tiistai 31. heinäkuuta 2012

075: Kisatunnelmia

Muutamat lukijat ovatkin jo huomanneet, että olen nyt sallinut anonyymien kommentoinnin blogissa. Toivottavasti kommentit pysyvät asiallisina ja pystyn tämän toiminnon säilyttämään! Eli nyt eikun ehdottelemaan postausideoita jne. Sen varustepostauksen (mitkä merkit "maailman kärjen" suosiossa) toteutan mahdollisimman pian, mutta huomiseksi olen suunnitellut jo erään toisen aiheen :)

Tänään ja eilen on satanut vettä enemmän ja vähemmän, mutta lämpötila on kuitenkin säilynyt suhteellisen korkealla. Nina on ollut torstaina, perjantaina ja lauantaina kisoissa ja pääsin viimeisenä päivänä mukaan. Kisat olivat kansalliset kyläkisat, mutta silti niissä oli enemmän katsojia kuin kaikissa Suomen kansallisissa yhteensä. Ja puitteet olivat hienot, Stall Hendrixin kenttä ja alat ovat suositut. Kisoissa nähtiin maailman huippuja, joita esimerkiksi Helsingin Horse Showssa on ollut hyppäämässä.

Ninan osalta kisat menivät kahtena ensimmäisenä päivänä hyvin, mutta lauantaina hän hyppäsi vain Denniksellä Grand Prix-luokassa, jonka tulokseksi tuli keskeytetty: ensimmäisen tiputetun puomin jälkeen Nina päätti jättää radan siihen ja antaa muiden taistella sijoituksista. Olosuhteet olivat vaikeahkot, sillä kenttä oli märkä ja se näkyi tuloksista: Nina lähti numerolla 47 ja siihen mennessä nollatuloksia oli kolme.

Katsojien henkilöautoja.. Näitä oli paikalla paljon!

Tiinan (Ninan hevosenhoitaja) koira Seta :D

Ja toinen Tiinan koira Kusti :)


Tilannekuvia: aina on joku tavara hukassa, jota juuri tarvitsisi!

Dennis heppa-autossa.

No, onhan sillä ainakin tilaa tuolla autossa yksin olla ja tavarat mahtuu hyvin kyytiin!

Tämä hevosauto on 4 metriä korkea.. Sinne sisään kiipeäminen on tuskaa :D
Kisakenttä ja esteet olivat todella hienot ja näyttävät.
Huomenna mulla on vapaapäivä ja tarkoitus on lukea paljon koulujuttuja. Olen nyt ladannut tälle uudelle koneelle kaikki valokuvauskilpailun kuvat ja päätämme varmaankin huomenna Tiinan eli Ninan hevosenhoitajan kanssa, ketkä viisi pääsevät kustakin sarjasta finaaliin. Sen jälkeen teillä alkaa äänestämisaika (parisen viikkoa), jonka jälkeen valitsemanne paras kustakin sarjasta pääsee lopulliseen taistoon: Nina valitsee voittajan, joka sitten saa jonkin palkinnon. Sitä en kyllä ole vieläkään keksinyt..

Suunniteltiin Tiinan kanssa myös uutta kilpailua, johon palkintona olisi esimerkiksii tapaaminen Ninan kanssa Helsinki International Horse Shown aikaan tai muuta vastaavaa.. Mitä mieltä olette? Ja mikä olisi kiva kilpailu tähän? Ehdotuksia otetaan vastaan :)

Hyvää ja siistiä ratsastusta näki jokaisella osallistujalla..

.. tosin välillä ne ammattilaisetkin erehtyvät :)

Näin "pienissä" kisoissakin oli varustemyyjiä!

.. ja yleisöä telttoineen. Tässä päädyssä oli vähiten katsojia :)

Noi esteiden vieressä olevat "palmu"kasvit olivat tosi kivoja.
Yleisöä.. sitä oli paljon verrattuna Suomen kisoihin..


Tallin sisäänkäynti ja sisältä oli UPEA!

Dennis ja mä nauttimassa kesästä :)


Kauheaa säätämistä: Sara pussailee Dennistä, Katri yrittää
antaa sille ruohoa ja Dennis itse näyttää siltä ettei kiinnosta..
Vissiin huomaa, että ikää on kolmetoista.. :D

Nina ja Dennis radalla.


Verryttelyssä Nina laittaa takin päälle juuri ennen radalle menoa, varsinkin
kun on kuuma sää. Tiina auttaa pitää hevosesta kiinni.

Verkkahyppyjä. Tiina edessä ja Alex takana.

.. ja välillä säädetään esteitä!


Tiina ja Dennis :)

Molemmilla samanlaiset ilmeet!
Tähän postaukseen tuli tällä kertaa paljon kuvia, toivottavasti tykkäätte ja jaksatte katsoa kaikki läpi!Kuvat saa isommiksi klikkaamalla kuvaa, jolloin se aukeaa uuteen ikkunaan.

Kuinka moni lukija on menossa katsomaan tai itse osallistuu Takkulassa järjestettäviin tuntiratsastajien Suomenmestaruuskilpailuihin tulevana viikonloppuna? Mulle saa infota tapahtumasta kaiken, sillä muutama kaverini on sinne menossa ja itsekin olen kahtena vuotena ollut kilpailemassa. Viime vuonna tuli sijoitus junioreiden koulupuolella, kun olin pronssimitalisti. Harmi, etten tänä vuonna päässyt ollenkaan kilpailemaan viimeistä juniorikautta, kun kerran lopetin ratsastuskoulutunnit kokonaan.. Mutta nyt on edessä uudet haasteet!

Syksyn tilanne on mulla todella mielenkiintoinen ja odotan innolla asioiden selviämistä. Saattaa olla, että tulen käymään täällä Hollannissa muuten vielä syyskuun aikana uudelleen..! Tosin siihen täytyy saada luvat ja lennot järjestettyä, joten pitää vähän katsella tarkemmin ensin tilannetta.

Ja olympialaiset ovat menossa! Ketä veikkaatte voittajiksi ratsastuspuolen lajeissa? Toivon todella, että kerkeän seuraamaan varsinkin esteratsastusta täältä Hollannista käsin.. Kenttäpuolta katsoin eilen nettitelevisiosta ja tänään pätkän maasto-osuudesta. Aika hienoa menoa tuolla tasolla, ja täytyy myöntää, ettei itsellä riittäisi rohkeus hypätä niitä isoimpia maastoesteitä, joilla onnettomuuksia sattuu. Toivottavasti nämä kisat päästään läpi ilman suurempia haavereita!

34 kommenttia

 1. Mistä katoit noita olympialaisten ratsastusosuutta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://www.eurovisionsports.tv/london2012/index.html?video_id=1306

   Tuolta oon katsonut :)

   Poista
 2. Mäkin oon katsonut tuolta, aika näppärää. ;)

  VastaaPoista
 3. Varmasti joku nuori (ja miksei vanhempikin) hevostelija itkisi onnesta jos pääsisi Ninaa tapaamaan, niin monelle hän tuntuu olevan esikuva :)
  Mites olis joku piirrustuskilpailu, aiheena esim. Nina hevosten parissa ym ?
  Itse olen kyllä yksi maailman kaikkeuden surkeimmista piirtäjistä, mutta monille olisi varmaan mieluinen :) Ja vaatisi vähän enemmän panostusta kun valokuvan lähetys.. ( vaikka varmasti jotkut on käyttäneet hyvän kuvan ottamiseen aikaan )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piirustuskilpailu voisi olla hyvä idea kans ! (:

   Poista
  2. Piirustus kilpailu olis kans hyvä :) Mutta siihen pitää toki laatia tarkat säännöt että saako käyttää esim. vaikka tietokeneen piirtopöytää jne. Mutta aika magee palkinto jos tollanen kisa nyt tulee :))

   Poista
  3. Kiitos kaikille ehdotuksista! Jep, pitää vähän kehitellä ideaa ja katsoa, mitä lukijat haluavat seuraavaksi kisaksi. Ja se Ninan tapaaminen pitää kyllä saada järkättyä! :)

   Poista
 4. Piirustuskilpailu kuulostaisi hyvältä idealta. Ja Ninan tapaaminen tosian olisi varmasti monelle mieluisa palkinto (:

  VastaaPoista
 5. muuten noitten huippujen heppojen kuolaimista voisit tehä postauksen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voisinhan tehdä, jos pääsen vielä kisoihin. Ainakin tämän tallin hevosten kuolaimista voisin tehdä :)

   Poista
 6. Piirustuskilpailu olisi tosi jees! ((:
  Ninan tapaaminen olisi mahtavaa! :D

  VastaaPoista
 7. Toi Ninan tapaamis palkinto ois ihan mahtava idea! :) ja kilpailuks se piirustuskilpailu ois ihan hyvä, kuha arvostelu ei ois välttämättä se paras tekniikka, vaan esim. paras aihe ym.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, pitää keksiä kilpailu, joka on "kaikille tasapuolinen" :)

   Poista
 8. ei mitään piirrustuskilpailua!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli ainakin selkeä mielipide :D Mikä olis mielestäsi kiva kilpailu?

   Poista
  2. Edellinen ano ei varmaan osaa piirtää niin suuttu :DDDDD

   Poista
  3. en osaakkaa :((( epäreiluu :((

   Poista
  4. Ei se tekniikka ratkaise vaan luovuus :)

   Poista
  5. Osaan piirtää tikku-ukon just ja just, muu ei sitten onnistukaan. :D
   Joten musta tuntuu et oon samaa mieltä tuon anonyymin kanssa. :D

   Poista
 9. Piirustus kilpailu on hyvä idea edelleen mutta parempi vois olla sellanen että pitää keksi jokin uusi varuste hevoselle/ponille tai ratsastajalle :) Pitää kuvailla se varuste ja kertoa onko se mihin ratsastuksen lajiin vai sopiiko kaikkiin jne. Siitä voi myös piirtää kuvan mutta se ei olis pakollista :) Mitäs sanotte? :) Oon tosi huono kyllä selittämään, mutta siis ideana keksi jokin uusi varuste hevosellle tai ratsastajalle :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tääkin olisi varmasti kiva kilpailuaihe :) Mun pitää ensin saada toi valokuvauskisa loppuun ja sen jälkeen katson uudelleen, että mikä se olis kiva aihe seuraavalle kisalle.. Mutta enivei tän viikon kuluessa! Ehdotuksia vaan lisää!

   Poista
 10. Voi että, meillä on myös Kusti koira :) ja kiva postaus, ihania kuvia!

  VastaaPoista
 11. onko tuo yks ranskanbulldog? :D muuten mitä kautta pääsit tuonne Ninan tallille? oliko kauhean kallis reissu vai saatko rahaa kun teet siellä töitä :D sori kyselen, mutta oon sulle ehkä pikkasen kade toi on meinaan ihan mahtava tilaisuus sulle! :)) onko sulla ollut omaa hevosta taikka ootko sellaista harkinnut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se juu, espanjalainen ranskanbulldoog :) Pääsin sinne tänä vuonna ihan kun Nina pyys, mutta edellisenä vuonna pääsin suhteilla Stephexille. Reissu ei ole kallis, paitsi ruoat joudun maksamaan itse. Jep, tilaisuus on kyllä hieno ja kokemuksena rikas. Omaa hevosta ei ole, meinattu on ostaa mutta Ninan mielestä sitoo liikaa, joten ollaan sen takia nyt ylläpitoon otettu. Katsotaan mitä tapahtuu :)

   Poista
 12. Sulla on ihana ja mielenkiintoinen blogi, kiitos siitä! :)

  Haluaisin kysyä, että kuinka paljon sinulla on aiempaa kokemusta hevosten hoidosta, ja kuinka rankalta hevosenhoitajan työ on sinusta tuntunut? Olen miettinyt itse välivuotta hevosenhoitajana, mutta minulla vain omia hevosia, muutoin suurempaa hevosenhoitokokemusta ei ole. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Hevosenhoitajana en ollut toiminut virallisesti missään, mutta kisoissa olin ollut töissä vuodesta 2007 lähtien ja ratsastanut olin silloin 11 vuotta ja ollut hoitohevosia. Luulen, että voisit todellakin lähteä hevosenhoitajaksi ulkomaille, jos oma oppimisinto ja kokemushakuisuus riittää! Mäkin siellä oppimalla menin :)

   Poista
 13. en nyt löytäny sitä postausta missä siitä arvonnasta puhuttiin mut ois kiva jos ois sellane arvonta mikä ois ns. tietokilpailu ja vastaukset löytys täältä sun blogistas ja sit oikein vastanneiden kesken arvottas se juttu =)

  VastaaPoista
 14. haha mitä kuvia:) oli kivaa ja ikävä tulee:) tiiät vrm kuka oon:D

  VastaaPoista
 15. minkä merkkinen tuo kuletusauto/tlaireri on��

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat