tiistai 29. tammikuuta 2013

#149: Mitä kaikkea hevosenomistajan tulee omistaa?

Ensiksi haluan kiittää kaikkia onnittelijoita sekä lempinimiehdotuksia, joita olitte laitelleet edelliseen postaukseen! En kerkeä vastaamaan jokaiseen erikseen, mutta ajan kanssa luen kyllä kaikki läpi ja vastaan mahdollisiin kysymyksiin - malttia siis. Muutama hauska nimiehdotus osui silmään, mutta annan ajan vaikuttaa lopulliseen päätökseen ja katsoa, millaiseksi lempinimi muodostuu.
 
Maksoimme Champin ostohinnan, vetcheckin sekä kengityksen eilen, joten hevonen on nyt virallisesti meidän. Ruuna sai eilen uudet talvipopot jalkaan, jotta sitä ei tarvitse kengittää heti Suomeen tulon jälkeen ja jotta se ei liukastele täällä lumihangissa. Melko nopeasti ensi viikolla pitää katsoa, milloin hevonen kannattaa raspata (ties milloin tehty viimeksi?), madottaa sekä rokottaa, mikäli rokotusohjelma ei täsmää Suomessa vaadittuihin malleihin. Samaan nippuun voi varmaankin laskea ruunan vuosimaksun maksamisen, jotta tulevan kauden kilpailuihin saa osallistua. Paljon on siis tekemistä, tällaista ihan perushoitoa!
 
Tarkoituksena olisi tällä hetkellä, että Champ lähtee torstaina tai perjantaina Hollannista Suomeen erään kuljetusfirman kyydillä. Matkalaiset yöpyvät pohjois-Saksassa ja tulevat sieltä Suomeen noin vuorokauden, joten viikonloppuna hevosten pitäisi olla Suomessa. Mahtavaa saada hevonen näinkin nopeasti tänne!
 
Mutta sitten itse aiheeseen. Kaprin jäljiltä mulle on jäänyt kasa kaikenlaisia hevostarvikkeita, mutta paljon myös uupuu. Ostoslistalla olisi muun muassa kaulakappaleellinen noin 200g tallitoppis, kaulakappaleellinen fleecevuorellinen sadeloimi/ohut vedenkestävä ulkoloimi, ratsastusloimi.. Näiden "pakollisten" loimien lisäksi olen ihastellut monia villaloimia kisaloimiksi tai vain edustuskäyttöön, uutta rintaremmimartingaalia, otsapantoja, satulahuopia, sitä, tätä ja tuota. Kysymys kuuluukin..
 
Mikä on tällä hetkellä teidän mielestänne hevosenomistajien "must-to-have"?
 
Tarkoitan kysymyksellä sekä merkkejä että konkreettisia tavaroita. Onko jokin tietty loimimerkki ylitse muiden? Oletko keksinyt jonkin tietyn esineen, joka helpottaa hevosenomistajan arkea huomattavasti? Tai onko jokin satulahuopa vain niin nätti, että se on pakko hankkia? Mitkä tuotteet ovat laadukkaita ja kestäviä? Antakaahan kaikki vinkkinne kuuluviin ja auttakaa tulevaa hevosenomistajaa hädässä..! Erittäin kiitollinen olen varsinkin niille lukijoille, jotka voivat linkata tuotteen johonkin verkkokauppaan/liikkeeseen, jotta nään sen hinnan ja ulkonäön itsekin :)
 
Jotta tästä ei tulisi ihan kuvaton postaus, laitan loppuun kuvakaappaukset videosta, jossa koeratsastan Champia. On se vaan niin kauhea komea!
 

 

67 kommenttia

  1. Wau tosi hienoa että heppa tulee teille! :)
    Itse en suosi mitään tiettyä merkkiä, vaan ostan sen mikä tuntuu järkevimmältä ja tietenkin hinta-laatu suhdekin on tärkeä. Mutta kyllähän sitä aina tarvii jonkun ihanuus huovan.. Että tsemppiä vaan sulle shoppailuun! ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, tätä on ootettu! Ja totta tuo hinta-laatu -suhde, pitää alkaa ottamaan selvää niistä :) kiitti!

      Poista
  2. ootko aatellut kerätä jotain tiettyä väriä, esim. sinistä tsi ruskeaa? vai ihan kaikkia värejä:)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on tähän mennessä kaikki ruskeaa ja tummansinistä, joten niitä jatkan :)

      Poista
  3. Champ on kyllä niin sun hevonen! :)

    VastaaPoista
  4. BOT selänlämmitin on ihan must have!

    VastaaPoista
  5. Hevosen omistaminen on kyllä kallista hommaa varmasti... Säkin kun olet jo täysi ikäinen, niin kuka maksaa teillä hevoskulut? Tai jaatko vanhempien kanssa edelleen kuluja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, peruskuluihin menee noin tonni kuukaudessa (550/650€ tallipaikka, matkat, rehut, valmennukset, kisat, hieronnat, kengitykset jne.) eli halpaa ei todella ole.. Teen itse tallitöitä kolmesti viikossa, joista saamillani rahoilla pystyisin maksamaan itse tallipaikan ja valmennukset, mutta vanhempani auttavat rahallisesti ainakin tämän kevään tallipaikan ja muiden kulujen kanssa, sillä keskityn enemmän yo ja yliopistohakuun kuin työn tekemiseen ja näin ollen saan hieman rahaa säästöön (jotka voin sitten tuhlata kun joku ihana hevostarvike löytyy, jep...). Jatkosta en tiedä, mutta sen tiedän, etten tiukassakaan paikassa jää ilman apua ihanan perheeni ansiosta :)

      Poista
  6. paljon hevosen kuljettaminen suomeen maksaa? :) (ei tarvitse sanoa mitä itse maksoit mutta suunnillen, kun itse harkinnassa ois ostaa ulkomailta) paljonko teillä tallivuokra?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuljettaminen maksaa vähän firmasta riippuen tonnin paikkeilla suuntaan ja toiseen. Halvimmat lähtee varmaankin 800€:sta, kalleimmat 1200€ veikkaisin? Tallivuokra Equstomissa on joko 550€ tai 650€ riippuen ottaako "täyden paketin" vai vähän supistetumman :)

      Poista
  7. Todella hienon hepan oot saanu! onnittelut ja back on track selänlämmitin on kyllä tosi hyvä/laadukas ja käytännöllinen :)

    VastaaPoista
  8. Bucasin loimet ovat mielestäni laadukkaita ja istuvat hevoselle malliltaan hyvin:) http://www.horze.fi/Bucas/bucas,fi_FI,sc.html?gclid=CIaR0Kq1jrUCFQvxzAodmV8Axg

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan samaa mieltä bukasista! Ovat meidänkin leikkisällä pollella olleet kestäviä ja pitävät hyvin vettä. Ja aivan ihanan hevosen oot löytänyt! :)

      Poista
    2. Itsekkin olin tulossa Bucasin loimia suosittelemaan :)

      Poista
    3. Noniin, kannattajia löytyy eli hyvä merkki varmasti kyseessä - pitääkin tsekkailla sopivia :)

      Poista
  9. Bucasin talliloimet on tosi hyviä!

    VastaaPoista
  10. Komea Champ! Muuta vinkkiä en osaa antaa, kuin että osta laatua, vaikka saisitkin pulittaa vähän lisää. Maksavat itsensä takaisin. :)

    VastaaPoista
  11. Voi hitsi, tuo Champ on aivan ihanan näköinen hevonen! Voin kuvitella kuinka hieno ja menestyksekäs ratsukko teistä vielä tulee yhdessä... Onnea vielä täältäkin uudesta hepasta! :-)

    VastaaPoista
  12. Tämä tulee ehkä vähän puskista mutta S-koukku on kätevä karsinan ovessa/kalterissa roikkumassa! Siihen saa vaikka kypärän roikkumaan niin ei tarvitse lattialle laittaa pyörimään:) tai suitset, pyyhkeen, takin yms.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on kyllä niin totta! Pitääkin hankkia heti, kätevä myös kisapaikoilla kun saa napattua mukaan kotoa :)

      Poista
  13. Kun kerta hevonen on oma, niin kannattaa ehdottomasti hommata Horsewaren loimia, ne istuvat ja kestävät ikuisuuden. Ovat siis todellakin ja enemmänkin kuin hintansa arvoisia. Aika hintavia, mutta kannattaa. Istuvat hyvin. Ylempänä ehdotettiin Bucasia, meillä taas kun on iso ja suht kapea heppa, ni Bucas ei taas istu ollenkaan.
    HW:n loimet istuvat kaikille tallin hevosille, oli ne minkä mallisia tahansa.

    Satulahuovista itselleni on tärkeää, että säkätilaa on ja huopa pitää mallinsa. Equilinen huovat ovat siis aivan ykkösiä. Todella laadukkaita ja kivoja.

    Dyónin suitsista tykkään, samoin kiefferin. Suojista eskadronilla on ihan jees perussuojat, kisoihin sitten vaikka jotkut veredukset.

    Mitä tarvitset: Linimenttiä, sopivasti harjoja, eri kuolaimia (ellei sulla ole jo sopivat löydetty), panssari, pidempi satulavyö, kouluvyö, hyvät jalustimet ja hihnat, Paksun filtin, ni voit ratsastuksen jälkeen jos on kaula hikinen ni laittaa filtin kaulalle ja rats.loimen pepulle, nyt talvella ehkä joku vitamiinilisä, tietty nyppimiskampa, veitsi ja sakset, ensiaputarvikkee: betadine, pumpuli, jeesusteippiä, haavasprayta, pihkavoidetta (tai jotain muuta tuollaista tököttiä, helosan tai vastaavaa, muutaman harjan, kuljetussuojat, parit pintelit....ja ja ja ja

    Kyllä noita löytyy,,,itsellänikin vähän aikaa sitten hommattu heppa, ja vieläkin vähän väliä tulee joku juttu eteen, että tonhan mä vielä tarvitsen.

    Onnea uudesta hepasta, sieni olis muuten aivan paras nimi...=)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Horsewaren koomista tykkään itsekin ja haaveissa on hankkia kyseisen merkin tallitoppis, nätti ja kestävän oloinen (mitä oon tuttujen hevosilla nähnyt päällä)! Equilinen huopia mulla on yksi flättäri ja tosiaan enemmänkin voisin mielelläni ottaa, jos vain rahaa löytyisi :)

      Veredukset aion hankkia jossakin vaiheessa kisasuojiksi, onko sulla tietoa saako niitä ulkomailta halvemmalla?

      Paljon on kyllä juu hankittavaa, kaikkea ei pysty / muista ostaa kerralla! Vähitellen, hiljaa hyvä tulee.. Ja kiitos vielä :)

      Poista
    2. tuun tähä vastaa nyt puolesta, mut mun käsittääkse vereduksia saa halvemmalla ulkomailta, ainaki mun serkku on jostai englannista tilaillu!:--) ja onnee vielä, ihan tosi upeen näkönen heppa sulle tulossa!!(:

      Poista
    3. Joo, ulkomailta kannattaa tilata myös noi horsewaret... suojat myös.
      Kannattaa oikeasti kokeilla eka vaikka jos jollain tallikaverilla on Bucas, että onko se oikeasti sen mallinen, ettei lähde valumaan.
      Mun hepalla valuu ja monilla muillakin meijän tallilla, kunnes kaikki vaihtoivat niistä pois. HW:t ei yleensä valu (hintavia ovat vain), ja kestävät tarhakaverin näykkimistäkin oikein kunnolla. Myös Horse Comfortin loimet ovat ihan istuvia, ne ovat hinta-laatusuhteiltaan hyviä.

      Poista
  14. Bucas ja Weatherbeta (+Hansbo) hyväksi todettuja loimimerkkejä. Ainakin omille istu hienosti päälle, kesti ja sadeloimet piti oikeasti vettä :) ..
    Varustevinkkejä saat varmasti muualtakin niin mää muistuttelen lääkepakista! :D sakset, kuumemittaria, helosania, laastaria, sideharsoja, puhtaita pinteleitä, animalindexiä, haavasprayta/vastaavaa mitä tykkää käyttää.. hokin polkemien ja pikkuhaavereiden varalle.
    Lisäksi ei varmastikkaan haittaa oo varariimu/-naruista yms mitkä helposti voi hajota/kadota..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kun sanoit ton haavasprayn, pitääkin heti kirjoittaa se ylös!! Ja kuumemittari myös.. Kiitos! :)

      Poista
  15. Must have lista on loputon, ostettiin lokakuussa hevonen, eikä vieläkään ole kaikkea tarpeellista (vaikka joka kuukausi onkin mennyt jo kauhea kasa rahaa :D). Niitä tarpeellisimpia on kuitenkin lueteltu yllä jo suurinpirtein kaikki, mikä mulle tulee mieleen. Kannattaa katsella hevostavarakirppiksiä, sieltä löytyy paljon ja halvalla (esimerkiksi meidän Bates Caprilli cair maksoi monta sataa euroa vähemmän kuin uutena, eikä ollut montaa kertaa käytetty - unelmapenkki istua !)

    Itse merkeissä pidän erityisesti Hansbon, Jacksonin, Lamicellin ja ties minkä muiden tuotteista, vaikka katsonkin heti ensimmäisenä hinta-laatusuhdetta. (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sullekin kommentista! Olen selaillut jonkun verran käytettyjen tavaroiden myyntisivustoja ja kyllä siellä kaikenlaista on myynnissä :)

      Poista
  16. itse suosittelen ihan vaan amigon loimia ja betadine + pumpulit on mulla auttanut tosi hyvin jos kaviopaise yllättänyt :)

    VastaaPoista
  17. Vautsi, onnea uuden hevosen johdosta! :D Mielenkiinnolla jään odottelemaan teidän yhteistyön alkua ;)

    VastaaPoista
  18. Oon vihreä kateudesta :D Hällä on muuten ruuvimeisseli otsassa (läsi), ihana! :D

    VastaaPoista
  19. Onnee uudesta hevosesta! Tosi hieno ja sopii sulle tosi hyvin!(: ja söpö toi läsi!

    VastaaPoista
  20. Itse liputan Horsewaren ja bucasin loimille! Ne istuu mun hevosille tosi hyvin ja ovat kestäviä :)

    VastaaPoista
  21. Riippuen mitä hevosen mukana tulee (ilmeisesti ei muuta kuin riimu?), kannattaa aloittaa ihan perusarjen asioista. Harjat, mahdolliset suojat/bootsit/pintelit, muutama riimu, peruskuolaimet (nivel,kolmipala tms), tarpeeksi loimia.. jne.

    Näillä pärjäät ekat viikot :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noi mulla onkin jo Kaprin jäljiltä, nyt vaan keräillään pientä täydennystä ja sitten luxusta ;)

      Poista
  22. Tosi hieno heppa sulle tulossa!:) Ainakin itse olen kokenut hyviksi loimimerkeiksi Hansbo,Bucas sekä Euro-hunterilla on tosi kestäviä!:D Satuloissa olen tykkänyt prestigestä sekä Butetista, suitset yms.. muu nahkatavara Glen Gordon, hööksiltäkin saa ihan ok hyviä tuotteita:) Sekä aivan huippu on Shockemöhle! Tietenkin kaikki linimentit,arnikat,haavanpuhdistus jutut, kuumemittari yms.. olen kokenut tärkeäksi osaksi hevosen omistamista ainakin omalla kohdalla. Satulahuovissa kestävimpiä/hengittävimpiä equiline ehdottomasti nro 1. Vereduksen, lamicellin suojat ovat olleet hyviä. Sekä tietenkin ruokinta asiat racing yms.. Ja jos teillä tallilla täytyy ruuat valmiiksi laittaa niin kippoja,astioita yms.! Lista on loputon, mutta tässäpä jotain:) Onnea ja menestystä vielä uuden hepan kanssa!

    VastaaPoista
  23. ehdottomasti equilinen huopa/huopia :)

    VastaaPoista
  24. Eskadronin ja equilinen huovat on kivoa/kestäviä ja itse tykkään weatherbeetan ja bucasin loimista loimista(+pari muutakin merkkiä joita en nyt just muista).:) Ja hööksiltä ja horzeltakin löytyy kivoja ja hyviä tuotteita.(:

    VastaaPoista
  25. Aivan ihanan näköinen heppa tulossa sulle, paljon onnea siitä!! Mulla ei tuu kauheesti muita mieleen, yllä sanottu kaikki. Bucasin loimet on kyllä hyviä. :)

    VastaaPoista
  26. mun mielest aluks on pakko olla kaikki perus jutut (loimia,sopiva satula yms) ja sit ostaa lisää kaikkee mist tykkää :-) Suosittelen eskadorin tavaroi, varsinki suojii! Laatu on hintansa arvone :-)

    VastaaPoista
  27. Suosittelen vereduksen suojia sekä eskadronin huovat on ollu tosi kivoja sekä loimista bucas on ollu kyl paras

    VastaaPoista
  28. Equilinen huovat, kivannäkösiä ja laadukkaita :)
    Wahlstenilta saa kivoja halpoja loimia ja ne on kans kyl laadukkaita :)

    Ja onnea vielä, sä jos joku on hevosen ansainnut.

    VastaaPoista
  29. Oi että kun hän on komea! Onnea hirmusesti!

    Ylempänä onkin tullut jo aika paljon hyviä vinkkejä, mutta mä suosittelen vielä ihan ehdottomasti satsaamaan oikeen laadukkaisiin harjoihin. Mikään ei ole niin rasittavaa kuin joutua ostelemaan niitä harjoja koko ajan kun ne littaantuu ja hajoilee. Esim William Leistnerin harjat on ihan huippuja. :) En nyt muista mistä olen omiani ostanut, mutta googlettelemalla varmasti löytyy :D

    Kyselit josko jostain saisi halvemmalla Vereduksia niin täältä (http://www.discount-equestrian.co.uk/) kannattaa katsoa. On aika paljon halvemmat kuin Suomessa, postikulutkaan ei kuulemma ole olleet kamalat ja tavarakin on perille saapunut. Itse en siis ole tilannut, mutta pari kaveria ovat :) Samasta putiikista löytyy myös muuten Bucaksen loimia suhteellisen edullisesti ;)

    Huovissa Equiline on tosiaan ihan ykkönen, mutta Cristina Sportin huovat on myös ihan supereita (ja nättejä!) Täältä (http://www.topequestrian.fi/tuotteet/cristina-sport/satulahuovat.html) voi käydä kurkkimassa.
    Mitäköhän muuta, ai niin heijastimia hevoselle ja sulle tarpeeksi maastoreissuille. Ikinä ei voi olla liian varuillaan ;) Ite olen myös todennut taskulampun käteväksi tallilla, jos hevonen on saanut jonnekkin vähän jännittävään paikkaan haavan, niin taskulampun kanssa saa sitten tutkittua kunnolla :)

    Toivottavasti on jotain hyötyä näistä vinkeistä ja onnea nyt vielä kauheasti!

    -Matilda

    VastaaPoista
  30. Halvimmat veredukset tässä osoitteessa:)

    (http://www.myselleria.com/ricerca.asp)

    VastaaPoista
  31. Hieno hevonen, onnea! :)

    Mun mielestä hevosenomistajan ehdoton kapistus on sellainen kuminen "harja", jolla harjataan huovista tms. karvat pois. :D Ihan korvaamaton karvanlähtöaikaan! Ei siis se Hööksin Magicbrush, vaan sellanen jännä neliskanttinen... Ehkä tiedätkin?

    VastaaPoista
  32. Jesaria, pari ämpäriä ja kauha (lisiksille), paljon isoja ja pieniä muovilaatikoita (että saa kamat hyvään järjestykseen), permanent-tussi (kamoihin kannattaa laittaa nimet). Noi tuli ekana mieleen, koitin nyt keksiä sellasia mitä tässä ei oo vielä mainittu ja mitä ei tuu ekana aatelleeks :)

    VastaaPoista
  33. kyselisin sellaista että saisinko käyttää noita kuvasivustosi kuvia blogini unelmatalli-postauksessa (stephex-tallikuvat) toki asianmukaisin copyin+linkein varustettuna?

    Ja itsekkin suosin Equilinen huopia mutta ovat niin tyyriitä niin meillä kotihuopina toimii ne 25€ Eskadronin ohuet puuvillahuovat :)

    VastaaPoista
  34. Itse hevosenomistajana ja talityöntekijänä en taas voi suositella bucaksen loimia. Varsinkin ohuemmat sadeloimet päästävät nopeasti veden läpi vaikka tarhausaika ei olisi kovin montaa tuntia. Horsewarea ja Horse Comfortia voin etenkin loimissa suositella lämpimästi. Ovat istuvia, kestäviä ja hyvä hinta-laatu suhde :) Huovissa ehdottomasti Equiline tai muut "jäykät" huovat. Löysät huovat liikkuvat usein satulan alla ja voivat kipeyttää hevosen selän. Onnea uudesta hevosesta! :)

    VastaaPoista
  35. Ikean kasseja! :D Ovat ihan parhaita, kun pakkaa esim loimia, huopia tai omia vaatteita reissuun mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ja niihin saa heinätkin hyvin :)

      Poista
  36. Arkku. Sain ekan ponini mukana vanerisen ja on ollut hyvä! Sinne mahtuu kaikki ylimääräiset kamat sekä puhtaat satulahuovat ja edustussuojat hyvin eikä edes mene likaiseksi tai pölyty. Ainoa miinus meidän arkussa on se, ettei sinne mahdu ne Eskan NGX- huovat yhtä hyvin kuin muut.

    Aluksi parit eri kuolaimet, niitä sitten kokeilee ja vaikka vaihtelee että tänään nivel, huomenna kolmipala, samoin ylihuomenna... Ei jää hevonen turtumaan tiettyyn kuolaimeen. Ensimmäisiksi suitsiksi kannattaa ostaa nämä (http://www.viljarshop.com/epages/Kaupat.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/05112010-1192/Products/G445400/SubProducts/G445400-0002), koska voi vaihtaa heti turpiksen jos ei toimi, eikä hintakaan ole mikään maailman pahin.

    Eskan harjakassit on ihan parhaita, suosittelen ostamaan! Mahtuu hyvin ja säilyy siellä eikä tipu. Lisäksi siinä sisällä on sellainen lärpäke, johon voi laittaa kynän ratsastuspäiväkirjaa varten.

    Linimentti tai savi on hyvä olla, meiltä löytyy molemmat. Savea käytetään harvemmin, mutta se toimii mielestäni paremmin. Aina ei jaksa laittaa suojaa tms. siihen päälle, mutta jos laittaa, niin sitten parhaiten on toiminut tuo rehusäkin suikale ja jesari tai huono pinteli siihen päälle.

    Onnea uudesta hevosesta! Näyttää kyllä mukavalta peliltä ;)

    VastaaPoista
  37. Animal Intex- korjvaa betadinen hauteissa. Aina oltava varuilla yksi!

    Weatherbeetan loimet kestävät enemmän kuin vähän leikkisää Ruunaa paremmin kuin bucakset. Bucasten vedenpitävyys ei aina ihan riitä..kiinteällä kaulakappaleella lomet, muuten on vain hupia repiä rättejä!

    Pitkät salmiakkinarut, aina yksi varalla jos lukko hajoaa.

    VastaaPoista
  38. Bucas ja Jackson on ehdottomia loimimerkkejä!

    VastaaPoista
  39. Liputan kans Horsewaren ja Bucasin loimien puolesta, erityisen hyvä on Bucasin sellanen kuivatusloimi. Mun hoidokkihepoilla on ollu käytössä Eskadronin ja Vereduksen suojia, näistä jälkimmäiset ehdottomasti paremmat. Mut jotku Lamicellit ja BR:tkin on olleet hyviä suojia. Huovista suosittelen kans Equilinea, mutta esim. Hööksiltä saa ihmeen hyviä ja laadukkaitakin myös. Suitsista hyviä on Hervet ja Dyonit ainakin. Riimutkin kannattaa ostaa joltain vähän ns. paremmalta merkiltä, Bucasit kestää ja Schockemöhlet kanssa. Hyvät kuljetussuojat kannattaa hankkia! Eskadronit ja Bucasit ainakin on hyviä.

    Satulaan kannattaa panostaa. Niitä voi ehkä kysellä valmentajan ja tuttujen kautta käytettynäkin, voi löytyy halvemmalla hyvä ja laadukas. Kalliitahan ne silti on. Meille tilattiin yks mittatilauspenkki ulkomailta ja se oli hevoselle kyl suht hyvä mut omalle persaukselle kaamee :). Myynttin meni...

    VastaaPoista
  40. Weatherbetan loimia saa Englannista (voi apua kun en muista nyt sitä sivua... mutta kuitenkin) yli puolet halvemmalla kuin Suomesta, itse tilasin sieltä paksun kaulakappaleellisen tallitoppiksen ja maksoi 50e. Suomessa sama loimi maksaa n. 170e, eli kannattaa aina harkita tuota ulkomailta tilaamista. Myös Horsewaren (Rambot yms.) loimet on hyviä.

    Parhaat mahdolliset päitset on Bucaksen sellaiset ohuet ja pehmeät nailonpäitset. Eivät hankaa tai paina vaikka kastuisivat. Escadronin päitset ovat taas aivan surkeita, painavia ja kalliita.

    VastaaPoista
  41. Kannattaa ostaa horwellin ravisuitset.

    VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat