sunnuntai 12. toukokuuta 2013

#186: Aina ei voi näyttää viisaalta

Muistakaahan kurkata tuo edellinen postaus, jonka tein juuri ennen tämän julkaisemista! Siellä hieman kuvasaldoa parin viikon takaisesta valmennuksesta, jota olin kuvaamassa lähitallillani.
 
Miten teidän äitienpäivänne on sujunut? Itsehän olin eilen viettämässä iltaa työporukan kanssa Helsingissä: meidän kauppamme voitti yhden kilpailun, jonka ansiosta pääsimme katsomaan Apollon live clubille stand up -showta. En muista, koska olisin nauranut niin paljon! Esiintyjistä paras oli ehdottomasti Sami Hedberg ja positiivista oli sekin, että jutut olivat pääosin uusia minulle. Olen ollut kerran aiemmin Samin keikalla ja katsonut paljon hänen videoitaan youtubesta, joten tietysti vanhojakin juttuja kuului jonkin verran. Keikkojen päätyttyä meidän oli tarkoitus lähteä yhteiskyydillä kotiin, mutta koska suurin osa porukasta päätti jäädä Helsingin yöhön, suuntasimme mekin neljän ihmisen voimin Tivoliin jatkoille. Kotiin saavuin bussiasemalta kävellen, sillä en halunnut maksaa taksia vajaan viiden kilometrin matkalle. Kerkesin keräillä matkalla valkovuokot äidille ja ottaa kivoja kuvia auringonnoususta! Nukkumassa olin puoli kuuden aikaan ja herätys olikin muutaman tunnin kuluttua.
 
Nämä kuvat on lauantailta, kun kuvasin uutta loimea. Kuvia en tosin saanut kauheasti, sillä kiirehdin sihteeriksi koulukisoihin - oli muuten aika hauskaa, itselleni ensimmäinen kerta!
Vähän vajaa ratsuni <3
Tältä näyttää siis Champeron uusi puuvillaloimi. Tästä kuvasta näätte muuten sen etujalkojen lyhyemmän liikkeen.
SEKOPÄÄ!
Champ on siis nyt sairaslomalla. Viime tiistainen kengitys ei mennyt suunnitelmien mukaan, vaan jokin etukavioiden kengityksessä meni pahemmin pieleen, takakengissäkin oli jotain sanottavaa (en erittele täällä asiaa sen kummemmin, ennen kuin tiedän syyt tarkemmin). Keskiviikkona huomasin Champin ottavan molemmilla etujaloillaan hieman lyhyempää askelta ja varovan oikeaa etusta käännöksissä sen ollessa ulkojalkana, joten olin kengittäjään yhteydessä ja hän lupasi tulla perjantaina katsomaan tilannetta.
 
Perjantaina kengittäjä laittoi oikeaan etuseen kavion ja kengän väliin jonkin pohjallisen, joka esti paineen muodostumista, jos ymmärsin oikein. Ontumisen piti kuulemma loppua päivässä, sillä enää jalka ei olisi kipeä - jäljellä olisi vain "muisto" kipeästä kaviosta, jota hevonen vielä ontuisi. Lauantaina Champ oli yhä edelleen epäpuhdas, joten soittelin muutamille ihmisille asiasta. Yhä tänäänkin Champ ontui, joten pohjallinen ei selvästi auttanut eikä vika ollut siinä, missä luultiin.
 
Tilanne on turhauttava, sillä en oikein tiedä, mitä pitäisi tehdä. Tiistaina toinen kengittäjä on tulossa laittamaan muita hevosia Equstomiin, joten hän lupasi samalla vilkaista Champin kaviot. Ruuna kävelee lyhyempää askelta molemmilla etusillaan suoralla, eli ikään kuin varoo laittamasta etujalkojaan liian eteen. Jalat eivät kuitenkaan ole turvonneet tai lämpimät mistään kohdista, ei edes kaviosta itsestään, joten kaviopaisetta en epäilisi. Tiistaina saadaan varmempaa tietoa asiasta, toivottavasti!
 "Äippä ota tää mekko pois mulla on kuuma.." Champ on ilman loimea aina päivisin, mutta koska se on yöt ulkokarsinassa,
pidän sillä nyt tätä ohutta puuvillaloimea aina öisin.
Vaikka ruuna nyt saikkuileekin, ei kipeät kaviot sen menoa haittaa. Päästin sen tänään hetkeksi tarhaan, jossa se suorastaan leikki kanssani: se katsoi minuun päin korvat hörössä, viskoi etujalkojaan ja pomppi joka suuntaan kuin aropupu. Energiaa siis riittää, vaikka väkirehut onkin nollassa! Olen syöttänyt sille aina vähän aikaa tuoretta ruohoa päivittäin, jotta ruuna tottuisi siihen vähitellen. Tänään päästin sen hetkeksi laitumelle, sillä ajattelin sen syövän ruohoa kauhealla intohimolla - jokainen edes vihreää muistuttava ruohotupsu vetää sitä nimittäin pihamaalla puoleensa. Nyt Champ innostuikin päästelemään hirveää kyytiä ja irroittelemaan oikein kunnolla.. Hups, hetken rauhoittelun jälkeen saatiin kuumakalle aisoihin ja kävelytettiin sitä hetken aikaa, sillä spurttailu oli saanut hien pintaan.
 
Selvääkin selvempää on, että ensi viikonlopun Ypäjän kisat jäävät välistä. Kerkesin jo ilmoittautua kilpailuun sähköpostitse (Champin vuosimaksu ei ollut vielä päivittynyt kipaan), mutta se täytyy nyt perua. En uskalla suunnitella mitään kilpailuja, sillä en tiedä, kuinka pitkään tuossa kavio-ongelmassa nyt meneekään. Harmittaa tälläinen "turha" treenitauko - itse olen ollut kolme viikkoa pois hevosen selästä (ellei lasketa su-ti väliä) ja hinku ratsastamaan on hirmuinen.
 
Nyt menen nukkumaan ja murehtimaan epäonnista elämääni. Okei selvä, huomatkaa sarkasmi tuossa edellisessä lauseessa - aina ei vaan voi mennä täydellisesti. Ja jos jotain positiivista: näiden saikkuilujen aikana olen saanut viettää Champin kanssa laatuaikaa maastakäsin, joten luottamus on syventynyt huimasti!
 
Onko teidän tulevaan heppaviikkoon luvassa jotain kivaa?

19 kommenttia

 1. nuo champin ilmeet on ihan parhaita! :--D täydellinen kuvauskohde. ja toivottavasti syy arkomiseen löytyy "suht. helpolla" :--)

  VastaaPoista
 2. Täällä ratsastuskoululla tuli eräälle hevoselle takajalkaan kengitys virhe. Hevoselle laitettiin sinne kengän ja kavion väliin juuri jokin pohjallinen, mutta kengitys virhe oli alkujaan niin paha, että pohjallinen ei auttanut. - Päin vastoin, muodosti jonkin patin, jonka hoitaminen kesti parikin kuukautta, eikä se vieläkään ole parantanut.
  Toivottavasti Champin kengitys virhe ei ole yhtä paha! :s

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi meillä ei ollut noin ikävää ongelmaa! :s

   Poista
 3. Tiedän tuon turhautumisen tunteen kun on koko ajan jotain pientä saikkua! Meillä oli ensin kevättalvella 6vk ja kun siitä päästiin niin niin on kengät lennelly ja kengittäjää on saanu ootella paripäivää. Ja siitä on seurannu paiseita.. Mutta nyt pikkusen paistaa aurinko meidän risukasaan ja ollaan jo viikko liikuttu yhteen menoon! Tsemppiä teille ja toivottovasti syy löytyy ja pääsette kisoihin :)
  Blogiasi on muuten kiva lukea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tällaiset turhat saikut ovat ärsyttäviä!

   Poista
 4. keskiviikkona ois tarkotus vähän hyppäillä (:

  VastaaPoista
 5. ota kengät heti pois ( ellei ole jo ) siis etujaloista ja laita betadine hauteet pariksi päiväksi. autoi meillä, eläinlääkäri epäili lopuksi että olisi ollut naula vain vähän väärässä paikkassa ja aiheuttanut pientä kipua. haittaa hauteista ainakaan ei ole!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mentiin kengittäjän ohjeiden mukaan, hän ei nähnyt hauteista olevan tässä tapauksessa hyötyä, kun paisetta ei löytynyt :)

   Poista
 6. Tölttitreeniä, sekä loppuviikosta pitkästä aikaa esteitä! :) Toivottavasti Champ paranee!

  VastaaPoista
 7. Meillä oli syksyllä muistaakseni meidän tammalla tismalleen samat oireet - ja toinen kengittäjä löysi molemmista etusista yhden naulat jotka olivat liian syvällä kaviossa. Kovat varoitukset oli kaviopaiseesta, mutta siltä onneksi säästyttiin, ja ontuminen loppui seinään kun naulat irrotettiin ja laitettiin paremmin. Pari päivää kevyemmin ja tamma treeniin!

  VastaaPoista
 8. Ihuna tuo toinen ja vika kuva, hyvät kuvatekstit!:-D
  Itse menen katsomaan kolmea pikkuvarsaa kai lähipäivinä. Yksi on jo kuukauden(kai?) toinen viikon tai pari ja yhdestä en ole ihan varma (olen tosi hyvä näissä hevosten ikäjutuissa.:-D) muttasitä odotan<3. Toivottavasti champin jaloissa ei ole mtn vakavaa. Kaikkea hyvää teille!:-)

  VastaaPoista
 9. Ja anteeks mainostaminen, olen tuo äsköinen anonyymi, nyt minulla on myös blogi: pienisuurikoira.123kotisivu.fi
  Olis kiva jos joku tsekkaa:-)

  VastaaPoista
 10. Huhhuh, voin vaan kuvitella, mimmonen turhautuminen ja huoli olis tuommoisissakin kengitysongelmissa, jos olisi oma hevonen. Tai melkeinpä turhaudun jo sunkin puolesta. :D Tsempit siis nyt vaan sinne!

  Itelläni on heppailut sujunut nyt ihan mukavasti. Äitienpäivänä tulin Virosta pikku ratsastuslomalta (jes, kaikkien ratsastuskamojen superpesut ja desinfioinnit edessä:D) ja torstaina olisi luvassa pientä hyppelyä. Toivottavasti olisi sullakin kohta jo hyppelyt Champin kanssa edessä !

  Niin muuten, sun kuvatekstit on aina ihan loistavia. Huh, tuntuu, että ei saa henkeä, kun nauraa noille! :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, turhaudutaan yhdessä molemmat! :D

   Kiitos paljon, kiva että naurattaa :D

   Poista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat