keskiviikko 6. toukokuuta 2015

#542: Show-ohjelmaa, kansainvälisiä ratsukoita vai jotain muuta?

Toukokuu on vihdoin pyörähtänyt kunnolla vauhtiin ja se tarkoittaa sitä, että Helsinki International Horse Show lähestyy vähitellen. Olettekin ehkä saattaneet lukea, että tapahtuma valittiin viime vuoden parhaaksi ratsastuskilpailuksi Suomessa. Ratsastusurheilun taso on koventunut maassamme vuosi vuodelta, joten tuo titteli on joka kerralta yhä vaikeammin saavutettavissa.
 
Ajattelin, että tämä päivä voisi olla sopiva Horse Show'sta kertomista varten, sillä eilen aukesi lipunmyynti koko tapahtuman kaikkiin näytöksiin. Edellisen vuoden tapaan Helsinki International Horse Show tullaan viemään läpi kokonaisuudessaan Helsingin jäähallilla, jonka ainakin itse mielsin oikein mukavaksi ja toimivaksi ratkaisuksi näin toimihenkilön näkökulmasta. Se, mikä tulee muuttumaan viime vuoteen nähden, on ravintolapalveluiden parantuminen, verryttelyalueen kehittyminen sekä näytösohjelmien rakentuminen vastaamaan paremmin yleisön toiveita. Katsojille avoin verryttely keräsi jo viime vuonna valtavasti kiitosta, joten saa nähdä, miten paljon siitä tullaan tänä vuonna pitämään!
 

 
Tapahtuman ohjelma on luettavissa täältä. Viime vuoteen nähden muutoksia on ainakin sen verran, että eri näytöksien välissä on kunnolliset tauot ja pieniä, irtonaisia asioita on otettu kokonaan pois. Tiistaina päästään kuuntelemaan kansainvälisiä tähtiä 4YourHorse hevosten hyvinvointifoorumissa, paikalle saapuu esimerkiksi maailmalla suuresti arvostettu Andrew McLean. Torstaina päästään käynnistämään varsinaiset kisat Amateur Tourin ja suomen finaalien parissa, unohtamatta illan kouluratsastusluokkia. Perjantaina hypätään ensimmäiset kansainväliset esteluokat, lauantaina Helsingin Grand Prix. Tuolta päivältä löytyy muutenkin ohjelmaa kaikkien makuun, sillä aamulla on lasten matinea ja illalla show-näytös, jossa päästään näkemään kansainvälisten ratsastajien kisaamisen lisäksi myös kaikkea vähän leikkimielisempää. Sunnuntaina koko tapahtuma huipentuu World Cupin osakilpailuun, mikä on oma suosikkini lauantain show-illan lisäksi.
 
Amateur Tourista puheen ollen - onko joku teistä osallistumassa kilpailuun? Aikoinaan hankkiessani hevosta oli suurimpana unelmani päästä hyppäämään Horse Show'hun kilpaa Amateur Tourille. Champin kanssa kisakaudet ovat kuitenkin olleet melko katkonaisia, joten kilpailu on jäänyt vuodesta toiseen taka-alalle. Silti konsepti on lähellä omaa sydäntäni, sillä mukana on monia tuttujani sekä ratsukoita, jotka ovat ensimmäistä kertaa isolla areenalla suuren yleisön edessä. Propsit jokaiselle, joka uskaltaa lähteä suorittamaan radalle parhaansa!


 
Amateur Tourin sääntöjä on muutettu hieman viime vuodesta ja kategorioita on yksinkertaistettu. Viime vuonna mukana olivat erikseen esimerkiksi ratsastuskouluoppilaat, mutta tänä vuonna luokkajaot ovat seuraavat: 80cm avoin poneille ja 90cm, 100cm & 110cm avoinna kaikille ratsukoille. Kaikki luokat järjestetään yhteistyössä Team Eurohorsesin kanssa, joka on mun "omaa porukkaa", jos näin voidaan sanoa - olenhan ollut heidän kisoissaan töissä ihan pikkutytöstä asti ja kasvanut sitä kautta osaksi Suomen esteratsastusmaailmaa. Amateur Tourilaisille on tänä vuonna järjestetty oma kilpailukanslia, mikä nopeuttaa asioiden hoitamista ja lisää kisojen sujuvuutta osallistujien näkökulmasta. Itse Horse Show'n kansliassa työskennelleenä odotan tätä mielenkiinnolla!
 
Horse Show'lla on menossa tällä hetkellä kampanja, jossa Maailmancup-näytöksen (sunnuntai 25.10.15) hinta on 69 euroa, normaalisti hinta on 85 euroa. Kaikkiin näytöksiin on myös saatavilla halpoja Fani-lippuja 25 euron hintaan. Mikäli kiinnostusta löytyy, kannattaa hankkia lippunsa ajoissa, sillä nyt niitä saa halvemmalla :)
 
Mikä näytös on suosikkisi Horse Show'n ohjelmassa?

20 kommenttia

 1. Mikä tuo fani lippu on? Tai miten se eroaa normaalista?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin viimevuonna fani lipulla ja muistaakseni muuta eroa ei ollut kuin että paikat kulmakatsomossa josta vähän huonompi kuvausvalo ehkä kuin sivulta tai päädystä. En toki tiedä miten tänävuonna, mutta viimevuonna muistaakseni ei ollut muuta eroa, voin toki olla väärässä :)

   Poista
  2. Varmasti samoin kuin edellisenä vuonna, mutta mä hankin tähän vielä varmistuksen! :)

   Poista
 2. Tiedätkö olisiko mitenkään mahdollista päästä tapahtumaan toimihenkilöksi, tai blogiyhteistyöhön? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toimihenkilöksi täytyy olla täysi-ikäinen, kannattaa olla yhteydessä järjestäjätahoon :)

   Poista
 3. Mä ostin jo edellisestä tarjouksesta lipun koko World Cup -päivälle, odotan innolla! (: Viimeksi HIHSissä oon käynyt ehkä 2007 joten nyt on korkea aika, ja mielenkiinnolla odotan sitä miltä se siellä jäähallilla paikanpäällä näyttää. Täytyy varmaan myös säästää rahaa expoon... :'b

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva että oot tulossa! Joo, sinne saa laitettua rahaa :D

   Poista
 4. Tosi mukavaa lukea näitä horse show tapahtuma tietoja täältä siun blogista! :) Itse olen muutama vuosi sitten kilpaillut amateur tourissa, tällöin se oli vielä Hartwall areenalla. Kova haave olisi vielä päästä uudelleen mukaan, harmittavan kallista ja vaikeaa vain näin itä-Suomessa asuvalle :/

  Kuten edellinen anonyymikin kysyin niin voiko mitä kautta hakea toimihenkilöksi nuihin kisoihin/ onko se edes mahdollista? Kokemusta kisojen järkkäilystä löytyy kun kuulun oman seuran kilpailutoimikuntaankin. :) olisi hauskaa ja mukava kokemus päästä tämmöiseen mukaan!

  Kuitenkin katsomossa mukana varmasti tänäkin vuonna! En vielä tosin ole päättänyt mille päiville. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla :) sun kannattaa ottaa yhteyttä järjestäjään ja kysellä toimihenkilötilannetta! Mä en osaa sanoa miten paljon tänä vuonna otetaan porukkaa mukaan :)

   Poista
  2. 5 vuotta HIHSissä talkoilleena kommentoin tähän lisäksi, että toimihenkilön tulee olla myös käytettävissä koko viikonlopun, torstaista sunnuntaihin.. :)

   Poista
 5. Amateur touriin oon osallistunut! Toivottavasti hyvä ja tasainen kisakausi toisi paikan finaaliinkin 😊

  VastaaPoista
 6. Suurena haaveenahan tuo HIHS on ja Amateur Tour.. mutta ehkä joskus sitten.
  Champin kanssa ihan hyvin olisit voinut osallistua! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoo, en mä taida uskaltaa :D oon kulisseissa mieluumin!

   Poista
 7. Joo tuun meen ton avoimen poneillle 80 ja 90 :)

  VastaaPoista
 8. Ootko aatellu mennä PunRan järkkäämiin seuraestekisoihin helatorstaina? Vois olla kiva kokemus näiden kauden alkuun, tulis ainakin varma sijoitus ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sijoitus ole koskaan varma :D ja en oo menossa, siellä ei ole mitään luokkia mulle. Jos menisin kisoihin, olisin mennyt Riihimäelle hyppäämään 2tason kisoihin 110 ja 120, mutta mä en ole edelleenkään saanut aikaiseksi hommata kisalupia eli en pääse minnekään ennen niiden hankkimista. Hups :)

   Poista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat