maanantai 28. joulukuuta 2015

#670: Terveisiä Ylläkseltä!

Terveisiä Ylläkseltä! Meidän matka sujui oikein rattoisasti, sillä olimme perillä noin kahdentoista tunnin ajamisen jälkeen neljältä iltapäivällä. Herätys oli yöllä kolmen jälkeen ja koska unta ei ollut kertynyt muutamaa tuntia pidempään, oli meininki vähintäänkin väsynyttä. Sulloimme kaikki tavarat autoon (miten paljon kolme tyttöä saa tavaraa mahtumaan mukaan? Paljon!) ja lähdimme köröttelemään määränpäätämme kohti. Reittimme kulki Jyväskylän, Oulun, Kemin ja Kolarin poikki eli ajoimme loppumatkan länsirajaa pitkin - Ruotsi oli välillä alle sadan metrin päässä joen toisella puolella. Ajomatkan jaoimme niin, että olin itse ratissa ensimmäiset viisi ja viimeiset kolme ja puoli tuntia, välissä kuskina toimi Milla.

Ylläkselle saavuttuamme katsastimme mökin nopeasti järjestelemällä tavarat suunnilleen oikeille paikoilleen, minkä jälkeen lähdimme etsimään ruokapaikkaa. Olen itse ollut Ylläksellä viimeksi vuonna 2012 ja sitä ennen monina vuosina, joten paikka on mulle jollain tasolla tuttu entuudestaan. Sarinakin muistaa täältä yhtä jos toista eli meillä on aika hyvät lähtökohdat elämistä varten ;) Emme olleet syöneet koko päivän aikana kunnollista ruokaa eväsleipiä lukuunottamatta, joten päädyimme lopulta ravintolaan nautiskelemaan jättimäisistä pitsoista ja muista herkuista. Illan päätteeksi oli pakko käydä poikkeamassa sosiaalisessa mediassa jättisuosion saavuttaneessa Jounin kaupassa tekemässä viikon ruokaostokset. 

Jos haluatte seurata meidän matkaa "reaaliaikaisesti", etsikää snapchatista käyttäjä sarinaran :)




Nyt olemme vain nauttineet illasta ja parhaillaan katsomme televisiosta jotain hömppäelokuvaa. Väsymys painaa silmiä enemmän kuin laki sallii, joten pian taitaa olla aika painua pehkuihin. Huomenna vuorossa on ensimmäinen laskettelupäivä ja aion ottaa kamerani mukaan rinteeseen. Täällä on niin upeat maisemat, uskomattoman paljon lunta ja pakkasta tällä hetkellä -27 astetta. Kyllä kelpaa! 

Champ nauttii tämän viikon kävelylomasta. Se on päässyt avuliaiden ihmisten hoivaan, joten mulla ei ole mitään hätää sen hoidon suhteen. Pitää kyllä olla todella kiitollinen ihanista kavereista sekä tallimme omistajasta, jotka jaksavat ja ehtivät auttaa hevoseni hoidossa tällaisina hetkinä. Ensi viikolla olisi tarkoitus palata ihan normaaliin treeniin ja hypätä kolmen viikon hyppytauon jälkeen. Mahtaa mulla olla energinen hevonen! En kyllä malta odottaa, vaikka tällainen viikon hevoseton elämä ei tee yhtään pahaa kenellekään.

Mun lauantai ja perjantai olivatkin hyvin hevostäytteisiä, jottei ratsastus olisi jäänyt kokonaan pois ennen lomalle lähtöä. Kuten jo aiemmin sanoin, ratsastin perjantaina neljä ja lauantaina kolme hevosta. Sain lauantailta videota ratsastuksestani, mutta koska meillä ei täällä ole nettiyhteyttä puhelimia lukuunottamatta, en pysty lataamaan sitä ainakaan vielä teille esille. Jos mulla riittää nettiliittymästä datakatto, voin ladata sen teille vielä tämän vuoden puolella, mutta muuten joudutte odottamaan ensi viikkoon.. Video on kyllä valmiina koneella muokattuna eli mikään iso prosessi homma ei enää olisi. 


-26! Täsä laski vielä asteen verran..

Eikö ole hieno hattu :D 
Ehkä suurimmat pitsat, joita oon ikinä syönyt!
Minttukaakaot ja takkatuli <3
Champ sai maastoilla noiden kahden päivän aikana rennosti tuulessa ja tuiskeessa, mikä hidasti hieman vauhtimme lauantaina. Ruuna ei oikein nauttinut vaakatasossa käyvästä tuulesta, vaan olisi mieluumin palannut kotiin nauttimaan päiväheinistään. Pelottavat tuulessa heiluvat pressut eivät valitettavasti auttaneet asiaa, saattavathan ne syödä pieniä hevosraukkoja ;) Yksi ratsuni oli Acsu, jona on täällä aiemminkin esiintynyt puoliveriruuna. Sen ja Artin kanssa tein hommia ihan sileällä, mikä oli kyllä enemmän kuin tarpeen itselleni. Uusi tuttavuus oli meidän tallin "pappahevonen" Wallu, joka on pian kahdeksantoistavuotias entinen estetykki. Meillä synkkasi ruunan kanssa ihan hyvin ja pääsin hyppäämään sillä toisena päivänä pientä kavalettiakin puomien lisäksi, mikä oli oikein hauskaa meidän molempien mielestä. Tätä kaveria saisin ilmeisesti ratsastaa useamminkin, mistä olen enemmän kuin iloinen!

Nyt mun on pakko lähteä suihkuun ja nukkumaan, jotta saan nukuttua hyvät yöunet ennen huomisen laskemispäivää. Meille tulee kyllä ihan supermahtava viikko - näiden tyyppien kanssa elämä on niin ihanaa! Välillä sitä pysähtyy miettimään, miten uskomattomia ihmisiä olen saanut elämääni ja miten hyvin asiat muutenkin ovat. Mutta tässä kaikki tältä erää, palataan asiaan tulevina päivinä ja toivottavasti kunnollisten ja talvisten kuvien kera.

Miten te vietätte vuoden viimeisen viikon? :)

25 kommenttia

  1. mikä sun snapchat on?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aadalla ei ole käsittääkseni snäppiä, sillä sitä ei saa hänen puhelimeen. Onneksi voimme nauttia sarinan snäpeistä teidän matkan varrella! :) Mukavaa ja rentouttavaa reissua!

      Poista
    2. Muuten vaan snäpillä noi jotkin kuvat otettu?:D jos ei sit kavereiden kuvia oo.mut luulis sit lukevan jos on..

      Poista
    3. Aadan kaverin ottamia, lukekaapa kuvatekstit nii löydätte snäppi nimenkin.

      Poista
    4. Joo siis ne on Sarinan snäpillä otettuja kuvia :) mullakin on snäppi, mutta en saa sitä puhelimeen ja toimii vain ipadissa missä on huono kamera..

      Poista
  2. "Hypätä kolmen viikon hyppynarun jälkeen", hehe :D hauskaa reissua!!

    VastaaPoista
  3. 669 → 700 ? :D oonko tyhmä vai mitääh

    VastaaPoista
  4. Oisit kertonu et tuut tänne kemiin. Eikä täältä oo ku ehkä 40km ruotsiin.
    T. Pyöräillyt haaparannalle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me vaan ohitettiin Kemi nopeasti :)

      Poista
    2. Niin kemin kohdalla kannattaa tehdäkin :DDD

      Poista
  5. Aada, miks tää postaus on 700 kun viime postaus oli 669 :)? :D. Tosi kiva postaus :)!

    VastaaPoista
  6. jaksoiks syyä koko pitsan ;) ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kerralla, mutta parin tunnin päästä oli syöty kokonaan :P

      Poista
  7. Moikka, Aada? Samaa ihmettelen nimittäin minäkin, kun tuosta hyppäsi jo 700 ;) Loppuvuoden viikko ollaan varmaan kotona, viikonloppuna mökille Rukalle, rohkea monsteri avantoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo vahingossa laitoin tuon, korjaan kunhan pääsen koneelle :)

      Poista
  8. Haha taisitte käydä eväskorisa syömässä :D vinkki jos haluaa kuitenkin viikon aikana hevosen selkään niin suunnatkaa koninjänkälle. Ite oon käyny monena talvena siellä ratsastamassa jonkun parin tunnin vaelluksen tyyliin ja on muutes aika hienot maisemat ratsastaakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei käyty eväskorissa, mentiin toiseen paikkaan sillä kertaa :) Kiitti vinkistä!

      Poista
  9. Voi vitsi, tonne kun pääsis itsekin! Useamman kerran on hiihtoloma tuolla vietetty, saa talvi ihan uuden merkityksen kun on oikeasti lunta ja pakkasta :) Jos ratsaille mielii, niin Ylläksen vaellushevoset on loistavaksi todettu paikka. Tosi mukavia ihmisiä ja ihania issikoita, ja ne ratsastusmaisemat on kyllä vertaansa vailla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä ihana paikka :) mä en mennyt ollenkaan ratsastamaan, oli lomaa hepoista myös ;)

      Poista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat