lauantai 28. kesäkuuta 2014

#370: MyDay

Jälleen vuorossa minuuttiaikataulua eräästä päivästäni kuluneelta viikolta. Olette ainakin aiemmin tykänneet kahdesta edellisestä vastaavasta, joten ajattelin kuvata hieman päivän tapahtumia tällä kertaa myös kännykän avustuksella - kun vihdoin sain hankittua sellaisen, jossa kamera toimii!
 
10:20 : Kännykkäni herätys alkaa soimaan. Valvoin edellisenä yönä myöhään lukien yhtä vuonna 2006 saamaani kirjaa, enkä malttanut millään lopettaa. Koska mulla on vapaapäivä, annoin itselleni kerrankin luvan nukkua pitkään! En edes muista, milloin olisin viimeksi nukkunut kahdeksaa pidempään - ja sekin tuntuu jo ruhtinaalisen myöhäiseltä ajalta.
 
10:30 : Syön aamupalaa ja lueskelen seuraavaa kirjaa ruokapöydässä. Kuluneiden vuosien aikana lukio ja avoimen yliopiston opinnot (sekä bloggaus ja netflix..) verottivat hieman lukuintoani, mutta viime viikkoina olen saanut sen taas takaisin. Olen ahminut vanhoja kirjojani ja nauttinut lukukokemuksista.
 
 
11:00-12:10 : Makaan alakerran sohvalla ja luen edelleen. Hah, tuleepas hyvä aloitus päivälle!
 
12:10 : Alan vaihtamaan vaatteita ja valmistaudun iltapäivän kouluvalmennukseen. Ulkona on pilvinen, mutta kuitenkin yllättävän lämmin sää. Taivaalla on tummia pilviä ja ukkosen jyrinä kuuluu kaukana. Käyn vetäisemässä kaikki johdot pois seinästä, jottei mitään vahinkoa pääse pahimmassakaan tapauksessa sattumaan.
 
12:30 : Lähden käymään paikallisessa eläintarvikaupassa etsimässä MSM:ää Champille, mutta en löydä mieleistäni. Pyydän äitiäni hakemaan sitä töistä tullessaan Horzesta. Lähden ajelemaan tallille hyvissä ajoin.
 
13:10 : Olen tallilla ja laitan Champin iltapuuron turpoamaan. Puuron turpoamista odotellessa punnitsen ruunan ilta- ja aamuheinät valmiiksi koreihin ja haen hevosen sisään odottamaan kuntoonlaittoa. Champ on saanut päiväheinät kahdeltatoista ja se katsoo mua lähinnä murhaavasti, kun raahaan sen sisään kesken ruokailun.
 
13:45 : Lähden kentälle johtavalle hiekkatielle kävelemään alkukäyntejä Kristiinan ja Kian kanssa. Kristiina tulee kanssani Jonnan koulutunnille ensimmäistä kertaa, Kia on muuten vain seurana oman poninsa kanssa.
 
 
14:10-15:15 : Jonnan kouluvalmennus. Teemme paljon suoristamista ympyrältä, avoja ja siirtymisiä. Juuri sellaista, mitä me Champin kanssa eniten tarvitsemme! Tunti kuluu nopeasti ja olen sen jälkeen melko lopussa. Vatsalihakset joutuivat jälleen koville.. Kävelemme pitkään loppukäyntejä ja vaihdamme vielä muutamat sanat Jonnan kanssa ennen kuin hän jatkaa matkaansa kohti seuraavaa tuntia.
 
15:55 : Hevonen on hoidettu, jalat kylmätty, iltapuuro valmistettu ja varusteet pesty. Heitän Champin ulos tarhaan ja lähden etsimään Kristiinaa ja Kiaa, sillä olen luvannut lähteä heille kuskiksi lähimpään McDonaldsiin. Ajelemme ruokapaikkaan hyvällä mielellä ja tilaamme järjettömän kasan ruokaa: voitte kuvitella, kuinka paljon roskaruokaa minä sekä kaksi yläasteikäistä kasvavaa nuorta saamme mahtumaan vatsoihimme! Mukaan tarttuu toki myös kolme ilmapalloa ;)
 
16:55 : Saavumme takaisin tallille hyvin syöneinä. Tuntuu, että voisin kieriä loppupäivän pallona ympäriinsä! Syön aina kananugetteja ja ranskalaisia, unohtamatta McFlurrya. Tälläkään kertaa en poikkea totutusta tavasta.
 
 
17:00 : Alamme järjestelemään uudelleen omien tavaroidemme nurkkausta. Ennen nurkkauksessa oli omien tavaroideni lisäksi kolmen muun yksityisen kamppeet, mutta he kaikki ovat muuttaneet muualle. Päätimme Kristiinan ja Kian kanssa laittaa koko nurkkauksen uuteen uskoon! Joku varmaan muistaa pitkästä tallipäivävideosta, miltä tuo vielä vähän aikaa sitten näytti, mutta nyt ilme on uusi ja tilavampi. Mun tavaroiden lisäksi (ruskea pitkä laatikko ja kaappi, valkoiset curverit, sinisestä kaapista puolet ja kisakaappi) Kia toi omat tavaransa nurkkaukseen ja Kristiina tunki valkoiseen kaappiin omia tavaroitaan.
 
18:20 : Lähden tallilta kotiin. Kotona käyn suihkussa ja juttelen pitkät puhelut kaverini kanssa. Äitini ja isäpuoleni ovat myös tulleet kotiin, joten vaihdan kuulumisia myös heidän kanssaan.
 
19:45 : Päätänkin lähteä takaisin tallille, sillä unohdin sinne tavaroitani. Tallilla saan pyynnön heittää Kristiinan ja Kian kotiin, joten lähden ajelemaan ympäriinsä vieden tyttöjä koteihinsa. Matkaan saan kulumaan aikaa vajaan tunnin verran, jonka aikana olen sopinut yhden kaverini kanssa lähteväni hänen seurakseen kauppaan.
 
 
21:20 : Ronja kurvaa pihamaallemme ja äitini luettelee asioita, joita tuon kaupasta tullessani. Ajamme lähikauppaan ja juttelemme kaikesta maan ja taivaan väliltä. Emme ole nähneet Ronjan kanssa kunnolla vähään aikaan, joten emme pidä mitään kiirettä ja ajelemme vähän pidemmän reitin kautta keretäksemme juttelemaan edes hetken verran.
 
22:05 : Tulemme takaisin kauppareissultamme ja soitan isälleni. Juttelen hänen kanssaan hetkisen ja alan sitten syömään ostamiani suklaadonitseja. Ahmin niitä varmaan puoli rasiallista ja meinaan kuolla ähkyyn. "Ei koskaan makeaa mahan täydeltä", vai miten se meni? En ikinä muista sellaista sääntöä..
 
22:40 : Menen lämpimään sänkyyn ja alan lukemaan kirjaa uudelleen. Muistan, että mun piti tarkistaa yhden avoimen yliopiston tentin arvosana. Tenttiin kuului kolme kirjaa, joista kaksi oli monisatasivuisia englanninkielisiä teoksia ja yksi suomenkielinen, kuivaakin kuivempi opus journalistiikan historiasta. En lukenut tenttiin kovin hyvin ja odotin pääseväni siitä läpi nipin napin, mutta tulos olikin 4/5! Aika hyvin. Aika kuluu kuin siivillä ja vaikka väsymys painaa silmissä, en malta lopettaa lukemista ennen kirjan loppumista.
 
00:10 : Saan kirjan vihdoin loppumaan. Onneksi olen nopea lukemaan! Asetan herätyksen aamuksi kello 8:20, sillä haluan ratsastamaan heti aamusta. En saa heti unta, mutta pian nukahdan syvään uneen, josta herään vasta seuraavana aamuna kellon soidessa vaativasti ylös.

20 kommenttia

  1. Nää postaukset on tosi kivoja, voit kyllä tehdä lisää! :)

    VastaaPoista
  2. Joo ehdottomasti tälläisiä postauskia lisää :) Ja sitten jos mukaan saisi vaikka päivän asu kuvan ja hieman lisää muita kuvia piristämään postausta niin perfect! :)
    Tuli muuten tässä mieleen, että mitkä ratsastussaappaat sulla on? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, nyt tuli vähän vähänlaisesti kuvia, kun en muistanut kuvata kuin tallireissulta :D mulla on MH:n saappaat ja sitten Parlantin chapsit!

      Poista
  3. Olis kyllä kiva jos teisit näitä useammin, lisää kuvia vaan niin hyvä tulee :) Muuten minkä laisen uuden hevoseni pitäis olla kun vanha jouduttiin lopettamaan ? Olen ratsastanut ja hoitanut hevosia n. 11 vuotta ja oon ite 18. Haluaisin reippaan estehevosen, minkä rotunen sen pitäis olla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei nyt millään pahalla, mutta jos tosiaan 11 vuotta olet ollut hevosten kanssa tekemisissä, niin luulisi sun itse tietävän mikä rotu passaa.. :D +ei se aina pelkästä rodusta ole kiinni.. :) Rohkeasti vain kokeilemaan erilaisia hevosia, kyllä se oikea joskus tulee kohdalle! ;)

      Poista
    2. Joo mut kun mä en oo ennen omistanut estehevosta ja vaan mietin et onks joku rotu erityisesti hyvä esteratsastukseen ;) Jos ei oo nii tietenkin mä meen kokeilee erillaisii hevosii mut kun aattelin kysyy kun en ollu varma :)

      Poista
    3. Joo mut kun mä en oo ennen omistanut estehevosta ja vaan mietin et onks joku rotu erityisesti hyvä esteratsastukseen ;) Jos ei oo nii tietenkin mä meen kokeilee erillaisii hevosii mut kun aattelin kysyy kun en ollu varma :)

      Poista
    4. En tiedä tarkemmin, millainen puoliverirotu olisi paras esteratsastukseen, sillä kyse on aina yksilökohtaisuudesta :)

      Poista
  4. Tosi kiva postaus,tätä oli kiva lukea!:)

    VastaaPoista
  5. Todella kiva ja pirteä postaus! Kirjoitat todella hyvälukuista kieltä ja kuvasi ovat aina kivoja. Tsemppiä sulle ja Champille jatkoon:)

    VastaaPoista
  6. Tää oli kiva! :) ite tykkään mielummin lukea my dayn kun katsoa videolta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mä tykkään myös tehdä näitä mieluumin kuin videoita :)

      Poista
  7. Tosi kiva postaus! Näytät olevan aika energinen ja aikaansaava ihminen :) Minkä nimisiä nuo kirjasi olivat? Millaisia kirjoja yleensä luet vapaa-ajallasi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luen tosi paljon erilaisia kirjoja, nyt luin jotain vanhoja Tiina Lehtinevan kirjoja, kun löytyivät kaapista. Kiitos :)

      Poista
  8. Tykkään kauheesti näistä, oli siis erittäin kiva yllätys kun huomasi sun tehneen My Dayn! :)

    VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat