lauantai 13. lokakuuta 2012

#96: Hevosasioiden ulkopuolelta

Torstaista sunnuntaihin vietän aikaa mummolassani Itä-Suomessa, joten hevoshommia tältä ajalta ei kerry. Mitään suoranaista postattavaa ei siis ole, mutta yhden pienen jutun halusin teille tänne esitellä. Eilen kävin Joensuussa shoppailemassa ja kampaajalla, ja siinä kampaajatuolilla istuessani satuin selailemaan lokakuun Trendi-lehteä. Lehdessä oli juttuja siitä, miten eri tilanteissa tulisi käyttäytyä. Yksi näistä koski blogeja ja luin jutun innolla - se oli täyttä asiaa.
 
Juttu oli lyhyt katsaus blogien etikettiin ja käyttäytymismalleihin. Jokaisen tulisi lukea tämä ja noudattaa sen ohjeita parhaansa mukaan!
 
  • KESKUSTELE. Blogin ideana on ajatusten vaihto. Jos kommentoit blogikirjoitusta, vaaraudu puolustamaan mielipidettäsi. Muista, millainen on foorumisi: jos blogin aihepiiri on yhteiskunnallinen, kiihkeäkin väittely kuuluu asiaan. Lempeässä sisustusblogissa taas on järjetöntä provoilla.
  •  
  • KOHTAA BLOGGAAJA KALTAISENASI. Bloggajakin on ihminen, jolla on tunteet. Älä kirjoita blogikommenttiin sellaista, mitä et olisi  valmis sanomaan toiselle kasvotusten. Rakentava palaute on parempaa kuin haukkuminen. Bloggaaja ei myöskään ole tilivelvollinen lukijoilleen: kenenkään ei ole pakko kertoa esimerkiksi ihmissuhteistaan tai raha-asioistaan.
  •  
  • ÄLÄ HUUTELE PUSKISTA. On kohteliasta käyttää blogikommenteissaan nimimerkkiä. Jos sinulla on oma blogi, lisää sen linkki kommenttiisi. Oman palstan mainostaminen kuuluu blogimaailmaan.
  •  
  • PEREHDY. Lue blogipostaus ja aiemmat kysymykset ennen kuin esität kuviin liittyvän kysymyksen. On turhauttavaa vastailla kymmenettä kertaa kysymykseen "mistä nuo kengät on ostettu", jos asia kerrotaan tekstissä.
Näiden ohjeiden siivittämänä toivotan kaikille muille bloggaajilla ja lukijoille oikein rattoisaa viikonlopun jatkoa! Kiitos muuten niille, jotka ovat tehneet/lupautuivat tekemään banneria blogiini, vaihtelen ulkoasua ensi viikolla, kunhan pääsen kotiin :)
 
Loppuun vielä kuva kakusta, jonka koristelin aamulla. Aika hyvännäköinen
täytekakku suklaarouhe-kuorrutuksella ja karkeilla + appelsiinilla! Nam :)
 

8 kommenttia

  1. ihanan näköinen tuo suklaakakku :)

    VastaaPoista
  2. Tuo on kyllä niin asiaa! Näin kommentointiin liittyen, niin ite tykkään aina kun joku kommentoi, niin blogin ylläpitäjä vastaa siihen. Tykkäänkin sun blogista paljon, koska vastailet aina kommentteihin!

    http://lifewithbella-essi.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  3. Nami tuo kakku! ((:

    Muuten nuo kaikki kohdat tuossa ovat mun mielestä hyviä, paitsi tuo "oman blogin linkki kommentin perään". Mun mielestä ne vain ovat niin julmetun ärsyttäviä, tulee vaan mieleen, että tyyppi yrittää vaan mainostaa omaa sivustoaan eikä sillä toisen jutulla ole niin väliä. :/
    Miks mä oon skipannut tuon jutun kokonaan vaikka saman lehden oon lukenut? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toisaalta onhan tuo totta, mutta mielestäni mainostaminen on osa blogimaailmaa. En tiiä miksi oot skipannut, mullekkin tää nousi esiin vasta toisella lukukerralla :D

      Poista
  4. Hei,
    oon ettinyt vähän aikaa sitä sun kuvasivustoa, onko sulla se vielä pystyssä? :D Osotteen oon kokonaan hukannut, mutta sulla oli niin hyviä kuvia siellä että pakko päästä niitä ihailemaan! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se joo pystyssä, mutta päivitin viimeksi viime keväänä.... :D http://ajaton.kuvat.fi on osoite, ehkä aktivoidun kunhan saan uuden kameran..

      Poista
  5. Ihana tuo kuva. Tuli jotenkin nälkä :D. www.ronskinkanssa.blogspot.com

    VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat