sunnuntai 12. elokuuta 2012

081: Kuvapostaus: Don't wanna go home

Oho, kello on jo paljon! Huomenna on siis lähtö täältä Hollannin Guttecovenista kohti Saksan Dusseldorfia ja sitä kautta lentokoneella Suomeen. Lentoni lähtee päivällä, joten aamulla kerkeän heräilemään vielä aamutalliin seitsemältä ja moikkailemaan hepat rauhassa. Ihan kauheaa lähteä, viimeiset päivät olen kyllä saanut nauttia taas lämpimistä säistä, ihanista hevosista, rennosta tallielämästä ja mukavasta tunnelmasta. Tiina ja Nina ovat nyt kisoissa Roosendaalissa, joten meillä on Minnan kanssa kotitallilla vain viisi hevosta hoidettavana. Rentoa ja väljää on siis ollut!

Lämpötilasta on kai pakko sanoa tähän alkuun jotain, nimittäin jälleen kerran meitä on hemmoteltu reilulla kolmellakymmenellä asteella jo monta päivää.. Illalla ilma viilenee ja hevosillekin pitää laittaa loimet yöksi, mutta päivät ovat polttavan kuumia. Tänään aamu valkeni pilvettömänä ja sellaisena se melkein kokonaisuudessaan pysyi. Ihan kiva! Suomessa säät eivät vissiin ole kummoisia olleet, tai ainakaan facebookin tilapäivitysten mukaan..

Tosiaan, torstaina Tiina lähti neljän hevosen kanssa (Norman, Dennis, Philippa ja Stetson) Roosendaaliin kansainvälisiin estekisoihin ja kisat loppuvat vasta sunnuntaina. Me päätettiin Minnan kanssa lähteä katsomaan paikan päälle eilen perjantaina niin, että tehtäisiin tallihommat alta pois ja ajettaisiin illaksi kisoihin. Roosendaaliin täältä on kuitenkin matkaa 155km.

Saatiin talli kuntoon ja hevoset ruokittua ja matkaan päästiin vähän kolmen jälkeen. Laitettiin osoite navigaattoriin ja lähdettiin etsimään reittiä perille. Molemmilla oli kauhea nälkä, joten suunnattiin tietysti ensimmäiseen vastaantulevaan Mc Donaldsiin.. Sitä ennen navigaattori oli tosin kierrättänyt meitä jotain pieniä kyläreittejä pitkin niin, että matkaan oli mennyt jo vajaa tunti. Mäkkäristä päästyä Tiinalta tuli puhelu - yhtä meidän hevosta oltaisiin tulossa hakemaan tunnin päästä. No ei siinä mitään, tehtiin u-käännös ja takaisin Guttecoveniin laittamaan hevosta kuntoon. Hakija tuli viideltä (onneksi tasan silloin kun oli sanonut!) ja lähti melkein heti matkaan, joten palloiltiin tallilla hetki ja mietittiin mitä tehdä. Lopulta päätettiin lähtä takaisin matkalle kisoihin, sillä eihän meillä nyt ollut mitään muutakaan tekemistä.

Roosendaal CSI 2*, tää ratsukko on Stephexiltä, jossa olin viime kesänä töissä.
Tällainen oli väylä veryttelykentältä areenalle. Tuosta ruotsinlipusta seuraava lippu on muuten Suomen ;)
Ihan kiva portti kentälle..
Tällä ratsukolla oli kisojen erikoisin tyyli.. Hepan korvahupun korvaosa, ratsastajan
takin kaulus ja hevosen satulahuovan reunat olivat kaikki samanvärisiä :D
Nina ja Dennis radalla
Nina ja Dennis

 Koko tämä 155km menomatka siis alkoi alusta. Mäkkärin kohdalla huomattiin, että siihen oli Guttecovenista vain reilu kymmenen kilometriä, eli navigaattori oli edellisellä kerralla kierrättänyt meitä mistä sattuu. Sen toimintaohjeet olivat muutenkin todella epäselviä, sillä ajettiin varmaan 40km ylimääräistä myös tällä kertaa.. Milloin mistäkin liittymästä ei päässyt ja välillä vaan ajettiin väärin. Onneksi päästiin lopulta perille vähän seitsemän jälkeen ja alettiin seuraamaan juuri alkanutta 140cm luokkaa, jossa Nina hyppäsi Denniksellä.

Luokan jälkeen mentiin auttamaan Tiinaa hetkeksi tallialueelle ja näin siinä samalla viime kesältä Stephexillä tutuksi tulleen tyypin, ihan hauska yhteensattuma - viime kisoissa näin myös, mutta eri henkilön. Kun hommat oli saatu valmiiksi jaba-alueella, kello oli jo vaille kymmenen ja lähdettiin Minnan kanssa katsomaan luokan uusintaa. Ostin samalla uudelleen ruokaa (mulla on koko ajan nälkä.. :D). Tiina ja Sini, yksi hevosenhoitaja, tulivat seuraksi myöhemmin ja vietettiin siinä iltaa kisapaikan ravintolassa, mikä oli täynnä kisaajia ja muita hoitajia. Lopulta lähdettiin ajamaan takaisin Guttecoveniin ja tällä kertaa ilman navigaattoria. Perille päästiin ongelmitta puoli kahden aikaan yöllä.

Tänään oli päivä, jolloin otettiin todella paljon kuvia tallista ja hevosista. Mulla on nyt tullut täältä täyteen yli 3000 kuvaa, joten voin sitten syksyn mittaan julkaista tänne blogiin aina uusia, kun siltä tuntuu :) Päivä oli kiireetön, tehtiin kaikki rennolla otteella ja sen takia päivä venyi iltaan asti. No, oli todella mukavaa ja aika täällä on ollut ihan mieletöntä!

Kaikista parasta tänään oli varmasti, kun kävin Citan kanssa laukkaradalla. Tamma oli aluksi ihan normaalilla tuulellaan eli reipas ja pirteä, mutta laukatessani vanhukset villiintyivät täysin laukkaradan keskellä olevalla laitumella ja lähtivät laukkaamaan hulluna Citan vierellä ympäri laidunta. Siitäkön  Cita sai kiksejä ja lopputulos oli, että mentiin sellaista "leijjuravia" (en osaa selittää, mutta tajuatte varmasti) ja mä nauroin selässä ääneen. Oli kyllä ihana päivä kokonaisuudessaan! Tähän alle laitan kuvia, niitä on todella paljon. En kirjoita enempää tekstiä, sillä mun on pakko mennä nyt nukkumaan, jotta jaksan huomenna herätä aamulla talliin ja lähteä sitten kohti Suomea..

Vielä yksi juttu. Oon ottanut täältä paljon kuvia ja videoita (noin 200?) kännykällä. Laatu niissä ei ole mikään kummoinen, mutta videoita on mm. ratsastuksestani (tosin kuvaan siis itse kun olen selässä). Haluaisitteko, että julkaisen videoita täällä blogissa, vaikka laatu ei ehkä ole se paras? Otin esimerkiksi tänään laukkaradalla videota, kun laukkasin Viljon kanssa. Ruuna oli ensimmäistä kertaa radalla ja oli aluksi ihan pörheenä! Se on kyllä maailman suloisin otus :)

Pystykuvat ovat huonolaatuisen näköisiä, jollei niitä klikkaa suuremmiksi. Eli suosittelen katsomaan ne niin!

Otettiin siis Luzysta, Citasta ja Viljosta rakennekuvia Ninan ja Alexin nettisivuja varten. Tähän alle tulee näitä kuvia paljon,
mutta toivottavasti jaksatte katella ja ovat mielestänne kivoja :)
Tältä Luzy näytti suurimman osan kuvausajasta... Muuli :D






Avaruusolio Funny. Kaikilla hevosilla on laitumella kärpäsloimet, -huput, suojat ja bootsit.

Cita - eikö ookkin aivan uskomattoman upea?







Kiva könötyskevennys...






Viljo halusi itte osallistua kovasti kaikkeen, kun Minna yritti sitä siirtää.. :D




Viljon mielipide :D









24 kommenttia

  1. ihan uskomattomia kuvia! :)

    VastaaPoista
  2. upeita hevosia ;O kyl huomaa et ne asuu huipputallilla ! =)

    VastaaPoista
  3. Laita vaan videoita. Aivan uskomattoman hienoja hevosia! Mikä on sen nettisivun osoite? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eh, en yhtään tiedä :D ne oli vielä tekeillä hetki sitten, eli en usko, että on vielä valmiit. Voit yrittää Googlata Ninan ja alexin yrityksen nimellä 'finca' :)

      Poista
  4. Tosi hienoja kuvia! :) ja laita ihmeessä myös niitä kännykäl otettuja videoita, ois kiva nähä! :D

    VastaaPoista
  5. olitko yksin tuolla reissussa? kun joskus keväällä kirjoitit että joku kaverisi lähtee kanssasi mukaan reissulle? :)ihan älyttömän kivoja kuvia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tähänkin oon vastannut joskus aiemmin jo :) eli sarkun piti lähtee mukaan kun oli suunniteltu, että stx:lle mennään. Suunnitelmiin tuli muutos, kun Nina muutti ja pyys mut sinne luokseen, joten sarkku meni sitten Sveitsiin toiselle tallille ja viihtyi siellä kesän erittäin hyvin!

      Poista
  6. Onpas hienoja kuvia ja hienoja hevosia!
    Ja laita vaa niit videoita!
    Ps. Tosi kiva blogi sulla :)

    VastaaPoista
  7. Niin ihania kuvia taas!! Ja ehdottomasti niitä videoita! :D

    VastaaPoista
  8. heei minkä merkkiset noi "talutussuitset" on joissa hepat poseeraa rakennekuvissa? siis missä on vaan otsapanta ja poskihihnat ja solki niskassa + klipsit? oon ettiny tollasia joka paikasta (nimenomaan kisoihin talutussuitsiksi) mutta en tiedä merkkiä ja muutenki suomessa harvinaisia (=en oo nähny kenelläkää suomessa :D) ni vähän vaikea hakea netistä... olisin supersupersuperkiitollinen jos osaisit vastata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katso jostain nettikaupoista (esim. Viljarshop) issikkasuitsia! Usein ne on just tollaset ja turpiksen voi laittaa erikseen jos tahtoo.

      Poista
    2. En tiedä yhtään minkä merkkiset suitset olivat (niissä ei ollut mitään merkkiä näkyvillä) enkä näin ollen myöskään tiedä, mistä hankittu.. Mutta anonyymi antoi hyvän vinkin :)

      Poista
    3. ok, kiitos vastauksista :)

      Poista
  9. ammattitasosia kuvia! upeita! ja kännykkävideoita myös tänne :---)

    VastaaPoista
  10. Vastaukset
    1. Sulle ja jennille sama vastaus, laitan varmaan huomenna kun nyt meni tää vähän myöhäseks :)

      Poista
  11. Ihania kuvia, hienosti kirjoitettuja tekstejä, Upeita hevosia!! kaikki on niin mahtavaa tässä sinun blogissasi!! =))))

    VastaaPoista
  12. Ihania kuvia! Ja ehdottomasti vieoita vaan tulemaan! :) Oon jo pitkään kuolannu sun hommille siellä Hollannissa ja lueskellu vanhoja Stephex-postauksia, ois vaan niin huippumahtavaa päästä vaikka kesäduuniin sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) kannattaa laitella talleilla viestiä, ne ottavat aika joustavasti töihin porukkaa ihan kyselemällä rohkeasti ja olemalla itse reippaan oloinen! Tsemppiä pääsemiseen :)

      Poista
  13. hienoja kuvia! minä luulin aluksi, että oot samassa paikassa kuin ennen olit. Missä olit nyt? :)

    VastaaPoista
  14. Viime vuonna olin Ninan luona stephexillä Belgiassa, tänä vuonna Ninan muutettua Hollannin guttecoveniin, niin siellä sitten :)

    VastaaPoista
  15. voi vitsit ootpas päässyt hienoon paikkaan :O :) ja muutenkin hieno blogi, tykkään!

    VastaaPoista
  16. Tosi hienoja kuvia sulla! Miten ootte onnistunukkin noin hyviä ottamaan(:: tykkään(:

    VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat