keskiviikko 21. joulukuuta 2011

013: Haikeissa fiiliksissä

Nyt on sitten yks taival takana elämässä. Tai ei nyt niinkään takana tavallaan, mutta tavallaan joo. Homman nimi on, että Kaprin tultua mulle joudun luopumaan "ratsastustuntilaisen" virasta ja siirtymään "yksäriratsastajien" joukkoon. Solbackan osalta tilanne ei muutu kovinkaan radikaalisti, koska Kapri asuu siellä, mutta Equstomin joudun jättämään tuntien osalta kokonaan.

Ette ehkä usko, että olisi mitenkään haikeaa jättää ratsastuskoulu taakseen ja siirtyä hevosenomistajan arkeen (en olis itsekkään uskonut!) mutta tosiasia on, että kaikenlaiset tunteet pyörii päässä. Enkä edes kerennyt viettää Equstomissa ratsastukseni 11 vuodesta kuin vaivaiset vajaa 3! Mutta silti opin tuossa paikassa varmasti eniten ratsastukseen liittyvästä kehonhallinnasta, kouluratsastuksesta, valmentautumisesta tavoitteellisesti jne enemmän kuin missään muualla tähän mennessä ja nämä opit ovat olleet ehdottoman tärkeä pohja koko ratsastusharrastusta ajatellen.

EsRan tuntsarit 2011 kevät (Rokki)
Rokin kanssa tuntsareissa 2011
Equstomissa aloitin ratsastamaan joskus vuonna 2009 ja pääsinkin heti samana vuonna tuntsareihin hyppäämään junnujen 90cm mestaruudesta Santoum-nimisellä ruunalla. Hassua on, etten tähänkään päivään asti oo mennyt ainuttakaan koulutuntia kyseisellä hevosella! Vuosien 2009-2010 välillä ratsastin paljon eri hevosilla, suurimmaksi osaksi myös Goldy's Renee-poniruunalla (jolla kisasin koulua he B-he A tasolla) ja sitten muutamilla yksittäisillä tapauksilla, joilla tuli myös kilpailtua helpon B:n ja A:n radoilla sekä esteillä jotain.

Vuonna 2010 julkaistiin sitten tieto, ketä oli tuntsari-SM:iin valittu kesälle 2011 ja yllätyin kyllä todella, kun oma nimi oli siellä ja vielä Rocket Powerin kohdalla. Olin mennyt tasan kerran aiemmin tuolla hevosella ja siitäkin oli lähes vuosi. No, siitä alkoi treenaaminen tammikuusta heinäkuuhun, jonka aikana menin enemmän tai vähemmän Rokilla ja kilpailin tallikisoissa yhden B:n radan, EsRan kisoissa junnumestaruudesta ja sitten Messilässä tuntsari-SM:issä ensin karsinnan (ollen 7.) ja sitten A-merkin finaalin ollen kolmas eli pronssilla.

 
Treeniä treeniä kevät 2011
Virallisesti tunnit loppuivat jo viime viikon keskiviikkona, mutta loppusilauksen tälle taipaleelle antoivat Ville Vaurion kouluvalmennustunnit tänään ja eilen. Sain (odotetusti) mennä  Rokilla (vaikken sillä ole tänä syksynä mennyt kuin sen pari 3 kertaa) ja oikein ihanalta tamma tuntuikin.

Näiden kahden päivän aikana mentiin paljon käynti-, ravi- sekä laukka-avoa ja -sulkua, laukanvaihtoja, keskiraveja, pohkeenväistöjä, kootumpaa laukkaa ja sen semmoista kouluvääntöä. Oli ihan mahtavat kaksi päivää ja hyvin kruunasivat Rokin kanssa tehdyn vajaan "vuoden" työn. Rokki on hevonen, mitä tuun varmasti Equstomista eniten kaipaamaan (okei, tietysti myös ihanaa opettajaani Minkkiä sekä muuta tallin porukkaa ja hevosia), koska sellaista toista saa hakea: ei normaalissa ratsastuskoulussa ole tuollaisia hevosia!

Ei mun ratsastukset Equstomissa lopu, ei ne musta niin helposti eroon pääse, kuten sanottu. Varasin itselleni jo paikan Villen seuraavalle kurssille (maaliskusssa) sitten tämän Kaprin kanssa, jos vaikka sattuis sopimaan meille ja traikku olis jo. Tykästyin muutenkin Villen tyyliin opettaa, joten kysäisin miten hän pitää tunteja täälläpäin Suomea ja lupautui käymään pitämässä mulle ja Kaprille tunteja (aina kun pääsee) vaikka ihan Solbackassa asti! Onhan ne vähän kalliita, tollain kolmella hengellä 70€/tunti, mutta sen arvoisia. Kattoo nyt miten järjestyy :)

Jee kuva vihdoin :) Huomenna parempia?
Kapri on ollut muuten ihan super nyt pari päivää! Ei mitään ihmeellisempää olla tehty, puomeja paljon, väistöjä myös sekä siirtymisiä + vähän hyppyjä. Siirtymiset on tolle tammalle niitä kaikkein vaikeimpia varmasti, koska se tuppaa jäämään etupainoiseksi ja omien lapojensa päälle niiden aikana, jolloin itse täytyy todella pitää oma istunta pystyssä ja ratsastaa viimeinen raviaskel ja ensimmäinen käyntiaskel 100% omalla istunnalla.. Tässä sitä näkee, kuinka oikeesti on ollut apua siitä, että Equstomissa ratsastin ja että oikeesti siitä on jotain hyötyä kun tommosilla nuoremmilla hevosilla menee, vaikkei tuntiratsujen selässä siltä tuntuiskaan!

Huomenna herätys 08:00 ja kantamaan heinäpaaleja, kun tulee uus heinäkuorma tallille.. Se siitä ekasta ihanasta lomapäivästä ja myöhään nukkumisesta! Mutta sitten pääsen kumminkin hyppäämään aamupäivällä Kaprilla, joten jotain hauskaa tiedossa :) Ja iltapäivällä meen tekemään joululoimia mun kaverin luokse, tehdään semmoset hienot punaiset missä valkoinen karvareunus jotta voidaan ottaa jouluisia kuvia aattona. Ja ehkä illalla myös heppakaupoille ostelemaan Kaprille kaikkee kivaa..


Koristelin vähän ton karsinaa joulusemmaksi..
En ees sano, että laitan siitä joskus videoita.. Okei, laitan joskus.. Ehkä, jos kerkeen. Katellaan :D

Viva! älkää kysykö miks tää on tälleen kallellaan, en saanu käännettyy..?
Tähän loppuun vielä ihan pakko sanoa, että oon tosi ylpee yhdestä hevosesta!! Nimittäin Vivasta, jolla Nina Fagerström ratsastaa. Kun olin kesällä Belgiassa, tämä kyseinen tammuska oli mun lempihevosena siellä ja sainkin sillä lähes joka päivä ratsastaa. Sillä hetkellä tamma paranteli jotain jalkavammaa tms ja oli hypännyt 145cm luokkia (koska oli varsonut useammin ja vasta 9), mutta kappas, viime viikolla Viva starttasi ekan 160cm luokan saaden vain 4vp! Toivon tooodella, ettei tammaa kerettäis myydä, ennen kuin palaan takasin Stephexille kesällä mitä todennäköisemmin :)

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat