torstai 8. syyskuuta 2016

#785: Huoliteltuna estekisoihin

Palataan muutama vuosi ajassa taaksepäin. Vuoteen 2010, jolloin olin lukion ensimmäisellä luokalla. Nuorena tyttönä olin melko epävarma omasta ulkonäöstäni, vaikka varsinaista syytä asialle ei ollut - epävarmuus oli lähinnä sellaista, mitä lähes jokainen nuori kokee jossain vaiheessa elämäänsä. Vuosien saatossa olen saanut rutkasti itsevarmuutta, enkä enää nykyisin jaksa välittää samalla tavalla muiden mielipiteistä omaan ulkonäkööni liittyen. Syyt meikkaamiselle ja pukeutumiselle ovat muuttaneet muotoaan: enää en panosta ulkonäkööni miellyttääkseni muita, vaan tunteakseni oloni hyväksi omassa kropassani.

Olen puhunut blogissani paljon siitä, etten nuorempana kehdannut lähteä kotoa pois esimerkiksi kauppareissuille ilman meikkikerrosta. Mä en ole koskaan ollut mikään hyvä meikkaaja, vaan olen opetellut asioita itse niin sanotusti kantapään kautta. Itseasiassa meikkaaminen tuli mun elämään varsinaisesti vasta kahdeksannella luokalla, kun aloin käyttämään meikkivoidetta koulussa ja tallilla. Syynä meikkivoiteen käyttämiselle oli akne, joka mulla oli yläasteella. Se söi entisestään itsetuntoa ja sai mut aloittamaan meikkaamisen. En osannut tai halunnut käyttää tuolloin ripsiväriä tai muitakaan meikkituotteita, joten voitte kuvitella, miltä näytin. Naama täynnä jotain vähän väärän sävyistä ja liian paksua meikkivoidetta! Mua ei ole ikinä kiusattu, mutta sain kyllä kuulla tästä mun hyviltä kavereiltakin.

Tämän postauksen meikki näkyy myös tässä kuvassa, joka on otettu perjantain kisoissa! c. Anniina / Kapse.fi


Muistan elävästi sen päivän, kun menin yhdeksännen lukuvuoden ensimmäisenä päivänä kouluun. Olin laittanut ripsiväriä - todella vähän - ja se herätti heti luokkalaisteni huomion. Monet ihmettelivät, kun olin laittanut meikkivoidekerroksen lisäksi jotain ripsiini. Tuona vuonna aloin tutustumaan enemmän meikkauksen ihmeelliseen maailmaan, joskin tuotteet olivat edelleen niitä jokaisen teinivuosiin kuuluneita markettimerkkejä. Enhän mä mikään mestari ollut, mutta vähitellen aloin ymmärtämään ideaa esimerkiksi silmänrajauskynän käytöstä. Taisin olla vähän hidas tajuamaan asioita, sillä taivutin ripset ensimmäisen kerran vasta lukiossa kaverini todettua mulle, että näytän ihan sokealta ilman taivutuksia..

Tässä pieni katsaus mun meikkaushistoriaan. Kertomaani taustaa vasten ymmärrätte, etten todellakaan ole asian suhteen mikään guru. Nykyiset meikkaustapani olen omaksunut seuraamalla kavereitani, katsomalla ammattilaisten kädenjälkiä ja kokeilemalla itse. Metsään on menty ja monesti, mutta ainakin se on tuonut sisältöä elämään. Vanhoja kuvia katsellessa saa hyvät naurut ja paremman mielen ;)

Nykyään olen aika laiska meikkaamaan. Varsinkin kulunut kesä sujui hyvin pitkälti meikittä - saattoi vierähtää viikkojakin, etten laittanut naamaani mitään puhdistusainetta ja kosteusvoidetta kummempaa. Aikaisina aamuvuoroina ja lomalla ollessani en nähnyt tarpeelliseksi tuhlata aikaani ehostautumiseen, mutta tilanteen niin vaatiessa laittauduin kyllä sitäkin enemmän. Mä en siis voi sanoa vihaavaani laittautumista, ehen! Tykkään meikata, mutta haluan käyttää siihen silloin kunnolla aikaa ja sitä aikanahan mulla ei tunnetusti ole. Itsevarmuuden kasvettua en myöskään koe pakolliseksi käyttää yöuniani siihen, että heräisin ennen tallille menoa sutimaan mustaa väriä ripsiini.

Tästä lähdetään liikkeelle! Vasemmassa kuvassa naamassa ei ole mitään, olen juuri herännyt ja pessyt kasvoni. Oikeanpuoleisessa kuvassa mulla on naamassa Joe Blascon Youth Activator ja Velvet Cream.
Vasemmanpuoleiseen kuvaan mennessä ehdin laittaa naamaani Joe Blascon meikkivoiteen, irtopuuteria ja korostuspuuteria. Oikeanpuoleisessa kulmat ovat saaneet väriä ja silmissä on rajaukset, nämäkin samoilla Joe Blascon tuotteilla.
Ratsastusta harrastaessa tallille meikkaaminen on vähän kaksipiippuinen juttu. Jos haluat meikata siististi, kannattaa hommaan olla laadukkaat tarvikkeet ja tuotteet. Hikoillessa laaduttomammat meikit eivät pysy paikoillaan samalla tavalla, jolloin lopputulos voi näyttää pitkän päivän jälkeen melko sotkuiselta. Kisoissa ja muissa julkisissa tilaisuuksissa on kuitenkin kiva näyttää huolitellulta, vaikkei mitään juhlameikkiä kannata naamaansa maalata. Mä panostin aikoinani todella paljon kisameikkiin, mutta pitkien viikonloppukisojen yhteydessä aloin liikkumaan tallialueella ilman meikkiä suoraan sängystä aamuruokintaan heränneenä. Siitä se sitten vähitellen lähti, nimittäin meikittömänä kokonaan kisapaikalla esiintyminen. Ajattelin, että kaikki ovat jo nähneet mut ilman meikkiä, enkä siksi tarvitsisi edes yrittää panostaa kenenkään muun takia. 

Nykyään ihmiset ihmettelevät, jos saavun kisapaikalle täydessä tällingissä. Jos meikkaan kisoihin tai valmennuksiin, riittää mulle yleensä pelkkä puuteri, huulirasva, silmänrajauskynä ja ripsiväri. Pieniä ihon epätasaisuuksia peitän peitevoiteella, mutta esimerkiksi meikkivoiteita käytän vain harvoin. Sain viime vuonna Helsinki Horse Show'n yhteystyön puitteissa Joe Blascolta melkoisen arsenaalin erilaisia meikkejä ja ihonhoitotuotteita, jonka jälkeen innostuin panostamaan kisalookiini enemmänkin. Juhlimaan lähtiessä olen aina laittautunut ajan kanssa, mutta hevoshommiin nuo Joe Blascon tuotteet sopivat passelisti. Ne ovat niin laadukkaita, että pysyvät menossa mukana hikoilusta huolimatta. Tämä tuli testattua jälleen viime viikon perjantaina Hyvinkään kisoissa, jolloin olin meikannut aamulla varta vasten näissä kuvissa näkyvän meikin kisapäivää ajatellen.

Vasemmassa kuvassa näkyy luomiväriviritykseni sekä poskipuna, oikeassa huuliin laitettiin huulikiiltoa ja silmiin ripsiväriä.
Ja valmis!
Sain tosiaan tänäkin vuonna Joe Blascolta meikkejä Horse Show'n bloggaajana toimiessani. Kävin jo hyvän aikaa sitten opettelemassa näiden tuotteiden käyttöä Joe Blascon meikkaajan opissa, kun mulle tehtiin eräänlainen koemeikki saamillani tuotteilla. Mulla oli ennestään vino pino saman valmistajan meikkejä ja ihonhoitojuttuja, joten yhdistelin niitä sekaisin lopputuloksen ollessa kuvissa näkyvä. Meikkaaminen on aina hauskaa, mutta sen kuvaaminen kameralle on melkoista tähtitiedettä. Mä itse tykkään näyttäytyä vasta ihan viimeisteltynä, sillä mun meikkaaminen on aina yksi sotkuinen operaatio - millon ripsiväriä on nenässä ja milloin toinen rajaus on sentin toista pidempi. Jos joku haluaa viihdettä elämäänsä, kannattaa tulla seuraamaan mun laittautumista :D

Joe Blasco on osoittautunut käytössäni varsin toimivaksi merkiksi, sillä se kestää urheilun tuoman hikoilun ja esimerkiksi sateen. Ja vaikka epäilin viime vuonna tuotteiden pientä kokoa, ei niille näy edelleenkään loppua. Riittoisaa tavaraa, sillä itse en ainakaan halua laittaa esimerkiksi meikkivoidetta ohutta kerrosta enempää. Joe Blasco ja Helsinki International Horse Show haluavat tarjota kaikille blogini lukijoille mahdollisuuden laadukkaisiin meikkeihin hieman normaalihintaa halvemmalla, joten teillä on mahdollisuus ostaa tuotteita tämän kuun viimeiseen päivään asti Joe Blascon verkkokaupasta -25% normaalihinnoista alennuskoodilla HIHS2016. Jos meikkivalikoimassasi on vajetta, kannattaa tutustua tarkemmin!

Millä meikeillä sä yleensä meikkaat?
Kuuluuko kisoissa sun mielestä näyttää huolitellulta ja millainen on hyvä kisameikki?

14 kommenttia

 1. Omistan lähinnä tätä marketti kamaa, mutta en pahemmin käytä meikkiä. Joskus on ihan kiva näyttää ihmiseltä ja juhliin yleensä panostaa hiukan. Itsetuntoni on edellee vähän heikoissa kantimissa. En silti jaksa vaivautua miettimään ulkonäköäini sen enempää, joskus jos tiedän pitäväni pitkän puheen saatan peitää kauhusta punaisen naamani meikillä. En yleensäkkään jaksa enää miellyttää muita, mikä on tosi vapauttavaa.

  Kisat eivät ole poikkeus, kuvissa saattaisi näyttää nätimmältä jossei nassu, etenkin posket helottaisi punaisena. Perus siisti pukeutuminen riittää mielestäni ihan hyvin, hyväntuulisuus kuitenkin pukee jokaista parhaiten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen ihan samaa mieltä sun kanssa siinä, että hyväntuulisuus ja se hymy pukee jokaista ihmistä parhaiten! Ja meikata kannattaa sen verran, mikä itsestä hyvältä tuntuu. Eikä ketään muuta kuin itseään varten ;)

   Poista
 2. Itsellä on juuri meikkivoide loppumassa ja nämä Joe Blascon tuotteet on aina kiinnostanu, mutta se kova hinta ei oo houkutellu ostamaan ennenku nyt alen kanssa :D Ainut että en jostain syystä löydä miten saan tehtyä tilauksen tuolla sivustolla, voisitko hieman opastaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tsekkaan illalla, kun pääsen koneelle! Puhelimella on niin hankala katsoa mitään :D

   Poista
 3. Mielestäni huoliteltuna olemiseen ei liity meikki, vaan ihan vaan puhdas lärvi ja tukka, joka on mielellään harjattu ja edes jotenkin siististi laitettu. :) Meikkaaminen ei ole kisoihin(kaan) millään lailla pakollista. Joe blascon tuotteet ovat kyllä tosi riittoisia ja by the way, myös eläimillä testaamattomia mikä on mulle kuluttajana tärkeää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot ihan oikeassa, meikki ei toki ole kenellekään pakollinen. Mä olenkin ollut meikittömänä myös sellainen harakanpesä: tukka sekaisin ja naama turpeessa, kisoissa siis. Joskus muistan pesseeni naaman tallin vesiletkulla ja kuivanneeni sen paitaani keskellä kisapaikkaa :D

   Poista
 4. Näytät näissä uusissa hiuksissa ihanan aikuismaiselta :D

  VastaaPoista
 5. Minäkin aloin vasta meikkaamaan 8-9 luokalla ja minulle kävi myös samoin, että kaverini ihmettelivät kuinka olin laittautunut, kun olin laittanut yhden hataran kerroksen ripsiväriä ripsiin :D.

  Kisoihin/ tallille en ole koskaan vielä meikannut, mutta "aikuisiän aknen" myötä tuntuu että ihoa haluaa hieman tasoittaa meikillä ennen kuin astuu ulko-ovesta ulos.

  Onnea uuteen asuntoon! :)

  t. Kaisa

  VastaaPoista
 6. Mä katon kauhulla vanhoja kuvia, joissa just oon "päässyt käsiksi" meikkeihin. :D Itkettää ja naurattaa, lohduttavaa tosin on se, että kaikkihan me näytettiin suurinpiirtein samalta.

  Nykyisin en meikkaa, töihin oli pakko meikata, punaisen ihon takia, mutta sekin on niin minimaalista, ettei meikkiä oikeastaan huomaa. Mutta sit on niin ihana meikata ja kunnolla, valita vaatteet ja laittaa hiuksia kun lähtee ulos! Mulla kun arkena on aina samat työvaatteet, tai ratsastusvaatteet. :D

  VastaaPoista
 7. Kisoihin ei mun mielestä ole mikään pakko meikata, mutta itse meikkaan kyllä kevyesti kisoihin. Siisti asu on kisoissa tärkeämpi kuin meikki, ja hymy tietysti :) Olen kyllä kuullut paljon positiivisia kommentteja juuri noista Joe Blascon meikeistä!

  VastaaPoista
 8. Moikka!
  Olen seuraillut blogiasi jo pitemmän aikaa ja uusimmat kolme postausta saivat minut erityisen hyvälle mielelle.
  Olet hieno esimerkki niin hevosten kanssa kuin muissakin asioissa. Teet parhaasi muttet esitä parempaa kuin olet ja hyväksyt itsesi omana itsenäsi. Ikinä ei ole omakehu pistänyt korvaan mutta puolestaan osaat iloita asioista mitä olet saanut :)
  Champillakin on kaikesta päätellen hyvä olla. Pyrit kehittymään ratsastuksessa kokoajan hevosystävällisemmäksi ja kaikesta näkyy että Champ on sinun ystäväsi.
  Välitän pelkän blogin kautta hurjan määrä hyvää oloa ja fiilistä. Kukaan ei ole täydellinen, mutta nyt olet kehusi ansainnut. Kiitos ihanasta blogista minkä tarjoat lukijoillesi! <3
  P.S. Muistahan levätä kaiken kiireen keskellä ��

  VastaaPoista
 9. Ite meikkaan aikalailla samalla tavalla kisoihin kuin vaikka kouluun eli ennen se oli ripsari ja meikkivoide, ehkä jopa kulmaväri nykyään sitten kaikki luomivärit, korostukset, huuli- ja poskipunat ja muut mukana myös. Voimakkaan värisiä huulipunia en tosin kisoihin laita ettei tarvitse pelätä niin paljoa sen leviämistä/kulumista. Joskus superaikaisina kisa-aamuina jää kokonaan meikkaamatta ja kuvia katsoessa vähän harmittaa :D mutta mun mielestä kisoihin voi yhtä hyvin mennä ilman meikkiä tai täydessä meikissä miten vaan ite tykkää!

  VastaaPoista
 10. Itse en meikkaa ollenkaan,kyllä niitä satunnaisiakin finnejä löytyy mutta en ole kokenut tarpeelliseksi vaikka sitä mennäänkin välillä sitten ihan röllinä tuolla ihmisten ilmoilla... olen siis kohta 17v.Ei täällä maalla kukaan kattele�� ihastelen mielummin muiden meikkaustaitoja ja tällaset postaukset on todellaki kivoja, iso peukku!

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat