torstai 16. lokakuuta 2014

#428: Unelmien hevonen

Aikaisemmin syksyllä kirjoitin toisen osan "unelmien" -sarjaan, jossa ideana on mietiskellä humoristisesti hevosmaailman ilmiöitä, hahmoja ja asioita. Tuolloin kysyin teiltä, mistä haluaisitte kuulla seuraavaksi ja moni äänesti unelmien hevosen puolesta. Nyt olisi vihdoin tämän vuoro!
 
Haluan yhä edelleen muistuttaa, että postaus on kirjoitettu humoristisesti, eikä sen ole tarkoitus loukata ketään. Kertokaa ihmeessä omia lisäyksiänne aiheeseen ja ehdottakaa tuleviin postauksiin aiheita, mikäli jotain uutta tulee mieleen.
 
Unelmien hevonen. Sanaparina tuo kuulostaa jo liian täydelliseltä - joten todettakoon erään mainoksen tavoin, että se, mikä on liian hyvää ollakseen totta, ei ole totta. Tällainen luontokappale on kuitenkin jo pelkiltä ominaisuuksiltaan sellainen, että se vetää vertoja ihan mille tahansa maalliselle omaisuudelle. Sen hyvinvoinnista huolehtii erittäin hyvin tehtäviinsä koulutettuja yksilöitä, jotka takaavat unelmien hevoselle onnellisen elämän aina syntymästä monttuun asti.
 
Unelmien hevosen kanssa yhteistyö on aina mutkatonta! Kuva vuodelta 2011, kun ratsastan Pappa-hevosella.
Unelmien hevosen kanssa uskallat hypätä vaikka taloja, koska hevonen ei koskaan kiellä! Kuva vuodelta 2011, kun ratsastin Tahko Areenalla Rafina-hevosella.
Aloitetaan unelmien hevosen rakenteesta. Koska tästä lahjasta maailmalle ei voi löytää mitään negatiivista, on "rakennekukkanen" oikea termi kuvaamaan hevosen ulkomuotoa: sillä on niin epäsopusuhtaiset selkä, jalat, kaula ja pää, ettei sitä voi hyvällä tahdollakaan nimittää komeaksi tai kauniiksi. Toisaalta "you're amazing - just the way you are", joten hevoseensa rakastunut omistaja tai hoitaja ei nää unelmien hevosessa mitään ulkoista vikaa. Mitä siitä, että sen kaula on puolet selkää pidempi tai että jalka-asennot estävät kaikenlaisen liikkumisen? Pikkuvikoja, jos yleistä mielipidettä kysytään!
 
Terveydentilasta puhuttaessa unelmien hevosella on oma henkilökohtainen mappikansio, josta sen kaikki entiset ja nykyiset sairaudet voi lukea aakkosjärjestyksessä satasivuisesta paperinipusta. Ahkera omistaja on värittänyt erityyppiset sairaudet erivärisillä yliviivaustusseilla, jotta niitä on helpompi verrata muiden hevosten omistajien kesken näiden hevosten sairauksiin. Yleensähän on niin, että unelmien hevonen on täysin käyttökelvoton mihinkään kilpailemiseen tai harrastamiseen suurimman osan kaudesta tai hajoaa uudelleen juuri, kun sen kuntoutus on edennyt päätöspisteeseensä. Yleisimpiä diagnooseja hevoselle ovat mitä erinäisimmät jalkavaivat ja mystiset sisäelinongelmat (mitä hienompi lääketieteellinen nimi, sitä parempi), mutta tylsimmässä tapauksessa aivan tavalliset perisuomalaiset hevossairaudetkin kelpaavat riesaksi.
 
Unelmien hevonen (tai tässä tapauksessa aasi) on aina hyvin yhteistyökykyinen. Tässä yritettiin kaverini kanssa ratsastaa..
Unelmien hevosen voi myös halutessaan koristella varsin mielenkiintoisilla klippauksilla.. :D
Jos unelmien hevosenomistajalla on käynyt niin hyvä tuuri, että hänen hevosensa on edes joskus terve, voidaan siirtyä pohtimaan hevosen ratsastettavuutta. Kouluratsastuksessa hevosella on kaksi vaihdetta: joko se katsoo ratsastajaansa taukoamatta yläkautta silmiin (ja näyttää siltä, että vinkkaisi silmäänsä ihan vain ärsyttääkseen) tai sitten se vetää koko painollaa päätään pitkänä ja matalana ollen niin etupainoinen, että ratsastaja valuu satulasta kaulan yli tahtomattaan maahan hevosen pään eteen. Siinä sitten tuijotetaan hevosen kysyvää katsetta ja mietitään, miten ihana ystävä harrastelukaveriksi onkaan siunautunut.
 
Estepuolella vaihtoehtoja on jälleen kaksi: joko unelmien hevonen kieltää tai keilaa kaikki esteet radan korkeudesta riippumatta, tai vaihtoehtoisesti hyppää niin isoja ja laaduttomia hyppyjä, ettei kuskilla ole mitään mahdollisuuksia  pysyä kyydissä. Kun selässä on käynyt Suomen jokainen ammattiratsastaja ja ongelma on yhä edelleen lähtöpisteessään, päättää omistaja köyttää itsensä satulaan henkensä uhalla ja suunnata kohti esterataa. Tulos on varmasti arvattavissa.
 
Mikäli unelmien hevonen on kilparatsu, se on radalla joko oikea tahmatassu tai kiikuttaa ratsastajaansa tuulen lailla ympäri kilpailuareenaa pelästyen jokaista pientä äännähdystä. Tahmatassun kanssa ratsastaja on saanut vuodattaa ämpärillisen kyyneleitä jo ennen alkutervehdystä, sillä muuten niin energinen liitokavio lamaantuu täysin lähtömerkin kuullessaan. Unelmien hevosta ei koskaan myydä, mutta koska kaverit ovat kiinnostuneita kisatuloksista, joutuu omistaja aina selittelemään pieleen menneiden kisojen antia ulkopuolisille.
 
Valokuvaustilainteissa Unelmien hevosella saattaa olla omat mielipiteensä..
... tai sitten nälkä yllättää kesken valokuvauksen!

Ratsastuskin voi olla välillä melko mielenkiintoista (kuva otettu 2012).
Mitä unelmien hevonen syö? Ruokavalio koostuu pitkälti hyvin monimutkaisesta ja tarkkaan lasketusta yhdistelmästä, sillä vaikka kyseessä olisi metsässä tukkeja raahannut suomenhevonen, ei sen vatsa silti kestä mitään muuta kuin tarkkaan analysoitua laaturuokaa. Unelmien hevonen vaatii miljoona eri lisäravinnetta, mutta jos yksikin tippa tulee liikaa, on hengenlähtö lähellä. Tällaisten laatuyksilöiden ruokinta kun on tunnetusti tähtitiedettä, eikä sitä voi ymmärtää kukaan muu kuin unelmien hevosen omistaja.
 
Unelmien hevonen on oikeastaan kaikkine puutteineen täydellisintä, mitä omistajansa voi toivoa. Siksi se saa loppuelämän kodin ja paljon herkkuja (tarkasti analysoituna!!!), eikä omistajan ja hevosen yhteiseloa voi erottaa mikään. Jos tästä kahden olennon taipaleesta tehtäisiin elokuva, olisi sen menestys taattu - ainakin omistajan läheisten keskuudessa, kun he kehuisivat sen maasta taivaisiin, jottei omistaja pakottaisi heitä katsomaan filmiä kymmenennettä kertaa putkeen.
 
Tunnetteko te hevosia, jotka ovat edes etäisesti sukua Unelmien hevoselle?

20 kommenttia

 1. Nää postaukset on ihan parhaita! :DD

  VastaaPoista
 2. Jeesus miten iso aasi! :O
  mut hyvä postaus!;)

  VastaaPoista
 3. Haha, ihana postaus jälleen! :---D Täytyy kyllä todeta, että erään tuttavan poni taitaa täyttää näi kaikki mainitsemasi kohdat.. :D "Unelma ja unelma.."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi apua, sellainen poni on varmasti melkoinen! :D

   Poista
 4. nää on kyllä ihan mahtavia! :D

  VastaaPoista
 5. naurahdin pariin otteeseen jopa ääneen :D hauska ja ihanan erilainen postaus!

  VastaaPoista
 6. Aahhahaa :D Hyvä postaus! Tiedän yhden tämmöisen "unelmien hevosen," ei onneksi ole oma :D

  VastaaPoista
 7. Unelmien hevonen on myös ihan ehdottomasti se hevonen, josta kaikki sanoo että se on hullu ja ruma ja ilkeä eikä osaa mitään, mutta just sen omistajan käsissä se on täydellinen <3<3<3 Pollux-kirjojen ihanat sankaripelastamistarinat hevosen ja ihmisen välisestä truu-ystävyydestä ja luottamuksesta on vaan niiiiiin se juttu. "Siis tää on vaan yhen ihmisen hevonen"

  VastaaPoista
 8. Voi kun on hyvä postaus!:) Mulla on unelmien hevonen, Tomu, mut en omista sitä!:((

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat