perjantai 3. kesäkuuta 2016

#742: Unelmien kesä 2016

Viime vuoden kesäkuussa julkaisin blogissani postauksen, jossa listasin asioita, joita haluaisin toteuttaa tulevana kesänä. Postaus keräsi paljon positiivista huomiota, joten ajattelin toteuttaa saman idean heti näin kesäkuun alkajaisiksi! 

Ennen varsinaiseen listaukseen siirtymistä haluan pohjustaa hieman tulevaa kesääni. Alunperin luulin, että kesäni tulisi olemaan hyvin työntäytteinen: töitä töiden perään, aamusta iltaan ja sitäkin enemmän rahaa tililleni. Todellisuus iski nopeasti vasten kasvoja. Otin ohjelmaani avoimen yliopiston kesäkursseja, jotka ovat todella suurta läsnäoloa vaativia, minkä vuoksi en saanut järjestettyä itselleni juurikaan töitä normaalin työsopimukseni lisäksi. Näin ollen teen reilun kymmenen tunnin sopimuksella töitä aina juhannusviikolle asti, jonka jälkeen mulla alkaa kolmen ja puolen viikon loma. Kun loma loppuu, alkaa mulla sitten hirveä työurakka, sillä haluan tehdä niin paljon töitä kuin ikinä on mahdollista.

Ei tässä siis kamalasti juhlita, se on pakko sanoa! Mutta jos jotain positiivista pitää pienestä rahapulasta keksiä, on mulla kesän parhaina viikkoina aikaa vaikka muille jakaa. Suunnitelmissa olleet matkat Pariisiin ja Viroon jäävät kuitenkin luonnollisesti haaveiksi, mutta sen sijaan yritän keksiä kotimaassa jotain kivaa tekemistä hevosen kanssa ja ilman. Siksi tämä lista näyttää tänä kesänä hieman erilaiselta viime kesään verraten. Ideanahan on siis, että käyn kesän lopussa läpi jokaisen kohdan erikseen ja kertaan, kuinka hyvin onnistuin tavoitteissani. Osa näistä suunnitelmista on huumorilla höystettyjä, joten älkää ottako kovinkaan tosissanne!

Millaisia kesäsuunnitelmia sun summer bucket -listalla on? :)

Kaikki postauksen kuvat s. Salla Salminen, kiitos!


1. JUHANNUSFESTARIT LEIRINTÄALUEELLA
Tämä on asia, joka jokaisen nuoren aikuisen täytynee kokea kerran elämässään. Olemme menossa kavereideni kanssa Raumanmeren juhannusfestivaaleille ja tarkoituksena on yöpyä leirintäalueella, sillä emme keksineet mitään järkevämpääkään vaihtoehtoa (ai miten niin paikalle ei voi kurvata upouudella Jaguarilla, jonka perässä on traileri - ja yöpyä siellä?). Tätä odotan enemmän kuin innoissani, sillä meidän seurueen tuntien luvassa on ihan huikea viikonloppu! Juhannusfestarit eivät jää kesän viimeisiksi, sillä myöhemmin kesällä käyn vielä ainakin Ruisrockissa.

2. KISOJA HEVOSEN KANSSA JA ILMAN
Haluaisin päästä hyppäämään itse mahdollisimman monissa kisoissa, mutta toki myös päästä näin alkukesästä näkemään, miten Champ käyttäytyy kisoissa toisen kuskin kanssa. Kisakalenteria en ole suunnitellut sen kummemmin, sillä saattaa olla, että pääsen aloittamaan oman kisakauteni vasta reilun kuukauden päästä. Aika näyttää! Aion kuitenkin käydä esimerkiksi Sea Horse Weekissä monen päivän reissun, oli hevonen mukana tai ei.

3. ONNISTUNEITA RATOJA 110-120CM -TASOLLA
Tarvitseeko tätä edes perustella mitenkään? Haluaisin oppia ratsastamaan paremmin myös kilpailutilanteessa, jolloin onnistuneet radat tuolla tasolla vakiintuisivat oletukseksi. Korkeus ei ole meidän ongelma, mistä todisteena on useat sijoitukset ja jopa voitot 110cm ja 115cm luokista. Nyt tarvitaan kasaan hyvä tiimi ympärille, jossa valmennus toimii ja palikat saadaan loksahtelemaan paikoilleen.
4. LOMAVIIKKO HEVOSEN KANSSA
Yksi kesän kohokohdista lienee reilun viikon mittainen reissu Itä-Suomeen, kun suuntaamme Champin kanssa matkan kohti mummolaani. Siellä tulemme maastoilemaan paljon ja tekemään varmasti yhtä jos toista mukavaa. Aion pysytellä kaukana kentältä ja käyttää kaikki ihanat maastoreitit hyödykseni! Jos mahdollista, yritän päästä uittamaan hevosta jonnekin kivalle rannalle. Ja sen voin luvata, että teen videopostauksen jostain pidemmästä, vaikka yli 15 kilometrin maastoreissusta - kylänraittilenkkiä ei voi nimittäin jättää välistä ;)

5. VIETÄN IHANIA HETKIÄ IHMISTEN KANSSA
Onnistuneeseen kesään kuuluvat lämpö, kärpäset - ja kaverit. Haluan ja aion viettää paljon aikaa ystävieni, perheeni ja poikaystäväni kanssa, sillä kesä tarjoaa siihen ihan erilaiset lähtökohdat puitteiltaan. Lämpiminä kesäiltoina voi lähteä porukalla vaikka Hernesaaren rantaan, istuskella puistoissa tai katsella laskevaa aurinkoa tallilta käsin. Mahdollisuudet ovat rajattomat, sillä mielikuvitustaan käyttämällä tekemistä keksii varmasti.

6. KOKEILEN JOTAIN UUTTA LAJIA
Tämän haluan tehdä! Ihan sama, mitä tuo uusi laji on: melontaa, kiipeilyä, jousiammuntaa.. Ihan sama! Toivon toki, että tässä uudessa lajissa joudun haastamaan itseni. En pelkää korkeita paikkoja tai keksi itselleni mitään muutakaan varsinaista rajoitetta, joten mikä tahansa laji voisi onnistua. Vaikka suojalkapallo :P Ehdotuksia otetaan vastaan!
7. URHEILEN RATSASTUKSEN OHELLA AHKERASTI
Kesällä en halua aloittaa kuntosalijäsenyyttä, vaan hyödyntää ulkoilmaa. Olen innostunut lenkkeilystä oikein urakalla ja haluaisinkin juosta jonkun 10 kilometrin lenkkitapahtuman kesän aikana, mikäli sellainen tulee jossain vastaan. Yleensä käyn juoksemassa kahdesta viiteen kertaan viikossa, ja se on tahti, jonka haluaisin säilyttää läpi kesän. Lisäksi toivoisin saavani innostuksen erilaisiin liikunnallisiin harjoitteisiin, joita voisin tehdä kotona. Meillä on itseasiassa alkamassa äitini kanssa joku veto, jossa meidän tulee suorittaa 30 päivän kuntohaaste. Se sisältää esimerkiksi heti ensimmäisenä päivänä 200 kyykkyhyppyä, eikä meno kevene yhtään loppua kohden.

8. UIN 2000 METRIÄ KERRALLA
Kuntouinti on huisin hauskaa, ainakin silloin, kun sitä viime kesänä kokeilin. Tavoitteenani on, että lähtisin joku kaunis päivä vaikka Stadikalle uimaan ja vetäisisin kahden kilometrin matkan päivän aikana. En kyllä tiedä, onko tuo tavoitteena liian kova, kun viimeksi taisin uida alle kilometrin. Saas nähdä..

9. BLOGGAAN AHKERASTI
Kesän sanotaan olevan parasta aikaa bloggaamiselle, sillä kuvia kertyy ja tekemistä riittää. Niinhän sitä luulisi, mutta samalla se kaikki tekeminen vie aikaa myös koneella istumiselta. Eikä tietokoneella halua uhrata yhtään ylimääräistä aikaa! Tälläkin hetkellä istun koneella vain siksi, että ulkona ukostaa: lähden rannalle heti, kun sade on lakannut. Tai rupean pesemään ikkunoita. Tai kirjoitan yhden esseen. Valintoja, valintoja. Mutta tänä kesänä yritän julkaista keskimäärin 15-20 postausta kuukaudessa.

10. KATSON VANHAT SARJANI LOPPUUN
En tiedä, olenko ainoana ongelmani kanssa. Mulla on nimittäin tapana aloittaa aina joku uusi sarja ennen kuin olen saanut katsottua edellisen sarjan loppuun. Tänä vuonna en ole ehtinyt katsoa Netflixiä juuri ollenkaan, joten en ole edennyt tässä hommassa suuntaan tai toiseen. Kesken jääneitä sarjoja taitaa olla reippaasti yli kymmenen, ellei jopa enemmänkin!

11. OSALLISTUN KOULUKISOIHIN
Ihan aidon oikeasti olin menossa koulukisoihin jo tämän viikon sunnuntaina, mutten saanut kyytejä järjestettyä. Tarkoituksena on startata koulukisat ihan helpoimmalla tasolla jossain vaiheessa kesää ja kuka tietää, jos innostun ideasta enemmän suunnaten uudelleen samanlaisiin karkeloihin myöhemmin hellesäillä.

12. HYPPÄÄN MAASTOESTEITÄ
Siis ihan kunnollisia sellaisia, miksei myös itse kasaan kyhättyjä. Kenttäkisoihinkin olisi hienoa päästä, mutta sitä ennen lienee syytä harjoitella yhtä jos toista estetyyppiä kertaalleen treenioloissa, jotta saamme meille molemmille hieman varmuutta kasaan. Vesielementit ja haudat ovat aina olleet ne suurin peloke Champille, joten jos niistä selvitään, ei muussa pitäisi olla mitään sanomista!
13. UNOHDAN OPINNOT HETKEKSI
Tämä kohta on ehkä se tärkein, jos mielii suorittaa syksyllä täydellä teholla kandityön ja maisterivaiheen opintojen alkutaipaleen. Mulla olisi heinäkuussa vielä kaksi viimeistä tenttiä, jonka jälkeen aion heittää aivot narikkaan reilun kuukauden ajaksi ja katsella opintoja virallisesti vasta syyskuussa, kun yliopiston kurssit jatkuvat. Pientä stressiä aiheuttanee tosin tuo kandityön aiheen valinta, mutta onneksi mulla on jo pieni havainto siitä, mistä haluaisin lähteä kirjoittamaan.

Tässähän sitä listaa olikin jo toteutettavaksi! Katsotaan sitten kesän lopulla, miten nämä asiat ovat onnistuneet. Ja mainittakoon vielä erikseen, että tästä kesästä tulee toivottavasti se unelmien kesä, josta jokainen haaveilee talvella. Aion nauttia, nauraa, iloita ja kokea jokaisen sekunnin, joka saatavilla on. Summer 2016, bring it on!

33 kommenttia

 1. Ihana ihana ihana postaus, motivoi itseäkin! Itse en ole vielä jostain syystä suunnitellut kesälle juuri mitään :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva että pidit :) kyllähän tässä on aikaa suunnitella!

   Poista
 2. minne tallille champ menee itä-suomessa ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän mummolan vieressä olevalle tallille, mulla on ollut siellä ennenkin hevonen mukana :)

   Poista
  2. minne päin itä-suomea :) ?

   Poista
 3. Muista lajeista suosittelen kokeilemaan frisbeegolfia :D Se on kaveriporukassa yllättävän hauskaa, ja jos omaa yhtään kilpailuhenkisyyttä, niin kummasti sitä saa heittoihinkin ytyä!

  VastaaPoista
 4. Kiva postaus!:)Tosi hienoja kuvia ja ihana Champ��

  VastaaPoista
 5. ei varmaa siel koulukisoissa ole mitään järkeä mennä helppo C kerta olette saaneet siitä niin hyvä prossat ja vieläpä voittanut :) kn special tai helppo B ei ole teille sen vaikeampi kun C :D katso vaikka itse niitä ohjelmia srl sivuilta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo no ei niissä ole muuta ongelmaa kuin käyntiosuudet ja pysähdykset :D ja se kieli!

   Poista
 6. Hei onko mulla mennyt joku ohitse?!? Mistä lähtien sulla on ollut poikaystävä? :) kerro nyt ihmeessä lisää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei siitä oo mitään kerrottavaa :D ei mikään uusi asia enää!

   Poista
 7. Vähän kivan kuuloinen kesä mietein vain että miten kerkeät käydä niin paljon tallilla, lenkillä, kavereilla ja töissä. Mutta mistä tuon kuntohaasteen löytää. Kuulostaa nimittäin raskaalta ja kivalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuntohaaste oli jossain lehdessä, voin etsiä sen myöhemmin! Ja se on vaan sitä priorisointia ;)

   Poista
 8. Missä tutustuit poikaystävääsi? :)

  VastaaPoista
 9. Minkä mittaisia lenkkejä yleensä juokset. Ja käveleltkö välillä vai juoksetko koko lenkin? Mullakin on aina semmoinen buumi että kesällä lenkkeilen mutta talveksi se sitten aina vähän unohtuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaihtelee tosi paljon, välillä reippaat 10km ja välillä ihan vaikka 3km. Yleensä juoksen aikas reipasta vauhtia lyhyemmät lenkit ja pidemmillä hölkkään, en kävele välissä. Paitsi esim tänään vedin mäkitreeniä, jossa tulee käveltyä välissä palautumiseksi :)

   Poista
 10. Vikellys voisi olla sellainen laji jota olisi hauska testata ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä mä oon halunnut testata pitkään jo! En vaan tiedä missä pääsisin kokeilemaan :P

   Poista
 11. Moi! Olen melko vastikään ruvennut seuraamaan kirjoituksiasi, joten en ole ihan varma, oletko jo vastannut samanlaiseen kysymykseen. Eli haluaisin kovasti tietää, kuinka olet sovittanut opintosi ja hevosen omistamisen yhteen. Ovatko vanhempasi aktiivisesti hevosenhoitokulujen maksamisessa mukana vai maksatko kaiken itse? Omana haaveenani on jo useita vuosia ollut oma hevonen, mutta yliopisto-opinnot alkavat jo kolkuttaa oven takana. Olisikohan oma hevonen + opinnot Helsingissä aivan mahdoton yhtälö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon mä joskus tähän vastannutkin :) Mutta lyhyesti! Maksan itse hevosen muuten kokonaan, mutta vanhempani maksavat viikottaiset valmennustunnit ja lisäksi auttavat esimerkiksi ell-kulujen kanssa. Nyt, kun olen opiskellut ahkerammin ja käynyt tosi vähän töissä kesän kynnyksellä, on äitini sponssannut yhden tallivuokrankin. Eli tarvittaessa auttavat, mutta käytän kyllä ihan kaiken rahan ja opintolainaakin siihen, että saan itse maksettua hevosen kulut. Mä sain hevosen juuri abivuoden talvella eli ajallisesti todella huonoon saumaan, mutta kyllä tää on mennyt ihan hyvin! Tietää vaan, ettei rahaa juuri ole muuhun. Saa nähdä miten mun käy syksyllä, kun muutan omaan asuntoon :D

   Poista
 12. millon uutta ulkkaa ?

  VastaaPoista
 13. Nää summer bucket listit on niin kivoja ja kai sulla sit on ittelles joku rangaistus jos joku ei toteudu ;)
  Aika jännä toi sun Netflix juttu, mulla on just toisin päin, kesken jäänyt sarja on maailman pahin asia se on pakko katsoa loppuun vaikkei miellyttäisi :D
  Mä niin arvostan että sä jaksat tehdä niin paljon ja panostaa myös tähän blogiin, aina olen tykännyt blogistasi koska sä panostat tähän kaiken muun ohella. Sulla on yliopisto, hevonen, työt, blogi, ja tärkeät ihmiset joihin selvästi panostat ja arvostan sitä erittäin suuresti ♥ Ihanaa että pidät blogia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos aivan ihanasta kommentistasi <3 ja voisin kyllä kehitellä jonkun rangaistuksen, haha! Hauska tuossa Netflix-jutussa on se, että mun mielestä ne kaikki on hyviä sarjoja ja silti en saa niitä katsottua loppuun :D

   Poista
 14. Olen seurannut sun blogia jo pidemmän aikaa, mutta nyt jäänyt syystä ja toisesta hieman vähemmälle.. Blogi on kuitenkin aivan MAHTAVA!!!

  Haluaisin kuitenkin esittää yhden kysymyksen: kuka ratsastaa/kisaa Camilla sinun lisäksesi?

  Ja mahtavaa kesän alkua sulle ja Champille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hups!!! Kirjoitin tuohon vahingossa Camilla kun piti tulla Champilla!! ;-)

   Poista
  2. Kiitos tosi paljon :) Pyry Kivikoski hyppää Champilla nyt toistaiseksi. Ihanaa kesää myös sulle :)

   Poista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat