perjantai 8. toukokuuta 2015

#543: Voiko positiivisuudesta haljeta?Paljon iloisia ja ei niin iloisia uutisia! Ensinnäkin on pakko hehkuttaa, miten ihanaa kesän saapuminen on. Okei, eihän varsinainen kesä vielä täällä ole, mutta omissa ajatuksissani elän jo ihan kesää. Eilen otin ensimmäistä kertaa aurinkoa lukiessani koulujuttuja, joten kaukana ei voida enää olla! Kun ulkona on lähemmäs 20 astetta lämmintä, tekisi mieli jättää kaikki opiskelujutut sisälle ja kirmata itse tallille tekemään vaikka mitä hyödyllistä.
 
Mulla on ensi viikolla ensimmäiset pääsykokeet ja voi että, miten odotan kesäkuun alkua: silloin todella pääsen aloittamaan kesän vieton pääsykokeiden ollessa ohitse. Tosin kesäkuun puolessa välissä mulla on vielä yksi avoimen yliopiston tentti, mutta sen pitäisi olla melkoinen läpihuutojuttu. Näin viimeisillä metreillä ennen varsinaista näytön paikkaa olen joutunut jättämään paljon "ylimääräisiä" asioita tekemättä ja keskittämään kaiken liikenevän ajan pänttäämiseen. Väliin on jäänyt monet kivat kisat, klippausjuttuja ja kisahoitajapestejä. Välillä ihan ahdistaa mennä tallille, kun jonkun ruokakipponi päällä on jotain pientä likaa, enkä kerkeä niitä juuri silloin siivoamaan. Muidenhan mielestä kaikki on edelleen siistimpää kuin muilla yhteensä, mutta itselleni tämä on aika kova paikka :D Heheh.. Olenkin päättänyt, että ensimmäisenä aurinkoisena päivänä pääsykokeiden jälkeen aion raahata ihan kaikki hevostavarani pihalle ja siivota kaapit perusteellisesti pesten jokaisen tavaran.
  
Kaikesta huolimatta tämä aurinko saa muhun niin paljon energiaa ja hyväntuulisuutta, etten meinaa pysyä aloillani hetkeäkään! Champ on ollut nyt aivan superkiva ratsastaa ja se vain paranee joka kouluvalmennuskerralla. Viime viikolla mulla oli alla hevonen, joka oikeasti pätkittäin kantoi itseään hyvin ja liikkui todella rennosti ja mikä parasta - ennen kaikkea mielellään! Pystyin vaatimaan tai olla vaatimatta, mutta hevonen otti kaikki avut vastaan hyvin ja oli lopuksi todella miellyttävän tuntuinen. Kuulemma maahankin näytti kelvolliselta. Tänään illalla olen jälleen menossa tunnille ja voisin yrittää saada jonkun kaverini kuvaamaan, jotta saataisiin tästäkin ihmeestä todistusaineistoa. Tai sitten hevonen heittääkin ihan ranttaliksi ja aiempien viikkojen flow on tipotiessään. Toivottavasti ei ;)
 
Eilen kävin jälleen klinikalla kontrollitähystämässä Champin. Kyseessä oli neljäs tähystyskerta, jos oikein olen laskenut. Koepalatukset tulivat viime viikolla ja niissä ei ollut mitään ihmeellistä, joten jatkoimme samaa lääkitystä kontrolliin asti. Tulokset olivat sekä positiiviset, että negatiiviset: mahahaava ei ollut parantunut edelleenkään kokonaan, mutta nopeammin kuin edellisten tähystysten välissä. Viime kerralla mahanportti oli kirjava ja haavaumien päällä oli arpikudosta, tällä kerralla kirjavuus oli hävinnyt ja arpikudokset lähteneet pois. Jäljellä on enää verestävät haavat, jotka kuitenkin ovat lähtötilanteeseen verrattuna todella paljon paremmat. Veriarvoista fibriini ja albumiini olivat edellisellä kerralla alhaiset, mutta nyt normaalit. Paljon siis positiivista ja neljän viikon päästä menemme uudelleen kokeilemaan onnea!
 


 
 
28.4.15 Estevalmennus (linkki videoon)
 
Kokosin jo aiemmin viime viikon estevalmennuksesta videokoosteen, jonka julkaisen tässä samassa kaiken muun selityksen ohella. Tunnin aihe oli ihan sama kuin sitä edeltävällä kerralla, josta olenkin tehnyt oman postauksen (ensimmäiset estetreenit ulkona). Mulla olisi myös hirveästi kivoja kännykkävideoita koneella, mutta videonmuokkausohjelmani sanoi sopimuksensa irti eikä suostu enää lataamaan videoita muokkaustilaan, joten saa nähdä, milloin saan teille seuraavan kerran jotain liikkuvaa materiaalia.
 
Kaikki postauksen kuvat on otettu Riders Innin kisoista 1.5., kiitos Reetta Kullberg (http://hipsiainen.kuvat.fi/). Noihin puitteisiin ei voi kyllästyä koskaan ;) Toivottavasti pääsisin pian treenaamaan sinne!
 
Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua kaikille!

15 kommenttia

 1. Se on kyllä ihanaa kun kesä tulee <3 Onnea pääsykokeisiin ja toivottavasti Champin mahakin paranee pian ihan kokonaan! :)

  VastaaPoista
 2. Saa positiivisuudesta haljeta jos asiat ovat kohdallaan❤ Huippua, että mahahaava on lähtenyt hyvin parantumaan, vaikkakin ymmärrän ettei "sadat" tähystykset olekaan mieleen.. Onnea sulle kirjotuksiin ja pänttäämiseen, nauti täysillä kun ne on ohi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Toivotaan, että ensi kerralla ei olisi enää mitään haavoja jäljellä!

   Poista
 3. Kuvaajan nimi on Riitta, muuten hyvä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, mitähän mä olen sekoillut... Korjaan heti :D !

   Poista
  2. Näyttäisi olevan vieläkin nimi väärin tuolla...

   Poista
 4. http://skaskinen.blogspot.fi/2015/05/its-match.html
  Nauroin itteni tärviölle Champ kohassaXDDD

  VastaaPoista
 5. Moi! Olen itse lähdössä kesällä Saksaan ratsuttujaksi? En tiedä oikein miten homma siellä toimii joten oisko siulla avnhoja postauksia kokemuksista/tekisitkö sellaisen? :D

  Tuli myös mieleen että onko olemassa ohjelmaa, joka näyttäisi kun kommenttiin on vastattu? Turhauttaa selata aina kommentit läpi ja ettiä omaa ja välillä en ees muista kommentoineeni :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On mulla vaikka miten paljon, ne löytyy tuolta "linkit"-osion alta :) Ja kannattaa varmaan kysellä ihan sieltä paikasta, mihin olet menossa, miten siellä toimitaan!

   Mä en tiedä yhtään onko sellaista, olisi kyllä varmasti tosi kätevä :D

   Poista
 6. Eikö mahahaavan pitäisi antaa parantua ennen kuin kisaa? Mietin vaan että eikö nuo lääkkeet vaan piilota oireet, eikö parantuminen tapahdu vasta sitten kun olosuhteet on muutettu sellaiseksi että hevosen ei tarvitse stressata. Kurja tauti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lääkkeet ei piilota oireita, vaan parantaa haavaa. Haavan parantuessa hevonenkin yleensä muuttuu :) Toki mahahaava johtuu aina jostain, syy voi olla ympäristö, ruokinta, jokin yksittäinen tapahtuma.. Mikä milläkin hevosella, vaikea sanoa. Toivotaan, että meillä ei uusiudu ainakaan ihan heti, nyt kun ruokinta on mahaystävällinen ja lääkkeitä syödään aina erikoisempien tapahtumien yhteydessä.

   Ja mitä kisaamiseen tulee, doping-sääntöjen mukaan mennään. Eli kisaamista ei ole kielletty, sillä nykytietämyksen mukaan hevosen tulisi olla aivan normaalissa käytössään koko lääkityksen ajan. Enemmän hevonen stressaa sitä, että sen normaaleista rutiineista poiketaan :)

   Olet ihan oikeassa, tosi ikävä tauti! Toivotaan, että meillä lähtisi pois nopeasti eikä uusiutuisi herkästi!

   Poista
 7. Minkälaisia oireita teillä oli mahahaavasta ennen kuin menitte ekalle käynnille klinikalle?

  VastaaPoista
 8. Tsemppiä loppurutistukseen opiskelussa! Missä muuten olet töissä, jossain hevosiin liittyvässä paikassako? Pystytkö tekemään ihan täyspäiväsesti töitä heppailun ja opiskelun ohella? :o

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat