maanantai 9. heinäkuuta 2012

070: Vesilahden kansalliset koulukisat

Teitä lukijoita on jo yli 500!! Kiitos kaikille, jotka jaksavat lukea ja seurata blogiani aktiivisesti, ja iso kiitos varsinkin teille, jotka kommentoitte kirjoituksia ja annatte palautetta/jaatte mielipiteitänne! On aina mukava huomata, että blogitekstit ovat herättäneet teissä aktiivisuutta :)

Lauantaina lähdin Jonna Aaltosen mukaan kansallisiin koulukisoihin Vesilahteen. Jonna starttasi Luukaksella vasta 12 aikaan, joten lähdimme matkaan vasta kahdeksan jälkeen aamulla - herätys oli tosin jo kuudelta aamutalliin ja valmistautumaan. Matka meni hyvin ja pääsimme perille ajoissa eikä sääkään ollut kummempi, joten mukava kisapäivä oli!

Jonna starttasi Luukaksella helppo A:2-luokassa, joka ratsastetaan pitkällä radalla. Hevonen ei ole ollut alkujaan kouluhevonen, vaan se on hypännyt viisivuotiskaudellaan racking-sarjaa eli 110/120cm-luokkia. Jonnalle se tuli hevosena, joka ei edes kulkenut kunnolla peräänannossa ja nyt he ovat päässeet pisteeseen, jossa seuraavissa kisoissa startataan vaativaa. Ei huono :)

Kisapaikalla ihmiset huolehtivat hyvin hevosten hyvinvoinnista ja muutenkin
koko kisat oli järjestetty oikein hyvin, kaikki toimi ja ihmisillä oli mukavaa :)Luukas ja Jonna

Luukas on ollut aina "vaativa" hevonen, sillä se saattoi pelästyessään poistua paikalta kovaa eikä siihen pystynyt luottamaan ratsastaessa kunnolla - itsekin talvella menin kyseisellä hevosella, ja kun katolta tippui lunta, kyyditti Luukas minua yli kymmenen kierrosta maneesia ympäri täyttä laukkaa. Toisaalta hoitaessa se on itse rauhallisuus, oikea hoitajan unelma. Kisoissakin se seisoo mieluusti trailerissa ja syö heinää tyytyväisenä.

Koska Jonna starttasi luokan alkupäässä, oli meillä odottelemista lopullisten tuloksien kanssa: Jonna sai tulokseksi 63,707% ja oli sillä hetkellä toisena. Tasaisin väliajoin kävimme varmistamassa josko joku olisi mennyt ohi, mutta lopulta laitettiin hevonen valmiiksi palkintojenjakoon ja sijoitushan sieltä tuli - viides! Prosentit jäivät Jonnan sanojen mukaan kaikilla alemmas "normaalista", ja tuomarit olivat vissiinkin käyttäneet paljon numeroita 5-7. Luukas käyttäytyi palkintojenjaossa hienosti (se ei ole aikaisemmin ollut siellä, sillä Jonna ei ole sitä uskaltanut sinne ottaa) eikä pelännyt edes tuomaria.

Otin aika paljon kuvia ja laitan tähän teille sekaisin niitä sekä Luukaksesta että muista ratsukoista, jotta näätte vähän muitakin hevosia paikan päältä :) Oli kieltämättä hienoja, ainakin tämän he A-luokan voittanut suomenhevosori oli aivan upea (kuvissa alla, neljänneksi alin kuva)!Luukas hienosti viides!

5 kommenttia

 1. vau hienoja kuvia ja toi suokki on aivan sika magee!

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. hienoja kuvia, niinkun aina :)
  Tais yks puolituttukin noissa olla :D

  VastaaPoista
 4. Éli saisinkohan käyttää tulevassa blogini arvonta kilpailussa, jostain kaprin kuvasta, otettua turpaa, eli rajaan kuvasta vain turvan ? :)

  pidän siis kilpailun jossa eskadronin riimu+naru voittajalle, ja arvonnassa pitää tunnistaa jonkun blogaajan hevosen korvat toisissa kuvissa taas silmät ja toisissa turpa :)

  VastaaPoista
 5. Oot kyl tosi hyvä kuvaaja! :) ja toi suokki on kyl hieno! :)

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat