lauantai 2. kesäkuuta 2018

#979: Vuosi yhdessä - arvonta

Viime vuoden toukokuussa raapustin nimeni paperiin, joka ohjasi elämääni jälleen uudenlaiseen suuntaan. Sitä ennen olin toiminut hevosenomistajana viiden vuoden ajan, mutta viimeiset puoli vuotta oma hevonen oli asunut Saksassa treenattavana. Tuona toukokuisena päivänä olin vihdoin toiveikas siitä, että pääsisin aloittamaan uuden ajanjakson eri hevosystävän kanssa. Enpä olisi uskonut, mitä kaikkea meidän yhteiseen vuoteen mahtuukaan!

Maco saapui Suomeen muistaakseni kesäkuun neljäs päivä eli aikalailla tasan vuosi sitten. Olin tiennyt jo toukokuun alusta saakka, että tulisin saamaan uuden hevosen aivan lähiaikoina. Voitte uskoa, miten mun olisi tehnyt mieli kertoa jo Saksan reissuni jälkeen siitä, millainen hevonen me oltiin mulle valmentajani kanssa valittu. Jännittävimmät ajat olivat kuitenkin edessä, sillä valinnan jälkeen hevosen piti vielä käydä eläinlääkärin tekemässä ostotarkastuksessa ja päästä turvallisesti Suomeen saakka. Ostotarkastusta odoteltiin jännittyneenä, sillä aiemman hevosenostoprojektimme aikana vuonna 2012 yksi valitsemistani hevosista ei päässyt ostotarkastusta puhtain paperein läpi. Tällä kertaa onni oli kuitenkin puolellamme, ja Maco päätyi meidän perheenjäseneksi.


Kaikki postauksen kuvat ja videot c. Vilma Töyräs - kiitos <3
Arki uuden hevosen kanssa lähti käyntiin vanhasta tottumuksesta. Maco oli alusta alkaen todella kiltti ja reipas nuori, mutta se oli luonteeltaan paljon edeltäjäänsä Champia persoonattomampi. Ulkomuodoltaan se oli hieman kuiva ja lihakseton, sellainen kuikelo ruunanrupsukka, joka oli matkannut pitkän matkan kotimaastaan uusiin seikkailuihin. Ratsastaessa herra oli oikeinkin miellyttämishaluinen, joskin hidas, vino ja aika voimaton. Monella tapaa silti paljon mutkattomampi kuin Champ, johon olin tottunut pidemmältä ajalta. Näistä lähtökohdista lähdimme rakentamaan ystävyyssuhdettamme ja hevosen ratsastettavuutta entistä paremmalle tolalle.

Vaikka vuosi tuntuu pitkältä ajalta, ei siinä saa elämää suurempia muutoksia aikaiseksi. Missä me sitten ollaan nyt? Luokkakorkeudet on nostettu vuodessa 90cm:in luokista 120cm korkeudelle, jossa pystyn suorittamaan mielestäni ihan kohtuullisesti ja aiempaa paljon varmemmin. Esteet eivät enää tunnu isoilta ja niiden välissä kaikki tekemiseni tuntuu olevan ajoittain paljon suunnitelmallisempaa. Vielä vuosi sitten esteet tuntuivat tulevan vastaan kauhean nopeasti, mutta nyt pystyn hengittämään ja ajattelemaan niiden välissä selkeämmin antaen itselleni aikaa. Tämä on varmasti positiivisin muutos, mikä omassa ratsastuksessani on tapahtunut. Olen paljon aiempaa itsevarmempi, mikä heijastuu ihan kaikkeen, mitä hevosen selässä teen.Oman ratsastukseni lisäksi muutosta on tapahtunut myös Macon ratsastettavuudessa. Joku varmaan muistaa niitä videoita meidän ensimmäisistä valmennuksista, joissa Maco menee ihan kamalan pitkänä ja etupainoisena. Sen hypyt näyttivät melko raskailta varsinkin alastuloissa, koska se oli niin voimakkaasti omien lapojensa päällä. Eihän se edelleenkään ole kovinkaan hyvin takaosallaan, mutta sen etupainoisuus on silti vähentynyt mielestäni ihan valtavan paljon. Nykyään ruunaa pystyy koota, se lyhentää laukkaansa myös esteiden välissä ja jää odottamaan esteitä kohden ilman, että se vetää koko kroppaansa kilometrin mittaiseksi. Toisinaan se tuntuu jopa istuvan kohtuullisesti oman takaosansa päälle. Vaikka se on edelleen jäykkä varsinkin ristiselkänsä alueelta, on sen kroppaan tullut huomattavasti lisää liikkuvuutta. Se on nykyään oikeastaan tosi kivakin ratsastaa. Ennen kaikkea Maco on aiempaa paremmassa tasapainossa, mikä näkyy ihan siinä, että se pystyy suorittamaan esimerkiksi avotaivutusta ja väistäviä liikkeitä rikkomatta omaa tahtiaan. 

Ja sitten se tärkein - nimittäin rakkaan nelijalkaiseni luonne. Se jos joku onkin muuttunut! Macosta on tullut vuoden aikana todella paljon sosiaalisempi ja avoimempi. Aiemmin olisin voinut kuvailla sitä jopa sanalla "sulkeutunut", sillä vaikka ruuna teki nätisti kaiken pyydetyn, ei se ottanut kauheasti kontaktia ihmisiin pyydettyä enempää. Nykyään se puuhastelee ja on läsnä. Sen ilme on ihan erilainen. Sitä on todella vaikeaa kuvailla, enkä usko, että monet edes ymmärtävät kunnolla sitä, mitä käytännössä tällä tarkoitan. Mutta juuri luonteen muutoksesta olen kaikista onnellisin, sillä se saa mut nauramaan ääneen joka päivä. Ihan vaikka siten, että aiemmin Maco ei laukannut ollenkaan eteen niin sallittaessa (jos siis halusin laukata kentällä tai maastossa kovaa kevyessä istunnassa). Ruuna ei tajunnut, että se voisi baanata sydämensä kyllyydestä. Se kyllä meni eteen, mutta vastentahtoisesti.Tällä viikolla olen saanut nauraa useampaan otteeseen vedet silmissä ruunan innokkuudelle. Keskiviikkona sileällä ratsastaessani Maco yritti kiihdytellä laukassa korvat tötteröllä, enkä voinut kuin nauttia sen innokkuudesta. Kisoissa se saattoi verryttelyssä esteen jälkeen kulmassa pomppia "köyrylaukkaa" viskellen päätään innoissaan. Eilisellä maastoreissulla se halusi ravata koko matkan, ympäristöstä huolimatta. Meillä oli matkan varrella milloin ojia, risukasoja tai pieniä tukkeja. Maco hyppäsi niiden kaikkien yli kyselemättä ja meni minne tahansa sitä ikinä ohjasin. Ylämäkeen laukatessa annoin sille luvan mennä niin kovaa kuin se halusi, ja voi että, miten kovaa me tykitettiin! Ensimmäiset 50 metriä tosin oli sellaista pukkikoikkaloikkaa kummallakin kerralla, ettei eteneminen ollut kovinkaan tehokasta. Juuri tällaiset hetket ovat mun mielestä hevosenomistamisen kulmakiviä. Juuri näitä hetkiä me muistellaan sitten, kun sitä omaa hevosta ei enää ole.

Vuosiko pitkä aika? Ehkä, mutta toivottavasti meillä on yhteistä taivalta edessä niin kauan, ettei sitä edes pysty hahmottamaan. Mulla on aidosti sellainen olo, että tuo hevonen sopii mulle kuin nenä päähän. Se on luonteensa ja työmoraalinsa puolesta mulle täydellinen. Toivottavasti osaan tarjota sille yhtä lailla nautittavia hetkiä ja pystyn pitämään sen oikealla liikunnalla ja huolenpidolla terveenä hamaan tulevaisuuteen saakka. Se on vähintä, mitä voin hevosystävälleni tarjota.


Linkki videoon (hieman lyhempi video)


Linkki videoon. (pitkä video)

Vuoden kestäneen yhteiselon kunniaksi ajattelin arpoa teille yhteistyössä Helsinki Horse Show'n kanssa lippuja lokakuussa järjestettävään kansainväliseen esteratsastustapahtumaan. Blogini tekee tänäkin vuonna yhteistyötä Horse Show'n kanssa, ja meillä on tapahtumaa varten todella suuret odotukset - tavoitteenamme on nimittäin päästä hyppäämään Helsingin jäähallille Lucky Winners -luokkia Macon kanssa. Tuo on kauden päätavoite, jota kohden olemme tähdänneet lopputalvesta saakka. Tänä vuonna pääsettekin seuraamaan Macon matkaa jäähallille. Jännittää jo nyt, toivottavasti kaikki menee suunnitelmien mukaan ja pääsisimme kilpailemaan huippujen kanssa samalla areenalla lokakuussa. Huh!

Kommentoi tähän postaukseen oma nimesi/nimimerkkisi, sähköpostiosoitteesi ja kesäterveisesi, ja olet mukana lippupaketin arvonnassa! Lippupaketti sisältää kaksi (2) lippua torstain Finland Finals & Training Session -näytökseen, jossa ratsastetaan esimerkiksi juuri Lucky Winners -luokka ja seurataan kansainvälisten huippujen treenaamista. Päivän ohjelma on noin klo 9-21.30 ja lippupaketin arvo on yhteensä 79,00 euroa. Liput arvotaan sunnuntaina 10. kesäkuuta ja voittajalle ilmoitetaan arvonnan voitosta henkilökohtaisesti.

Tsemppiä kaikille arvontaan! 
:llä Maco ja Aada

138 kommenttia

 1. ansku.alasalmi@gmail.com
  Ihanaa kesää kaikille! ��

  VastaaPoista
 2. Hyvää kesää Aada ja muut! Toivottavasti saat tehä tänä kesänä kaiken mitä haluat!��
  omppu123@live.fi

  VastaaPoista
 3. Aada, aadamarj.palola@gmail.com
  Hyvää kesää!🌼

  VastaaPoista
 4. Inka, inka.paakkonen@gmail.com
  Hyvää kesää! :)

  VastaaPoista
 5. Annika Huhdanmäki, annika.huhdanmaki@gmail.com
  Ihanaa kesää ja onnittelut koulusta valmistuneille :)

  VastaaPoista
 6. Johanna
  johanna0soikkeli@gmail.com
  Ihanaa ja aurinkoista kesää :)

  VastaaPoista
 7. Iina iina.janhunen3@gmail.com

  Auringoists heppakesää! ;)

  VastaaPoista
 8. Emma.nordberg@koulu.raasepori.fi
  Aivan ihanaa kesää sulle ja Macolle, toivottavasti kisakentät suosii ja säät myöskin:)❤️, Emma

  VastaaPoista
 9. hevoshulluuu99@gmail.com
  Mahtavaa kesää, toivottavasti saat nauttia auringosta! Hyvää vuosipäivää myös.

  VastaaPoista
 10. Ella Ylitalo, ellaiylitalo@gmail.com
  Hyviä treenejä ja onnistuneita kisoja teille! Kesä on kyllä tän lajin ihaninta aikaa!

  VastaaPoista
 11. Enni L
  ennilampinen02@gmail.com
  Mukavaa kesää!

  VastaaPoista
 12. Moikka! Missä turvaliivi? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se poksahti, kun hyppäsin alas hepan selästä ja unohdin irrottaa. En oo vielä saanut aikaiseksi vaihtaa patruunaa :D

   Poista
 13. Maija, ylamaeki@gmail.com
  Tsemppiä kisoihin!

  VastaaPoista
 14. Silja Karhunen, siljakarhunen.salonen@gmail.com
  Ihanaa kesää Aadalle ja Macolle����❤

  VastaaPoista
 15. Johanna P
  johanna.pehkonenx@gmail.com
  Mukavaa kesää kaikille (:

  VastaaPoista
 16. Tämä kelpais! Huippua kesää teille ja hurjasti tsemppiä kisakaudellenja reeneihin! :)
  Jenna H
  jenna.huotari2@hotmail.com

  VastaaPoista
 17. Noora, NoorAnn03@gmail.com
  Hyvää kesää Aadalle ja Macolle!❤️

  VastaaPoista
 18. Sinna, sinttu03@gmail.com
  Vietä mukava ja lämmin kesä yhdessä Macon kanssa☀️

  VastaaPoista
 19. On ollut inspiroivaa seurata teidän vuotta�� Tsemppiä jatkoon ja ihanaa heppakesää!��☀️❤️ nina.kupula@sanoma.com

  VastaaPoista
 20. Aino, ainolaukkanen@gmail.com

  Tsemppiä kesän kisoihin ja treeneihin! Muista lepäilläkin välillä! :)

  VastaaPoista
 21. Aliisa, aliisa1.hakala@gmail.com

  Hyvää kesää kaikille ja tsemppiä kesän kisoihin!

  VastaaPoista
 22. Laura
  lauran685.ln@gmail.com
  Tsemppiä tuleviin kisoihin! Hyvää ja tervettä kesää!

  VastaaPoista
 23. Eve // minajanelijalkaiset@gmail.com

  Ihanaa ja lämmintä kesää, tsemppiä treeneihin <3

  VastaaPoista
 24. Onnea ja menestystä,toivotan oikeen hyvää kesää!
  mia//manmia004@gmail.com

  VastaaPoista
 25. hehozze@gmail.com (ja aiettä vois päivittää ton s-postin :D) Mutta tsemppiä kesään ja syksyyn! Hieno pari olette!

  VastaaPoista
 26. Aivan ihanaa kesän alkua ja tsemppiä teidän matkallenne kohti Lucky Winners-luokkaa.
  Henna Kurhila, henna.kurhila@hotmail.com

  VastaaPoista
 27. Maiju Kristiina Seppä

  Hauskaa kesää kaikille 😍😙💖

  maiju.seppa@hotmail.fi

  VastaaPoista
 28. Tallberg.mathilda@gmail.com

  Ihanaa kesää teille ja toivottavasti teitä näkee kisaradoilla paljon��❤️

  VastaaPoista
 29. Viivi

  viivi.kortelainen98@gmail.com

  Mukavaa kesää Aadalle ja Macolle sekä tietysti kaikille blogia lukeville!! :)

  VastaaPoista
 30. Ihanaa ja aurinkoista kesää :)

  Emma

  epi.joro@hotmail.com

  VastaaPoista
 31. Pinja siltala, pinsku.siltala@outlook.com
  Muistakaa nauttia kesästä!❤

  VastaaPoista
 32. Hyvää ja onnellista kesää! Pitäkää huoli itsestänne ja hevosystävistä! 🌸 Nautitaan arjen pienistä iloista! ☀️🌸

  Jonna jonna.toikkanen@hotmail.com

  VastaaPoista
 33. Ihanaa, että olette päässeet kehittymään! Luottamuksen kasvamista on ihana seurata. rapsehtia@gmail.com Heta

  VastaaPoista
 34. Ootte kehittynyt super paljo❤
  Ellasofiasphotos@gmail.com

  VastaaPoista
 35. Hevostäyteistä kesää kaikille! :)

  elkkuna112@gmail.com

  VastaaPoista
 36. Enni
  enni.m02@gmail.com

  Hyvää kesää!

  VastaaPoista
 37. Ihanaa kesää ja katse kohti tulevaa ��
  mea.manninen@wippies.fi

  VastaaPoista
 38. Jenna, jennajulia.rantala@gmail.com

  Hyvää kesää aivan kaikille, muistakaa pitää hauskaa❤

  VastaaPoista
 39. Tea, teatuuli@outlook.com

  Hyvää kesää kaikille ja muistakaa tehä asioita mistä nautitte❤️

  VastaaPoista
 40. Pinja, pinja.perala@gmail.com

  Ihanaa ja rentoa kesää ihan jokaiselle! ❤️Toivottavasti Aada sun ja Macon tavoitteet myös toteutuu. Me pidetään peukkuja teille! 🌸✨

  VastaaPoista
 41. Helli, helli@live.fi
  Hyvää kesää!��

  VastaaPoista
 42. Linnea, linneatuulikki@gmail.com
  Mukavaa kesää kaikille!!

  VastaaPoista
 43. Mirka, mirkariikonen496@gmail.com

  Hyvää kesää ja ootte Macon kans kehittyny super paljon!❤��

  VastaaPoista
 44. Anni, Anniesalo100@gmail.com Aurinkoista kesää kaikille!

  VastaaPoista
 45. Emmi, emmiru@hotmail.com

  Hyvää ennätyshelle kesää kaikille ��

  VastaaPoista
 46. Sanni
  s.viherlehto@gmail.com
  Ihanaa kesää! 🌸

  VastaaPoista
 47. anni

  anniina.karttunen@edu.hel.fi

  Hyvää hevoskesääkesää!

  VastaaPoista
 48. Iida, iidu2101@gmail.com
  Hyvää ja lämmintä kesää kaikille tasapuolisesti🌸

  VastaaPoista
 49. Joanna
  jofa.2000@gmail.com
  Hauskaa kesää!

  VastaaPoista
 50. Elviira, eia.soljala@gmail.com
  Hyvää kesää ja tsemppiä tulevaisuuteen��

  VastaaPoista
 51. Etta Hublin
  etta.hublin@hotmail.com
  Hyvää kesää! ☀️��

  VastaaPoista
 52. Aino, aino.aulasmaa@gmail.com
  Oikein kivaa kesää teille, toivottavasti treenit sujuu suunnitelmien mukaan!

  VastaaPoista
 53. Leona, loyttyleona@gmail.com

  Ihanaa kesää teille ja tsemppiä tuleviin kisoihin ❤️

  VastaaPoista
 54. Alisa
  moisanderalisa@gmail.com
  Ihanaa heppakesää kaikille ja muistakaa syödä paljon jätskiä! :P

  VastaaPoista
 55. Karoliina, karoliina.vapola@gmail.com
  Hyvää kesää kaikille!!

  VastaaPoista
 56. Ella P
  ellaparta@hotmail.com
  Aurinkoista kesää kaikille! :)

  VastaaPoista
 57. Aurinkoa ja virkistäviä kesäsateita!
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 58. Milla millaaz.emilian@gmail.com Hyvää hevostäyteistä kesää kaikille:)!

  VastaaPoista
 59. Siiri
  Siiribeku@gmail.com
  Ihanaa kesää! Nauttikaa

  VastaaPoista
 60. Essi
  essisorvari@outlook.com

  Nautitaan lämpimistä päivistä!

  VastaaPoista
 61. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 62. Hyvää kesää sinnekin! Onnea treenaamiseen ja kisoihin!

  Henriikka Kuusisto
  Sähköposti: Kuusisto.henriikka@gmail.com

  VastaaPoista
 63. Ihana postaus, todella kauniisti kirjoitettu! Ja ihan totta tuo mitä sanoit, että nuo pienet onnenhetket, kun hevonenkin nauttii, ovat niitä kaikkein tärkeimpiä ja muistuvat mieleen silloinkin, kun hevosta ei enää ole <3

  Osallistun arvontaan:
  Suvi
  ssuvimannistoo@gmail.com

  Ihanaa kesää kaikille! Nauttikaa joka hetkestä, toivottavasti lämpimiä ja aurinkoisia päiviä riittää läpi kesän <3

  VastaaPoista
 64. Sara
  saralaukk@gmai.com
  mahtavaa kesää!

  VastaaPoista
 65. Yyyber kivaa kesää kaikille!�� Susan
  S-posti: susan.rautanen@gmail.com

  VastaaPoista
 66. nea.levonius@gmail.com
  Hyvää kesää ja onnea kisoihin��

  VastaaPoista
 67. Hyvää kesää kaikille ja tsemppiä kesän kisoihin!

  Laura Seppänen | Laukkusep@gmail.com

  VastaaPoista
 68. Hyvää kesää! Malla, tienhaaramalla@gmail.com

  VastaaPoista
 69. Kaikkille hyvää ja toiveikasta kesää ����

  Ronju101@gmail.com
  Allu/Ronja

  VastaaPoista
 70. Hyvää hevostäytteistä kesää kaikille!❤️
  Jos tänä vuonna pääsis kaverinkaa tonne�� Pinja Tavinen
  pinja.tavinen@gmail.com

  VastaaPoista
 71. Meiju meiju.penttinen@gmail.com
  Aurinkoista kesää! :)

  VastaaPoista
 72. Elsa, elsa.knuutila@gmail.com Kivaa heppatäyteistä kesää kaikille 🐴☀️💕

  VastaaPoista
 73. Lämmintä ja aurinkoista hevoskesää!��
  Mimmi Tikka/ mimmi.savitaipale@gmail.com

  VastaaPoista
 74. Hyvää kesää teille t:iida❤️ @iida.viherjalaakso@gmail.com

  VastaaPoista
 75. Hilla-Maria Eronen , hilda_99@hotmail.fi
  Hyvää kesää Aada ja Maco.❤️

  VastaaPoista
 76. jonna.k.harkonen@gmail.com
  Tsemppiä teille treeneihin, toivottavasti kesä sujuu suunnitelmien mukaisesti ja syksyllä pääsette isolle areenalle! �� Ja muistakaa hassutella aina välissä, selkeesti tehny hyvää molemmille ❤️

  VastaaPoista
 77. Aino Saukko, aino.saukko@hotmail.com
  Hyvää kesää kaikille!!

  VastaaPoista
 78. Kaisa,kaisapirn@gmail.com
  Ihanaa kesää kaikille ❤

  VastaaPoista
 79. Kaikille mukavaa kesää! :)

  Pirita Anttila
  pirita.anttila@gmail.com

  VastaaPoista
 80. Hyvää kesää!

  Marika Wahlbäck
  wahlbackmarika@gmail.com

  VastaaPoista
 81. Emmi
  emmiluttio@hotmail.com
  Ihanaa kesää sulle ja Macolle! Ootte symppiksii! ��

  VastaaPoista
 82. Emmi Vilen, emmivilen@gmail.com.
  Ihanaa ja onnellista kesää!

  VastaaPoista
 83. Ihanaa kesää!
  Marjo Keskitalo
  marjo.keskitalo@gmail.com

  VastaaPoista
 84. Minna, gabriella@luukku.com

  "Onnella ei ole huomista päivää,
  sillä ei ole eilistäkään.
  Se ei ajattele tulevia;
  sillä on vain nykyisyys,
  eikä sekään ole kokonainen päivä vaan silmänräpäys"
  - Ivan Turgenev

  Mukavia kesäpäiviä sinulle ja Macolle!

  VastaaPoista
 85. Kivaa että teillä menee niin hyvin 😊 Oot tosi ahkera, toivotan onnea teijän tulevaisuuteen! Pihla, pihla.pitkanen@gmail.com

  VastaaPoista
 86. Rentouttavaa kesää kaikille, muistakaa välillä vain olla ja nauttikaa hevosystävienne seurasta! Onnea myös kaikille valmistuneille!
  Saana Hannula
  saanak.hannula@gmail.com

  VastaaPoista
 87. Jenna, jenna03.kosonen@gmail.com

  Hyvää kesää ja lomaa niille joilla se on! Muistakaa syödä paljon jätskiä & heppailla!

  VastaaPoista
 88. Tiina
  tinkku.sonninen@gmail.com
  Hyvää kesää!!

  VastaaPoista
 89. Heli, helikuiri2@gmail.com

  Ihanaa kesää������

  VastaaPoista
 90. Nauttikaa kesästä nelijalkaistenne kanssa! :)
  Johanna, parikkajohanna@gmail.com

  VastaaPoista
 91. Karoliina, karoliina.rummakko@gmail.com

  Aurinkoista kesää ja hyviä treeni hetkiä Macon kanssa!

  VastaaPoista
 92. Maikki, maikki.toskala@hotmail.fi

  Iloista kesää!

  VastaaPoista
 93. Heinonen.hannamaria@gmail.com

  Toivon sulle heppailujen lisäksi paljon iloisia kesähetkiä myös kavereiden kanssa. Koska molempi parempi. 😀

  VastaaPoista
 94. Onnistuneita treenejä ja kisoja kesälle ��
  -Salla
  salla.naveri@gmail.com

  VastaaPoista
 95. Hyvää kesää!
  -lotta
  lotta.honkanen@outlook.com

  VastaaPoista
 96. Nanna, siitonen.nanna@gmail.com

  Rentouttavaa kesää kaikille!

  VastaaPoista
 97. Peppi, peppikautto03@gmail.com
  Tsemppiä teille❤

  VastaaPoista
 98. avesterinen@outlook.com

  Tiedän mainiosti kuinka mahtavalta tuntuu kun saa uuden hevosen kanssa rakennettua suhteen ja luottamuksen, joiden myötä se tulee kuorestaan. Vuosi on todellakin lyhyt aika hevosen kanssa! Kaikki ovat omia persooniaan. Onnea ja menestystä, ei paitsi kesäänne, vaan myös kaikkiin tuleviin yhteisiin vuosiinne! Toivottavasti pääsen näkemään teitä syksyllä :)

  Terveisin,
  Annamaria

  VastaaPoista
 99. Miira
  miira.siltavirta@gmail.com
  Ihania kuulumisia ❤ Nauttikaa kesästä, älkää kärpäsistä!

  VastaaPoista
 100. Sini, sin.toivanen@gmail.com
  Huippua heppakesää! 😍

  VastaaPoista
 101. Merle, me.ra@netti.fi

  Ymmärrän ja iloitsen puolestasi niin paljon, kun puhut hevosen luonteen muutoksesta ja sen yleisilmeen muuttumisesta. Se on niin palkitseva ja hyvä tunne, kun näkee oman hevosensa alkavan nauttia ihmisen seurasta ja innostuvan ratsastaessa työnteosta. Mahtavaa yhteisen matkan jatkoa ja hyvää kesää!

  VastaaPoista
 102. Merle, me.ra@netti.fi

  Ymmärrän ja iloitsen puolestasi niin paljon, kun puhut hevosen luonteen muutoksesta ja sen yleisilmeen muuttumisesta. Se on niin palkitseva ja hyvä tunne, kun näkee oman hevosensa alkavan nauttia ihmisen seurasta ja innostuvan ratsastaessa työnteosta. Mahtavaa yhteisen matkan jatkoa ja hyvää kesää!

  VastaaPoista
 103. Ihanaa kesää ja onnea kisaradoille!
  -Elena

  elena.niemelaa@gmail.com

  VastaaPoista
 104. s.vayry03@gmail.com
  Hyvää kesää ja tsemppiä treeneihin!

  VastaaPoista
 105. Riina, riina.t.lehtonen@gmail.com

  Ihanaa & hevosentäytteistä kesää sekä tsemppiä kisoihin & treeneihin! :)

  VastaaPoista
 106. Mariia, mariiaveronica97@gmail.com
  Ihanaa ja aurinkoista kesää sekä onnea kisoihin ja treeneihin ☺️

  VastaaPoista
 107. Jessica, jessica.parhiala@edu.liminka.fi
  Ihanaa kesää teille, ja odotan innolla jospa pääsis näkemään teidät jäähallilla livenä!

  VastaaPoista
 108. Essi Huida
  essi.huida@gmail.com
  Viettäkää super ihana kesä ja nauttikaa!

  VastaaPoista
 109. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 110. Aurinkoista ja hevosten täyteistä kesää kaikille :)
  -Linnea
  Linnea.kojo@gmail.com
  PS. Hyvä postaus Aada ja hyvin tiivistetty mitä Macosta on tullut vuodessa !

  VastaaPoista
 111. Annu
  annu.laine1@gmail.com

  Hyvää kesää!

  VastaaPoista
 112. Maikki marianne.partanen@live.fi
  Hyvää kesää Aadalle ja kaikille lukijoille 😊!

  VastaaPoista
 113. Mahtavaa kesää teille, toivottavasti siitä tulee huippu! :)
  Viivi Santala
  viivi.santala@kolumbus.fi

  VastaaPoista
 114. Henni
  henni@hazydazy.net

  Aurinkoista kesää! :)

  VastaaPoista
 115. Ihana blogi!

  contact@leenalikitalo.com

  VastaaPoista
 116. Hyvää kesää teille! Tykkään todella paljon lukea blogiasi, vaikka olenkin vähän jo vanhempi lukija kuin monet muut. Kirjoitustyylisi on sellainen, että siihen jaksaa keskittyä ja videoistasi pidän kovin!
  suvi.tirronen93@gmail.com

  VastaaPoista
 117. Anni
  @anni.muotka@gmail.com
  Hyvää kesää teille☀

  VastaaPoista
 118. Tsemppiä treeneihin ja parasta hevoskesää! :) katja.asikainen1@gmail.com

  VastaaPoista
 119. Hyvää kesää kaikille! Tsemppiä treeneihin ja onnea kesälle! Toivottavasti nähdään syksyllä!

  tirkkonenhelmiella@gmail.com

  VastaaPoista
 120. Huippua ���� Tsemppiä Macolle ja sulle kohti tavotetta ��
  Hanna.pelkone@gmail.com

  VastaaPoista
 121. Hyvää kesää �� ☀️

  Helmi, helmipartanen@elisanet.fi

  VastaaPoista
 122. Ihanaa kesää sulle ja Macolle! Tsemppiä kanssa, kohti tavoitetta vaan! ☀️❣️��

  silja.a.tiainen@gmail.com

  VastaaPoista
 123. ��⚘kesäterkkusii Rovaniemeltä suokkikaunottarelta ElMacolle!����
  krista.maikkunen@gmail.com

  VastaaPoista
 124. hyvää kesää ja onnea vielä gradun loppuun saannista!!☀️ minna.ka.lahtinen@gmail.com

  VastaaPoista
 125. Hyvää kesää ! 🌞
  Heeli.h@gmail.com

  VastaaPoista
 126. Anni
  anni.suomalainen@outlook.com
  Oikein antoisaa kesää ja tsempit tulevaisuuteen☀

  VastaaPoista
 127. Hyvää kesää ja ihania kesähevosteluja ��
  j.kilpio@luukku.com

  VastaaPoista
 128. Ihanaa heppailu kesää :-)
  t. Laura
  laura.a.paaskynen@gmail.com

  VastaaPoista
 129. ihana postaus :-) mukana arvonnassa! ansode@gmail.com

  VastaaPoista
 130. Onnea kesän kisoihin ja toivottavasti kesäsää suosii :)
  anne-n86@hotmail.com
  Terveisin Anne

  VastaaPoista
 131. Ihanaa kesää ja toivottavasti kesästä tulee kaikille ikimuistoinen ja ihana!
  siiritiainen@icloud.com

  VastaaPoista
 132. Hyvää kesää!

  janssoncamilla931@gmail.com

  VastaaPoista
 133. Hyvää kesää molemmille ja onnea gradun valmistumisesta
  Inka H.
  inka.hietanen@outlook.com

  VastaaPoista
 134. Toivottavasti pääset tänä kesänä toteuttamaan unelmiasi, nauttimaan hyvästä säästä ja ennen kaikkea pitämään hauskaa! Hyvää kesää☀️. - Essi
  essi.karoliina04@gmail.com

  VastaaPoista
 135. Hyvää kesää!-Mari

  mari.heinonen001@gmail.com

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat