sunnuntai 19. elokuuta 2012

083: Hevostilanteesta, festareita ja kaikkea mukavaa

Ensimmäinen ilmoitus - muistakaahan äänestää valokuvauskilpailussa! Äänestyspäiviä on jäljellä vielä yksi, jonka jälkeen voittajakuvat lähetetään Ninan tuomaroitavaksi. Tsemppiä vielä kerran kaikille kilpailuun!

Pientä postaustaukoa on ollut havaittavissa, varsinkin jos vertaa viimeiseen kuukauteen, jolloin olen yrittänyt postailla mahdollisimman paljon. On kuitenkin myönnettävä se tosiasia, että koulut ovat alkaneet ja näin ollen myös viimeinen lukiovuoteni eli se paljon puhuttu ja pelätty abivuosi. Kouluun on siis pakko panostaa "hinnalla millä hyvänsä" ja tällä kertaa se hinta on blogin pitäminen. Yritän kuitenkin postailla teille kuulumisia ja muuta mahdollisimman usein, eli aina kun jotain infottavaa tapahtuu.

Vielä viime maanantaina en tiennyt hevostilanteestani oikeastaan mitään muuta kuin sen, että ylläpitohevosta olemme etsimässä ja mahdollisesti, mikäli sellaista ei mistään löytyisi, ostaisimme oman. Senkin tiesin, että tiistaisin mulla tulisi olemaan vakiotunti Uotilan ratsastuskoulussa, johon Piude siirtyi Solbackan ratsastuskoulun lopetettua (eli sen tallin, jossa Kaprikin oli viime kevään ja talven). Mistään muusta ei ollut tarkempaa tietoa, muutamia hevosia olin kysellyt sieltä täältä ylläpitoon, muttei mitään radikaalia ja varmaa.

Tiistaina soitin Equstomiin eli tallille, jossa ratsastin kolmisen vuotta ennen Kaprin ylläpitoaikaa. Entinen opettajani Minkki vastasi puhelimeen ja esitin asiani: olisiko mahdollista päästä jollekin tunnille, jotta saisin lisää ratsastustunteja ennen hevosen saamista. Mukana oli varmasti joku suurempi voima, sillä Minkki totesi tunneilla olevan tilaa ja tallilla olevan yksityinen, joka etsisi vuokraajaa. Pyysin omistajan numeron ja otin yhteyttä heti. Hevonen kuullosti puhdeiden perusteella kivalta ja halusin ehdottomasti mennä sitä kokeilemaan, joten sovimme päiväksi lauantain. Sen jälkeen soitin takaisin Minkille ja kiitin häntä sekä varasin keskiviikoksi itselleni vakiotunnin Equstomista.

Keskiviikkona mulla oli siis ensimmäinen tunti Equstomissa vajaaseen vuoteen ja ihanaa oli. Menin Sentillä, joka on melko lyhytliikkeinen ja hidas tuntiratsu, mutta toimii kuitenkin kivasti. Ajattelin istuntani olevan ihan hirveä, sillä enhän ollut koko kesän aikana kunnon istuntatunneilla käynyt (ellei lasketa sitä liinatuntia heinäkuun alussa). Pelko olikin turha, sillä koko tuntina en saanut mitään huomautettavaa omaan istuntaani liittyen. Itseasiassa tunti alkoi sillä, että yhtä ryhmäni ratsastajaa kehotettiin ottamaan mallia musta.. Eli en ollut ihan katastrofaaliseen tilaan itseäni kuitenkaan päästänyt. Tästä on suunta ylöspäin! :)

Maanantaina sain viestin Ninalta liittyen yhteen vielä mainitsemattomaan asiaan, josta juttelin pikaisesti tiistaina Alexin kanssa puhelimessa. En halua asiasta vielä mainita mitään sen kummemmin, sillä siitä ei ole vielä mitään varmuutta. Mutta mikäli toteutuu, olisi mun kannalta todella iloinen asia. Toivotaan siis, että kaikki menee hyvin!

Torstaipäivä meni koulussa ja kesäteatterissa eli siitä ei ole mitään infottavaa. Eilen perjantaina oli vihdoinkin päivä, jota olimme kaveriporukassa odottaneet pitkään ja hartaasti - nimittäin Weekend Festival! Mulla ja Janitalla loppui koulu jo 12:30, joten suuntasimme heti syömään ja siitä Luukkiin. Paikalle oli kuulemma ollut jopa kuuden tunnin ruuhkat Helsingistä, mutta koska saavuimme alueelle niin aikaisin, ei koko matkan aikana ollut minkäänlaisia ongelmia etenemiselle. Festaritunnelma ei ollut huipussaan iltapäivällä ja seilailimme alueella etsien kavereita, mutta viimeistään Skrillexin keikan jälkeen fiilis oli mahtava. Itse en kyseisestä artistista erityisemmin pidä, mutta keikka oli kyllä kiva. Illan huippukohta oli ehdottomasti David Guettan konsertti: en ole ikinä kokenut mitään niin järisyttävän upeaa hevostelun ulkopuolella kuin mitä tuo keikka oli. Se tunnelma siellä oli jotain uskomatonta. Keikan ajan olin Janitan, Kian, Elinan ja Sarinan kanssa (Sarkkukin pääsi paikalle, tosin ruuhkien takia vasta Skrillexin loppuvaiheessa) ja otimme paljon videoita ja kuvia, jotka nyt ovat eri ihmisten puhelimissa/kameroissa, joten en niitä vielä ole itselleni saanut. Eiköhän tänne blogiin jotain kuvia tule heti kun mahdollista! Omassa puhelimessani olisi ollut videoita, mutta se hajosi lopullisesti eilen yöllä eikä ole sen jälkeen suostunut käynnistymään.. Jos haluatte fiilistellä keikkaa, kannattaa katsoa esim. tämä ja tämä (kelatkaa jälkimmäinen suoraan 2:00 kohdalle, jos ette jaksa katsoa ihan keikan aloitusta ennen ensimmäistä biisiä ja sitten kohtaan 3:20->, joka on hyvin tunnelmaa kuvaava). Eihän noista oikein mitään käsitystä saa, mutta voitte kuvitella mikä tunnelma siellä oli, kun noin 25 000 ihmistä on paikan päällä. Olitteko itse paikalla ja jos olitte, mitä piditte?

Näissä kuvissa on sitten tää maneesilaatu, joten älkää ihmetelkö.. Kuvassa siis Konsta, josta voitte lukea alempaa lisää :)
Alkukäyntejä ja ajatusta enemmän eteen-alas (tosin tässä näköjään vain alas eikä eteen :D)..
Tunnelmakuva ;)
Hmm turhan pitkät ohjat, jolloin kevennys ja kädet ovat mitä ovat..
Ja loppuraveja!
Tänään vuorossa oli siis vuokrahevoskokelaan kokeileminen. Olimme sopineet hevosen omistajan kanssa, että hän näyttäisi ensin minulle miten hevonen toimii ja sen jälkeen kokeilisin sitä itse. Kyseessä on siis 15-vuotias ruuna Roccicone eli "Konsta", joka on kisannut kansallisella tasolla vaativia koululuokkia ja osaa mm. sarjavaihdot. Konsta on maailman kaunein hevonen! Kuvista voitte itse päätellä samaa :)

Konstan omistaja ratsasti siis hevosen ensin itse, jonka jälkeen kiipesin selkään. Menin ruunalla reilun puolen tunnin ajan, jonka jälkeen kävelimme vielä lopuksi maastolenkin. Kokeilin kaikki askellajit läpi, muutamia väistöjä ja avoja sekä parit vaihdot. Hevonen tuntui kivalta, vaikka olikin kuulemma vielä vähän vaiheessa kesäloman takia. Sovimme siis, että alan vuokraamaan Konstaa kaksi kertaa viikossa, joista toinen on keskiviikon tuntini Equstomissa ja toinen itsenäinen ratsastelu perjantaisin. Näin ollen mulla on tällä hetkellä ratsastukset tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tähän päälle tulee tietysti vielä kaikki ne miljoonat kerrat, kun lupaudun jonnekin auttelemaan tai ratsastamaan. Mutta kaikki hevosen selässä ja niiden parissa vietetty aika on vain positiivista!

Hieno kevennyskuva ja se ainainen vasemman käden vamma. Onneksi pääsin taas tunneille! :D
Tää kuva on kuvasieppaus Konstan sukupostista, jossa siitä oli kiva kuva :)
Virallisesta hevostilanteesta en halua infota teitä vielä sen tarkemmin. Voin kuitenkin sanoa, että kaksi hevosehdokasta olisi kiikarissa. Toinen on nuorempi ja kokemattomampi, toinen kokeneempi ja hiukan vanhempi. Molemmat tosin laadukkaita ja hienoja hevosia varmasti. Katsotaan mitä aika tuo tullessaan.

Tästä tekstistä tuli nyt todella pitkä ja vähäkuvainen, mutta välillä näinkin :) Huomenna menen moikkaamaan Ninaa Mäntsälään, jossa hän valmentaa huomisen. Luvassa on myös mahdollisesti passikuvien ottaminen ajokorttia varten sekä paljon lukemista ylioppilaskirjoituksiin.. Se siitä vapaapäivästä siis! :D

8 kommenttia

 1. Ääää oon niin kateellinen tosta Weekend Festivalista, huikee meno näyttäs olevan :D

  VastaaPoista
 2. Paljon paljon hevosia! :D Ja on tosiaan tuo Konsta ihan älyttömän kaunis. Ja kuvien perusteella ratsastit kyllä tosi hienosti Konstalla. :)
  Niin ja vielä onnea abivuoteen!

  VastaaPoista
 3. Ihana, siis Konsta<3! Minä ja Lottaki alotetaan uotilassa keskiviikkosin klo 20-21. Onhan se juu vähän myöhään ku seuraavana päivänä 8 aamu, mutta hällä väliä, kunhan pääsee ratsastamaan! :D

  VastaaPoista
 4. Hei!

  Tällätavalla syksyn korvilla kun hepo palaa laidunkaudelta sisälle sitä pohtii noita ruokintajuttuja, joten ihan mielenkiinnosta: Onko mahdollista jos postaisit/kertoisin millainen oli hevosten ruokinta Ninan tallilla, mitä ruokaa ja minkä verran hepot siellä sai ja oliko purkkitolkulla lisämömmöjä jokaiselle? :)

  VastaaPoista
 5. Oi, onpas nätinvärinen tuo Konsta! c: Ja täytyy sanoo nyt, et tää on oikeesti yks mun lemppariblogeista ja luen aktiivisesti, vaikken kovin usein kommentoikaan :)

  VastaaPoista
 6. hei tiiätkö paljon tuol equstomissa maksaa tunnit? tai sillai vaikka et kymmenen kertaa / kausi? :)

  VastaaPoista
 7. Mun blogissa pieni tekstinpätkä sun blogistas!

  http://inanelamaa.blogspot.com

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat