perjantai 1. huhtikuuta 2016

#715: Aika elämänmuutoksille

POSTAUS ON APRILLIPILA!
Älä siis ota tätä tosissasi :)

Elämänmuutokset ovat sellaisia, jotka tulevat vääjäämättä vastaan jokaisella nuorella jossain vaiheessa elinkaarta. Ensin saadaan peruskoulu loppuun, täytetään kahdeksantoista vuotta ja saatetaan päästä jatko-opiskelemaan. Kun ikää alkaa kertyä mittariin enemmän kuin kaksikymmentä, tulee elämän varrella eteen uusia haasteita: kotoa pitäisi muuttaa pois, eikä ihan pelkästään omasta tahdosta.

Täytän tosiaan tänä vuonna 22-vuotta. Syntymäpäiväni on toivottavasti täynnä syksyistä valoa keltaisten ja punaisten  lehtien roikkuessa viimeisillä voimillaan puiden oksissa kiinni. Tuntuu hurjalta ajatella, etten ole enää se sama juuri täysi-ikäisyyden ylittänyt teini, joka iloitsi elämästään uuden ja ikioman hevosen kanssa. Vaikka moni asia on muuttunut, ei tuon tytön elämäniloisuus ole kadonnut mihinkään. Nyt sitä on aika suunnata uusiin asioihin! Olen nimittäin löytänyt oman vuokra-asunnon Vantaalta ja muutan sinne toukokuun aikana. Omasta asunnosta olemme puhuneet perheeni kanssa pitkään, sainpahan joululahjaksikin kaikkea omaan kotiin tarvittavaa ruokailuvälinettä. Myös kaverini ovat joutuneet tätä iänikuista valitusta oman kämpän puuttumisesta kestämään, mutta hei - nyt se loppuu! Iso kiitos siis kaikille sitä kestäneille..

Ei varmaan tarvitse sanoa, mutta olen todella innoissani muutosta. Oma rauha, sistustaminen ja huomattavasti lyhyempi (juna)matka kouluun siintävät edessäni, eikä hupi lopu tähän. Sain nimittäin varmistuksen viime viikolla siitä, että aloitan korkeakouluharjoittelun eräässä pääkaupunkiseudulla toimivassa organisaatiossa kesäkuussa! Harjoittelu kestää syksyyn asti ihan tavallisella viisipäiväisellä työsopimuksella, joten kesältä ei tule puuttumaan tekemistä. Yliopistomme maisteriohjelmaan kuuluu harjoittelun suorittaminen, mutta koska mulle tarjoutui mahdollisuus jo nyt, en tietenkään jättänyt tilaisuutta käyttämättä.










Nämä kaikki muutokset tuovat tietysti haasteita hevoselämään. Olen maksanut Champin elämisen aina itse niin pitkälle kuin mahdollista, sillä perheeni on auttanut lähinnä vain viikottaisten valmennusten kanssa. Omilleen muuttaessani joudun maksamaan myös oman asumiseni, enkä tässä tilanteessa kykene mitenkään venyttämään kukkaron nyörejä tuhannen euron verran kuukausittain hevosen kuluihin. Pohdimme perheeni ja valmentajieni kanssa parasta ratkaisua päätyen siihen, että laajempi hevosharrastus on laitettava ainakin hetkeksi jäihin. Kunhan olen saanut kandityön valmiiksi syksyllä ja harjoittelu on ohitse, pääsen toivottavasti siirtymään myös alani työelämän puolelle maisteriopintojen hitaamman suorittamisen ohella ja kykenen silloin maksamaan hevosesta aiheutuvia kuluja itse.

Pitkän ja vaikean pohdinnan jälkeen tulimme siihen tulokseen, että Champ annetaan ylläpitoon ainakin tämän vuoden loppuun asti. En todellakaan ole valmis luopumaan hevosesta kokonaan, sillä se on mulle äärimmäisen rakas - niin kuin täältä blogista varmasti huomaa. Joskus on kuitenkin katsottava tulevaisuutta silmiin ja todettava, missä omat resurssit menevät. Ihan ilman hevosia en jää, sillä saan jatkaa Wallulla ratsastamista muutaman kerran viikossa jopa valmentajien silmien alla. Tämä oli ideana jo silloin, kun aloin ruunalla enemmän ratsastamaan. Mutta pidemmittä puheitta:








ANNETAAN YLLÄPITOON 

Ylläpitokotia etsii elämänmuutoksen vuoksi 12-vuotias rautias kuvankaunis puoliveriruuna Champ. Kyseessä on maailman persoonallisin hevonen, joka on tullut omistukseeni Suomeen Hollannista vuoden 2013 helmikuussa. Säkäkorkeus noin 166cm.

Hollannissa ollessaan Champ on kilpaillut kansainväliselle tasolle asti esteratsastuksen 140cm-luokkia, mutta yhdessä olemme päässeet starttaamaan vasta 120cm-tasolla ratsastajan kokemattomuuden takia. Osaavan ratsastajan kanssa voi startata vaikka heti isompia luokkia. On melko varovainen ja haluaa pysyä irti puomeista, minkä vuoksi ei sovi aloitteleville esteratsastajille. Hypätty viime kaudella harjoitusmielessä maastoesteitä.

Koulupuolella Champ on tasoltaan noin helppo B, mutta osaa avo- ja sulkutaivutukset, vaihdot, vastalaukat ja mitä nyt ikinä mieleen tuleekaan. Startattu ja voitettu viime kaudella yksi koululuokka tasolla helppo C prosentein 67%. Ei välttämättä aktiiviseen koulukisaamiseen, koska roikottaa kieltä herkästi.

Ehdottoman kiltti hoitaa, kisapaikalla kuin kotonaan. Kaikkien käsiteltävissä, turvallinen ja asiallinen. Hoitotoimenpiteet (kengitys, kuljetus, raspaus, klinikkakäynnit..) sujuvat täysin ongelmitta. Rokotukset kunnossa ja valmis tulevalle kisakaudelle! Annetaan ensisijaisesti ylläpitoon kilpailevaan kotiin, jossa valmennukset kunnossa. Mahdollisuus jäädä myös nykyiselle tallilleen, muttei välttämätöntä.

Kaikki tiedustelut huomisesta alkaen sähköpostilla aadalatti@gmail.com. Saatavilla videoita ja kuvia, mutta niitä löytyy myös viimeisen kolmen vuoden ajalta tämän blogin sisällöstä. 

100 kommenttia

  1. Haahaa, tää oli jo otsikosta alkaen helppo tunnistaa aprilliksi :D

    VastaaPoista
  2. Av ja yv.

    Hyvää aprillipäivää Aada :D

    VastaaPoista
  3. Voi apua mä hetken jo uskoin tähän ja olin ihan että ei voi olla totta:D

    VastaaPoista
  4. Kirjotat niin uskottavasti nää aprillipilat :D vaikka en kyllä uskonut missään vaiheessa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä että edes kirjoitus oli uskottavaa :P

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
  5. Huh! Meni ihan täydestä ennen kuin luin kommentit :D

    VastaaPoista
  6. On nää aprillipostaukset aina vaa niin hyviä! Itsekin olen varmaan ollut hyvä aprillipila silloin vuosia sitten kun tänään juhlin synttäreitä :D

    VastaaPoista
  7. Hyvää aprillipäivää sullekin! :D

    VastaaPoista
  8. Ei oo totta! Olin ihan varma et tää oli totta ennen ku näin kommentit :D

    VastaaPoista
  9. Mä tajusin vasta et tää oli aprillia ku näin kommentit!! :D

    VastaaPoista
  10. Heti alussa tajusin: Hyvää aprillipäivää, Aada! :D Uskottavasti kyllä kirjoitettu!

    VastaaPoista
  11. Jos otsikko olisi ommut muu niin ois voinu mennä läpi koska sun alustus ja perustelut oli niin hyvät! Itselle jäi epäselväks et olikonkaikki aprillia vai ootko löytäny kämpän ja harkkatyön oikeesti? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki oli aprillia :D mä kyllä etsin harkkapaikkaa ja muutan kotoa pois tänä vuonna!

      Poista
  12. Harmi, että aprillipila :) .. Tuttu junnu etsii parhaillaan ylläpitohevosta kisaradoille.

    VastaaPoista
  13. Sulla on hyviä nää aprillipostaukset! :D Mulle ei kuitenkaan menny läpi.:)

    VastaaPoista
  14. Vuosi vuodelta vaan paranee nää sun aprillipostaukset ;)

    VastaaPoista
  15. Muuten hyvä mut enää nää ei huijaa kun niin monta oot kirjottanu :D Miten ihmeessä keksit aina näin hyviä ideoita? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mä osaa sanoa :D kukaan ei usko mua enää tuona päivänä!

      Poista
  16. Hetken mietin et mitä ihmettä mutta onneks on vissii vaan aprillia ;D

    VastaaPoista
  17. Menin lankaan, enpä muistanut mitään aprillipäivää.. :DD olin ihan paniikissa jo, et Champ menee ylläpitoon :O

    VastaaPoista
  18. Tekstin alun luin ihan tosissaan, mutta tuo ylläpitojuttu meni sen verran yli että tajusin kyllä siinä kohen :'D Aprillia!

    VastaaPoista
  19. Viime vuonna otin kyllä sen Rovaniemelle muutto-jutun ihan tosissaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No se olikin semmonen että olis voinut tapahtua :D

      Poista
  20. Se kouluratsastus pila meni viel täydestä mut sen jälkeen oon muuttunu tarkemmaksi päivämäärien suhteen... ;D Mut ihan loistavasti kirjoitettu, oot aprillipilojen kuningas! ;)

    VastaaPoista
  21. Mä odotin oikee et pääsen lukee mitä oot tänä vuonna keksiny :D hyvä aprillipila jälleen! Mutta jos ihan tosissaan puhutaan niin oletko miettinyt kotoa poismuuttamista?

    -Heidi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kyllä mulle on annettu takarajaksi syksy, että sitten pitää muuttaa pois kotoa :D kesän haluaisin asua vielä kotona, jotta voin ottaa aurinkoa meidän pihalla milloin tahdon :P

      Poista
  22. Heti otskiosta tajusin että aprilliahan tämä on :D Mut pakko sanoo et kirjotat näitä kyl niin uskottavasti ja hyvin että! Näit on kyl nii hauska lukee aina :'D

    VastaaPoista
  23. Haha en usko enää sun postauksia, jos ne tulee 1.4 ;)

    VastaaPoista
  24. Menin ihan lankaan! Harmittelin jo, etten asu sielläpäin... :DD

    VastaaPoista
  25. Ei mee enään läpi ;)

    VastaaPoista
  26. Aprillia :D

    Alko eniten naurattaa et kuinkahan moni reppana ottaa tän ihan tosissaan *tirsk*
    Yleensä joukkoon aina mahtuu yks valopää, mutta josko olis käyny tuuri ja sun lukijat kaikki honais että vitsihän tämä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, olihan noita sähköpostejakin tästä sitten tullut.. :D

      Poista
  27. Kun luin otsikon niin olin ihan että mitä ihmettä, juurihan teillä on alkanut sujumaan! :D Vasta sitten muistin mikä päivä tänään on ja tajusin koko jutun. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, hitsi mulla olisi ollut toinenkin hyvä juttu, mutta teen sen sitten ensi vuonna :D

      Poista
  28. "Syntymäpäiväni on toivottavasti täynnä syksyistä valoa keltaisten ja punaisten lehtien roikkuessa viimeisillä voimillaan puiden oksissa kiinni." tätä voisin kutsua huolimattomuus virheeksi, nythän on kevät ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nythän on tosiaan kevät, mutta mun synttärit on syyskuussa ;)

      Poista
  29. Odotinkin, että sulta tulee taas joku kiva aprillipila :D Aamulla kaverilta olikin tullut kauhistunut viesti, että aiotkohan oikeasti antaa Champin ylläpitoon, jonka jälkeen seuraava viesti olikin luokkaa "ainiin, nyt on aprillipäivä" :DD

    VastaaPoista
  30. Menin lankaan! Pahus!!! :D
    Mietinkin että suunnittelit kisakauttanne vasta ja nyt ihan yllärinä tulee muutto pois kotoota :'D tuli jo pieni paniikki, että kuin blogin käy :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha jee hyvä! Blogi olisi ehkä hieman hiljentynyt :P

      Poista
  31. Eikääää! Muhun meni kyllä ihan täydestä ennen ku luin kommentit :D

    VastaaPoista
  32. Kyllä säikähin, perskule! Kuviin asti olin ihan että "mitääää, eikää, mitä mun lempiblogille käy!" mutta jotenkin aattelin, että olisit ehkä tehnyt ylläpitoilmoituksen vähän "tyylikkäämmin".. :D Oot kyllä ihan loistava vedättämään muita! Tää oli hyvä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :D Joo, en mä ehkä ihan tuollaista tekisi, ainakaan kertoisi mitään helppo C sijoituksia :P

      Poista
  33. Voi uskoin täysin tähän kunnes luin kommentteja��

    VastaaPoista
  34. Hahhah suunnilleen postauksen puoleenväliin asti meni ihan täydestä, mutta sitten muistin, että tänäänhän on aprillipäivä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siihen asti se olisikin ollut ihan totuudenmukainen :D

      Poista
  35. Voi minua, joka ei tätä blogia ole kauan seurannut... Oot ainut jonka jekkuun oon menny lankaan! Muistan aina että on aprillipäivä, mutta niin uskottavankuuloista oli, että huh! Ja enhän mä niitä edellisvuosien piloja oo lukenu... :D

    VastaaPoista
  36. Ei hitsit!
    Luin koko tekstin aamulla ja olin silleen "eieieieieieiei just kun teillä meni hienosti", vaikka tiedostin kyllä aprillipäivän. En vaan osannut yhdistää sitä tähän :D
    Nyt sitten illalla pälkähti mieleen, että perhana, tääkin on aprillijuttua! Onneksi, elin meinaan 12h maansa myyneenä, joten se riittäkööt :"D

    Senni / loksare.blogspot.com

    VastaaPoista
  37. Ei hitsit!
    Luin koko tekstin aamulla ja olin silleen "eieieieieieiei just kun teillä meni hienosti", vaikka tiedostin kyllä aprillipäivän. En vaan osannut yhdistää sitä tähän :D
    Nyt sitten illalla pälkähti mieleen, että perhana, tääkin on aprillijuttua! Onneksi, elin meinaan 12h maansa myyneenä, joten se riittäkööt :"D

    Senni / loksare.blogspot.com

    VastaaPoista
  38. Lankaan menin koska tänään ei ole enää aprillipäivä kun tätä luin :)

    VastaaPoista
  39. Eikä. Miks miua on nii helppo huijata? Luin tän postauksen eilen ja ajattelin mielenkiinnolla tulla tänää lukemaa mitä ihmiset on kommentoinu ja tajusin kuinka tyhmä oon ollut... Oot hyvä :D

    VastaaPoista
  40. Mä menin kans lankaan!!! :D :D Tiesin kyllä toki, että on aprillipäivä, mutta oli silti niin uskottavasti kirjoitettu postaus että ajattelin sen olevan aivan sattumalta aprillipäivänä kirjoitettu :,D Hölmö minä... ja taitava sinä! ;)

    VastaaPoista
  41. Haha mä luin sen vasta päivää myöhäs joten menin täysin lankaan kunnes luin ekan kommentin😂

    VastaaPoista
  42. Opin jo viime vuonna et aprillipäivänä ei sun postausta voi ottaa tosissaan. Hyvä huijausyritys oli :)

    VastaaPoista
  43. Ei hemmetti, sain melkein sydärin :D Tämmösiä 25-vuotiaita mummoja saa säikyttellä :D

    VastaaPoista
  44. Otin tämän ihan tosissani, mutta kelatessa blogia ylös tajusin, mitä se nimenomaan oikeasti oli! 😂 Näin sut tänään hevosmessuilla (sunnuntaina) estekisoissa kentällä auttamassa (mikäli sulla oli harmaa tunikapituinen neule 😊) Saitko muuten hyviä kuvia radoilta? Et millään viitsisi lähettää kahta kuvaa mulle Princesan radalta? Kuvat voit laittaa sitten sähköpostiini eveliina.piispanen@gmail.com, mainitsen kädentaitosi! 😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, hyvistä en mene sanomaan :D Mikä hevonen on Princesa? Tai siis kenellä ratsastajalla tämä oli, mä en hevosten nimiä niin muista ulkoa :)

      Poista
    2. Ja siis jos laitat mulle vaikka sähköpostia asiasta, niin laitan kuvia, jos niitä löytyy :)

      Poista
  45. Siis meni ihan täydestä ennen kun luin kommentit. Toisaalta osasyynä tähän voi olla se että luen postausta pari päivää myöhässä😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, pitää nyt lisätä tuonne että tämä on aprillia :D

      Poista
  46. siis mulla meni ihan täydestä ! olin ihan paniikis et nyt se tekee sen mitä se ei saa koskaa tehä ! olin lukenu tohon kuvapläjäyksee asti ja menin ihan järkyttyneenä kattomaa postauksen päivämäärää ja oisin voinu vaikka itkee että onneks aprillipäivä kyseessä! :DDd

    VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat