perjantai 27. heinäkuuta 2018

#993: Vadelmaveneellä vai trailerilla Hankoon?

Hanko ja SeaHorse Week on ihmisen parasta aikaa. Ainakin hevosihmisen. Ainakin hyvällä säällä. Ja hyvää säätähän on luvattu koko viikonlopuksi, joten voitanee sanoa, että Hanko on todellakin myös tänä vuonna kaikkien odotuksien täyttämä. Siksipä sinne suunnataankin sankoin joukoin, ja myös meidän tallilta yhden jos toisen hevosauto ja traileri ottaa suunnakseen rannikon. Aiempien vuosien tapaan aion myös tänä vuonna kuvata viikonlopusta videopostauksen, mutta edellisistä vuosista poiketen meno tulee olemaan aavistuksen erilaista. Tällä kertaa mulla on nimittäin mukana myös se oma hevonen.

Olen kisannut Hangossa kerran elämäni aikana, vuonna 2015. Tuolloin meillä ei mennyt Champin kanssa mainittavan hyvin: kummastakin luokasta (jotka taisivat olla 100cm ja 110cm) saldona oli yhteensä 16 virhepistettä. Otettiin puomeja, mutta etenkin aikavirheitä kieltojen takia. Tänä vuonna lähden liikkeelle ihan puhtaalta pöydältä, sillä nämä kaksi välivuotta olen saanut seurata ratsastusta paikan päällä ja nauttia siinä sivussa ystävien seurasta pitkälle yöhön. Nyt olen kieltäytynyt juhlimasta, sillä hevonen on ruokittava päivittäin heti aamusta - ja myös viimeisenä illalla. Onnekseni mun startit on perjantaita lukuunottamatta heti aamupäivästä, joten saan rentoutua illalla muiden kuin kisaamiseen liittyvien ajatusten parissa. Odotukset on kovat!

Kaikki upeat kuvat c. Vilma Töyräs 


Viikonloppu alkaa perjantaina, kun suuntaan tallille hyvissä ajoin ennen yhdeksää. Aion pakata kaiken valmiiksi vasta silloin, koska jätän torstaina tallijutut kokonaisuudessaan väliin muiden menojen vuoksi. Suunnitelmassani on päästä lähtemään Hankoa kohden noin puoli 12 jälkeen, joka tarkoittaisi sitä, että olisin perillä noin kahden aikaan. Vaikka olen matkassa yksin, on Hangon päässä ilmoittautunut onnekseni kaksi ihanaa apukättä, jotka lupasivat jeesiä meitä Macon kanssa koko viikonlopun ajan. Isoin apu tarvitaan tietysti tuossa purkuvaiheessa, sillä mun pitää saada kaikki varusteet näppärästi hevosineen päivineen jaboille, jotta ehdin radankävelyyn ja itse suoritukseen puoli neljäksi. Karsina vapautuu vasta kahdelta, joten sitä ennen on turha yrittää paikalle. No, ei pidä stressata. Hyvä tästä tulee, kun pistetään tulemaan :) 

Perjantaina kisaan siis avoimen 120cm luokan, jonka arvostelu oli muistaakseni A.2.0. Luokka on osaltani ohi jo siinä neljän jäljestä, sillä starttaan luokan alkupäässä. Näin ollen pääsen purkamaan loput tavaroistani ja jättämään hevosen hetkeksi rauhaan, jonka jälkeen aion käydä laittautumassa iltaa varten. Meillä on tuttuun tapaan illanviettoa ratsastajien kesken puutarhajuhlien merkeissä, mutta sieltä matka suuntaa kyllä aikaisemmin kuin aiempina vuosina ihan toiseen majoitukseen yöunet taatakseni. Lauantaina kisataan sen sijaan heti aamusta jälleen avoimen 120cm luokan merkeissä, jossa arvostelu on 367.1. Tuossa luokassa lähden noin puolessa välissä, joten mun urheiluosuus taitaa olla suoritettu siinä yhdentoista ja kahdentoista välissä. Loppupäivän ohjelmaan kuuluu auringosta nauttimista, hevosen hoitamista, hyvää ruokaa ja tietysti jälleen illanviettoa hieman eri teemalla. 
Sunnuntai valkeneekin niin sanottuna pääpäivänä, sillä kisaamme Macon kanssa osana Riding Club Solbackan joukkuetta. Osallistumme joukkueiden väliseen SM-kisaan, jossa ratkotaan Suomen paras ratsastusjoukkue. Meillä on joukkueessa mukana paljon mua parempia ratsastajia, joten asetan kaikki pärjäämistavoitteet heidän harteilleen! Haha, ei vaisinkaan - sinne mennään pitämään hauskaa. Korkeudet tässä luokassa ovat 120cm ja 130cm, mutta me mennään Macon kanssa tosiaan tuo 120cm rata. Innolla odotan, mihin meidän rahkeet tulevat tässä luokassa riittämään. Toivottavasti pitkälle, vaikka mukana on toinen toistaan parempia ratsastusseuroja!

Ja niin on Hanko taputeltu jo etukäteen pakettiin. Tässä vaiheessa voisi toppuutella ja todeta, että tuokin reissu on hyvä ottaa askel kerrallaan. Lähdetään siis ylipäänsä ensin matkaan ja katsotaan sitten, mitä missäkin vaiheessa ehtii tekemään ;) Hyvällä tuurilla palaan blogin ääreen jo heti maanantaina kisakuulumisten kera, mutta nopeimmat voivat ihmetellä meidän menoa Instagramin puolelta. Pitkä videopostaus tulee jokatapauksessa julkaisuun vasta myöhemmin ensi viikon loppupuolella. Tsemppiä kaikille teille, jotka kisaatte Hangossa! 

Oletko tulossa katsomaan/kisaamaan paikan päälle? :)

6 kommenttia

 1. Kivaa reissua! :) Mä en valitettavasti pääse katsomaan, kun oon töissä. :/ Kiva postaus ja tosi hienoja kuvia! En ehtinyt kommentoida edellistä postausta, mut tykkäsin siitä tosin paljon myös (siis se kuulumispostaus). :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ensi kerralla sitten paikalle asti :)

   Poista
 2. Jos vain pystyt niin olisi tosi kiva saada ääniraidallista videota noista sun kisaradoista, ovat nimittäin todella kivoja katsoa. <3 Tsemppiä kisoihin ootte niin hienot Macon kaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tilasin vikan päivän radan eilen! Upotan ne kaikki videopostaukseen varmaankin :) kiitti!

   Poista
 3. Heippa, mikset käytä enää paukkuliiviä ainakaan Hangon kisoissa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli se mulla vikana päivänä päällä :) On niin super kuuma, että kuolen, jos sitä pitää koko verkan ajan jne. :D

   Poista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat