perjantai 30. joulukuuta 2011

016: Kannattikohan toi eilinen?

Otsikko ei varmaan sano mitään teille, mutta kertoo todella paljon kunhan avaan sitä vähän. Istun nyt siis kotona kuumeessa (tällä hetkellä n. 38.5) ja mietin, että millainen olotila olis jos en olisi lähtenyt eilen töihin tallille kuumeessa (eilen aamulla kuumetta oli 38.12) ja ratsastanut Kapria ja loppujen lopuksi päätynyt katsomaan televisioo 4 tunnin ajaksi sohvalle 39.45 asteen kuumeessa illalla. Hyvähän se on tälleen jälkikäteen miettiä, mutta eiks vaan tuttu sanonta päde: jälkiviisaus on se paras viisaus!

Itseasiassa mun olo on vallan loistava, vähän vaan kuumottaa kasvoista. En tiiä mikä tauti lie, koska siis mitään muuta mulla ei oo kuin kuumetta, mitä nyt vähän kurkku kipee. Oon käyttänyt kaikki mahdolliset keinot tän taudin poissaamiseen, muttei hyvältä näytä: buranat, kurkkupastillit, kuumat mehut, kylmät juomat, lepo, kylmä pyyhe, lämpimät vaatteet ja jopa yskänlääke vaikkei edes yskitä. Eikä auta. Tarkoitushan oli mennä hyppäämään Kaprilla tänään vielä ennen kevyempää viikonloppua, mutta mut pakotettiin jäämään kotiin (sekä vanhempien että tallin suunnalta), joten tallityöntekijä Sini lupas ratsastaa Kaprin kevyesti.

mä edustan tolleen natural ilman meikkiä :D
Tänään mulla on siis enemmän aikaa kuin ikinä varmasti, koska ihan totta, oon istunut koko päivän sohvalla katsellen ostos-tv:tä ja muuta yhtä turhaa (kuten morsiandieetti tai vauva tulossa.. mitä järkee näissä ohjelmissa on? Ne morsiammetkin laihtuu sen kuuden viikon aikana vaan jotain 3 kiloo, no wow). Voin siis kertoilla kaikesta mukavasta teidän iloksi :)

Ensiksikin eilisestä estetunnista. Kapri tuntui alusta asti tosi hyvältä, se oli hirmu tasainen ja rauhallinen, kuunteli apuja ja teki just niinkuin käskin (eli jos roikuin vasemmalla, se myös meni sinne, minkä sain huomata kun meinasin yliratsastaa pari ihmistä. hupsista). Aiheena meillä oli erikoisesteet.

Mulla ei ole mitään kuvia eilisestä, koska Ronja, joka oli paikalla kuvaamassa, ei ollut ladannut kameraansa ja siitä loppui akku ennne ensimmäistäkään kuvaa.. Joten piirtelin paintilla teille jotain kuviota tehtävistä.

saakohan tosta mitään selvää..?
Aloitettiin ravailemalla puomien yli, ensin ihan vain yhden puomin ja sitten kahden niin, että välissä oli joku 20 metriä. Kun tätä oltiin aikamme tultu, siirryttiin ravailemaan normaalien ravipuomien yli. Välit olivat Kaprille vähän lyhyitä, joten se oli hyvää jumppaa kun sai nostella jalkojaan vähän lyhyemmässä ravissa. Molemmista suunnista pariin otteeseen, jonka jälkeen siirryttiin kahdelle ensimmäiselle puomille laukassa ja tultiin niitä molemmista suunnista. Kapri vaihtoi pari kertaa laukat vasemmassa kierroksessa oikeaksi, mutta korjattuani omaa istuntaani suoremmaksi (piti muistaa kantaa oikea kylki pitkänä ja suorana) sujui nämä puomit oikein mallikkaasti.

Hyppääminen aloitettiin aluksi ravissa, koska Kaprilla ei kauheasti ole hypätty. Tuossa kuvassa näkyy vähän huonosti, mutta vaaleansininen viiva kuvaa tätä ekaa harjoitusta. Tultiin siis ravissa pari kertaa n. 60cm pystyä, sitten laukassa. Tammalla oli oikein hauskaa ja innostui kovasti! Toinen harjoitus oli sitten tulla laine-pystyn yli kaarteesta (toi vaaleenpunainen viiva) ja jatkaa okserille välillä x. Aluksi tietysti vain tota lainetta, niin että tottui siihen. Seuraavaksi jatkettiin punavalkoiselle okserille (punainen viiva), jossa oli alla laatikoita. Okserilta sitten lopuksi kapeelle pystylle, jonka alla oli risulaatikko (ja tämä vihreä viiva siis).

Esteet oli noin 70-80cm, aloitellaan ihan rauhassa etenemään Kaprin kanssa eikä kiirehditä hyppäämään isoja, vaikka tammalla siihen intoa ja kapasiteettia olisikin. Kun perusasiat tekee rauhassa kunnolla, pääsee loppujen lopuksi parempaan tulokseen! Esteen kokoisia esteitä (eli yli metrisiä) voin sitten hypellä kokeneemmilla hevosilla.

Ilpo pomppaa (Tahko Areena)
Rafi tekee asiat vaikeemmin - 110cm okserit voi ylittää kuin 130 senttiset?
Mua pyydettiin Tahkolle taas ensi viikoksi, kun Urmas tulee pitämään valmennuksia. Tää kuumeilu ei kuitenkaan lupaa hyvää, joten saa nähdä miten käy. Mun piti tänäänkin tehdä tallia, mutta onneksi sain sijaisen (vaihdoin päittäin niin, että ensi lauantaina teen sitten). Olis kyllä tosi kiva päästä käymään Tahkolla, koska siellä riittää aina tekemistä ja ratsastettavia hevosia + saa hypätä paljon! No, jos en pääse ens viikolla, lähden varmaan kaverin mukaan sitten seuraavalla viikolla heittämään sen hevosta sinne ja otan koulusta omaa lomaa :) Ainakin helmikuussa kisoihin, jos hyvin käy.

Tästä tuli ihan tosi tylsä kuvaton postaus, mutta ei mulla ole mitään kuvia teille näytettäväksi nyt.. Huomenna pitää tehdä taas "must" postaus, jossa tiivistetään vuosi 2011 ja sen parhaimmat ja mieleenpainuvimmat hevostapahtumat mun osalta. Sitä odotellessa!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat