maanantai 27. toukokuuta 2013

#190: Ensimmäiset yhteiset kisat takana!

Olin tänään kilpailemassa ensimmäiset yhteiset kisani Champin kanssa Riihimäen raviradalla. Koska kello on jo paljon, en kirjoita tähän sen kummempaa kisaselostusta, vaan lyhyesti kertauksen päivästä. Menin siis luokkina 90cm ja 100cm.
 
Ai että, kun oli ihana päivä! Olen tottunut siihen, että kisoihin herätään aamuvarhaisella, mutta nyt ensimmäinen starttini oli vasta puoli kolmen maissa, eikä kiirettä ollut aamulla mihinkään. Saavuin tallille joskus puoli yhdentoista maissa, laitoin tavarat kasaan ja heitin Champille hieman heiniä tarhaan. Ennen lähtöä siistin ruunan kisakuntoon, pakkasin auton isäni avustuksella ja kertasin vielä kaikki kamppeet läpi niin, etten unohtaisi tällä kertaa mitään. Enkä muuten unohtanut, hyvä minä!
 
Kisapaikalle päästyämme Champ oli aivan kuin kotonaan. Se seisoi todellakin jähmettyneenä paikoilleen koko sen ajan, kun sitä laitoin kuntoon, ja tuijotti herkeämättä kisakentälle päin korvat hörössä. Se haisteli ilmaa ja oli niin tyytyväisen näköinen kuin hevonen voi olla. En oikeasti tiennyt, että hevonen voi näyttää onnelliselta, mutta sitä Champ kyllä tänään oli! Tuo hevonen on niin kisahevonen, nyt sen vasta oikeasti tajusin. Sen kanssa on myös erittäin helppo olla kisoissa, sillä se käyttäytyy kuin mikäkin herrasmies, jos namien kerjäystä ei lasketa mukaan.
 
Kun rupesin verkkaamaan ysikymppiä varten, yllätyin suuresti, miten hyvältä Champ tuntui. Se oli rento, eteenpäinpyrkivä ja miellyttämishaluinen. Menin aluksi ihan hölkönkölkön ravia ja laukkaa muutamien ratsukoiden ajan molempiin suuntiin, jonka jälkeen kävelin pitkään ja tein tehokkaamman lämmittelyn ravissa ja laukassa ottaen mukaan temponvaihteluita. Sitten muutamat hypyt pystylle ja okserille molempiin suuntiin, alle vielä yksi isompi pysty ja radalle.
 
Ensimmäinen rata ei ollut huono, muttei mikään loistavakaan. En ole ladannut kyseistä videota vielä koneelle, joten en muista tarkkaan missä kohtaa tein mitäkin, mutta yleisesti kuvattuna: otin muutamalle esteelle hieman liikaa laukkaa pois, jolloin paikat osuivat hieman lähelle. Positiivista oli kuitenkin se, etten missään vaiheessa heittänyt hevosta pois tuelta, joten lähemmätkään ponnistupaikat eivät tuottaneet ruunalle ongelmia. Arvostelu oli 367.1, joten toisessa vaiheessa pyrin tekemään pienemmät tiet. En kuitenkaan ratsastanut aikaa sen erikoisemmin ja puhtaalla radalla olimme sijalla 15./38.
 
Koska blogger on tyhmä, eikä halua lisätä tähän videoruutua, menkää katsomaan metrin rata tästä linkistä. Miksei tämä videojuttu toimi koskaan, kun pitäisi?!
 
Metrin verryttelyn pidin lyhyempänä, sillä alla oli jo yksi verryttely sekä rata, joka sisälsi yhteensä 15 hyppyä. Ravasin ja laukkasin muutaman kierroksen sekä otin muutamat verkkahypyt molempiin suuntiin, viimeiseksi taas isomman pystyn. Itse radasta jäi ihan superhyvä fiilis! Oikeasti, meno tuntui pätkittäin jopa esteratsastukselta, mikä on melko hyvin ;) Kolmannelle esteelle eli keltavalkoiselle okserille otin yhden turhan askeleen, kuudennen ja seitsemännen esteen välissä puolipidäte tuli liian voimakkaana (hevonen reagoi kääntämällä päätä nopeasti oikealle), paikka tosin osui seiskalle hyvin. Muita radikaaleja virheitä ei radasta juurikaan löytynyt ja olin siihen erittäin tyytyväinen. Muistin antaa hevosen laukata käden läpi suurimman osan ajasta - jee! Tuloksena oli toinen sija 23 lähtijän luokassa ja ensimmäinen ruusuke. Hyvä Juntti!
 
Yksi suuri asia mua ärsyttää aivan hirveästi. Tietysti se liioitteleminen esteillä, jota koko ajan työstetään, mutta myös tuo oma vammainen vasen jalkateräni. Joka ikisessä ponnistuksessa vasemman jalan varpaat kääntyvät ärsyttävästi ulospäin, joskin esteen päällä jalkaterä ei enää osoita sivusuuntaan. Tiedän, että tämä johtuu nimenomaan lantion asennosta, sillä olen esteiden päällä ihan vinossa vasemmalle (minkä vuoksi vasen laukka myös tulee herkemmin esteeltä laskeutuessa). Nytkin huomasin istuvani tässä penkillä ihan vinossa vasemmalle. Hmm.
 
Onko kenelläkään ollut vastaavaa ongelmaa / miten korjasitte sitä?
 
Ja nyt kuvia, kuvia ja kuvia! Isäni otti kaikki kuvat. En jaksanut alkaa rajailemaan otoksia yhtään, sillä painun nopeasti nukkumaan. Eikö Riihimäki olekin ihana kuvausympäristö? I like! Lisää kuvia tulee seuraavaan postaukseen tai sitten, kun niitä netistä taas muilta saan enemmissä määrin. Blogini lukija Krista lähettikin kuvia jo, kiitos hänelle!
 
Serkkuni Saara sekä hänen äitinsä Anne tulivat myös paikan päälle auttelemaan, iso kiitos heille! :)
Alkuverryttelyjä ensimmäiseen luokkaan.
Nämä suitset eivät sovi Champille malliltaan yhtään, mutta löysin tuon turparemmin omista tavaroistani ja sai luvan olla hätävarana, kunnes kipaisen Hööksiin hommaamaan uuden remonttiturpahihnan.
Ysikympin verkkaa


Saara putsasi Champin kuolat pois ennen starttia :)
Ja tästä eteenpäin 90cm luokasta!"JEE ESTE!!"
Tästä eteenpäin metristä!
Oon nauranut tälle kuvalle varmaan tunnin kohta :D Kattokaa ton hevosen ilmettä! En kestä xD


Oikeesti en harrasta ratsastusta vaan syvänmeren sukellusta. Tiesittekin varmaan jo.
"I believe I can flyy.. tai niin mä oikeestaa jo teenkin.."

Palkintojenjako metrin luokkaan
<3
Kuski oli NÄÄÄIN ilonen! :)

 

47 kommenttia

 1. jee onnee teille ja hyvin ratsastit ! (:

  VastaaPoista
 2. Minkä merkkiset noi hivarit on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja missä ne siun jinit on?

   Poista
  2. Etujalan jännesuojat on Lami-Cellin (sponsorituote) ja takajalan suojien merkkiä en muista. Jinit on kiinni mun omassa satulassa, tää penkki on lainasatula toiselta hevoselta eli siksi tässä ei oo mun omia jalustimia :)

   Poista
 3. Juu, ihanasi meni teillä<3
  Minullakin sama ongelma ton videoruudun kanssa:/

  VastaaPoista
 4. Onnea! Mulla on juurikin tuo sama ongelma. Yritän vaan keskittyy kääntään lantioo oikeelle enemmän. Tosin eilenkin jumppasarjalla vaihtui oikeessa kierroksessa koko ajan vasen laukka jossain keskivaiheilla. Hankalaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kohtalotoveri! Yritetään yhdessä saada lantio suoraksi :D

   Poista
 5. Ooksä myös kouluratsastaja? Kun SMässä oli myös joku aada joka on ihan sun näköinen ja se on sen Jutan isosisko, nii halusin tietää et ootteko sama vai eri henkilö?? Aada esiintyy myös Emmin (viksua elämää) videopostauksessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu oon kouluratsastaja henkeen ja vereen! Ei vaan, ei olla sama henkilö. En tosiaan tiedä miten meidät yhdistetään aina toisiimme, en tosin oo nähnyt tästä toisesta Aadasta sen kummempaa kuvaa eli en meidän yhdennäköisyyttä osaa arvioida. Mutta olisi tosi siistiä osata ratsastaa yhtä hyvin kuin hän ilmeisesti osaa :)

   Poista
  2. Hahah, mä voin arvioida tässä tämän toisen Aadan hyvin tuntevana, että näillä kahdella Aadalla on yhteistä vain se, että ovat varmaan suunnilleen yhtä pitkiä ja hoikkia, suurisilmäisiä ja pitkähiuksisia. Muuten en mitään yhdennäköisyyttä näe. :)

   Poista
  3. Jes, kiitos Kaktu, nyt saatiin oikealta ihmiseltä todistus asiaan :D tätä kysytään multa oikeesti tasaisin väliajoin, enkä ymmärrä miksi..!

   Poista
  4. Tunneksä kuitenkin tän Viksua Elämää Emmin vai :D?

   Poista
  5. Hahaha voi ei, tätä myös mun blogissani kysytään hyvin usein, joten Aada et ole asian kanssa yksin (; Kaktu hyvin kyllä kiteytti, mitä mahdollisia yhdennäköisyyksiä teissä tämän "minun" Aadan kanssa on, mut täytyy sanoa etten yhtään ihmettele miten osa saattaa teidät sekoittaa!

   Poista
  6. No hyvä, etten ole :D itseasiassa oon vissiin joskus lukenutkin sun kommenteista jotain tällästä kysymystä, mut siitä taitaa olla aikaa jo! Haha eipä siinä mitään, mun ihan irl tuttu luuli vielä pari kertaa mut nähtyään että ollaan sama ihminen ja että kisasin sillä sun entisellä vuokrahevosella viime kesänä jossain koulukisoissa :D tää oli mun mielestä jo aika hyvin!

   Poista
  7. AAAA nyt mullekkin selkes tää juttu :DDDDD

   Poista
 6. Onnea hyvin menneistä kisoista! Hienolta näyttää, innolla odotan mihin jatkossa vielä pääsette.

  VastaaPoista
 7. Onnea! Meno näytti jo hyvältä! Ja Champ alkaa näyttää jo ihan kunnon hevoselta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha kyllähän se "kunnon hevoselta" näyttäis aina jos kuski osaisi tuoda sen kaiken kapasiteetin esiin :D nytkin se oli vaan että "miks me hypätään näin pieniä?!??" :D

   Poista
 8. Ootteko tulossa peikkiin nyt tiistaina?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. suunnitelmissa oli, mutta vanhempien määräyksestä jään kotiin valmistelemaan juhlia. Piuden oppilaita tulee kyllä hyppäämään, en tiiä mitä luokkia menevät :)

   Poista
 9. Jee onnea! Hienolta näytti meno (:

  VastaaPoista
 10. jos tavallinen remontti turpis tuntuu tyhmalta niin katsoppa PS of Swedenin JumpOff Revolution -suitset ne on hieman erilaisella muotoilulla, mutta vaikutus on sama

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitti vinkistä! Vielä kysymys, saako noita ostettua suomesta vai pitääkö tilata ulkomailta? :)

   Poista
  2. En itse asu suomessa mutta uskoisin etta ne pitaa tilata Ruotsista. http://esteistunnassa.blogspot.fi -blogin kirjoittajalla on ainakin kyseiset suitset kaytossa

   Poista
 11. Oikeesti toi kymmenes kuva ! XD Champ on sitä mieltä että "Aa joo nyt tuol ois toinenki este, mut nyt lennetään tää yli !! whiiii !" :DDD XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo älä kunnon lentsikka! Haha näyttää ihan ku se naurais XD

   Poista
 12. Champpioni vauhdissa! Ootte ihania ♥ ja meni radat älyttömän hyvin! ;) Tsemppiä teille jatkoonkin! ♥

  VastaaPoista
 13. Olette niin ihana pari<3<3<3 ja champ on niin ihana! Asun ite riihimäellä mutta en kerennyt tulla katsomaan noita kisoja mutta olisin halunnut tulla:) Onnea vielä ruusukeesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oi kiitos :) ehkä me tullaan vielä uudelleen riksuun, joten saatetaan nähdä!

   Poista
 14. Sulla meni tosi hyvin kisoissa :) !

  VastaaPoista
 15. Sulla & Champilla meni tosi hienosti! Mitä välillä kerkesin katsomaan, meno oli tosi siistin näköistä! :)

  VastaaPoista
 16. Näytätte niin tyylikkäille! Tosi hyvin meni, varsinkin kun ottaa huomioon että takana ei ole kovin paljoo yhteistä treeniä:)

  VastaaPoista
 17. Hah, Camp luulee tuossa yhdessä kuvassa selvästi olevansa my little pony hyppimässä vaaleanpunaisessa hattarassa sateenkaarien yli:D Siis tuo kuva mille itsekkin naureskelit:p

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat