keskiviikko 24. heinäkuuta 2019

#1063: Täydellinen kesä

Uskomatonta, että heinäkuu on lähestymässä loppuaan näinkin pian. Vastahan sitä oli kesäkuun alku ja kotitallimme SM-kilpailut! Luulin tuolloin ehtiväni tehdä postauksen molemmista starteistani, mutta valitettavasti aikataulut eivät ole olleet puolellani tämän asian suhteen. Vaikka blogissa on ollut normaaliakin paljon hiljaisempaa, eivät muut sosiaalisen median kanavani ole hiljentyneet tavallisesta tahdistaan. Ehkäpä muutamat teistä ovatkin saattaneet seurata menoamme enemmän Instagramin tai jopa YouTuben puolella!

Tämä kesä on ollut valehtelematta jälleen yksi parhaimmista. Maco on ollut kisakunnossa, joten olemme päässeet treenaamaan ja starttaamaan tasollamme 120cm luokissa useammankin kerran napsien jokaisista kisoista mukaan tuliaisina ruusukkeita. Pipoa ei ole pidetty liian tiukalla, sillä kisojen lomassa on ehditty maastoilemaan ja fiilistelemään lämpöä yhtä lailla ilman satulaa hömpötellen. Ollaanpa me jopa laitettu hevoselle kouluratsastusvermeet kangista lähtien päälle! Tallikavereiden ja muiden ystävien kanssa on tullut istuttua iltaa pitkälle yöhön. On nautittu kesästä täysin rinnoin ja eletty parasta nuoruutta. Ja tutustuttu myös uusiin hevostuttavuuksiin. Niin paljon kaikkea kivaa on tapahtunut, että kokonaisuutta on vaikea pukea sanoiksi. Lyhyesti tiivistettynä voisi kai summata, että olen elänyt kaikkien aikojen kesää. 

Mun olisi helppo kirjoittaa vaikka jokaisesta kesä-heinäkuun päivästä oma postauksena ja vain muistella hymyssä suin menneitä hetkiä, mutta uskon, että kaikista parhaiten fiilikseen pääsee palaamalla hetkeksi niiden videoiden pariin, joita olen päivistä tuottanut. Koostin jo etukäteen valmiiksi toisen postauksen, joka tulee sisältämään enemmän juttua laatuponikisoihin tähtäävästä Reiska-ponista, mutta sitä ennen haluan kuitenkin jakaa teille näitä videoita, jotka jäisivät mahdollisesti muuten vain YouTuben syövereihin. Yhtä lailla tekeillä on myös muutamia muita postauksia paitsi vakavamielisen kouluratsastuksen kokeilemisesta, myös viime viikonlopun Salon kisoista, joista nappasimme ruusukkeen mukaan Amatöörisarjan osakilpailusta edellisten kisojen tapaan. 

Ja aivan pian pakataankin tavarat uudemman kerran kesän parhaiden kisojen eli Hangon SeaHorse Weekin takia! Me lähdetään Macon kanssa matkaan lauantaina hyvin aikaisin aamusta, vaikka periaatteessa reissuun voisi suunnata kulkunsa jo perjantaina karsinavarauksen vuoksi. En kuitenkaan halua seisottaa ruunaa kuumissa jaboissa yhtään tarvittavaa pidempään, ja uskon hevosen arvostavan yötä kotitallilla kisapaikkaa enemmän. Edessä on kuitenkin kaksi starttia, joihin on pakko säästää voimia. Lauantaina kisaamme osana Riding Club Solbackan porukkaa joukkue-SM:issa 120/130cm korkeudella hypättävänä, kun taas sunnuntaina päivämme alkaa aamun ensimmäisellä luokalla 125cm tasolla. Hangossa on aina mahtava tunnelma, joten odotan tuota kisareissua toki innolla. Mutta tästä kirjoittelen myöhemmin elokuussa lisää sitten, kun aika on.


JUHANNUSFESTARIT HEVOSTRAILERISSA (linkki videoon)

Tämän vuoden juhannus oli melkoinen kokemus, kun lähdimme kavereideni Danielan ja Linuksen kanssa Raumanmeren juhannukseen eli RMJ:een tarkoituksenamme nukkua hevostrailerissa. Odotimme etukäteen reissulta paljon, mutta lopputulos oli jotain aivan unohtumatonta. Tapasimme Raumalla miesporukan, jonka kanssa vietimme aikaa koko tapahtuman ajan nauttien samalla paitsi loistavasta säästä, myös toki hienoista festarijärjestelyistä ja musiikista. 

Suomen kesässä yksi parhaista asioista ovatkin mielestäni festarit. Ihmiset ovat aina niin iloisia ja sosiaalisia, eikä kukaan jaksa mököttää turhista asioista. Listaan nuo juhannusfestarit ehdottomasti yhdeksi kesän kohokohdistamme!


SM-KILPAILUT KOTITALLILLA (linkki videoon)

Kuten edellisessä postauksessani kerroin, järjestimme kesäkuussa kotitallillamme esteratsastuksen Suomen Mestaruus -kilpailut. Näissä kisoissa pääsin myös itse starttaamaan ensimmäiset kansalliset luokkani sitten sairasloman aiheuttaman yhdeksän kuukauden tauon, joten odotin tuolta viikonlopulta todella paljon. Enkä suotta - lopputulos oli paljon parempi kuin olisin osannut toivoa!

Maco suoritti koko viikonlopun hyvin ja tuntui varmalta, vaikken ollut ehtinyt treenaamaan kotona juurikaan kisakorkeutta muutamia ratatreenejä lukuunottamatta. Se on niin kiva ja "easy going" -tyyppinen hevonen, ettei mun tarvitse huolehtia kuin siitä, osaanko itse ratsastaa suunnitelmien mukaisesti. Perjantain rata ei ollut ihan niin tasainen kuin sunnuntain suoritus, mutta etenkin sunnuntain jälkeen olin yhtä hymyä aivan maailman tappiin asti. Kisasimme molempina päivinä 120cm tasolla sijoittuen perjantaina 11. sijalle ja sunnuntaina Amatöörisarjan osakilpailun toiselle sijalle. Olin niin onnellinen Macosta - ja olen edelleen.


HEINÄKUU STARTTASI (linkki videoon)

Jotta kesästä ei vauhtia puuttuisi, lähdimme vielä kesäkuun viimeisenä viikonloppuna hyvin vähän harkitulle reissulle Seinäjoelle Provinssirockiin. Ideanahan tämä oli pettämätön, sillä vietimme aikaa juhannusfestareilta edellisenä viikonloppuna löytyneen miesporukan kanssa. En ole hetkeen viettänyt toista yhtä hauskaa kolmipäiväistä, ja tästä reissusta löytyy muutamia videoklippejä ja fiiliksiä myös heinäkuun ensimmäiseltä päivältä kuvatusta videosta.

Tämä video käsittelee muutoin ihan muita juttuja, nimittäin tallielämää ja sitä, mitä elämääni juuri sillä hetkellä kuului. Aikalailla perinteinen MyDay siis, jossa mukana on normaalia hieman enemmän höpöttelyä maailman meiningeistä ja tunnelmista. Mukana on toki myös hevosia ja talliarkea, mutta painopiste oli tässä videossa kuitenkin lopulta muussa.


AINO NATIONS CUP 1/2 (linkki videoon)

Heinäkuun ensimmäinen viikonloppu vietettiinkin Ratsastuskeskus Ainossa Nations Cup -osakilpailujen parissa, kun kansainväliset este- ja kouluratsastajat valtasivat Järvenpään. Olin kyseisissä kisoissa työtehtävissä hoitamassa heidän sosiaalisen median kanaviaan, ja kuvasin samalta reissulta kaksi videota. 

Ensimmäisessä videossa keskitytään katsomaan kahden ensimmäisen kisapäivän eli torstain ja perjantain tunnelmia itse kisastarteista, mutta myös kulissien takaa. Mitä tapahtuu, kun päivän pääluokan voittaja tuodaan pressihuoneseen haastattelua varten?


AINO NATIONS CUP 2/2 (linkki videoon)

Nations Cup -ruljanssi ei loppunut yhteen videoon, sillä myös lauantain ja sunnuntain tekemisistä koostettiin vielä yksi video lisää. Noina päivinä kisattiinkin esteratsastuksessa ja kouluratsastuksessa varsinaiset pääluokat Grand Prix -tasolla, joten tekemistä ja katsottavaa riitti ihan aamusta iltaan.

Kisatapahtuma oli mielestäni kovin onnistunut, joskin se sai päätöksensä hieman odotettua aiemmin poikkeuksellisen kovan ukkoskuuron vuoksi. Ei auttanut edes toivo siitä, että olisimme päässeet jatkamaan kisatapahtumaa normaalisti sateiden jälkeen. Myräkän voimakkuudesta kertonee sekin, että osa paikalla olleista itki pelästyttyään ukkosta, joka löi aivan alueen läheisyyteen. Draamaa siis riitti, joskaan se ei kisoihin muutoin onneksi vaikuttanut.


MACO JA REISKA TREENEISSÄ (linkki videoon)

Tallivideopostaukset ovat niitä, joista saan eniten pyyntöjä. Siispä nappasin kameran mukaan tallille tavallisena arki-iltana kuvaten tallivideopostauksen, jossa mukana on Macon lisäksi myös Reiska-ponin hyppäämistä ja muuta ajanviettoa tallilla. Yhteen iltaan on kiva ottaa kaksi hyppykertaa estevalmennuksen merkeissä, sillä päällä on hyvä meininki, jolloin tekeminen säilyy jollain tapaa loogisena - ainakin toivottavasti!

Tässä videossa nähdäänkin sitä ihan tavallista tallielämää, jota me kaikki rakastetaan, ja jonka takia me jokainen tätä lajia harrastamme. Toisten tuntien seuraamista, hevosten kanssa puuhastelua ja kavereiden kanssa harrastuksesta nauttimista. Mikäs sen parempi tapa viettää iltaa töiden jälkeen.


MIKÄ ON ÄRSYTTÄVINTÄ HEVOSEN OMISTAMISESSA (linkki videoon)

Voitte uskoa, että saan päivittäin kymmeniä ja kymmeniä kysymyksiä eri sosiaalisen median kanavien kautta esimerkiksi siitä, mikä on Macon säkäkorkeus tai kuinka ison esteen olen hypännyt korkeimmillaan. Pyrin vastaamaan tällaisiin kysymyksiin aina kaikille yhteisesti Q&A-videoilla, joille te olette saaneet esittää kysymyksiä. 

Kuvasin Thaimaassa maaliskuussa ollessani yhden videon, jonka julkaisin nyt näin jälkikäteen sisällön ollessa edelleen täysin relevanttia. Nyt onkin aika katsoa, mikä on mun mielestä ärsyttävin asia hevosen omistamisessa ja mitä haluaisin tehdä tulevaisuudessa. Jos tällaiset Q&A-videot ovat mieleesi, kannattaa ehdottomasti klikata video pyörimään!

Tässäpä siis muutamia videoita, jotka eivät vielä ole päätyneet blogin puolelle muutoin. Toivottavasti näistä oli iloa itse kullekin! Me palataan seuraavan kerran Reiska-aiheisilla ajatuksilla kuvien ja pidempien tekstipohdintojen merkein.

Aivan mahtavaa helleviikkoa sulle! :)

4 kommenttia

  1. Ihan mahtavia videoita noi kaikki! :D Sun videoita on kiva seurata kun vaikutat aina niin pirteältä ja positiiviselta, ja ratsastat tosi hyvin. Tsemppiä sulle ja Macolle treeneihin ja kisoihin <3

    VastaaPoista
  2. Moikka! Voisitko joskus tehdä videon tai blogi postauksen liittyen pohdintoihin oman hevosen ostossa. Millaiset ovat sinun kriteerit uuden hevosen suhteen ja onko tällä hetkellä myynnissä olevat hevoset vastanneet toiveitasi? Entä onko sinusta hevosten hinta taso oikeassa suhteessa niiden osaamiseen? Mikä on sinusta tärkeintä hevosta hakiessa esim. suku, osaamistaso, rakenne yms. Myös kaikki vinkit ratsastuksen ja tallielämän suhteen olisivat kiinnostavia.

    VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat