lauantai 25. huhtikuuta 2015

#536: Linkkaa blogisi -tulokset!

Pyysin teitä linkkaamaan blogejanne helmikuussa julkaisemassani postauksessa, mutten olisi koskaan uskonut, että kommentteja tulisi niin valtava määrä. Voitte kuvitella, miten pitkään mulla meni selata läpi kaikki 232 kommenttia ja blogit, joita olitte linkanneet. Näin sairaslomalla ollessani kerkesin vihdoin tekemään asian eteen jotain ja valita viisi esiteltävää blogia tätä postausta varten.
 
Selatessani blogejanne mulle tuli monta uutta oivallusta bloggauksesta nykypäivänä. Ensinnäkin on pakkoa kehua, miten paljon vastaan tuli hyvin nuorten kirjoittajien blogeja, joissa teksti oli selkeää ja ulkoasukin miellytti silmää. En pysty kuvittelemaan itseäni 12-14-vuotiaana bloggaajana tekemässä samanlaista kädenjälkeä. Isot kehut siis kaikille teille nuorille kirjoittajille, jotka jaksatte nähdä vaivaa ja teette bloginne kokonaiskuvasta antoisan!
 
Toinen huomionarvoinen seikka oli, että todella monella bloggaajalla on blogissaan erittäin hyvälaatuisia kuvia. Viimeksi tehdessäni linkkaa blogisi -postauksen (muutama vuosi sitten?) ei tilanne todellakaan ollut vielä tämä. Oli mukava selata postauksia läpi ja katsella samalla hyvälaatuisia kuvia, vaikkei itse sisältö muuten ollut välttämättä juuri sitä, mitä itse lukemiltani blogeilta haen.
 
Valitsin tähän mukaan viisi blogia tarkempaa esittelyä varten. Voitte kuvitella, miten hankalaa oli päättää kaikkien blogien joukosta juuri nämä! Halusin ottaa mukaan sellaisia blogeja, joita en ole aiemmin esitellyt blogissani ja jotka eivät ennestään ole kuuluneet omiin suosikkeihini. Ulkopuolelle jäi siis muutamia erityisen laadukkaita ja kivoja blogeja, jotka ovat itselleni ennestään hyvinkin tuttuja. Valintaperusteina pidin selkeää kirjoitusasua, blogin visuaalista ilmettä sekä teemaa, jonka ympärillä blogi pyöri. Pidemmittä puheitta, nyt päästän teidät tutustumaan valitsemiini blogeihin!
 
 
 
Blogi kertoo 16-vuotiaasta Juuliasta, joka opiskelee parhaillaan ratsastuksenohjaajaksi Hingunniemessä. Nelijalkaisena päätähtenä esiintyy suloinen poni Karis II, jota Juulia vuokraa. Kaksikko valmentautuu ja kilpailee seuratasolla niin este- kuin kouluratsastuksen puolella helppo B ja 60-70cm tasolla. Blogista voi lukea seikkailuja myös muiden hevosten kanssa.
 
Tykästyin ensisilmäyksellä blogin ulkoasuun. Tarkemmin selailtuani huomion kiinnitti ehdottomasti hyvälaatuiset kuvat, postaukset valmennuksista sekä muutenkin selkeä ja helppolukuinen kirjoitustyyli.
 
 
 
Mandi on 17-vuotias lukiolainen Tampereelta ja hän kilpailee perheensä hevosella Amancerilla 110cm-tasolla esteratsastuksessa. "Cera" on vuonna 2006 syntynyt eestinurheiluhevonen. Ratsukon tarkoitus olisi siirtyä kansallisiin 120cm-luokkiin, aivan kuten itselläni Champin kanssa. Tämä onkin yksi painava syy, miksi aloin selailemaan blogia paremmin läpi!
 
Blogin ulkoasu ja kuvat ovat kivaa katseltavaa, eikä tekstissäkään ole moittimista. Viime aikoina blogi on tosin ollut hiljaisempi, mikä johtuu varmasti kirjoittajan polvileikkauksesta. Tsemppiä hirveästi paranemiseen!
 
 
 
Suomenhevosblogit eivät kyllä ole koskaan olleet sitä vahvinta alaani lukemisen suhteen, mutta nyt oli pakko tehdä poikkeus. Pikkusuokin elämää kertoo 18-vuotiaasta Aurista ja hänen persoonallisesta suomenhevosruunasta Villiveestä.
 
Kaksikko valmentautuu este- ja kouluratsastuksen  parissa käyden muutaman kerran vuodessa seurakisoissa. Blogissa kiinnostukseni herätti heti ensimmäisenä paitsi hyvin kekseliäs ja hieno banneri, myös kirjoittajan mukaansa tempaiseva kirjoitustyyli. Tämän kaksikon seikkailuja on varmasti hauska seurata vaikka ihan näin internetin välityksellä!
 
 
 
Moonan kirjoittama blogi käsittelee 19-vuotiaan parturi-kampaajan ja 10-vuotiaan Glitter-tamman elämää. Glitter on Moonalla puoliylläpidossa turkulaisella yksityistallilla. Kaksikko kilpailee esteratsastuksessa seura- ja aluetasolla, mutta valmentautuu myös sileällä.
 
Tiedän Moonan netin välityksellä erään keskusteluryhmän kautta. Lisäksi Glitterin kotitalli on itselleni tuttu, sillä monilla kavereillani on ollut hevosia siellä ja olen vieraillut paikassa muutamia kertoja. Tykkään blogin ulkoasusta ja tavasta, jolla Moona kertoo valmennuksistaan, eikä isot ja laadukkaat kuvat olleet ainakaan miinuspuolena tässä blogissa.
 
 
 
Nyt ollaan ihan eri lajin parissa, missä itse vaikutan - nimittäin kouluratsastuksen! Wolle Wolkenstein -blogi kertoo 17-vuotiaan Ellan ja hänen kouluhevosruuna Wollen kuulumisista. Wolle on intermediate I-tasolle asti koulutettu ihana rautias nelijalkainen ja kaksikko onkin ehtinyt edustaa Suomea viime vuonna kouluratsastuksessa Euroopan Mestaruuksissa asti, Pohjoismaiden Mestaruuksia unohtamatta!
 
Myös tässä blogissa nähdään hyvälaatuisia kuvia, mutta ennen kaikkea mielenkiintoni herätti oikeasti laadukkaan kilpahevosen elämän seuraaminen. Ratsukko on itselleni tuttu lähinnä ratsastusuutisten kautta, joten on hauska päästä kurkistamaan vähän lähemmin heidän treeneihinsä ja elämään.
 
+ Ylimääräinen maininta blogille Pieniä koiria, suuria sydämiä - sieltä löytyy aivan mahdottoman ihania kuvia suloisista koirista. Kannattaa käydä vilkaisemassa!
 
Oliko joukossa tuttuja blogeja? :)

13 kommenttia

 1. Juulian blogi onkin vanha tuttu, kun samaa koulua käydään :D mutta muista sain lisää luettavaa omalle lukulistalleni, on kyllä hienoja blogeja ja hienoja kuvia! Etenkin suokkibloin banneri on mieleeni, hienosti toteutettu!

  VastaaPoista
 2. Voi vitsi en ois ikinä uskonu pääseväni tähän, ihan huippua! Kiitos paljon myös tsempeistä, pikkuhiljaa polven parantuessa blogikin alkaa heräilemään :)

  VastaaPoista
 3. Oho, olipa iloinen yllätys. Suuret kiitokset blogin maininnasta! :)

  VastaaPoista
 4. Mandin blogi oli ennestään tuttu :) Valitettavasti en pystynyt lisäämään ensimmäistä blogia lukuluetteloon bloglovinissa? :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en osaa auttaa, kun en bloglovinia käytä :/

   Poista
 5. Kaikki tuttuja, paitsi Pikkusuokin elämää, joka sekin liittyi lukukaartiin. Olisi ollut kiva löytää jotain uuttakin luettavaa!! :)

  VastaaPoista
 6. Millä teet bannerisi?:)

  VastaaPoista
 7. Oi, kiitos paljon blogin valinnasta ja esittelystä! Kuten edellä jo mainittiin, tämä oli iloinen yllätys.
  Löysin tästä itsekin uusia tuttavuuksia ja lisää mieluista luettavaa. :)

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat