lauantai 28. lokakuuta 2017

#915: Kaksi kimoa

Jos mun pitäisi nimetä yksi postaustyyppi, jota multa toivotaan ihan ylivoimaisesti eniten, on se varmasti videopostaus ja nimenomaisesti tallilta. Joskus aikoinaan tein noita oikeinkin runsaasti, mutta viimeisen vuoden aikana tallivideopostaukset tai videopostaukset muutenkin ovat jääneet kovin vähäisiksi. Ajattelin rikkoa tältä osin tuon tauon ja laittaa tulille suoraan useamman videon tälle viikolle, jotka ovat kaikki jo katsottavissa YouTubessa. Tänne blogiin tähän postaukseen on valikoitunut tallipäivän MyDay, jonka kuvasin tämän viikon tiistaina.

Videoita on ihan kiva kuvata. Kuvaus on hauska varsinkin silloin, kun mulla on mukana joku kaveri auttamassa videoinnin kanssa: silloin ei tarvitse miettiä, missä kohden kameraa pitäisi itse muistaa laittaa päälle tai onko ruudussa useasti vain se oma naama. Mä olen kuitenkin jo sen ikäinen, ettei mun kaverit halua viettää vähäistä vapaa-aikaansa kuvaten mun tekemistä tallilla videolle ihan joka viikko, joten tuollaisten videoiden toteuttaminen on siksi haasteellista. Ja kun se videointi ei ole ainoa postauksen valmistumiseen liittyvä tekijä, vaan mukana on myös itse editointi ja tietysti se tärkein eli kameran hankinta. Mun omalla järjestelmäkameralla ei valitettavasti ole kovin näppärä kuvata puuttuvan kääntyvän näytön takia, joten lainaan tähän yleensä isäni Canon 70D -runkoa. Asia monimutkaistui vielä tuplasti, kun videokuvaukseen sopiva objektiivini hajosi viime keväänä. Nämä nyt kuvatut videot onkin kuvattu isäni kameralla, jossa on kiinnitettynä kaverini pikkusiskon objektiivi. Haha :)

Otan siis ilomielin vastaan ehdotuksia hyvistä videokameroista! Periaatteessa voin tyytyä kuvaamaan mun omalla Canonin 7D Mark II -rungolla videoitakin, jos siihen löytyy hyvä videointiin tarkoitettu objektiivi, mutta mielellään hankkisin ihan videointiin tarkoitetun kameran. Hintalappu vaan ei saisi olla kovinkaan suuri, mikä tietysti rajoittaa tarjontaa. Mihinkään tuhansien eurojen kameraan mulla ei ole varaa tällä hetkellä, tuskin koskaan. Tai toivottavasti joskus tulevaisuudessa, sitten kun olen rikas ja menestynyt. Oi voi, haaveita haaveita..

Mutta asiaan! Kuvasin siis viime viikon tiistaina videopostauksen tallilta, kun ratsastin Macon lisäksi pitkästä aikaa myös Kallella. Meillä oli Macon kanssa kouluvalmennus, joka meni todella kivasti ja siitä onkin enemmän juttua videolla. Mulla oli töistä vapaapäivä, joten pääsin tallille päiväsaikaan. Se mahdollisti vähän rennomman tahdin ja ennen kaikkea kahden hevosen ratsastuksen. Arki-iltoisin töiden jälkeen meinaa tulla turhan kiire useamman hevosen ratsastuksen kanssa, ellei tallilla halua viettää ihan koko iltaa. Ensi viikolla olisi tarkoitus palata taas useamman kuukauden jälkeen hyppyhommiin myös Vilhon kanssa, mitä odotan innolla. Saas nähdä, mistä pisteestä lähdemme silloin liikkeelle!

Toivottavasti tykkäät katsella videota. Jätä ihmeessä kommenttia, 
jos näitä olisi kiva katsoa myös jatkossa :)


52 kommenttia

  1. Niin kiva postaus! Video oli kyllä niin iso plussa myös. :) Kiva, kun pääset taas pian menemään Vilholla, olisiko siitä postausta/videota? ;) Sun ja Macon meno näyttää taas niin paljon paremmalta, ja aivan tulee itselle hinku oppia lisää! Onneksi mulla huomenna hyppäri ja maanantaina myös! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Katsotaan, josko siitäkin jotain postausta tulee, ainakin kisoista sitten viikonlopulta :) Tsemppiä sulle hyppäreille!

      Poista
  2. Huomasin äsken että miulla ja champilla on tasan vuos ikäeroo:D oon syntyny samana päivänä:D

    VastaaPoista
  3. Mulla on Canonin Legria -videokamera. Ollut jo useamman vuoden ja maksoi muistaakseni alle 200e. Saa hd-laatusta kuvaa ja kuvaa ihan hyvin hämärässäkin maneesissa. Pieni koko ja kääntyvä näyttö. Mikrofoni tuntuu ottavan äänet aika hyvin (esim. jos meidän kentällä kuvaa, niin kuuluu myös aika kaukana menevän autotien äänet).
    Sitä voin siis suositella videokameraksi, varsinkin kun sulla on Canonin kamera muutenkin.

    Voin lisäks lohduttaa, että Maco on aika puhtaan näköinen jo ennen harjausta, mulla on enemmän tollanen Kallen värinen hevonen ja se kun pihattohevosena on suurimman osan ajasta ilman loimia ja rakastaa piehtarointia, niin ei-lumiseen aikaan se on aina ruskea tai musta. Laitumellakin se löytää jonkun multakohdan ja on musta eikä vihreä :(
    Eikä lähde harjaamalla puhtaaksi..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Pitääpä tutustua tuohon, sitä Legria Miniä joskus testailinkin :)

      Ja haha voi että, tiedän tunteen! Tai en välttämättä itse, mutta tuosta sivusta seuranneena noiden ihan valkoisten hevosten elämää. Ne on kyllä loppujen lopuksi tosi tosi likaisia helposti :D

      Poista
  4. Sun postauksia lukiessa ja videoita katsellessa tulee monesti itselle sellainen fiilis, että mäkin haluan oppia lisää! Oot ihanan inspiroiva ja motivoiva <3

    VastaaPoista
  5. sellanen valmennusvideopostaus olis hyvä, missä kuuluis valmentajan ääni myös :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olenkin näitä aikoinaan tehnyt, mutta jätin lopulta pois, kun en aina tiedä haluaako valmentajat ääniään videolle :)

      Poista
  6. Hei Olympos on aikas kätevä kamera ainakin koonsa (vai kirjoitetaankohan se kokonsa..) ja laatunsa puolesta videointiin! Kannattaa tutkia niitä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai on! Hitsi, pitääpä tsekkaa :) kiitti Sanni!

      Poista
  7. Minkä merkkinen tuo tummansininen takki on, joka on sulla päällä videolla? Tosi kivan näköinen takki!

    VastaaPoista
  8. Kuka sun uus valmentaja on?
    Olisi ollut kiva nähdä videolla myös klippaus, voisiko siitä tulla joskus vaikka erikseen videota? En ole koskaan nänhyt kun hevosta klipataan ja ois kiva nähä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kerro hänen nimeään, kun en ole varma, onko se hänelle ok :)
      Pitää ensi kerralla ottaa tästä video sitten! Siis klippauksesta ;)

      Poista
  9. Miten usein klippaat? Mistä tiedät onko loimia tarpeeksi vai ei?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulisin myös mielelläni millä perusteillä loimitat Macon ja miten se on muuttunut esim champin loimituksesta? Muistelen lukeneeni jossain vaiheessa vastaavan laisia mutta en löytänyt sopivaa hakusanaa jolla olisin löytänyt postausta josta löytyisi vastauksia.

      Poista
    2. Klippaan talvisin yleensä noin 3-6vk välein, vähän riippuen miten on kisoja tms. Loimitus tapahtuu ihan sen mukaan, miten hevonen tarvitsee. Nyt Macolla on tallissa kaulakappaleeton 200g tallitoppis ja ulkona siihen päälle 150g tai 100g kaulakappaleellinen ulkotoppis. :)

      Poista
  10. Onko Kalle Katja I:n Caballero? On ainakin ihan saman näköinen, olen nähnyt sen kisoissa Salossa kesällä :)

    VastaaPoista
  11. Tiiätkö onko ESS:lle tulossa mitää alennuskoodia tms :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt ei oo ollut puhetta, että ainakaan mun puolelta tulisi! Mutta muuten en tiedä ;)

      Poista
  12. Oli tosi kiva postaus! Tämäkin, niin kuin muutkin postauksesi :-)

    VastaaPoista
  13. Tosi hyvä video, sun aiemmatkin my dayt on olleet ihan huippuhyviä! :) Olis siis kyllä kiva jos pystyisit hankkimaan kameran jolla kuvata noita. Niin, ja on tuttua toi kimon hevosen karvan jatkuva putsaustarve...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Unohtui vielä sanoa että ONNITTELUT, sun kanavalla on jo yli 10 000 tilaajaa!!!! :) :)

      Poista
    2. Kiitti kovasti! Jep, se kamera olisi ihan huippujuttu :)

      Poista
  14. Mika loimi Macolla on tossa videolla? Tosi hienon nakonen! :)

    VastaaPoista
  15. Paljon sulla on Macolla loimia päällä grammamääräisesti? Osui korvaan, että se kasvattaisi karvan takaisin n. viikossa jos klippaisit sen jo nyt eli eikö se silloin pohjimmiltaan ole kylmissään liian ohuiden loimien alla? Oma (suokki) kasvatti karvan takaisin 1,5 viikossa ennen kuin tajusin oikeasti loimittaa sitä kun klippauksessa tosiaan viedään aikalailla kaikki lämmityskyky. Päällä oli tallissa 200-300g ja siinä vielä vähintään 200g. Huomasin myös, että vatsaläppä oli talteen, muuten humman masu paleli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän ehkä liioittelin, ei se nyt kokonaan viikossa samaa karvaa kasvattaisi, mutta vähän kuitenkin :D Tallissa Macolla on nyt 200g tallitoppis ja ulkona 150g kaulakapaleellinen ulkotoppis. Sitten kylmemmillä mä laitan 300g talliin mahaläpällä ja kaulakappaleella, ulos 300g lisää :) joskus oon pitänyt tallissa 400g yhteensäkin Champilla.

      Poista
    2. Mun hevonen tuntuu kuumalta jo 100g loimen alta. En tajua miten toisten hevoset tarvii 300g sisäloimia :D

      Poista
    3. Joo, en mä näillä säillä omalleni laita :P

      Poista
    4. Se on vaan hassua miten hevosten tarpeet vaihtelevat ja toisaalta toiset pukee hevosille todella paljon ja hevoset tuntuvat kuumalta loimen alta, ainakin sen mukaan mitä olen kokeillut muiden hevosia.

      Poista
  16. Canon g7x on suosittu pokkari videokuvaamiseen! Monet vloggaajat käyttää sitä. Itellä on sony hx80, eikä siinäkään varsinaisesti mitään vikaa oo. Ei kylläkään yhtä laadukas ku toi canon, mutta se näkyy hinnassaki :)

    VastaaPoista
  17. tuleeko sinulle vielä kansainvälisiä kisoja tänne vuodelle vai onko suomessa kaikki moiset jo kisattu? Olisi kauhean kiva päästä joskus mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki kv-kisat on Suomessa jo ohi tältä vuodelta. Seuraavat on varmaankin Ainon kv-kisat maaliskuussa :)

      Poista
  18. Olisi kiva kuulla kaverisi kuulumisia taas, vaikka ihan normaalista arjesta ulkomailla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sarinan? Pitääpä pyytää häntä kirjoittelemaan ;)

      Poista
    2. nii just hänen :) mukavan oloinen tyttö ja kaunis kun mikä, niin kuin sinäkin :)

      Poista
    3. Haha kiitos :) Välitän terveiset eteenpäin!

      Poista
  19. Kiva postaus! Asia ei liity mitenkään kyseiseen postaukseen, mutta olisi kiva kuulla sinun mielipide asiaan. Hevosen omistaja kanssa ollaan jo kyllä useampaankin otteeseen keskusteltu asiasta, mutta ei olla keksitty yhtäön hyvää syytä moiseen... eli pukitteluun. Hevosen omistajalla ei luonnollisestikaan pukittele, mutta jos joku muu tulee selkään niin oli askellaji mikä tahansa niin on jo jalat taivaissa. Ollaan jo aika monta vaihtoehtoa käyty läpi, mutta ei olla vaan keksitty että mistä johtuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikea sanoa näin tapausta sen kummemmin tuntematta, mutta jos hevonen ei pukittele omistajallaan ja on tutkitusti terve, niin varmaan todennäköisin on, että se testaa uutta ratsastajaa tai jännittää uuden ratsastajan kanssa. Mutta onhan se mahdoton sanoa sen kummemmin tietämättä :)

      Poista
  20. Pystyykö Hämpsiä jostain seuraamaan? Minnepäin se meni? Olisi kiva nähdä miten sillä nykyään menee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En viitsi laittaa omistajan someja tänne, kun en tiedä, haluaako hän itselleen "seuraajia". Mutta hyvin sillä menee, asuu Huittisissa :)

      Poista
  21. Ihan mielenkiinnosta, kuinka paljon tunneilla ja valmennuksissa keskitytään siihen että on oikea laukka esteen jälkeen? Ja kuinka tärkeäksi koet sen itse? Olen vaan huomannut että sulla on aika paljon vääriä laukkoja macon kanssa niinkuin oli champinkin kanssa. Omissa valmennuksissa näihin keskitytään aika paljon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha tää tuli hyvään saumaan, nimittäin just maanantaina Niclaksen valmennuksessa hän sanoi, että "älä tee sitä vaihtoa niin isoksi asiaksi, se vaihtuu kyllä esteiden välissä itsekseen, kun hevonen on pohkeen edesssä ja etenee rytmillä" :)

      Poista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat