sunnuntai 28. joulukuuta 2014

#476: Vastaukset kysymyksiin

Näinkin lyhyessä ajassa sain teiltä monia erilaisia kysymyksiä, kiitos siis kaikille! Vastaan näihin mahdollisimman tiiviisti, mutta kuitenkin niin, että vastauksesta saa jotain irti. Moniin esittämiinne kysymyksiin löydätte vastauksen edellisistä kysymyspostauksista, joten ihan kaikkiin en sen vuoksi vastannut. Joitakin kysymyksiä ohitin myös sen vuoksi, etten tiedä niihin vastausta (esim. ensimmäinen hevonen, jolla olen ratsastanut) tai en halua tuoda niitä aiheita blogissani esille.
 
Jaoin kysymykset hevosaiheisiin, blogiaiheisiin ja muuhun elämään liittyviin kysymyksiin. Toivottavasti pidätte tällaisesta vatsauspostauksesta :) Yritän ehtiä laatimaan ennen vuoden vaihtumista jonkinlaisen tiivistelmän koko kuluneesta vuodesta, mutta sitä ennen kirjoitettavana on vielä yksi essee. Mikäli aikaa ei siis ole, toivotan jo tässä vaiheessa kaikille hyvää vuodenvaihdetta!
 
HEVOSAIHEISET KYSYMYKSET
 
K: Millaisia kokemuksia sulla on tammoista, ruunista ja oreista?
V: Mitähän tähän vastaamaan.. Kaikkien näiden kanssa olen ollut tekemisissä, tosin orien kanssa vähiten. Tammat osaavat olla välillä todella "tammamaisia" ja orien kanssa saa olla aina vähän tarkempana, ruunat yleisesti kaikista yksinkertaisimpia. Olen kuitenkin ratsastanut sekä todella kilteillä oreilla, että ihan seinähulluilla ruunilla - hevoset ovat aina yksilöitä, joten on turha lähteä yleistämään kauheasti.

K: Mikä on korkein hyppäämäsi este millä tahansa hevosella? Entä Champilla?
V: Olen hypännyt Champilla muistaakseni viime keväänä yhden 145cm okserin ja sitä ennen pari vuotta sitten toisella hevosella 145cm okserin myös. Korkein rata taitaa olla 110-130cm korkeudella.

K: Kenen valmennuksissa olet käynyt?
V: Kotivalmentajina toimivat esteratsastuksessa Piude Myrskog ja kouluratsastuksessa Jonna Aaltonen. Piuden kanssa mulla on takana miltei kymmenen vuoden opetussuhde. Jonnan koulutunneilla olen käynyt Champin kanssa nyt reilun vuoden ja sitä ennen hän auttoi puoli vuotta entisen ylläpitohevoseni kanssa, minkä lisäksi kävin välissä auttamassa häntä omalla tallillaan.
 
Näiden lisäksi käyn satunnaisesti muiden ulkopuolisten valmentajien luona, näistä tärkeimpänä ehkä Nina Fagerström. Ratsastuskouluaikoinani kävin todella paljon eri valmentajien tunneilla.

Nina Fagerströmin valmennus reilu vuosi sitten.
Nämä kaksi alempaa kuvaa on Mikko Forstenin valmennuksesta kesältä.

K: Mitä uutta olet oppinut Champista tämän vuoden aikana?
V: Apua, tämä on vaikea kysymys! Olen oppinut Champista todella, todella paljon. On kuitenkin vaikea eritellä mitään tiettyä asiaa.. Ainakin olen oppinut tuntemaan sitä paremmin, niin ratsastaessa kuin ihan persoonana.
 
K: Voisitko joskus kokeilla ratsastaa Champilla riimun kanssa?
V: Itse asiassa olen joskus kävellyt Champin kanssa pelkän riimun avulla selästä käsin pienen lenkin, kun siltä oli kenkä irti ja kävelytin sitä maneesissa. Mulla on tästä ihan kuvakin, mutten aio julkaista sitä, koska itselläni ei ole ratsastukseen soveltuvat varusteet. Mutta ratsastuksellisesti pelkällä riimulla menemisessä ei mielestäni ole mitään mieltä tällaisessa tapauksessa, jossa kumpikaan osapuoli ei ole oppinut toimimaan tilanteessa oikein.

K: Mitä mieltä olet kuolaimetta ratsastamisesta?
V: Jokainen harrastaa tyylillään. En lähtisi tuomitsemaan ketään sen perusteella, millaisia varusteita harrastuksessa käytetään, jos hevoset voivat hyvin ja hevosmiestaidot ovat mukana. Itse en voisi kuvitella ratsastavani pelkästään kuolaimettomilla, sillä niitä ei saa käyttää kisoissa. Toisaalta esimerkiksi hackamore on kuolain, joten yleensä vaihtoehtoja löytyy hevosille, joille suuosalliset kuolaimet eivät sovi.

K: Kuinka monta kertaa olet tippunut (jos/kun et muista tarkkaa lukua, arvio)?
V: Viimeisen kahden vuoden aikana en ole tippunut kertaakaan (kop kop!!), mutta sitä ennen olen kyllä tippunut useampaan otteeseen. En muista yhtään määrää, mutta veikkaisin sen olevan reilusti yli kahdenkymmenen.

K: Voisitko kuvitella itsesi vanhempana (vaikka 45v.) olevasi puskaratsastaja, ja omistavasi suomenhevosen?
V: Toivon, että tuon ikäisenä mulla olisi sen verran paljon varallisuutta, että kykenisin harrastamaan kilparatsastusta laadukkaasti yhden tai kahden hevosen voimin työni ohella. Mutta eihän sitä tiedä, vaikka puskaratsastajaksi päätyisin! Suomenhevosissa ei ole mitään vikaa, joten miksei sellaista voisi omistaa tulevaisuudessa.


Suomenhevoset ovat tosi hauskoja tapauksia! Ainakin kaikki, joilla olen itse päässyt ratsastamaan.
Haha tää oli pakko julkaista uudelleen, koska nauroin tolle mun ilmeelle ja asennolle :D
K: Millaisen klippauksen teet Champille yleensä? Kuinka pitkälle klippaat jalat?
V: Klippaan sen aina muuten kokonaan, mutta jätän selkään satulan kohdalle pienen alueen karvaiseksi ja puolet päästä jää myös ajelematta. Ajaisin pään kokonaan, mutta se vaatisi rauhoitusta, mitä en pysty itse laittamaan hevoselle. Jalat klippaan kokonaan.

K: Kun olet sen klipannut, miten loimitat ulos eri säässä? Käytätkö ratsastaessa koko treenin ajan loimea vai vaan alku käynneissä?
V: Champilla on nyt näillä säillä ulkona tallitoppaloimen (200g) päällä ulkotoppaloimi (300-350g), molemmat kaulakappaleellisia. Jos pakkanen menee reippaasti alle -10 asteen tai ulkona tuulee paljon, puen väliin vielä yhden 200g kaulakappaleettoman loimen. Ratsastessa en käytä loimea näillä säillä, kovemmilla pakkasilla ratsastusloimi on välillä käytössä. Alku- ja loppukäynneissä enkkufiltti on toki mukana. 

K: Käytätkö sileällä suojia vai pinteleitä? Miksi niitä?
V: Käytän suojia, sillä Champilla ei ole jalkavammoja, eikä se siksi tarvitse pinteleitä. Suojat ovat lisäksi helpommat käyttää ja pitää puhtaana, vaikkeivät toki tue hevosen jalkoja samalla tavoin kuin pintelit.
 
K: Millanen "viikkosuunnitelma" noin about sulla on Champille? Mitä pyrit siihen sisällyttämään?
V: Viikkoon sisältyy yleensä yksi estevalmennus, yksi puomipäivä, yksi kouluvalmennus, yksi maastopäivä, yksi kävelypäivä tai vapaa ja kaksi itsenäistä sileän ratsastusta, maastoa tai muuta aktiviteettia riippuen muusta ohjelmasta. Kisaviikonloppujen viikko-ohjelmat ovat sitten ihan erilaisia, toki kesän viikot eroavat muutenkin vähän talven treeniajoista.

K: Mitä Champ syö tällä hetkellä?
V: Champ syö säilöheinää ja litistettyä kauraa, minkä lisäksi se saa iltapuuron. Puuro sisältää pellavaa, öljyä, suolaa sekä erilaiset vitamiinit ja lisäravinteet. Lisäksi se saa iltaisin puuron ja kaurojen lisäksi TOP-täydennysrehua ja GNF:ää tukemaan vatsan toimintaa.
 
K: Haluaisitko joskus perustaa oman tallin?
V: Jos ihan rehellisiä ollaan, en varmaankaan haluaisi. Haluan ammatin, joka ei välttämättä liity suoranaisesti hevosiin. Olen nähnyt niin paljon erilaisia tallinpitäjiä, että tiedän, ettei työ ole aina kovin hohdokasta ja oman tallin eteen pitää nähdä todella paljon töitä. Homma ei ole enää työtä, vaan elämäntapa - ja siihen pitää suhtautua intohimolla.

K: Mikä hevonen on sinulle tärkein/opettanut eniten?
V: Tämä vastaus on helppo: Champ. Mutta moni hevonen on opettanut mulle paljon, tästä olen tehnyt aiemmin postauksen. Mukaan mahtuu entisiä ylläpito- ja vuokrahevosia, ratsastuskoulun tuntihevosia ja muuten työkavereina pyörineitä nelijalkaisia.

K: Mitä Champissa voisi parantaa?
V: Hmm.. Jos saisin muuttaa jotain, hevonen olisi tietysti aina ja ikuisesti terve! Mutta jotain konkreettista muutosta haettaessa muuttaisin ehkä ratsastettavuutta vähän vähemmän haasteelliseksi.

K: Hyppäätkö esteitä mieluumin ratana vai yksittäisenä, miksi?
V: En ainakaan yksittäisenä - aina ainakin osana jotain tehtävää! Kaikista hankalimpia ovat pitkällä lähestymisellä olevat yksittäiset esteet, joille ei ole mitään selkeää tehtävää. Radoilta mulla on kovin vähän kokemusta, joten ne ovat siksi haastavia.

Nämä kuvat ovat esimerkkejä hevosista, jotka ovat opettaneet mulle paljon.
Mulla on ollut tosi hauskoja aikoja ollessani Belgiassa ja Hollannissa hommissa.
K: Ratsastatko muita hevosia nykyään?
V: Jos joku pyytää minua liikuttamaan omaa hevostaan, silloin ratsastan. Mutta vakituisesti ainoa ratsuni on Champ.

K: 5 hyvää ja 5 huonoa puolta Champissa?
V: Hyvät puolet: osaaminen esteillä, persoonallisuus, kiltteys, ulkonäkö, oppimiskyky. Huonot puolet: se on vähän liiankin viisas, välillä turhan puuhakas ja sileällä ratsastettavuus on vielä kaukana siitä, minkä sen haluaisin olevan. Enempää huonoja puolia en nyt keksi.

K: Millon klippasit ensimmäisen kerran hevosen? Millaisen klippauksen teit ja oliko se vaikeaa?
V: Taisin olla silloin ratsastuskoulussa ja sain klipata jonkun tuntihevosen. Jätimme niiltä aina jalat ja pään klippaamatta. Varmasti se tuntui aluksi haastavalta, eikä jälkikään ollut todennäköisesti kehuttavaa.
 
BLOGIAIHEISET KYSYMYKSET

K: Oletko ikinä harkinnut blogisi lopettamista esim. inspiraation puutteen vuoksi?
V: En ole harkinnut blogin lopettamista inspiraatiopulan vuoksi, mutta ajanpuutteen vuoksi kyllä - useaan otteeseen. Mulla olisi todella paljon enemmän aikaa ilman bloggaamista, mutta käyttäisin sen ajan todennäköisesti jotenkin muuten kuin järkevästi, joten bloggaaminen on saanut jäädä pysyväksi osaksi arkielämääni. Onhan tämä todella kivaa puuhaa, vaikka aika on välillä kortilla.

K: Kuinka paljon ilkeitä kommentteja olet mielestäsi saanut?
V: Koko bloggaajahistoriani aikana yhteenlaskettuna todella vähän! Alkuun tietysti enemmän, silloin kun blogissa oli muutaman sadan lukijan verran seuraajia. Joskus kesällä tai alkusyksystä taisi viimeksi olla sellainen isompi negatiivisten kommenttien suma, mutta nekin hälventyvät aina nopeasti.
 
Tämä on yksi hauskimmista kuvista, jonka olen ottanut varsoista!

 
MUIHIN AIHEISIIN LIITTYVÄT KYSYMYKSET

K: Mitä kieliä osaat?
V: Osaan suomea, englantia ja ruotsia. Joitakin sanoja tai lauseita saksaa, espanjaa, viroa ja ranskaa jne., mutten osaa puhua niitä.

K: Mitä ja mihin aiot hakea opiskelemaan ensi vuonna?
V: Viestintää, sillä olen suorittanut siitä perusopinnot ja aineopinnotkin melkein kokonaan. Haen Helsingin ja Tampereen yliopistoihin, muita vaihtoehtoja en ole vielä miettinyt. Muita aloja voisi olla myös vaikkapa valtio-oppi tai yhteiskuntapolitiikka.

K: Mistä unelmoit?
V: Laajasti ajatellen onnellisesta elämästä eli siitä, että saan tehdä sitä mitä haluan niillä resursseilla, mitä milloinkin on käytössä.

K: Olitko hyvä koulussa, miten opiskelut sujuvat nyt?
V: Yläasteen päättötodistuksen keskiarvo taisi olla 9.2 tai 9.3, jos en ihan väärin muista. Lukion abivuonna kaikkien aineiden keskiarvojen keskiarvo oli 9.1 vissiinkin. En saanut yhtään kahdeksikkoa keskiarvoihin, pitkistä aineista seiskoja oli matematiikka, englanti ja fysiikka. Kymppejä olivat sitten kuvataide, yhteiskuntaoppi, historia, musiikki, filosofia, biologia, äidinkieli, mitäköhän niitä oli muita.. Yhdeksikköjä loput. Kirjoitin kolme laudaturia (äidinkieli, yhteiskuntaoppi ja psykologia) ja kaksi C:tä (englanti ja ruotsi). 

Avoimessa yliopistossa olen saanut kaikista tenteistä 4/5 tai 5/5. En ole lukenut oikeastaan yhtään, joten olen aika tyytyväinen. En kyllä lukenut lukiossakaan mitenkään sen kummemmin. Olin siis aika keskiverto-oppilas.

K: Missä luulet olevasi viiden tai kymmenen vuoden päästä?
V: Viiden vuoden päästä toivon olevani jo opiskelujeni loppusuoralla ja samalla kiinni työelämässä sellaisella alalla, jolla haluan toimia. Ratsastan Champin kanssa tavoitteellisesti ja kilpailen kansallisella tasolla. Kymmenen vuoden päästä Champ viettelee jo eläkepäiviään, joten mulla on joku toinen nuorempi hevonen sen rinnalla. Olen itse onnellinen perheellinen ja työskentelen viestintähommien parissa hyväpalkkaisessa työssä. Kuulostaapa kivalta!

K: Ketä perheeseesi kuuluu?
V: Asun äitini, veljeni ja isäpuoleni kanssa, isäni asuu toisaalla ja lisäksi perheeseeni kuuluvat vielä isäpuoleni muualla asuvat kaksi lasta. Sekä tietysti Champ!

K: Minkä puhelimen omistat?
V: Mulla on käytössä Nokian Lumia 630 eli halpa peruspuhelin. Ostin tämän kesällä, kun kyllästyin siihen, ettei vanha Samsung toiminut enää kunnolla. No, eipä toimi tämäkään.. Näitä kahta ennen mulla on ollut parin vuoden sisällä varmaan kolme puhelinta, niin Lumiaa kuin iPhonea, mutta ne ovat kaikki hajonneet.
 
K: Laita kuva sun kaikista lahjoistasi? Ja kerro tekstinä mitä sait.
V: En ottanut lahjoistani kuvaa, sillä en koe tarpeelliseksi esitellä täällä blogissa enää tämän ikäisenä joululahjojani. Aiemmin olen tainnut niin tehdä, mutta nyt en edes toivonut lahjoja. Sain kuitenkin vaatteita, vajaa 300€ rahaa, koruja ja kelloja, kauneudenhoitotuotteita sekä kaikkea pientä ja tarpeellista.


Minä ja Sarina 2013 kesällä Laaksolla järjestetyissä PM-kisoissa :D
K: Kuinka paljon rehellisesti sinulla jää aikaa töiden, opiskelujen ja hepan hoidon jälkeen päivässä?
V: Ei yhtään. Tai no, jätän yleensä opiskelut väliin ja teen sen sijaan hommia blogin parissa tai näen kavereitani. Unesta tingin myös välillä, esimerkiksi teen blogijuttuja yömyöhään ja herään kuudelta töihin.. 
 
K: Kuinka monta kertaa näet kuukaudessa kavereita? Mitä yleensä teette?
V: Tämä riippuu ihan kavereistani. Yhtä läheisistä ystävääni näen vaihtelevasti joko pari kertaa kuussa tai melkein joka päivä, sillä hän on paljon mukanani tallilla ja oli esimerkiksi meillä tekemässä joulusiivousta kanssani - tekeminen on siis todella arkista. Kaksi läheistä ystävääni asuu kauempana, joten heitä nään harvemmin, mutta nähdessämme nautimme sitten joka hetkestä! Käymme elokuvissa, juhlimme, otamme rennosti ja vietämme huoletonta aikaa. Olemme kuitenkin yhteydessä päivittäin puhelimen avulla. Mulla on kavereita ympäri Suomea ja maailmaa, joten ihan viikoittain ei kyllä nähdä muidenkaan kanssa..

Töissä mulla on myös todella kivaa porukkaa, joiden kanssa käymme aika usein syömässä tai juhlimassa. Jokin aika sitten raahasin kolme työporukkamme miestä ratsastamaan Champilla! Mutta siis, periaatteessa näen hyviä ystäviäni todella harvoin ja kavereitani oikeastaan jopa harvemmin. Harmi..

K: Lempparileffoja ja -kirjoja?
V: Ehdoton suosikkini on Pride and Prejudice, sekä kirjana että elokuvana. Luin aikoinaan myös The Hunger Games -sarjan englanniksi, koska vain ensimmäinen oli suomennettu. Nämäkin elokuvat ovat kivoja. Luin ennen todella paljon, varmaan kirjan viikkoon, mutta lukion loputtua aikaa ei enää ole. 

Lempisarjojani ovat Pretty Little Liars, The Vampire Diaries sekä Teen Wolf. Eli aika hömppäjuttuja, mutta loistavia pään nollausta ajatellen. En oikeastaan ikinä katso televisiota, mutta joskus saatan jumittua vapaapäivinä moneksi tunniksi netflixin ääreen. 

K: Jos et ratsastaisi, niin mitä sitten harrastaisit?
V: Olen harrastanut kanteleen soittoa varmaan kymmenen vuotta sekä käynyt kuvataidekoulussa miltei yhtä pitkään. Nämä lopetin ennen lukioon menoa, mutta varmaan harrastaisin jotain musikaalista tai kuvataiteellista, mikäli en nyt ratsastaisi. Todennäköisesti valokuvaamista.

K: Bravuuri keittiössä?
V: Mun Bravuuri on se, että saan muut laittamaan ruokaa puolestani! :D Haha.. Kotitalous oli numerona 10, mutta en oikeastaan osaa tehdä muuta kuin koristella ruoat kivan näköisiksi. Toki ohjeen kanssa onnistuisi varmasti melkein mikä vaan, mutta esimerkiksi ruoan maustaminen ei ole mun vahvin ominaisuus (t. "miten niin pelkkä suola ei riitä").

Teimme kaverini kanssa tällaisia leivonnaisia joskus syksyllä..
.. enkä voinut syödä niitä herkkulakon takia, joten keksittiin niille parempaa käyttöä :D

K: Haluaisitko muuttaa ulkomaille asumaan?
V: Kyllä mä tästä aina haaveilen, että voisin muuttaa koulutuksen saamisen jälkeen ulkomaille. Maa voisi olla Hollanti, Belgia tai Sveitsi, miksei vaikka Pohjois-Amerikan manner tai Australia. 

K: Kesä, syksy, kevät vai talvi?
V: Kaikki, jos otetaan ihan ydinajat. Tykkään talvesta, jos on kunnolla pakkasta ja valkoiset kinokset lunta. Kesä on ihanaa silloin, kun aurinko paistaa ja lämmintä on kolmekymmentä. Syksyllä luonto on upean värinen ja keväällä rakastan sitä tuoksua, joka on ilmassa kesän lähestyessä. Kaikki väliajat ovat ikäviä, koska yleensä on todella harmaata, sateista ja masentavan näköistä.
 
K: Kerro vähän tästä päivästä, mitä olet tänään tehnyt ja mitä on vielä suunnitelmissa?
V: Tänään (sunnuntaina) tulimme kaverini luokse vasta puoli viiden aikaan aamuyöstä, koska olimme viihteellä kavereideni kanssa. Menimme nukkumaan vaille viisi ja heräsimme puoli yhden aikaan päivällä. Söimme vähän aamupalaa ja lähdin sitten kahden aikaan ajamaan Turusta takaisin kotiin. Kotona olin puoli viiden maissa, nyt viimeistelin tämän postauksen ja alan lukemaan esseetä varten. Illalla mulla on vielä estevalmennus Champin kanssa, viimeksi olen käynyt tallilla keskiviikkona, koska olen ollut reissussa eri puolilla Suomea tämän välin.

K: Miten liikut ratsastuksen lisäksi? Jos käyt juoksemassa, kuinka pitkiä lenkkejä teet suurin pirtein?
V: Ratsastuksen lisäksi käyn juoksulenkeillä yleensä parista kymmeneen kertaa kuukaudessa. Juoksen yleensä jonkin viiden kilometrin lenkin, mutta välillä lyhyempiä ja välillä pidempiä. Kesällä juoksin muutaman kerran tallille ja takaisin, matkaa tuli tällöin n. 13km. Kesällä myös pyöräilen autoilun sijaan aika paljon, esimerkiksi töihin ja tallille. 

K: Millainen ateriarytmi sulla on ja mitä syöt?
V: Syön yleensä aamuisin puuroa tai leipää sen jälkeen, kun olen tullut tallilta. Sitten töissä syön jotain hedelmiä, jogurtin ja kunnon ruoan. Illalla vielä iltapalaa. Näin siis sillon, kun olen iltavuorossa! Mutta mä syön ihan todella epäsäännöllisesti ja olen lisäksi aika nirso. Saatan elää viikon pelkällä leivällä ja toisinaan syödä sitten ihan kunnon aterian vaikka joka päivä. Rakastan roskaruokaa ja käyn kavereiden kanssa ainakin kerran viikossa mäkkärissä.. Mutta esimerkiksi tänä syksynä olin kolme kuukautta kokonaan herkkulakossa, joten osaan myös katsoa mitä syön. Toisaalta esimerkiksi tämän päivän ruoka on koostunut melkein pelkästään pullasta :D

K: Kuinka usein käyt ulkona viihteellä?
V: Tämä vaihtelee todella paljon! Joskus on kausia, jolloin kaikki tapahtumat kerääntyvät yhteen kasaan ja ulkona käydään useammin, välillä taas väliä saattaa olla monta kuukautta. Jos menoja on paljon, olen usein kuskina muille. Mutta esimerkiksi tänä viikonloppuna olin Turussa viihteellä kavereideni kanssa ja keskiviikkona luvassa on uuden vuoden juhlintaa.

K: Mistä koirarodusta tykkäät eniten?
V: Mulla ei ole tähän mitään vastausta, koska en ole perehtynyt koiriin mitenkään. Jos ottaisin koiran, olisi se joku pieni koirarotu. 

K: Millainen on sun vaatetyyli? Mistä kaupoista tykkäät ostaa vaatteita?
V: Sanoisinko, että aika tavallinen. Sellainen, mikä on varmaan 70% kaikista ikäisistäni.. Eli ostan vaatteita pääosin juuri liikkeistä kuten H&M, Gina Tricot, New Yorker, Cubus, Only, Bik Bok..

Tehtiin mun synttärijuhlista tällainen kuva Facebookiin. Meillä on tapana mennä ottamaan
kuva poliisien kanssa aina jos ollaan oltu ulkona juhlimassa :D


Tämä kuva on otettu viime yönä Turussa
K: Oletko ujo vai jokaisen kaveri?
V: En ainakaan ujo! Pienempänä lapsena en puhunut ollenkaan vieraille, mutta nykyään olen vähän turhankin sosiaalinen. En tosin edelleenkään pidä esiintymisestä julkisesti. Mutta näistä kahdesta valitsen "jokaisen kaveri"n.

K: Paras jouluruoka? Lempijuomasi joulun aikaan?
V: En oikein tykkää jouluruoista, mutta kinkkua syön. Suosikkini on siksi ehkä riisipuuro ja joulutortut! Joulutorttuja syön välillä kesälläkin, ne ovat niin hyviä. Lempijuomani ei ainakaan ole glögi, joten sanon maito, koska juon sitä myös jouluna, hah..

K: Missä kaikissa maissa olet käynyt? Mikä oli niistä suosikkisi?
V: Tästä olen tehnyt oman postauksen, jonka voi lukea täältä. Tuohon listaan lisätään vielä äskettäinen Pariisin matka, mutta muuten sen pitäisi olla aika ajantasainen.

K: Paras muistosi kuluneelta vuodelta?
V: Super vaikea kysymys! En oikeasti osaa vastata tähän mitään.. Mulla on niin paljon hyviä muistoja kuluneelta vuodelta, että on vaikea päättää mitään yhtä tiettyä. Muistoja on hevosten parissa, kavereiden kanssa, perheen kesken ja ihan vaikka yksin vietetyistä ajoista. Eli en pysty erittelemään tähän mitään tiettyä.

K: Viisi asiaa, mitä arvostat eniten hyvässä ystävässä?
V: Luotettavuus, huumorintaju, monenlaisten ihmisten kanssa toimeen tuleminen ja toisten huomioonottaminen, se, ettei valiteta liian pienistä ja turhista asioista jatkuvasti sekä se, etteivät meidän elämänarvomme eroa liikaa toisistaan.

K: Mikä saa sinut suuttumaan?
V: En ole suuttunut pitkään aikaan kunnolla, en oikeastaan edes muista milloin viimeksi. Mutta mä olen välillä vähän turhan itsekäs ihminen, joten ärsyynnyn helposti, jos asiat eivät mene niin kuin itse olen suunnitellut. Sitten suutun helposti itselleni siitä, että käyttäydyn typerästi. Mua myös ärsyttää suunnattomasti ihmiset, jotka valittavat jatkuvasti ihan turhista asioista.

16 kommenttia

 1. Jassoo pimut on ollu Börssissä? ;) Turkulaisena tunnistaa vessan :D Kiva postaus ja hauskoja kuvia! Onnea vuodelle 2015!!

  - Heidi

  VastaaPoista
 2. Öööm jos sun keskiarvot on ollu päälle 9 niin et todellakaan oo ollu mikään keskiverto oppilas, vaan vähän korkeempi ollu sun keskiarvo. Tai sit mun pitää vaa myöntää itelleen, että oon itse vaan surkee ;)

  Tää on musta outo kysymys "K: Oletko ujo vai jokaisen kaveri?" Esim. koen itse olevani ujo, mutta silti olen kaikkien kaveri

  VastaaPoista
 3. Hä, eikös estekisoissa oo sallittu myös ns. turparemmiin ohjien kiinnittäminen. Näinollen esim. orbitless, lg, kaikki hackamoretyyppiset kuolaimet ja sidepullit ois sallittuja? Ainut mitä ite miettisin, liekkö BB:t sitten samaan kastiin kuuluvia..

  Vai kisaatteko myös koulua? :)

  VastaaPoista
 4. Meidän eläinlääkäri ainakin antoi eräälle hevoselle testiksi syötävää rauhottavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis eläinlääkäriltä saa ihan tuubista suuhun laitettavaa rauhottavaa. Etkö muka sitä osaa laittaa hepalle?

   Poista
 5. Miksi ihmeessä klippaat myös jalat ja osan päästä? Suomen olosuhteisiin se ei ole hirveän käytännöllinen ja hepallehan tulee tarhassa jaloista kylmä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mietin kuitenkin lunta tarhoissa mikä kylmettää jalat

   Poista
 6. No eiköhä se oo oma asia mitem halu klipata!

  VastaaPoista
 7. On se, mutta kysyisin vain miksi päätyi tähän ratkaisuun? ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä me ainakin kisataan kisahevosilta kerran ennen talvea myös jalat ja puolet päästä poskiremmiin asti. Sen jälkeen jos pitää klipata vielä, klipataan vain muu kroppa, ei jalkoja uudelleen..

   Poista
 8. On sulla kyllä hyvä leffamaku, oikeasti! ylpeys ja ennakkoluulo<3

  VastaaPoista
 9. Aadallapa ei oo kommenttejenvalvonta niin tallijengi voi hyökätä ihan millon vaan! Pidä varas!! ;)

  VastaaPoista
 10. Pakko kommentoida että hevonen ei tunne kylmää eikä kuumaa polvesta alaspäin. Ja esim. ravureilta klipataan jalat että on helpompi hoitaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ööh... Kyseenalaistan tuon kyllä ihan täysin. Miksi ihmeessä moni (siis MONI) hevonen alkaa pian kylmien (esim jääpalapussi suoraan jalkaa vasten, joskus kyllä ihan kylmäyssuojienkin kanssa) laittamisen jälkeen nostella niitä jalkojaan, jopa ns potkia jotta saisi se kylmät pois? Tai miksi sitten jänispatteja poltettaessa hevonen rauhoitetaan ja jalka puudutetaan, jos hevonen ei kerran tunne kuumaa...? Anteeksi vain, mutta naurattaa :D

   Poista
  2. No kyllähän ne silti kipua tuntee. Eiköhän se jänispattien poltto ole kuitenkin kivuliasta.. Siinähän naurat ihan rauhassa.

   Poista
 11. Moikka! En oleta että pystyisit vastaamaan, mutta ostin juuri equitare xs-koon palaturvaliivin käytettynä, todella kevyttä mallia, mutta ei yltä aivan viimeiselle kylkiluulle edestä. Uskallanko silti käyttää? Murskaako se auttamatta alimmat kylkiluut jos tipahdan?

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat