perjantai 18. huhtikuuta 2014

#333: Viimeiset treenit ennen kisoja

Pitkästä aikaa postailen teille estevalmennuksien merkeissä! Tämä ei tosin tule olemaan mitenkään kovin pitkä ja syvällinen kokonaisuus, sillä valmennuksemme oli normaalia huomattavasti lyhempi maneesin pohjan vuoksi: pohja oli jyrätty auki muutama päivä sitten ja vaikka se on hyvä sileällä ratsastukseen, on hyppääminen siinä vielä raskasta hevosille ja toisaalta myös jaloille. Muutaman päivän päästä se on jälleen loistava myös pomppimista ajatellen.
 
Keskityimme siis tällä kertaa estekorkeuksien sijasta tarkkaan ratsastukseen pienillä esteillä. Olisin hyvin voinut hypätä jotakin jumppalinjaa, sillä olin edellisenä iltana ollut tupaantuliaisissa ja ilta vierähti pitkäksi, eikä unta ollut kertynyt muutamaa tuntia pidempään. Tarkkuuta vaativat tehtävät olivatkin siis juuri niitä, joita vähiten kaipasin, hah! Vielä kun ottaa huomioon, että ratsastan yleensäkin pienemmillä esteillä huolimattomammin ja vasta korkeuksien kasvaessa alan ottamaan homman "totisemmin". Huono tapa, mistä yritän päästä kovasti eroon..
 
Kuvien puuttuessa saatte tyytyä tällaiseen muutaman viikon takaiseen kännykkäkuvaan, en muistaakseni ole sitä tänne aikaisemmin laittanut. Tänään muuten alkoi bikini- ja auringonottokausi, jee! Eikä edes tullut kylmä :D
Pohja oli sen verran upottava, että se söi tehokkaasti hevosen peruslaukkaa esteitä kohden ja toi siksi esiin muutamia puolia, joita ei normaalisti niin selkeästi huomaa. Champ oli vähän hidas, eivätkä sen ponnistukset olleet niin teräviä tällaisella pohjalla ja lisäksi hyppy kesti normaalia pidempään. Lisäksi vinous vasemmalle korostui normaalia enemmän, mikä näkyi pitkillä suorilla lähestymisillä siinä, että hevonen halusi valahtaa vasemmalle aina, kun avut sen sallivat. Tosin asiaa ei ainakaan auttanut oma vinouteni!
 
Hyppäsimme aluksi muutamia kertoja kahden esteen suoraa linjaa ja sen jälkeen pienet radanosat. Kun kaikki esteet oli käyty näin läpi, yhdistimme niistä seitsemän esteen radan. Ensimmäinen kierros oli kavalettikorkeuksilla ja seuraavalle nostimme esteitä vähän ylöspäin pitäen ne kuitenkin edelleen pieninä. Kaikki sujui ihan hyvin, mitään isoja virheitä ei tullut, muttei toisaalta mitään wow-fiiliksiäkään. Ihan perushyppelyä siis! Kun olimme valmiita esteiden parista, ravailin vielä hetken aikaa eteen-alas ja kävelin pitkät loppukäynnit ulkona kovemmalla pohjalla.
 
 
Sunnuntaina onkin sitten vuorossa Ypäjän kisat korkeuksilla 105cm ja 115cm. En tällä kertaa päässyt omilta töiltäni Ypäjälle koko viikonlopuksi hommiin, mutta toukokuussa sitten taas! Maanantaina meillä onkin vuorossa uusi aluevaltaus, kun Champ pääsee tutustumaan ensimmäistä kertaa kouluaitoihin rataharjoitusten merkeissä. Menen luokan helppo C:2, joka on tarpeeksi haastava meille - kokeilimme viimeksi koulutunnilla esimerkiksi peruuttamista ensimmäistä kertaa tyylillä "joo se peruuttaa, hyvä homma" :D Tavoitteena on, ettemme hyppää aitojen yli ja että suoritus on hyväksytty. Sitten palataankin takaisin arkeen kouluratsastajapilvien päältä!

23 kommenttia

 1. Kuka/ketkä sua siis valmentaa? Aloitin seuraamisen vasta nyt, enkä ole ihan perillä. Mutta mahtava blogi sulla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piude Myrskog esteillä ja Jonna Aaltonen sileellä. Kiitos :)

   Poista
 2. Jee! Ulkoasu vaihtui. Tää on jotenkin ihan hirveen paljon kirkkaampi ja keväisempi, puaninen alkoi jo tuntua "tunkkaiselta". Teitkö muuten bannerisi itse? Jos et, kuka sen teki? Jos teit, niin teetkö muille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sutaisin tän kokoon pari päivää sitten. En kyllä ole tyytyväinen lopputulokseen, mutta ainakin vähän vihreää! Eli siis tein itse, mutta en tee bannereita tilauksesta, kun se ei luonnistu itseltäni kovin hyvin :)

   Poista
 3. Ratsastatko sä topissa?!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nojuu, täällä on pikkasen lämmin! (maneesissa varmaan +25?) ja otin aurinkookin eilen :)

   Poista
 4. Siistiä, ootan kyllä innolla postausta sieltä koulukisoista!! :D ja tsempit Ypäjälle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei ne onneksi ole kisat, harjoitukset vaan :) kiitos!

   Poista
 5. Champ aukoo suuta tosi paljon ja roikottaa kielt:/ ei oo hyvä merkki...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ooh ai säkin huomasit? kiitos kun kerroit, nyt ollaankin yhdessä taas hivenen viisaampia ;D

   Poista
 6. en tiiä paljon kattelet edellisiä postauksia ja niiden kommentteja mut laitoin kommentin kengitys postaukseen en jaksa laittaa sitä nyt tähän uudelleen jos käyt sen lukemassa sieltä !:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. okei mä käyn lukasee! kiitos kun ilmoitit, mulle ei tuu tähän vanhaan puhelimeen enää ilmoituksia kommenteista :(

   Poista
 7. Missä sä käyt valmennuksissa?:) ja sulla on ihan paras blogi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. meidän omalla tallilla, valmentajat tulevat sinne :) kiitos!

   Poista
 8. miks et käytä urheiluliivejä ratsastaessa? tiedätkö kuinka paljon haittaa siitä on jos menee ilman.... jos siis haluaa säilyttää "naisellisen" ulkonäkönsä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha voi ei, eiköhän tämä ole asia, josta voin päättää itse! :D kiitos kovasti huolenpidostasi kuitenkin :)

   Poista
  2. Päivän naurut tästä, kiitos :'D

   Poista
 9. Mulla on ihan sama ongelma, että rupean ratsastamaan vasta "kunnolla" isommilla esteillä :D hyvin teillä meni treenit ja paljon onnea kisoihin! :)

  VastaaPoista
 10. Huomasi että Champilla on vähän raskasta hypätä ja laukka ei pyörinyt niin hyvin kuin muuten mutta silti tosi hienosti ja hyvin ratsastettu ja yleisestikin ratsastat sitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten musta tuntuu että et lukenu postausta ollenkaan...

   Poista
 11. Katoppa uusimman seiskan sivu 38! Siel on Champ kakkonen :D

  VastaaPoista
 12. Vitsi pitääpä jaksaa herätä kattoo liveä hevosia.comista niin näkisin teidä radat ;)

  VastaaPoista
 13. Oli kuin hidastetusta elokuvasta ! :) On ollut vissiin liian pitkät pääsiäisvapaat kun meinasin toivottaa onnea kisoihin, kunnes tajusin että nyt on sunnuntai ;D

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat