keskiviikko 30. toukokuuta 2018

#978: Lomat lusittu, takaisin töihin!

Viimeksi postausta kirjoitellessani elimme vielä aikaa, jolloin Maco nautti elämästään lomahessuna. Kolmen viikon tauko kunnon treeneistä osoittautui lopulta yllättävän lyhyeksi jaksoksi, sillä koko aikana mulla ei ehtinyt tulla ikävä kentällä treenaamista. Maastoilu oli ihanan virkistävää puuhaa ja hevosta juoksuttaessaan sen liikettä alkoi tarkastelemaan ihan eri fiiliksellä kuin normaalisti. Nyt on kuitenkin lomat lusittu ja palattu vihdoin normaaliin treeniarkeen - ja ihan kunnolla!

Blogin päivittämiseen tuli inhottavan pitkä tauko työkiireiden vuoksi, sillä mun kaikki aika meni pitkälti yhden projektin valmistelemiseen. Vietin maanantaina työjuttujen parissa lopulta neljätoista tuntia ja sama setti jatkui vielä tiistaina, joten tästä kaikesta johtuen annoin itselleni luvan vain maata sängyssä eilisen illan ja katsoa kevyitä leffoja Netflixistä. Mulla olisi ollut hyvin aikaa koota kasaan monia videoita, blogikirjoituksia ja sen sellaista, mutta päätin jättää ne suosiolla tälle ja tuleville päiville. Mikäs tässä on kiire valmiissa maailmassa! Nyt on sopivasti aikaakin, sillä meidän kentällä alkaa huoltotyöt viidestä kahdeksaan, eikä sinne siksi pääse ratsastamaan normaalisti. Ruuhkassa ajamisen ja maneesiratsastuksen sijaan päätin jättää hevosen liikutuksen iltaan ja keskittyä näin töiden jälkeen sosiaalisen median maailmaan.

Kaikkien kuvien c. Vilma Töyräs, kiitos <3


Mitäs kaikkea meidän treeniin palaaminen on pitänyt sisällään? Paljon olisi kerrottavaa, mutta menneistä jutuista on aina vähän hassua puhua niitä näitä. Viime viikolla ratsastin Macoa varsin kevyesti, sillä se vasta palaili tauolta takaisin treeniin. Maanantaina menimme kevyesti puolisen tuntia sileällä kentällä ja tiistaina ruuna sai kävelykonepäivän päästen laitumelle illasta hetkeksi. Keskiviikkona hyppäsimme lyhyen valmennuksen aikana ensimmäiset hyppymme miltei kuukauteen, ja meillä oli kyllä ihan älyttömän hauskaa. Maco oli ihan liekeissä, vaikkakin toki melko jäykkä rungostaan. Torstaina ruuna juoksi liinassa, kuten myös perjantaina ja lauantaina. Alunperin mun piti maastoilla ja ratsastaa sileällä, mutta en yksinkertaisesti ehtinyt tallille järkeviin kellonaikoihin, joten ratsastus sai jäädä.

Lauantaina meillä olikin kiva päivä, sillä menimme serkkuni ja hänen kavereidensa kanssa pitämään kirpputoripistettä Helsinkiin kansallisen siivouspäivän kunniaksi. Olimme paikalla Ruttopuistossa aamuseitsemästä iltapäiväviiteen, jonka aikana kauppa kävi kyllä yllättävän hyvin. Sain hävitettyä lähes kaikki mukana tuomani tavarat, mikä oli tärkein tavoitteeni. Kaikki se, mikä ei mennyt kaupaksi, lahjoitettiin ohikulkijoille ilmaiseksi tai vietiin lopulta kierrätyspisteelle, josta vaatteet ja muut tavarat jaetaan eteenpäin niitä tarvitseville. Tuon rupeaman jälkeen lähdin tallille suorittamaan oikein kunnon siistimisoperaation, sillä klippasin Macon korvista kavioihin, juoksutin sen ja pesin sen vielä lopuksi useaan otteeseen koko kropasta. Eipä ole hetkeen ollut mullakaan niin puhdasta ja siistin näköistä hevosta. Ei mennyt aikaakaan, kun Maco oli jälleen likatahrojen koristama, sillä ruuna heittäytyi samantien karsinaan päästyään makuulleen ja oikein hieroi päätään kuivikkeisiinsa. Se on kyllä ihan mahdoton! Ihanaa, että se nauttii.
Sunnuntaina jatkoimme jälleen treenien parissa, tällä kertaa lähtemällä Keisarinmäkeen erikoisestetreeneihin. Päivä oli oikein antoisa ja kuvasin tästä materiaalia enemmänkin videoiden muodossa, joten en selitä valmennusta tai päivän tapahtumia auki tässä vaiheessa sen tarkemmin. Mukana menossa oli muitakin bloggaajia, ja näin videopostausta tehdessäni voin kyllä todeta, että taisi meillä melkoisen hauska päivä olla. Maanantaina heti estevalmennuksen jälkeen Sanni kävi ratsastamassa Macon, jotta se ei olisi jäänyt seisomaan ihan tyhjänpanttina hyppäämisen jälkeen. Tiistaina ruuna oli kävelytyskonepäivällä ja tänään mennään sileällä. Huomenna kisataan 120cm-luokka Solbackassa, viikonloppua kohden otetaan mukaan maastoilua ja muuta hömpöttelyä. Ihan kivasti siis on arki lähtenyt rullaamaan, vaikka jäykkyyttä ja vinoutta on varmasti meillä molemmilla kropassa tekemisen puutteen vuoksi.

Intoa sen sijaan sitten sitäkin enemmän! Valmentajamme kommentoi sunnuntaina, että Maco vaikuttaa paljon skarpimmalta ja toisaalta joustavammalta kuin ennen lomaansa. Siltä se tuntuu myös selkään, joskin sen etupainoisuus korostuu nyt entisestään. Loman jälkeinen innokkuus näkyy myös siinä, että esteiden jälkeen ruuna saattaa hyvin vetää alakaulan lihakset jäykäksi ja painaa kättä vasten pää taivaissa, jolloin pidätteet menevät tietysti kovin huonosti läpi. Pohdin, josko olisin kokeillut laittaa sille hetkeksi martingaalin tätä helpottaakseni. Rintaremmimartingaalihan multa löytyy, mutta tavallista ei. Valmentaja suositteli tavallista, sillä satulan valumista meillä ei onneksi ole. Macolla käytettiin Saksassa aina martingaalia, joten mikään uusi juttu se ei sille ole. Pitää vähän miettiä, että miten tässä kannattaisi toimia. Lähtökohtaisesti suurin tarve olisi vain oppia ratsastamaan itse oikein!

Laitumella on parasta!
Vuoden vähiten ruskettunut -palkinto menee kyllä mulle :D
Makkara pesulla <3
Tällaiset pikapäivitykset tähän väliin. Joudutte varmasti jatkossa vähän tiheämmän postaustahdin armoille, sillä yritän saada noita julkaisematta jääneitä aiheita koottua järkevästi yhteen postauksia teemoitellen. Siirryn nyt muokkaamaan lupaamani videot valmiiksi ja suuntaan sitten tieni Macon luokse. Jos satut olemaan paikalla huomisissa Solbackan kisoissa kameran kanssa, räpsi ihmeessä meistäkin joku otos, jotta saan kevään viimeisistä kisoista todistusaineistoa muistoja varten. 

Ihanaa viikkoa <3

9 kommenttia

 1. Moi!
  Oon mietttinyt tätä ennenkin niin pakko nyt kysyä.
  Miksi menet aina vaan yhden luokan per kisa?
  Olen huomannut että joilekkin ratsastajille tulee tapa että starttaa aina vaan yhden luokan, miksi näin?
  Tsemppiä kisaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi :) meillä tuo on ihan siksi, että Juulia Jylas kehotti starttaamaan aina yhden luokan/pv, jos ei ole varsinaista tarvetta mennä kahta. Silloin pystyn verkkaamaan kunnolla ja leskittymään yhteen luokkaan, Maco helposti väsyy toisessa luokassa. Mutta ehkä joskus kahta luokkaa, kun kunto kasvaa :) kiitti!

   Poista
 2. Siis jos jokatapauksessa laitat martingaalin niin mitä haittaa siitä on että se sattuu olemaan rintaremmimartingaali? vaikka satula ei valukaan, niin eihän siitä kai mitään haittaa ole ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä mä pohdin itsekin, kai se on mieltymyskysymys :)

   Poista
 3. Kiva että olette pääsemässä takaisin kisailemaan, itse hyppäsin just yksissä kisoissa tauon jälkeen. Ei mennyt kovin kummoisesti mutta tästä on hyvä jatkaa :,,D Tosi ihania kuvia tässä postauksessa, kuten sun blogissa aina! Paljon tsemppiä sulle ja Macolle kaikkiin tuleviin treeneihin ja kisoihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, kiitos <3 ja hienoa, että pääsit tauon jälkeen kisaamaan! Siitä se lähtee :)

   Poista
 4. Hei! Ihan mielenkiinnosta kyselen että minkä merkkiset nuo Macon suojat on? Omalle hepalle pitäs ettiä uudet suojat ja nuo näyttää aika kivoilta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. LamiCell :) oon tykännyt paljon, mulla on ollut kahdet parit näitä 2013 vuodesta asti!

   Poista
  2. Okei pitääpä kattoa oisko ne hyvät. Tiiätkö yhtään pitääkö koot hyvin paikkaansa, kun mun hepalla on normaalisti M/COB niin meniskö sama koko noissa?

   Poista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat