sunnuntai 24. kesäkuuta 2018

#985: Hauskat hakusanat - täällä taas!

Moneskohan postaus tämä on sorttiaan? Ei nimittäin ole montaa vuotta, kun julkaisin useamman "hauskat hakusanat" -postauksen täällä blogissani. Silloiset lukijat pitivät postauksista ihan valtavasti, joten ajattelin tuoda vanhan konseptin pöytään vielä kertaalleen uusien hakusanojen kera. Päädyin nimittäin selaamaan noita hakusanoja ihan muiden juttujen vuoksi, enkä voinut olla hymyilemättä muutamille mielestäni varsin veikeille termeille, joiden kautta blogiini on päädytty. Vai pistääkö joku alla olevista teidät miettimään, miten ihmeessä se on liittynyt jollain tavalla blogiini?

Okei, onhan tässä seitsemän vuoden aikana tullut kirjoitettua yhtä jos toista - myös sellaisia juttuja, jotka eivät hevosiin liity suoranaisesti tai ollenkaan. Mutta pidemmittä puheitta, päästetääs teidät tutustumaan googlen ihmeelliseen maailmaan eli siihen, millaisten hakusanojen kautta blogini on löydetty viimeisen vuoden aikana. Tai jotka muuten vain huvittavat itseäni. Tai sopivat oikeastaan blogiini kuin nenä päähän! Kirjoitan hakusanat tänne sellaisenaan, joten ne sisältävät kaikki kirjoitusvirheet ja muut, joita hakiessa mukaan on tullut. Varoitus! Näitä hakusanoja on paljon. Yritän samalla tarjota erehtymättömät vastaukset hakusanoihin, jotta joku vastaisuudessa löytää etsimänsä ongelmitta. Löysätkää siis pipoa, koska nyt ei oteta elämää liian vakavasti!

Kaikki ihanat kuvat c. Vilma Töyräs. Pakko sanoa, että näitä on nyt ihan kamalasti, mutta en osannut valita suosikkiani! :)

VIUHKAESTEEN RATSASTUS
Kerran olen tainnut tällaisen hypätä kisoissa, vuoden 2015 estejusseissa. Näissä kisoissa emme tosin päässeet kummassakaan luokassa edes lähtölinjan yli, joten jäimme harjoittelemaan kilvanajoa tuomariston luvalla kisojen päättymisen jälkeen :D

TUTOR TAPAHTUMAT YLIOPISTO AHDISTAA
Tämäpä ikävä tilanne! Jos olet fuksi, niin skippaa tapahtumat, jos liikaa ahdistaa. Ei kenenkään sinne tarvitse väkisin mennä. Jos taas olet itse tutor ja se homma ahdistaa, kannattaa varmaan miettiä kahdesti, onko roolin valinnassa päätynyt oikeaan ratkaisuun. Ja siitä sitten päätöksiä sen mukaan.

VARSAHALVAUS
Pakko myöntää, että mulla ei ole pienintäkään havaintoa, mikähän tämä varsoihin liittyvä sairaus voisi olla.

SELÄTÖN HEVONEN
Yleensä niillä kaikilla taitaa selkä olla, joskin sen aktiivinen käyttö ratsastaessa onkin sitten haastavampaa. Harvemmin automaattista myöskään allekirjoittaneella.

SÄILÖHEINÄ JA CUSHING
Eläinlääkäri varmasti osaisi vastata tähän paremmin. Liekö tässä joku rajoitus? Älä syötä säilörehua, jos hevosellasi on cushing? Mene ja tiedä.

AINA TUNNILLA HUONO HEVONEN
Tämä sai mut naurahtamaan hyväntuulisesti. Muistan aina, miten erään ratsastuskoulun opettaja suuttui valtavasti yhden ratsastajan äidille, joka valitti, että ratsastuskoulussa oli huonoja hevosia. Yleensä ratsastuskouluissa on hevosia, jotka sopivat tehtäviinsä - tasoltaan toki jokainen voi olla erilainen. Aina kannattaa muistaa se, että jokaiselta hevoselta oppii jotakin. Jos ei muuta, niin sen, ettei tykkää ratsastaa vastaavanlaisilla hevosilla.


RATSASTUS VENÄHTÄNYT KÄSI
Jos se liikkuu, diagnoosini on: jää henkiin.

PÄMPPIS
Pelkkää rakkautta ❤ Näin muuten juuri omasta Facebookistani videon, jonka olin kuvannut pari vuotta sitten. Siinä Pämppis lipitti kielellään mukista vetää. Video on mun mielestä hulvaton, joten linkkaan sen tähän. Olkaa hyvä!

VARASIJA JOURNALISTIIKKA
Toivottavasti pääsit sisään! Olettaen, että tässä puhuttiin esim. Tampereen yliopiston pääsykokeista.

VASARAKANNUKSET KISOISSA
Käytin joskus vasarakannuksia, kunnes totesimme, että ne ovat ihan liian "kovat" Champille. Sen koommin ne ovat vain lojuneet kaapissani odottaen sitä päivää, että joku sotanorsu tarvitsee normaalia enemmän kannustusta. Heh, vitsit vitsinä.

NETTIKIUSAAMINEN RATSASTAJA / HOITAJAT ILKEILEVÄT TOISILLE / HEVOSIHMISET ILKEITÄ / TALLISSA ILKEITÄ
Näitä oli harmillisen paljon hakusanoissa. Toivottavasti teidän tallilla ei kiusata, etkä myöskään sinä ole netti- tai tallikiusaaja. Nuoret osavaat olla ilkeitä toisilleen, mutta kovin usein myös vanhemmat hevosihmiset löytävät itsestään sen sisäisen teinin, joka haluaa saada aikaan pahaa mieltä.

ONKO YLIOPISTOSSA JOKA VIIKKO SAMA LUKUJÄRJESTYS
En usko, että missään yliopistossa näin olisi. 

RATSASTAJALLE SOPIVA SATULA
Teettämällä sellaisen varmaan saa. Ja jos ei sellaiseen ole mahdollisuutta, niin sopeutuuhan sitä mihin tahansa. Nimim. kukaan muu ei pidä satulastani.

PARANNA ESTEISTUNTAA
Parhaani mukaan yritän!MITEN HEVONEN ON KUN SE ON POHKEEN TAKANA
*Tähän joku havainnollistava sarjakuvatyyppinen pilakuva siitä, kuinka hevonen seisoo/makaa/mitä vain myhäillen ratsastajan pohkeen takana.*

KUINKA KORKEALLE PUOLIVERINEN HYPPÄÄ
Virallinen FEI:n hyväksymä tulos on 247cm, joka tehtiin vuonna 1949 chileläisen ratsastajan toimesta Santiagossa. Videon löytää vaikkapa YouTubesta. Itse en hyppäisi. Olen nössö.

HEVONEN NOSTAA PÄÄN YLÖS LAUKASSA KENTÄLLÄ
Pyydä sitä laskemaan pää takaisin alas?

TARKKUUTTA TEIDEN RATSASTUKSEEN PUOMEILLA
Puomitehtäviä on maailma pullollaan - vain mielikuvitus on rajana! Tässä varmaan paras apu olisi valmentaja, joka osaa neuvoa juuri ratsukolle sopivat tehtävät. 

HULLU MÄ EN OLE MUT JUURI NYT ON VAIKEAA
Hiljaa nyt mennään, mut henkiin sä jäät.

SHETLANNINPONIN LOIMI KOKO
Veikkaan reilua metriä tai vähän alle? Joku asiaan perehtynyt voisi kertoa, menikö lähelle, eli laitetaanko ensi viikolla lotto vetämään!

VIIKKO OHJELMA ESTEHEVOSELLE
1 x hypyt, 1 x kouluvalmennus, 2 x maasto, 1 x kävelypäivä, 1 x sileäratsastus, 1 x juoksutus. Vaikkapa näin, tai ihan jotenkin muuten.

SYITÄ HEVOSEN LAITAKAUHUUN
Huono kuski? Onnettomuus? Aiemmin elämässä ollut huono kuski? 

RATSASTUSTAIDON KEHITTÄMINEN
Onnistuu ihan samalla tavoin kuin missä tahansa videopelissä.

PONI KANTAVANA
Toivottavasti odotetusti, ja kivasta orista!
CHAMP KYSYMYKSIIN VASTAA
Harvemmin hän itse. Joskus toimin tulkkina, joka otti omaa vapautta kysymyksiin vastaamisessa. Pämppikselle se oli ihan ok, kunhan häntä hieman lahjottiin herkuilla.

KAVIO JESARIA SUOJAKSI
Mitä jesarilla ei korjata, sitä ei tarvita.

HEVOSEN HANKKIMINEN
Älä tee sitä!

AADA LÄTTI HEVOSTALLI.NET
Tämä on ihan mun ehdoton suosikki! Ai että :D Ja kun tätä hakusanaa oli käytetty useampaankin otteeseen!

VOITA LIPUT HELSINKI HORSE SHOW
Tänäkin vuonna monta lippupakettia jaossa, milloin täällä ja milloin Instagramissa.

ONKO LEUKAHIHNATTOMIA SUITSIA OLEMASSA SUITSIA
On. Tai sitten ole kuten minä, ja leikkaa hihna itse pois. Ole luova. Eikä edes kaduta!

MILLÄ TALLILLA CHAMP ON
Hingunniemessä. Toivottavasti tähän löytyi vastaus aiemmin.


MITÄ TEIDÄN HEVOSET SYÖ
Ruokaa, kuka milloin mitäkin. Meillä on uusi ruokinta, joka tuntuu näin parin kuukauden kokeilun jälkeen sopivan Macolle kuin nenä päähän. En voisi olla tyytyväisempi.

KONTIOLLE UUSI ESTERATSU
Kilparatsastajille näitä uusia tulee ja vanhoja menee.

SOLISLUU MURTUI PÄIVÄ POIS
Voi ei, harmi juttu! Mikähän päivä pois ja mistä? Töistä? Älä suotta.

HEVOSEN TAKAJALAT PUDOTTAJA
Toiset hyppää enemmän kuin toiset. Toiset pudottaa etusilla, toiset takasilla. Toiset kummallakin. Tai ei kummallakaan.

KARVAINEN HEVOINEN
Hevoiset usein ovat karvaisia, koska niillä on kuitenkin karvapeite. Sitä voi halutessaan lyhennellä talvisin - tai miksei kesälläkin.

HEVONEN PÄRSKII
Siirry hieman, niin ei ihan suoraan päälle pärskisi.

PUOMITEHTÄVÄ KIIREISELLE HEVOSELLE
Mä niin näen silmissäni tilanteen, jossa hevonen juoksee niin pirun kovaa ja lyhyillä askelilla hirvittävän pitkää puomilinjaa ratsastajan epätoivoisesti roikkuessa ohjissa :D Ai että, tämä voisi sattua vaikka mulle. 

HEVONEN HAUKOTTELEE IHMISELLE
Kyllähän sen ymmärtää. Ollaan me kaksijalkaiset sen verran pitkästyttäviä yksilöitä.

25 kommenttia

 1. Ai kauhee, vedet silmissä pakko nauraa :'D

  VastaaPoista
 2. Superhauska kirjoitus! :'D

  VastaaPoista
 3. Aivan mahtava taas kerran������

  VastaaPoista
 4. Hahahahah hyvä :’DD

  VastaaPoista
 5. Tuli mieleen kun luin postausta, että laitakauhu/kammo voi tarkoittaa myös sitä että heppa ei voi olla ahtaassa tilassa. Esim liian kapeessa paikassa rekassa tai pienessä traikussa, koska laidat ottaa kylkiin —> paniikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ja usein tämäkin on syytä siitä, että joskus on tullut ikävä tilanne kyydittäessä (ts. onnettomuus, huonon kuskin aiheuttamat traumat tms.). Onhan näitä vaihtoehtoja :D

   Poista
  2. Aa totta, ajattelin koko ajan kuskilla ratsastajaa :D väsynytkö..

   Poista
 6. Hahhah jälleen nauroin vedet silmissä :'D oot ihan huippu!

  VastaaPoista
 7. Tosi hauskoja kaikki :,,,D Plus niiiiin nättejä kuvia! :) Toi sun mekko noissa kuvissa on ihana.

  VastaaPoista
 8. Uudesta ruokinnasta olisi kiva kuulla että miksi vaihdoitte ja mihin, itse alkaa olla myös jollain tapaa ruokinnan vaihdos, tai kun tarvitaan lisää energiaa niin mielenkiinnolla kuulisin miten teillä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, teen joskus myöhemmin kesällä varmasti jotain postausta! Mutta vaihdettiin tosiaan ihan siksi, että tarvittiin lisää "energiaa" ja ylipäätäänsä jaksamista hevoselle. Edellinen rehu ja ruokinta oli oikein toimiva tiettyyn pisteeseen asti, mutta kun treeni koveni, niin se ei enää ihan riittänyt. Yksinkertaistettiin myös samalla paljon ja heppa on nyt todella kivan tuntuinen ratsastaessa ja myös näköinen (täyttynyt ja saanut massaa). Tiedä sitten, mikä vaikuttaa mihinkin :) Meillä syö nyt Kraftin Performance-sarjan Energy-rehua ja päälle Twydilin Racing-valmistetta ja Twydilin elektrolyyytiä. Sen lisäksi oon syöttänyt kurkumaa, ja nyt sen sijasta yhtä valmistetta, missä on kurkumiinia enemmän ja lisänä hyaluronihappoa :)

   Poista
 9. Voi,että! Tää oli hauska postaus �� Haluaisin itsekin toteuttaa blogiini tämän postauksen, mutta en oo löytänyt noita hakutuloksia ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, ne löytyy, jos sulla on ollut Google Analytics käytössä :)

   Poista
 10. Taidan olla huumorintajuton mutta ei naurata kyllä yhtään nää postaukset..

  VastaaPoista
 11. Semmoselle normikokoselle (säkä about 100cm) shettikselle menee yleensä 95 tai 105 loimet, joten pistä vaan lotto ;)

  VastaaPoista
 12. Hauskoja hakusanoja, kiitos hyvästä postauksesta ja blogista ylipäätään!

  Mainitsit tuolla, että Macolla on uusi ruokinta. Onko tästä tulossa postausta tai olisiko saanut tiedustella, mihin rehuihin olette vaihtaneet? Nimimerkillä oman hevosen ruokintaa myös muuttamassa. :D

  VastaaPoista
 13. Oon nyt kyllä vähän myöhässä mutta jos tätä rupeaisi lukemaan kesken jutun ni ei tietäisi onko tää kirjotettu pikkukännissä vai missä XD

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat