lauantai 31. lokakuuta 2015

#628: Yritys hyvä kymmenen

Horse Show'hun liittyvät postaukset alkavat olla kaikilla bloggaajilla pikkuhiljaa loppusuoralla - tai niin voisin ainakin kuvitella. Tämän blogin puolella tuskin tulette enää kuulemaan sen tarkemmin itse tapahtumasta, mutta kertana kiellon päälle julkaisen nyt postauksen, joka mun olisi pitänyt julkaista jo hyvän aikaa sitten. Kävimme nimittäin muutamia viikkoja sitten Erikan kanssa Fabianinkadulla tutustumassa Horse Show'n yhteistyökumppaniin Joe Blascoon.

En ollut koskaan aiemmin käynyt kyseisessä liikkeessä tai käyttänyt merkin tuotteita, mutta saimme bloggaajayhteistyön kautta ison kasan yhtä jos toista "purkkia ja putelia". Onnekseni pääsimme vierailemaan liikkeessä ihan paikan päällä (freesinä heti luennolta kiiruhtaen, heh) ja saimme henkilökunnalta ohjeistusta ihan kädestä pitäen siihen, millaisia meikkejä meidän kannattaisi käyttää ja ennen kaikkea, miten niitä tulisi käyttää. 


Tässä kolme eri vaihetta: ensimmäisessä ilman mitään meikkiä, keskimmäisessä meikkivoiteen ja puuterin kanssa, viimeisessä myös silmät, kulmat ja huulet laitettuna.
Olen itse ilman muuta ihminen, joka tykkää ilmaista itseään kirjoittaen. Videolle puhuminen ja videoiden tekeminen on mulle vierasta aluetta, enkä ole sen homman parissa ollenkaan kotonani. Koska myös meikkaus lasketaan mulle vieraisiin alueisiin, päätin ottaa härkää sarvista kiinni ja haastaa itseni toteuttamaan kaksi videota: toisen meidän vierailustamme Joe Blascolla ja toisen siitä, kun yritin epätoivoisesti meikata itseäni järkevän näköiseksi. Näitä tehdessä meinasin repiä suuren tukon hiuksia päästäni, sillä en saanut videoiden ääniä kohtaamaan liikkuvan kuvan kanssa. Tällaisena tekniikan ihmelapsena luovutin hyvin nopeasti ja annoin asian olla. Pahoittelut siis siitä, että videoissa ääni tulee välillä ennen ja välillä jälkeen sen, missä sen pitäisi olla..

Koska kukaan ei jaksa katsoa pariakymmentä minuuttia mua selittämässä asiasta, jonka kanssa en ole ollenkaan sinut (painotan, etten oikeasti koe osaavani meikata), lisäsin meikkausvideon loppuun pilalle menneitä otoksia. Niitä on ihan hirveästi lisää, joten voisin joskus työstää sellaisen koosteen, johon laittaisin kaikkia mahdollisia epäonnistuneita videopätkiäni. Miltäs kuulostaisi?


Linkki videoon (vierailu Joe Blascolla).


Linkki videoon (meikkausvideo).

Sain jokin aika sitten palautetta siitä, etten selittänyt postauksen tekstiosiossa asioita tarpeeksi auki, vaan jätin ne pelkästään videolle ja näin ollen asiat eivät auenneet kaikille. Valitettavasti tässä postauksessa kaikki oleellinen tieto on videoilla, mutta lupaan tehdä seuraavalla vastaavanlaisella kerralla asiaa tekstimuodossa - videon kanssa tai ilman :)

Loppuun haluan vielä lisätä yhden vertauskuvan, mikä pysäytti itseni aika konkreettisesti. Vaikka mulla on kuvanmuokkausta varten useita erilaisia ohjelmia, kuten suomenkieliset Photoshop Adobe Photoshop CS5 ja Corelin PaintShop Pro X4, en aikuisten oikeasti osaa käyttää näitä ohjelmia välttävää perustyöskentelyä pidemmälle. Photoshopillahan pystyisi tekemään oikeastaan jo melkein "mitä vain", mutten ole koskaan lukenut ohjelman käyttöopasta tai ottanut sen työkaluista tarkemmin selvää. Yhtenä iltana mulla oli hetki aikaa ja päätin kokeilla hieman leikkiä kuvanmuokkauksella. Avasin yhden meikkauskuvistani ja muokkasin sitä hieman: poistin ryppyjä, lisäsin värejä, paransin meikkiä ja muutin jopa silmäni värin. Aika iso ero alkuperäiseen kuvaan verrattuna, vaikken oikeasti tehnyt muutamaa klikkausta enempää.. Voin vain kuvitella, mitä kaikkea oikeasti osaavat ihmiset saisivat aikaan!

Tässä tämä pieni kuvankäsittely-yritykseni. Okei, amatöörimäiseltähän se näyttää, mutta silti! Huh...
Onko teillä kokemuksia Joe Blascon tuotteista?
Mitä piditte tällaisista videoista?

18 kommenttia

  1. Niin ihanii kuvii. Ja hyvä video. Lisää tämmösii. Jooko:D

    VastaaPoista
  2. Hillitön toi "ja mä itte käytän aina kosteena....anteeks!!" :'DD

    Mä oon kyllä aina ihan samanlainen kameran edessä kun sä tossa lopussa. Ei hyvänen aika miten vaikeeta on puhua kameralle! Enemmän tulee tota tuskailua kun sitä käyttökelpoista materiaalia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo nauroin sille itekkin katketakseni :D kauheeta...

      Mutta siis se on kyllä tosi vaikeeta! Kaikki propsit niille, jotka on kameralle puhumisen kanssa sujut :)

      Poista
  3. Tämän vuoden hiphs pohjanoteeraus on nää halloween meikki yhteistyöpostaukset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perustelisitko? Mielelläni kuulisin tästä vähän avatumman version :)

      Ps. tämän postauksen kommenttien pohjanoteeraus taisi olla kommenttisi, sillä onnistuit tekemään niin hienon yhdyssanavirheen :D sori, oli pakko..

      Poista
  4. Laittelin viestiä näköjään vanhingossa edelliseen postaukseen, mutta laittelenpa nyt varulta tännekin jos vanhoja et enää lue. Katoinpa samalla videotykin niin vähän päivitetympää kommenttia!

    Minusta meikkaat hyvin, sillä meikkaamistapoja on niin monenlaisia ja kannattaa tehdä niin miten itse tykkää. Nyt ainakin jälki oli tosi kivan näköistä ja eiköhän se ole se tärkein pointti! :D Olet todella nätti ja ymmärrän miten vaikeaa videolla on esiintyä tuollein. Hyvin meni kuitenkin! Ei mitään turhia paineita

    Ja siis tästä postauksesta aiheen viereen, jonka laitoin edelliseen postaukseen. Niin että kuntoiletko paljon muutenkin kuin ratsastamalla. Ihailen niin ratsastustyyliäsi ja ylävartalon hallintaasi, niin olisi kiva tietää oletko treenaillut mm korsettilihaksia paljon?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti ihanasta kommentista :)

      Mä en varsinaisesti kuntoile juuri mitenkään muuten kuin ratsastaen. Kesällä ja alkusyksystä juoksin jonkin verran, noin 1-4krt viikossa, mutta nyt sekin on jäänyt koulun alettua ja iltojen pimennyttyä. Joskus pari vuotta sitten kävin jumpassa :D pakko myöntää, etten oikeastaan edes tiedä, mitkä korsettilihakset tarkalleen ovat tai siis mitä niihin kuuluu. Eli sanoisinko, että en treenaa :D

      Poista
  5. Ensiksi pitää sanoa, että ihana video, kiva kun on erilaisia postauksia! Ei haitannut yhtään, että et niin paljon ole tuon tyyppisiä videoita kuvannut :) Sitten yksi kysymys:

    Tiedätkö sopiiko tuo meikin alle levitettävä voide kuinka hyvin todella kuivalle iholle? Olen yrittänyt löytää sopivaa voidetta ongelmaiholleni (jättimäiset ihohuokoset, erittäin kuiva ja hilseilevä iho), eikä mistään tunnu löytyvän, kun kaikki on aina vaan rasvoittuvalle sekaiholle, ja kuivattavat siis ihoani entisestään. Eli tasoittaako kuinka tehokkaasti, ja onko miten kosteuttava (jos nyt lyhyen käytön perusteella osaat sanoa) :) Joe Blascon meikkivoidetta nimittäin käytänkin jo, ja olen ollut tyytyväinen, mutta talvisin sitä ei voi paljaalle iholle laittaa, kun iho kuivuu niin pahasti (pakkasesta johtuen). Ja joo, ei varmaan ole sun erityisalaasi, mutta aattelin vaan, että jos sulle on annettu jotain lisäinfoa noista tuotteista, itse kun en oikein mitään lifestyleblogeja seuraa mistä voisin kysellä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en osaa varmaksi sanoa, mutta kyllä mä olen kosteusvoiteena sitä käyttänyt! Mulla on myös varsinkin talvisin kovin kuiva iho, mutta nyt ei onneksi ole vielä sen suhteen ollut ongelmia. Kannattaa varmaan kysellä sähköpostitse valmistajalta tai etsiä netistä infoa, jos sieltä löytyisi :) toivottavasti löydät sopivan tuotteen!

      Poista
  6. Olet kyllä tosi kaunis! Ja oon niin kateellinen sun ihanan paksuista hiuksistasi :D
    Itse tulee meikattua ehkä kerran kuussa ja voi sitä tuskaa, kun sitten pitäisi koittaa oikeasti laittaa itseään niin saa varata aikaa monta tuntia, kun ei meikit pysy käsissä! Sulla kyllä lopputulos oli ainakin tosi hyvä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo, hiusta ainakin riittää :D sanoppa muuta, mä olen aina ihan hukassa kun pitäisi yrittää meikata!

      Poista
  7. Moi!

    Tää on ihan aiheenvierestä, mutta koska sulla on tosta hepan "huvikseen tarkistettavaksi" viemisestä kokemusta, ajattelin kysyä mielipidettäsi:
    mitä klinikalla kannattaa tutkia? Mulla on 11v vanha tamma. Harrastehevonen. Maha on tsekattu kesällä, eli hiekkaa tai mahahaavaa ei ainakaan.

    Taivuttaessa se käyttäytyy tosi huonosti, eli sieltä voi tulla kaikennäköisiä lopputuloksia. Jos hevosta ei saa taivutettua, mitkä nivelet sinä kuvauttaisit? Tiedätkö onko jotain normaalia käytäntöä mitkä kuvataan?

    Kaulaa ja selkää ei klinikalla voi kuvata, mutta mitä muuta hevoselta kannattaa tutkia? Verenkuva?

    Kiitos jo etukäteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niillä klinikoilla joilla olen käynyt, on aina pystynyt kuvaamaan myös selän ja kaularangan. Mutta jos lähdetään ajatuksesta "tutkitaan hevonen joka ei oireile" on tietysti vähän turhaa ehkä kuvailla niitä osia. Champilta on kuvattu selkä ja kaularanka, selkä kahdesti tai kolmesti (osa jo ennen mulle tuloa plus tänä aikana).

      Miksi hevosta ei voi taivuttaa? Onko ongelma myös silloin, jos sen rauhoittaa kevyesti? Monet ell tekevät niin, jos hevonen on vaikea muuten. Mä en ole näissä asioissa mitenkään ammattilainen, niin en osaa sanoa noista kuvauksista sen enempää. Kokemuksen perusteella yleensä haluavat kuvata tuon ikäisiltä kintereet ja ala/yläniveliä sen mukaan, miten taivutuksessa reagoi. Asia tietysti erikseen jos hevosella selkeästi joku syy klinikalle vientiin!

      Mä en halua täällä blogissa eritellä sen kummemmin mikä klinikka on hyvä ja mikä ei (koska nämä omia mielipiteitäni), mutta Vermossa on hyviä ell ja samalla tavalla myös läntisempään suomeen ajaessa. Toinen tykkää toisesta jne ;)

      Laajan verenkuvan otan yleensä vähintään kerran vuoteen, siitä näkee hyvin vähän missä mennään. Eli jos haluaa niin se on hyvä lisä :)

      Mutta kuten sanoin, mä en ole eläinlääkäri tai edes asiaan sen enempää perehtynyt, nää on puhtaasti omia havaintoja! Kannattaa soittaa klinikalle ja kysäistä, miten toimitaan :)

      Poista
  8. Ihana Aada :) hyvinhän se meni ja tosi nätti lopputulos. Lopun pilalle menneet otokset sai mut nauraa ääneen! Toi on kyl nii vaikeeta, ite pitäny joskus tehdä työhakemukseen videohaastattelu. Jestas et kameralle on vaikeeta puhua :D

    Rohkeeta lähtee haastaa itteesä, varsinkin sen 4yourhorse paskamyrskyn jälkeen.. Lukijoiden pitäis olla kiitollisia bloggaajille, jotka avaa ajatuksiaan ja elämäänsä julkiseksi, eikä urpoilla ja inistä anonyymisti joka välissä!
    you go girl! :)

    -Heidi

    VastaaPoista
  9. Apua ku näistä tämmösistä tulee aina niin huono omatunto :D
    Periaatteessa tiedän miten omaa ihoani pystyn hoitaa parhaiten mut karu totuus on että olen aivan järkyttävän laiska! Sen verran "hoidan" että pesen oikealla aineella (eli ei normi saippualla vaan ihan kasvoille tarkotetulla) naaman kun käyn pesulla muutenkin, sit rasvaan siinä kohta ku tuntuu et iho rapisee irti :D
    Kasvovesi unohtuu 8/10 kerralla vaikka purkki on kaapissa silmien korkeudella ja tiedän että se auttaa eniten kuivuuteen.
    Mut vaikka näistä tuleekin huono omatunto, niin vain hetkeksi! Eniten näistä saa inspiraatiota!! Vähän samallallailla ku treenipostauksista intoa ratsastamiseen. Eli kiitos paljon! Ehkä munki kasvoparat saa nyt hetken aktiivisempaa hoitoa :D

    VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat