torstai 15. marraskuuta 2018

#1025: Voiko Macolla enää hypätä + muita videoita

Syksyn alkumetreillä päätin sijoittaa uuteen kameraan, jolla videointi olisi mielekkäämpää. Hassua huomata, miten nopeasti tuohon hommaan lopulta hurahti - nyt nimittäin tuntuu siltä, että videoiden tekeminen olisi jopa kirjoittamisprosessia nopeampaa! Todellisuushan ei ole ihan yhtä mustavalkoinen, sillä videoiden kuvaamisen lisäksi aikaa menee yllättävän paljon myös niiden editointiin. Tallijuttuja on kuitenkin kiva ikuistaa kameralle ihan liikkuvana kuvana, sillä se antaa jotenkin lähestyttävämmän kuvan touhuilusta hevosten parissa. Vaikka sitä omaa lässyttämistään Macolle on välillä ärsyttävää kuunnella jälkikäteen..

Videoita on siis tullut kuvattua viime aikoina paljon aiempaa enemmän. Juuri tänään juttelimme töissä siitä, miten harva suomalainen tykkää esiintyä videoilla. Olo on usein kiusaantunut, eikä esiintymisestä meinaa tulla mitään. Kuulin tämän keskustelun ja käännyin ympäri: "Mä uskallan kyllä olla tästä eri mieltä!" Vastaus oli varsin yksimielinen. "No sä oletkin salaa tuollainen some-ihminen", totesi toinen naiskollegani. "Tai ei kyllä edes kovin salaa", lisäsi vieressä seissyt mieskollega. Naureskelin ja jäin pohtimaan asiaa hetkeksi itsekseni. Vielä pari vuotta sitten videoilla esiintyminen olisi ollut mun mielestä juurikin sitä kiusallista ja epämukavaa. Tein videoita jo silloin blogiin, mutta ne keskittyivät kuvaamaan enemmänkin tallia ja valmennuksia. Nyt videoilla esiintyminen on luonnollisen tuntuista, eikä mua haittaa kuvata omaa pärstääni isonkaan ihmisjoukon keskellä. Kai sitä on tullut jotenkin sinuiksi itsensä kanssa. Tältä sitä näyttää, eikä sille muuta mahda. Ei, vaikka rakas veljeni hauskasti totesikin, että "jos haluat kehittyä urallasi, sun täytyisi alkaa meikkaamaan töihin". Enpä taida, heh! Vaikea uskoa, että olin vielä teini-ikäisenä todella epävarma itsestäni ja enemminkin ujo kuin avoimen sosiaalinen. Niin sitä ihminen kehittyy henkisesti.

Henkistä kehitystä ei kuitenkaan käsitellä näillä videoilla, jotka nyt julkaisen tänne teidän katseltaviksenne. Luvassa on tiivis katsaus kolmeen MyDayhyn ja yhteen HIHS-fiilistelyvideoon, joten katseltavaa riittää ihan reippaasti jokaisen halukkaan iltaan tai mihin kellonaikaan satutte tätä postausta lueskelemaan. Siirrytään siis pidemmittä puheitta kohti videoiden mukaansatempaisevaa maailmaa!

1. VOIKO MACOLLA ENÄÄ HYPÄTÄ?


Linkki videoon (klinikkareissun MyDay)


Horse Show'n viikolla oli jo aiemmin informoimani mukainen klinikkareissu, jolta kuvasin tavallisen MyDayn kaikkine fiiliksineen. Video on ehkä vähän pitkähkö, sillä kerron sen aikana kattavammin omia mietteitäni ja fiiliksiäni Macon tilanteeseen liittyen tuoreeltaan heti klinikkareissun jälkeen. Noista hetkistä oma fiilis on tullut todella paljon ylöspäin, eikä olo ole enää ollenkaan noin toivoton - olemmehan päässeet jo hyvään vauhtiin treenien kanssa. 

Positiivisella mielellä siis eteenpäin! Video on kuitenkin ihan kiva katsoa, jos Macon tilanne kiinnostaa tarkemmin.

2. PUOMEJA, AAMURATSASTUSTA JA JUHLIAIhan tavallinen lauantai, jota sävytti ratsastukset, kansalliset kilpailut kotitallilla sekä illan juhlallisuudet. Tätä päivää varten otin kameran mukaan matkaani ja ikuistin teille hieman materiaalia päivän kulusta. Mukana on kahden hevosen ratsastuksia, mutta itse ratsastusvideomateriaalia on lopulta vain minimaalisen vähän. 

Tämän videon voi katsoa vaikka ilman ajatusta heittäen aivot narikkaan!

3. ESTEVALMENNUS, TYÖPÄIVÄ JA MACO LIIKEESSÄVaikka Maco ei ole vielä hyppykäytössä, olen silti päässyt jatkamaan treenejä Pennon kanssa. Penno onkin alkanut väläyttelemään oikein kivojakin hyppyjä, ja se keksi takajalkansa tämän valmennuksen aikana ihan eri tavalla aiempaan verraten. Tällä viikolla jatkamme hyppyjä kotona itsenäisesti viikon tauon jälkeen. Odotan innolla!

Videolla nähdään myös Maco liikenteessä. Kiva saada siitäkin videomateriaalia :)

4. PARAS MUISTOSI HORSE SHOW'STA?


Linkki videoon (HIHS-extra)

Mikä on Anna-Julia Kontion, Emma Kanervan, Miisa Pulkkasen, Håckan Wahlmanin tai vaikkapa Tiina Tuunasen paras muisto Helsinki Horse Show'sta? Entä millä fiiliksellä he olivat HIHSissä liikenteessä? Koostin lyhyen videon eri ratsastajien, kilpailijoiden, toimihenkilöiden, katsojien ja muiden omaisten tunnelmista Horse Show'n kulisseista. Onko mukana tuttuja kasvoja?

Mikä videoista on suosikkisi? :)

8 kommenttia

 1. Tykkään kun teet nykyään paljon aiempaa enemmän videoita! Näitä katsoo tosi mielellään.

  VastaaPoista
 2. Minä taas esitän eriävän mielipiteen... teksti on paljon nopeampi lukea läpi ja edelliseen kohtaan on helppo palata, ilman että tarvitsee arpoa montako minuuttia / sekuntia sitten se nyt olikaan. Videot ovat kivoja ns. kuvituksena, mutta minä olen aina hieman pettynyt kun odottamani blogipostaus onkin mallia "tässä tämä video - katso siitä" Silloin minä luen ne muutamat tekstirivit ja siirryn etsimään jotain ihan oikeaa luettavaa - esim. yhtään noista myday videoista en ole katsonut, sillä minulle maksimi videon pituus on luokkaa pari esterataa tai esim. kouluratsastuskisoista kertovan postauksen ratavideo (mutta siinäkin todella arvostan, mikäli kirjoittaja on jaksanut analysoida itse ratansa, sillä oma silmä ei kyllä nyansseja erota ilman selitystä :D )

  Maailma toki muuttuu ja tietenkin videot ja facebook ovat ns. nykypäivää, mutta minä nyt olen tällainen keski-ikäinen kunnon keskustelufoorumeita kaipaileva ja perinteisiä "tekstiä + kuvituskuvia" mallisia blogeja arvostava ex heppatyttö, nykyinen täti-ihminen, joka nykyään monestakin syystä harrastaa hevosia enää vain kauempaa katsellen ja tietokoneen välityksellä.

  Kiitos ja anteeksi vanhanaikaisuuteni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä suotta pyydä anteeksi! Mä olen kanssasi nimittäin aivan samaa mieltä - luen paljon mieluummin tekstejä kuin katselen videoita. Harmi, etteivät videot iske sinuun, mutta ymmärrän tuon ihan sataprosenttisesti. Siksi pyrinkin pitämään blogin blogina ja julkaisemaan videot tällä tavalla ryppäänä tai sitten osana muuta tekstiä. Voin sen verran lohduttaa, että seuraavan postaus on kyllä varmasti täynnä tekstiä, eikä videoita ole ollenkaan luvassa. Vuorossa on nimittäin perinteinen ja pitkään täällä blogissakin "pannassa" ollut kouluvalmennuspostaus!

   Ihanaa viikonloppua sulle :)

   Poista
 3. Kaikki noi videot oli tosi kivoja! Sun videot on kyllä aina :)

  VastaaPoista
 4. Itse aina petyn kun valmennusvideoihin on ns. puhuttu päälle, kuulisin mielelläni mitä valmentaja sanoo! Yleensä siitä syystä luen vain tekstit, esim. nyt en katsonut videoita, tosin lähinnä siksi että kiire, mutta tekstit luin. Saatan kyllä palata katsomaan videoita myöhemmin, mutta yleensä katson kuvat ja luen tekstit. Sinulla on ihana blogi, tsemppiä Macon kuntoutukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän oikein hyvin pointtisi! Valmennusvideoihin puhun päälle, sillä valmentajani ovat esittäneet toiveen siitä, etten julkaise heidän puheitaan. Toisaalta me käytämme esim. kouluvalmennuksessa korvanappeja, joten puhe ei muutenkaan kuuluisi :) voin joskus pyytää, josko saataisiin valmennusvideo ihan alkuperäisien äänien kera!

   Kiitos oikein paljon ja kivaa alkavaa talvea <3

   Poista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat