tiistai 12. maaliskuuta 2013

#164: Kuulumisia

Nyt on luvassa vähäkuvainen postaus, mutta koittakaa kestää. Postailen paremmin (ja kuvien kera!) tämän viikon lopulla, kun tulen Ypäjältä kotiin ja kirjoitukset ovat ohitse. Tässä kuluneen viikon aikana on tapahtunut vaikka mitä ja olisin todellakin halunnut kirjoittaa teille tänne vaikka jokaisesta päivästä kunnon selostukset, mutta aika ei yksinkertaisesti ole riittänyt edes blogin ajattelemiseen. Kommentteihinnekin vastaan vasta viikonloppuna.
 
Teen teille nyt tällaisen ns. viikkokoosteen, jossa kerron päivä kerrallaan jokaisesta päivästä vähän. Kertokaa mielipiteenne, haluatteko jatkossakin tällaisia vai jotakin ihan muuta? Aloitan viime viikon lauantaista, koska viimeksi kirjoitin teille viime keskiviikona!
 
Lauantai: Heräsin aamulla tallitöihin hieman ennen kuutta ja tallihommia tehdessä aika kuluikin pitkälle iltapäivään saakka. Tämä oli viimeinen virallinen tallintekopäiväni Equstomissa, sillä aloitin samaisen viikon keskiviikkona työt kotini lähellä sijaitsevassa ruokakaupassa. Sää oli ihanan aurinkoinen ja tallia oli todella kiva tehdä!
 
Tallihommien jälkeen ratsastin Champin. Menin sen kanssa ensin kunnolla sileätyöskentelyä niin, että ruuna oli kunnolla omilla jaloillaan ja reaktiivinen joka suuntaan. Kun olin tyytyväinen tähän, hyppelin muutamia kertoja pitkälle sivulle, hieman uran sisäpuolelle rakentamiani puomi-innariväli-kavaletti-innariväli-puomi-viritelmiä. Pyrin hakemaan näillä rentoa, mutta kuitenkin tahdikasta laukkaa ja onnistuimme siinä ihan hyvin. Ratsastukseen meni ajallisesti reilu tunti ja kun puunasin tapani mukaan kaikki varusteet huolella ratsastuksen jälkeen, olin kotona vasta vähän kahdeksan jälkeen. Tallipäivä venyi siis reilustti yli kaksitoistatuntiseksi!
 
Juntti ottaa aurinkoa ja nauttii tyytyväisenä elämästään Riihimäellä <3
Sunnuntai: Suuntasin tallille seitsemältä, sillä kahdeksalta lähdimme Nina Fagerströmin valmennukseen Riihiimäelle. Champ on todella helppo kuljettaa ja matkanteko on sen kanssa vaivatonta. Paikan päällä laitoimme hepalle varusteet päälle, pakkasta oli noin kaksikymmentä astetta, joten kuski ja apurit olivat vuorautuneet kunnon vaatekerroksilla!
 
Valmennus ei mennyt meidän osalta kovinkaan hyvin, mutta sain todella paljon uusia vinkkejä tulevaisuutta ajatellen niin esteille kuin sileätyöskentelyyn Champin kanssa. Juttelin valmennuksen jälkeen Ninan kanssa erilaisista harjoituksista sekä hevosesta muutenkin ja sovittiin, että mikäli ruunan kanssa tulee jotain suurempia ongelmia tai haluan kysyä jotakin vinkkejä, voin aina soitella Ninalle ja kysellä neuvoja.
 
Aloitimme valmennuksen ratsastamalla laukassa kunnolla eteen uran sisäpuolella niin, ettei Champ vaihtaisi laukkaa tai hidastaisi vauhtia. Tämä on ehkä meidän kahden suurin ongelma tällä hetkellä, sillä Champ on vielä vino ja vaihtaa oikean laukan herkästi vasempaan, mikäli sitä ei jatkuvasti tue ulko-ohjalla. Kun kuskilla herpaantuu ote hetkeksikin, on vaihto jo tapahtunut.. Opettavasita ainakin! Mulla ei ollut kannuksia eikä raippaa, joten oli kyllä työn ja tuskan takana saada ruuna kunnolla pohkeen eteen. Se vastustelee potkimista (kyllä, välillä on pakko myös potkaista, jos mitään reaktiota ei tule) välillä tekemällä pienen pukin, mikä näkyykin tuossa alla olevassa pätkässä: potkaisin sisäjalalla kaarteessa -> Champ pukittaa -> kompastuu omiin jalkoihinsa ja horjahtaa -> mulla lentää ohjat käsistä -> järjestäydytään pysäyttämällä hevonen ja jatketaan tehtävää uudestaan :D
 
Hyppäsimme kahta erilaista rataa alkuverkkojen jälkeen (näihin kuului myös avot ravissa ympyrällä puomien kera, joka oli haastavaa, sillä en ole Champilla raviavoja ikinä tehnyt, sekä verkkahypyt puomien avulla), mutta en selitä niistä sen enempää. Keskityimme paljon siihen, että kaikki kaarteet ratsastetaan kunnolla eikä ajelehdita missään vaiheessa sekä siihen, että hypyn päällä rentoudutaan. Tuo alla oleva video ei ole mistään edustavimmasta päästä, mutta laitan nyt kuitenkin sen esille, ihan vain siksi, että jotakin materiaalia olisi tarjolla. Koittakaa kestää..
 
 
Valmennuksesta palatessamme kävimme Riihimäen keskustassa Mäkkärissä hakemassa ruokaa ja laitoimme traikun ja auton taskuparkkiin tien laitaan. Ihmiset katsoivat hieman ihmeissään, haha :D Kävin iltapäivällä vielä pilatestunnilla ja palasin tallilta kotiin noin seitsmän maissa.
 
Maanantai: Äidinkielen ylioppilaskoe vei aikani aamusta iltapäivään, sillä vuorossa oli esseen kirjoittamista. Kokeen jälkeen suuntasin autoni keulan kohti Horzea ja Hööksiä, sillä ostin Champille kumibootseja, rehulisiä ja muuta tarpeellista. Kun pääsin kotiin, näytti kello jo puolta seitsemää - aika oli mennyt todella nopeasti! Lähdin tallille vasta seitsemän jälkeen ja ratsastin Champin kevyesti eteen-alas, sillä se oli edellisen päivän valmennuksen takia väsähtäneen oloinen. Tallilla kului aikaa silti jälleen reippaasti ja pääsin kotiin vasta yhdentoista maissa. Hieman väsytti tämä myöhäinen matkustelu ees taas ja oli suorastaan taivaallista rojahtaa sänkyyn nukkumaan!
 
Tiistai: Olin tallilla jälleen ennen yhdeksää, sillä kymmeneltä mulla oli Piuden estevalmennus. Hyppäsimme tänään jumppasarjaa, jotta Champ saisi jumpata esteillä kunnolla. Jumppasarja oli seuraavanlainen: puomi - 2,5m - pysty - 3m - pysty - 9,2m - okseri; välejä pidennettiin tosin sitä mukaa, mitä suuremmiksi esteet nousivat.
 
Jumppasarjalle tultiin ravissa, jonka jälkeen oli kaksi pienempää innaripystyä ja askeleen päässä pysty, joka nousi reiluun metriin sekä okseri, joka oli loppujen lopuksi reilu 130cm. Mun piti itse keskittyä tässä siihen, että pysyn suorassa ja tarpeeksi pystyssä ylävartalosta, etten lähtenyt sukeltamaan kaulalle. Okserilla mun oli ihan pakko ottaa harjasta kiinni ponnistuksessa, sillä Champin hyppy tuli todella voimakkaaksi ja isoksi esteen noustessa (sillä oli myös pituutta), ja tasaisen myötäämisen varmistamiseksi päätin helpottaa kummankin elämää turvautumalla tukkaan.
 
En saanut ketään kuvailemaan tuntia, mutta ensi viikolla jatkamme saman aiheen parissa ja pyrin silloin saamaan jostain kuvaajan paikan päälle. Tunnin jälkeen kävin jälleen nopeasti kotona ja suuntasin siitä töihin, jossa olin iltaan asti. Päivät vierähtävät nykyään tällaisissa merkeissä, eikä mulla ole aikaa juurikaan lukea koulujuttuja tai nähdä kavereita.. Onneksi mulla on ymmärtäväiset ystävät, sukulaiset ja tutut, jotka tajuavat hevosharrastuksen tuomat rajoitukset muuhun elämään. Vaikka kiirettä pitää ja vapaa-aikaa (tai vaihtoehtoisesti nukkumisaikaa) ei juurikaan jää, en vaihtaisi elämääni kenenkään kanssa tällä hetkellä. Kiireisimmistäkin ajoista selvitää, niinhän se on aina käynyt :)
 
Tää kuva on räpsäisty joskus pari viikkoa sitten kännykällä, mutta kun muutakaan ei ole..
Huomenna juoksutan Champin ja torstaina se saa vapaapäivän (äiti käy kävelyttelemässä), sillä mun on pakko lukea perjantaista yo-koetta varten edes kaksi päivää (ja viettää iltapäivät sekä illat töissä, heh). Perjantaina menenkin sitten tunnille ja viikonloppuna kaverini vastaa ruunan liikutuksesta, sillä suuntaan lauantain työpäivän jälkeen auton kohti Ypäjää ja palaan sieltä vasta sunnuntai-iltana. Ensi viikolla en ajattele hetkeäkään koulua, en edes yliopiston pääsykoekirjoja, jotka muuten pitäisi hankkia jostakin.. Argh! No mutta, nyt menen nukkumaan ja herään aamulla pirteänä uuteen päivään, adios :)

21 kommenttia

 1. toi video oli kiva!:) ja koko postaus muutenkin(:

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus, näitä voi tulla lisää!(:

  VastaaPoista
 3. Mun mielestä tämmöset viikkokoosteet on just hyviä :) Eikä se haittaa, vaikkei kuviakaan ois niin paljoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no hyvä, ei siis tarttee stressata niistä kuvista niin paljoa :D

   Poista
 4. Kiva postaus! :) Ja hyvin jaksoin lukea, vaikkei kuvia ollutkaan hullusti ;)

  VastaaPoista
 5. kuin usein oikein hyppäät?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis ainakin kaks kertaa päivässä, koska mulla on ESTEhevonen eikä sillä voi tehä muuta kuin hypätä!

   Joo sori, oli pakko :D tosissaan, hyppään yleensä kerran viikossa + kerran tai pari puomeja. Viime viikolla tuli kaks hyppykertaa ja yks puomikerta ton valmennuksen takia, tällä viikolla vaan yks hyppy ja yks puomi. :)

   Poista
 6. Tekikö Champ pukkeja tuossa videossa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. lueppa tekstistä, tuosta sunnuntain kohdalta :) ei se varsinaisesti pukitellut, potki mun jalkaa vasten vaan.

   Poista
 7. tää oli kiva ja hienosti menitte (:

  VastaaPoista
 8. Äh tuntuu ihan hassulta että ootte ollu kotikylällä valmennuksessa, Sammalistolla? :)

  VastaaPoista
 9. ahah hyvät rodeot toi takana oleva vetää just ennen champia lyhyellä sivulla :p

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat