksi Matkuksentien keskiosan (navigaattori ei tunnistanut oikeaa osoitetta, eli Matkuksentie 60:ta), joten päädyimme harhailemaan jonnekin päin jotakin (ei hajuakaan, missä oltiin). Loppujen lopuksi luovutimme ja löysimme puhelimen päivitetymmän ohjeistuksen mukaan kauppojen luokse. Mukaan mulla tarttui uudet ihanat korkeavyötäröiset farkkushortsit Cubuksen alennusmyynnistä, 75% alennuksella löytynyt "timantti"kaulakoru Glitteristä sekä New Yorkerista paljetteja täynnä oleva kultainen bilepaita.
 
Tiian Voitto!
true esteratsastaja -istunta :D näytin tässä että miten ei ehkä kannattais istua... jos joku siis ihmettelee!


 
Matkuksesta suuntasimme matkamme kohti Kuopiota ja Suitsisoppia. Katselimme kaupan tarjontaa hetken aikaa ja päädyin lopulta sovittamaan uusia kisahousuja. Kyseessä oli valkoiset kokopaikalliset housut, joiden takataskuissa oli hopeat vetoketjuyksityiskohdat ja swarovskikoristeet. Aivan ihanat, eikä hintakaan ollut liian suuri! Nyt vain toivotaan, että pääsisin käyttämään housuja tositoimissa mahdollisimman pian :)
 
Suitsisoppeilun jälkeen kävimme syömässä Kuopion laadukkaimmassa ruokapaikassa eli Raxissa ja haimme jälkiruokaa Mäkkäristä. Koska meidän oli tarkoitus suunnata kulkumme alkuillasta Tiian ja Pinjan luokse, oli vielä aikaa tuhlattavaksi yllin kyllin. Pienen parkkimaksusekoilun ja ylimääräisen sähläämisen jälkeen päädyimme Puuilon parkkipaikalle katsomaan muutaman tunnin ajaksi kannettavalta Pretty Little Liarsia ja naureskelimme sille, miten tyhmiltä varmaankin näytimme - penkit ihan taakse vedettyinä, selkänojat miltein makuuasennossa ja jalat ylös nostettuina.. Ainakin paikallisilla riitti ihmettelemistä!
 




 
Tosiaan, kävimme Voitto kotiin ja Bon Bon -blogeista tunnettujen bloggaajien luona pistäytymässä perjantai-illan päätteeksi. Tarkemmin voitte lukea vierailusta täältä. Sain ratsastaa Voitolla, sillä suunnittelimme sitä jo jonkin aikaa ennen päätöstä vierailusta. Vaikka Voitto näyttää kuvissa ja videoissa kivalta ratsastaa, yllätyin oikeasti siitä, miten kiva se todellisuudessa oli! Se kuunteli apuja hyvin, oli todella herkkä ja teki juuri niin kuin ratsastaja pyysi - jos istuin itse vinossa, oli hevonen vino. Jos sähläsin liikaa, oli hevonen epätasainen. Tykästyin ruunaan todella paljon, Tiia on kyllä tehnyt hyvää työtä sen kanssa! Videopostauksen voitte katsoa täältä, jos haluatte.
 
Tänään olemme viettäneet rentoa aikaa. Heräilimme vasta kymmenen jälkeen, sillä ilta venyi jälleen PLL:n parissa, heh.. Kävimme aamupalalla mökillä ja palailimme sitten mummolaan, jonka jälkeen kävelimme Jokelantallille. Matkaa mummolani ja tallin välillä on noin.. 20 metriä, jos sitäkään - itseasiassa tonttien rajat ovat vierekkäin. Kävimme kahvilla tallinomistajan luona ja vaihdoimme kuulumisia tutun porukan kesken pitkästä aikaa. Illalla menimme maastoilemaan ja ai että, miten ihanaa olikaan! Menin  aivan uskomattoman nätillä Kultavilja-suomenhevostammalla, jolla pääsi todella kovaa entisen ravuritaustan ansiosta. Maasto kesti vajaan kahden tunnin ajan ja pääsimme baanaamaan todella kovaa - itseasiassa niin kovaa kuin hevosista vain vauhtia irtosi! En ole päässyt baanaamaan niin kovaa sitten viime kesän, joten hymy oli todellakin korvissa! Mulla on myös videoita kännykässä tästä maastosta, joten niitäkin lienee tulossa piakkoin.
 



"HEI mä oon hevosen selässä näättekste!!?!" Oli hauskaa, kuten ilmeestä näkee! :D
Nyt jatkamme taas PLL:n katsomista (addiktio? :D) ja huomenna matkaamme kotia kohden. Ensi viikko on viimeinen lomaviikko ja sitten koittaa paluu karuun arkeen. No, täytynee nauttia näistä viimeisistä lomapäivistä ja yrittää unohtaa loman loppuminen. Maanantaina pääsen jälleen Champin luokse ja jatkamme kunnollista treeniä. Ikävä on jo ihanaa pikku junttia, mutta onneksi kohta nähdään!

41 kommenttia

  1. Ois kiva jos tekisit tulevaisauus postauksen nyt kun yliopistoon valitutkin on julkastu mitä teet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. noo, tässäpä tämä samanlaisena jatkuu.. :)

      Poista
    2. Toi kultavilja on ihan sika ihana. Se on mun äidin serkun kasvattama eli mun pikkuserkun ja sen äidin entinen hevonen. Varsana Se oli ihan sika ihana.

      Poista
  2. Mistä katotte tota sarjaa ! Mäki haluun mut en tiiä kyl haluunko sittenkään jos vaikka koukutun kans :o

    Vähänkö oot tyylikkäänä sävy sävyyn noiden ratsujes kanssa ! Toi tokan Voitto -kuvan istunta on ihan paras :D naureskelin sille jo tuolla Tiian blogissa, hihi. Melkeen ku mun istunta paitsi jalat on ehk viel liikaa oikees paikas !!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viaplaysta! siellä on kyllä vaan eka tuotantokausi, mutta kai niitä jostain sais etittyä englanniksikin.. kato vaan, se on ihan paras :D

      joo älä aina pitää olla ihan sävysävyyn, toi suokki ei kyllä ollu mitenkään tarkotuksellinen :D no hahahaha oo hiljaa, sulla on täydellinen istunta ainaki niistä kuvista joita oon nähny.... mut toi on kyl hehkee XD

      Poista
    2. ne saa katottua jostain ainaki toisee tuottarii ilmaseks ja suomenkielisillä teksteillä oisko ollu joku finjoku? linkkaan sulle joskus, jos ei löydy. Aloin tänään itekki kattoon tota sarjaa ja oon jokoukussa:D

      Poista
    3. Uu tak so mykke meen ettimään ! Tänää oon iha tylsistyneenä pyöriny tääl kotona ja yrittäny just ettii jotai uusii sarjoi mitä vois katella niin tämä hyvä !! Ei tartte pällistellä enää mitää 4D: mies haluaa naimisiin varpaidensa kanssa tai jotai muuta yhtä surkeeta.

      Poista
    4. tiia joo linkkaa!

      ja susanna vähänkö nauroin tolle 4D.. Onks tommonen oikeesti XD

      Poista
    5. XD en mä tiedä, keksin sen päästäni ! Mut ei kyllä yhtään yllättäis vaik tommone oiski, noiha on aina iha friikkei ! Ja varmasti on jossain joku ihme hyypiö kuka haluis naimisiin varpaidensa kanssa !! Ku jossain en muista olikse 4D:ssä vai jossain samantapasessa ohjelmassa nii jokuhan joi kynsilakkaaki ja kaikkee :o Ja sit oli se raskaana oleva mies. Niin kohta ei mikään vaan voi enää yllättää !

      Poista
    6. mä jo luulin et oikeesti XD mut jooh maailma on kyllä ihan sekasin, pakko myöntää.. vois tehä 4D:n jonkun heppatytön elämästä, siinä olis 4D:tä kerrakseen :D

      Poista
    7. Project free tv sivulta näkee ihan joka kauden ja jakson , sieltä näkee myös muitakin sarjoja ja leffoja ;)

      Poista
    8. Aada haha joo no sen jälkee saatais kyl viimeistää kaikki hullun leimat otsaan ! :D 4D: Nämä ihmiset maksavat itsensä kipeiksi saadakseen turpeisen naaman sekä murtuneita luita !

      Ja hei kiitti sulle Emma tosta Project free tv vinkistä siellä on CASTLE ! ♥ Oon ettiny sitä ties mistä enkä oo löytäny ja tuolla se on !

      Poista
    9. hdfin.com

      tuolta näkee 1,2,3 ja nelostuotantokauttakin tulee kokoajan.
      pitää rekisteröityy mut se on ilmasta :)

      Poista
  3. Itsekkin jäin täysin koukkuun tuohon PLL :D On se vaan niin paras sarja! :P

    VastaaPoista
  4. Tosi kiva postaus ja hienosti sait voiton kulkemaan!! :)

    VastaaPoista
  5. Moi! Mäki oon iha koukus pretty little liarsii ja kolmas kausi menos. HDFIN on nyt vähän aikaa ilmane ja sielt näkee niit neljä kautta. Sitku se palaa maksulliseks nii oisko ollu 5 euroo kuukaudes. Ja tosiaan: siel on teksityksetki;) toivottavasti oli helppii.

    VastaaPoista
  6. tervetuloo tänne savoon;)

    ps. kuopio rules eiks vaa ;) XD

    VastaaPoista
  7. sun blogi on iha huippu! yks parhaimmista ! ja mäki oon jääny iha koukkuu pll:ään, ihana sarja ! :)

    VastaaPoista
  8. ooh meneepä voitto hienosti :) pretty little liarssista tulee vielä vitoskausiki !! <3 ite oon nyt neloskaudessa, katon aina sen uusimman hetiku se on vaa näytetty aina jossai amerikassa jne :D

    VastaaPoista
  9. sulla on muuten kyllä tosi hyvä istunta mut noi kädet varsinki ranteet häiritsee..

    VastaaPoista
  10. joo kyllä liikkuu voitto sulla pikkasen eri tavalla kuin tiialla!! wau!(Y)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noh, en menisi sanomaan että menisi "eri tavalla". Mutta kiitos kuitenkin!

      Poista
  11. ootsä siis se aada joka tuntee emmin? :D

    VastaaPoista
  12. Liityin juuri lukijaksi ja oli hassua tajuta tätä lukiessani, että olet käynyt kotipaikkakunnallani Polvijärvellä :D Mistäs sitä tietää, vaikka tuntisin sukulaisesikin :)
    Kiva blogi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tervetuloa lukijaksi! ja jep, saatat tunteakin - ja mäkin oon siellä aina joka kesä ja välillä talvisinkin pyörinyt :)

      Poista
  13. Mikä Aada sun nimimerkki on ýou tubessa??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hmmmmm joku carramelful tai caramelful tai jotain sellasta :D

      Poista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat