sunnuntai 26. elokuuta 2012

084: Takaisin arkeen

Paljon on jäänyt taas teille kertomatta, sillä viikkoon en ole kerinnyt postailemaan. Nyt kirjoitan tällaisen kaikenkattavan postauksen, joka saattaa venähtää melko pitkäksi. Vastapainoksi yritän laittaa mukaan kuvia ja videoita, mikäli youtube suostuu lataamaan ne kaikki tarpeeksi nopeasti. En muuten ymmärrä miten se voi ladata videoita niin hitaasti..
 
Perjantaina meille tuli äkkilähtö maalle,  mun ei nimittäin sinne alunperin pitänyt lähteä. Tai itse asiassa ihan alunperin piti, sitten ei, sitten piti, sitten ei.. Mutta loppujen lopuksi kuitenkin lähdin. Luvassa oli koko viikonlopuksi talkoohommia lähes koko suvun voimin. Kerkesin tosin lauantai-iltana käydä Jokelantallilla Nooran ja Marjutin kanssa parin tunnin maastolenkillä, jossa meillä oli mukana kaikki tallin kolme suomenhevosta. Oli todella mukava lenkki, päästiin myös menemään täysiä hiekkateillä niin, että mä menin ensimmäisenä Lissun kanssa ravia (entisenä ravurina pääsee k o v a a) ja kaksi muuta suokkia laukkasivat täysiä perässä :D Harmi, ettei maastoon saa ketään kuvaamaan, sillä sieltä tulisi varmasti unohtumattomia kuvia!
 
Nää kuvat on otettu 14.8 tiistaina eli päivä sen jälkeen kun palasin Hollannista. Kuvan ratsukko on Nea ja hänen uusi
ihana, maailman suloisin esteponi Nellson :) Aika mahtava pikkuponi kyseessä, kiva harjoittelukaveri 10v Nealle!


:D
Iloinen kuski ja nyrpeä poni :)
Janita ja Nea sekä ponituttavuus
Äsken palasimme siis kotiin Itä-Suomesta ja luvassa on todella kiireinen viikko: joka päivä ratsastettavana vähintään yksi hevonen ja mikäli aika antaa myöten, aina neljään hevoseen asti päivässä. Ratsastuksia pitää nyt kuitenkin vähän rajoittaa (ei joka päivä niitä kaikkia neljää ota), sillä kahden viikon päästä alkaa ylioppilaskirjoitukset ja kotitöitäkin pitäisi tehdä.. Kenellä muulla lukijalla on edessä kirjoituksia? Tai onko joku päättänyt muuten vaan panostaa kouluun nyt syksyllä enemmän?
 
Viime tiistaina mulla oli Uotilassa ensimmäinen tunti, jonka menin Donilla. Ruuna oli todella eteenpäinpyrkivä ja sillä oli lisäksi raspattu edellisenä päivänä pahat hammaspiikit oikealta, joten se oli lähes tunnoton oikealle ohjalle. En oikein päässyt sisään tapaan, jolla hevosta olisi pitänyt ratsastaa ja näin ollen mulle tuli ihan alkeiskurssiolo siellä selässä. No, välillä näin ja siitä on hyvä lähteä hakemaan yhteistyön sujumista tulevaisuudessa, jos vielä joskus satun kyseisellä ruunalla menemään.
 
Doni tiistaina. Laatukuvista saadaan kiittää hämärää säätä (tääkin kuva otettu kahdeksan jälkeen).. Mutta kyllä tosta
erottaa, että hevonen on kyseessä ja ratsastaja selässäedes jotenkin päin :D
Keskiviikkona vuorossa oli ensimmäinen virallinen vuokrauspäivä Konstalla. Menin sillä siis Equstomin tunnilla, joten valvovan silmän alla tuli ratsasteltua. Tunnin aiheena oli ympyrällä avotaivutus, jota tehtiin kaikissa askellajeissa. Avotaivutuksessa saatu pieni "kokoaminen" piti sitten säilyttää suoralla uralla ja tarvittaessa korjata pienellä avopätkällä taas takaisin.
 
Konsta oli superkiva ja verryttyään oikein mukava ratsastaa. Mulle tuli sellainen fiilis, ettei ratsastus voi yksinkertaisesti olla niin helppoa: istut vain kyydissä ja ratsastat istunnalla hevosen ravia, laukkaa tai ihan mitä tahansa ja se tekee mitä pyydät. Konstassa on se hyvä puoli, että silloin kun itselläni on se tunne, että se menee hyvin, se todellisuudessa käyttää ehkä puolet kapasiteetistaan :D Tunnin jälkeen mulla oli todella kuuma ja hevonen oli hionnut lähinnä satulan alta, kaulastaan ja takajalkojen välistä.. Tosin ruunan ravi ei ole mikään helpoin istuttava ja se ei myöskään ole itsestään eteenpäin liikkuva, vaan sitä saa todella ratsastaa jokaisella askeleella. Juuri sellaiset hevoset ovat mun tyylisiä, sillä niillä tunnen, että pääsen paremmin hevosen ympärille ja saan kaikki avut läpi.
 
Keskiviikkona kävin ratsastamassa Luukaksen ja maanantaina menin kaikki Jonnan liikutettavat hevoset eli Luukaksen, Annun sekä Mörrin. Torstaina vuorossa oli Mörri ja Luukas, perjantaina kävin ratsastamassa taas Konstalla ja jatkoin samaa aihetta, mihin keskiviikkona olimme jääneet. Lopuksi kävelin tallin lyhyen maastolenkin, jonka aikana tuli sellainen ihanan rauhallinen ja hyvä olo. Sitä on tosi vaikea selittää, mutta jokainen joka sen on kokenut, varmasti sen tietää: "tätä mä haluan tehdä, tää on jotain niin täydellistä". Noista pienistä tunteista tulee se voima, minkä takia me hevosharrastajat jaksamme tehdä töitä tämän lajin parissa :) Equstomissa on muutenkin aivan ihana käydä, sillä siellä on tosi kivaa porukkaa ja hyvän ilmapiirin lisäksi hienot puitteet.
 
Videosta siepattu kuva, lisää voitte katsella noista alla olevista videoista. Niissä on erikseen kaks ravipätkää ja laukkaa.
 
 
 
Huomasin tuossa äsken, että kuvakilpailun äänestysaika oli jo mennyt umpeen ja sen vuoksi lähetän nyt kuvat Ninalle, joka sitten päättää sen lopullisen voittajan. Kaikkia palkintoehdotuksia saa vieläkin laittaa tulemaan!
 
Oon myös ajatellut tehdä jonkun erikoispostauksen tässä lähiaikoina. Toivomuksia saa laittaa tulemaan, kaikki maan ja taivaan väliltä on tervetulleita. Itselleni tulee mieleen esimerkiksi videopostaus/-kooste Konstalla ratsastuksesta (ja siinä samalla ehkä vähän Equstomin esittelyä, tai ainakin yksäripuolen), omien ratsastusvaatteiden esittely, omistamieni hevostarvikkeiden esittely (ts. kaikki mitä mulla oli käytössä Kaprilla), päivän aikataulu-postaus, suosikkiblogini jne..
 
Ainiin, jotain muutakin kivaa on tapahtunut hevospuolella! Mutta siihen liittyen te lukijat saattekin odotella ja elää tietämättömyydessä vielä tovin ;) Kärsivällisyys palkitaan, vai miten se meni..

10 kommenttia

 1. joku sellanen koko päivä kuvina-postaus olis tosi bueno! eli niitä kuvia olis aika lailla aamusta iltaan:)

  tykkäilen sun blogista tosi paljon! :):)

  VastaaPoista
 2. aikataulu postaus, tallin esittely ja varustepostaukset kuulostais kivoilta!

  VastaaPoista
 3. kuvapostaus ois tosiaan kiva. Itekki piti vähentää ratsastusta kun alko peruskoulun viimenen vuos ja keskiarvoa pitäs nostaa reilusti jos haluan päästä jonnekkin opiskelemaan!

  VastaaPoista
 4. Videopostaus ois aika kiva, mut tallin esittely tai varustepostauski ois kivat!

  VastaaPoista
 5. Upea blogi sulla:) Liityn ehdottomasti lukijaksi! Jos kiinnostaa niin minun blogi on : http://ainonhevosblogi.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 6. Mä tykkäisin kans sellasest päivä kuvina postauksest! Sul on muute mahtava blogi ja tätä on aina kiva lukee!:)

  VastaaPoista
 7. videopostaus!! ja ihana tää sun blogi, tosi kiva lukee!<3 mut noi videot oli kyllä aika rasittavan pitkiä :D

  VastaaPoista
 8. Videopostaus, varustepostaus, ja sit sellasia tekstipostauksia! Tee kaikki, tee niit oikeesti paljo:D Mistä saat noita kaikkia ratsastettavia?

  VastaaPoista
 9. Videopostaus tai sitten sellanen "kurkkaus" muuhun arkeen; kouluun, kavereihin ja (siihen olemattomaan) vapaa-aikaan :) Sellanen melkein täysin hevosaiheeton postaus siis! Ja tulevaisuudensuunnitelmia, mitä kirjotat yo ja minne meinaat pyrkiä, kenties välivuos ja töihin vai ulkomaille? :)

  VastaaPoista
 10. Ei oo totta Aada! Älä sano että Doni on se hevonen Uotilasta (Donnie Darko)!? Sillä mekin ratsastetaan siellä nykyää keskiviikkoisin!!

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat