Tässä kuussa sain Veljekset Wahlsténilta sponsorituotteena kaksi kappaletta W-Ice Wrap -kylmäyspatjapareja. Esittelen nyt nämä erittäin suureen suosioon nousseet tuotteet, mutta kerron myös samalla omia mielipiteitäni hevosten jalkojen huollosta ja hieman siitä, miten huolehdin itse Champin jaloista.
Ajattelin kylmäyspatjojen olevan hyvä sponsorituote tähän vuodenaikaan, sillä näin syksyllä treenin lähdettyä kunnolla käyntiin moni hevosenomistaja varmasti miettii, miten hevosen hyvinvoinnista tulisi huolehtia. Monet hevostarvikeliikkeet myyvät vastaavanlaisia tuotteita eri hinnoilla varustettuna, mutta selailtuani muutamia nettikeskusteluja oli juurikin nämä Veljekset Wahlsténin W-Ice Wrapit nousseet monen omaksi suosikiksi kestävyyden ja toimivuuden vuoksi.
Sain tuotteet postiin jälleen erittäin nopean toimituksen jälkeen ja laitoin ne heti samana päivänä pakkaseen odottelemaan jäätymistä. Patjojen ideahan on seuraava: niitä pidetään pakastimessa aina odottamassa käyttöä ja kun kylmääminen tulee tarpeeseen, otetaan jäätyneet patjat pakkasesta ja kääräistään ne tarrojen avulla hevosen jalkaan. W-Ice Wrapit pysyvät hyvin paikoillaan, joten ne on helppo laittaa hevoselle esimerkiksi ratsastuksen jälkeen loppuhoidon ajaksi joko karsinaan, tarhaan tai vaikka kuntoonlaittopaikalle.
Jalat ovat ehkä tärkeimmät varusteet hevosella, sillä niiden päällä lepää monen sadan kilon paino vuodesta toiseen samalla, kun ne ovat ainoa mahdollisuus hevosen liikkumiselle. On siis selvää, että jaloista on tosiaan pidettävä hyvää huolta - rikkinäisellä tai jalkavikaisella hevosella kun ei pidemmän päälle pysty harrastamaan aktiivisesti. Nykyään jalkavaivoja voidaan hoitaa todella monipuolisesti, mutta näitä vaivoja voi myös fiksusti ennaltaehkäistä.
Kaupoista on saatavilla vaikka millaisia lisäravinteita hevosen nivelten ja muun vahvistamiseen, esimerkiksi itse syötän Champille sen kavio-ongelmien vuoksi Criollon GluGoMix + MSM -yhdistelmää ennaltaehkäisevästi. Mitä lisäravinteisiin tulee, mielestäni on järkevämpää panostaa laadukkaisiin tuotteisiin ja pitää purkkimäärä mahdollisimman pienenä, sillä on yhtä tyhjän kanssa syöttää hevoselle kaiken maailman pilipalituotteita, joista ei loppujen lopuksi mitään hyötyä ole. Lisäravinteita luonnollisempi ja helpompi keino on huolehtia hevosen jaloista muutamalla muullakin keinolla!
Jalkojen kylmäys on yksi tapa huolehtia niiden kestävyydestä tulevaisuudessa. Kylmääminen ei kuluta hevosen jalkoja, eikä hevonen voi tottua kylmäämiseen niin, että se vaatisi kylmäämistä aina ja jatkuvasti siksi, että sitä olisi ennen kylmätty. Kylmääminen perustuu verenkierron aktivoitumiseen ja se ehkäisee tehokkaasti turvotusta ja vaurioita. Jää on erittäin tehokas kylmäämismuoto, joten nämä Veljekset Wahlsténin W-Ice Wrapit ovat mitä mainioin vaihtoehto. Pitkien tarrojen ansiosta ne sopivat hevoselle kuin hevoselle. Ne eivät myöskään voi kylmätä hevosen jalkaa liikaa oikein käytettyinä, sillä patjojen materiaali jakaa kylmän tasaisesti kaikkialle kylmättävälle alueelle.
Kätevä säilytyspussi! |
Sopiva kylmäysaika jään kanssa on noin 15-20 minuuttia kerrallaan, jonka aikana kylmä on kerennyt vaikuttamaan syvimpiinkin osiin jalassa. Tämän jälkeen kylmääminen on turhaa - kylmää mieluuminen monta kertaa päivässä kuin kerralla liikaa! Itse aloitin nyt kylmäämään Champin jalat aina yhtään rankemman treenin jälkeen, oli kyseessä sitten koulu- tai estevalmennus. Olen mieluumin ennalta viisas kuin myöhemmin kadun mahdollisesti väärää valintaani.
W-Ice Wrapit on helppo ottaa mukaan myös esimerkiksi matkoille, sillä ne säilytetään kätevässä muovikassissa. Toki matkallakin mukana on oltava pakastin, mutta onneksi sellaisia saa pieniäkin ja näin ollen esimerkiksi hevosautoon sellainen voisi hyvin mahtua! Ennaltaehkäisevän hoidon lisäksi näitä kylmäyspatjoja voi käyttää myös tilanteissa, joissa kylmääminen olisi tarpeen esimerkiksi tapaturmien yhteydessä.
Hevosen jalkoja voi kylmätä myös esimerkiksi lumella talvisin, mutta tätä muutaman vuoden tehneenä voin todeta homman olevan ajoittain todella rasittavaa - lumi ei vaan meinaa asettua fiksusti hevosen jalan ja pintelin väliin! Vedellä kylmäys on yksi varteenotettava vaihtoehto, joskin se nostaa isossa tallissa vesilaskua mukavasti. Jotkut ihmiset suosivat näiden lisäksi esimerkiksi savea, joka laitetaan hevosen jalkaan iltaisin ja poistetaan harjaamalla aamulla. Saven huono puoli on ehdottomasti sen isotöisyys, sillä puuha saattaa olla välillä melkoisen sotkuista.
Käärittyinä W-Ice Wrap -kylmäpatjat menevät todella pieneen tilaan |
Tässä patjojen sisäpinta jäätyneenä. Patja siis koostuu tuollaisista palasista, joten ne eivät ole liian jäykät hevosen jalassa! |
W-Ice Wrapeissa ainoa miinus on se, ettei niitä tosiaan saa esimerkiksi kintereeseen tai takapolveen kylmäystä varten. Mitään muuta huonoa patjoissa ei mielestäni ole, vaan ne ovat lunastaneet odotuksensa paremmin kuin hyvin! Koska patjoissa on vain yksi koko (40 x 40cm), ei patjat sovi ihan pienijalkaisimmille poneille, mutta muuten jokainen hevonen käyttäisi näitä varmasti mielellään. Champkin käveli nätisti patjat jalassaan! Hinta parilta on 55,50€, joka on pieni summa hevosen hyvinvoinnista. Nämä kuuluvat tästä lähtien meidän arkirutiineihimme, vaikka Champin jalat ovat lähes aina kuivat, eikä niissä ole koskaan ollut huomauttamista esimerkiksi röntgenkuvissa.
Kannattaa muuten tsekata Veljekset Wahlsténin facebook-sivut, mikäli sinne asti ette vielä ole eksyneet.
Miten te hoidatte hevostenne jalkoja?
Kiva postaus!
VastaaPoistaKiitti :)
PoistaMeillä on kans 4kpl noita samoja patjoja ja on kyllä kätevät! Mitä noihin lisäravinteisiin tulee, niin ootko koskaan kuullut sellasesta aineesta kuin Synequin? Tai tiedätkö siitä yhtään että onko kannattavaa ainetta? Tässä enemmän tuosta: http://www.vetstore.fi/product/138/synequin-ravintolisa-1kg
VastaaPoistaMeillä on ollut tuota jauhetta entisellä ponillani ja oli todella hyvää! Vaikka hinta olikin siinä 100e hujakoilla,( jos oikein muistan), niin oli kyllä hintansa veroinen! Meillä oli ollut aikaisemmin vähän jalkaongelmia, kun ponilla oli jo useampi vuosi mittarissa. Ainetta käytin ensin isompana määränä hoitavasti ja sen jälkeen aina ennaltaehkäisevästi joka toinen pv. Ponilla ei sen jälkeen ollut mitään ongelmia jaloissa ja täysin kuivat jalat. En voi muuta kuin suositella! :)
Poistaen ole koskaan kuullut, mutta pitääpä perehtyä tarkemmin :)
PoistaJee! Kiva kuulla, täytyy nyt katsoa mitä tapahtuu oman heppasen kanssa. Meillä alettiin kans syöttää tuota ja ei meidän eläinlääkärikään osannut auttaa kun oli ihan vieras aine myös sille :) Täytyy toivoa että tepsii meidänkin polleen!
PoistaToivottavasti auttaa! :)
PoistaMun hevosella on myös nuo samaiset suojat. Kylmääkö ne Champin jalat tasaisesti, ja onko ne jalat suojien jälkeen viileät kun kokeilee vai oikeen kylmät? Kun oon miettinyt pitääkö jalkojen olla ihan kylmät jotta kylmäys on tehonnut, vai riitääkö viileys. Mun hevosella noi kylmää vähän epätasasesti, mutta johtuu varmaan siitä, että sen jalka on paljon lyhyempi, niin suoja loppuu vasta vähän ennen kaviota, jollon ei saa niin tukevasti sitä kiinni alhaalta. Kiva jos vastaat! :)
VastaaPoistaKyllä ne on tasaisesti kylmänneet ja jalka jää selkeästi sen tuntuiseksi, että on kylmätty. Vaikea määritellä näin kylmän ja viileän eroa :D tosiaan varmaan johtuu sun hevosen jalan pituudesta, esim jos haluisin itse kylmätö vaikka etupolvea, niin eihän nuo silloin kylmäisi hyvin vuohisen kohtaa Champillakaan :)
PoistaIte käytän just kylmäsavea, mutta sen poisto on just se kaikkein raivostuttavin osa, meillä ei tallissa pesupaikkaa ole, ja hevonen ei tykkää kun pelkällä kuivalla harjalla kauan rapsuttelen jalkoja, joten aina täytyy ämpäri+vesi+harja systeemillä koittaa sitä rapsutella ärgh:D Nuo kylmäpatjatkin meillä on, mutta niistä tulee ajanmittaan pakkasessa sellaiset inhottavat koppurat.
VastaaPoistaVoin vaan kuvitella miten raivostuttavaa :D !! Toivottavasti meillä ei käppyröityisi :)
PoistaKuinka kauan sä pidät kylmiä champin jaloissa:)?
VastaaPoista15-20min :)
PoistaYritäksä matkii tiiaa täs jalkojen hoito jutussa? :DDDD XDXDXDXDX
VastaaPoista.... en?? :D
PoistaTosi kiva postaus, sä kirjotat tosi hyvin! :)
VastaaPoistakiitoksia paljon :)
PoistaKylmät meillä menee näin: etusiin Finn Tackin kylmäkääreet ja takasiin Eskadron Pro Coolit. Kylmien jälkeen laitetaan etusiin Globusin tallisuojat ja takasiin Eskadron Climatex tallipintelit.Ja yöksi laitetaan takasiin Back on Trackin pintelipatjat fleecepintellä käärittynä.Näillä mennään meillä.
VastaaPoistasä huolehdit heppasi jaloista ainakin viimeisen päälle! :)
PoistaKyllä se jalkojen hoidon käsitys on muuttunnut kun hevosellani on löytynnyt molemmista takasista 70% hankkarivamma. Vaikka olen ravipuolen ihminen jolloin jalkojen hoito on tosi tarkkaa mutta ei noin tarkkaa mitä miulla on omallani ravurillani.Tää on suuniteltu ihan ell, ohjastajien/valmentajien ja monien hevosten hoitajien kanssa yhteistyössä. Nyt ei enää paljoo näy hevosella hankkari vammasta ja toivotaan että ei tuu edes näkymään ikinä. On muuten kallis hoito rupeama ja meillä annettiin monttu tuomio ja jos ei sitä niin ei tulis enää radalla juosemaan mutta nykyään juoksee radoilla ihan isoista rahoista. Mulla onnes eili toiveen kipinä ja oli paljon tahdon voimaan mukana kun kerran löyty se hyvä ravuri niin ei siitä helpolla luovuta.
PoistaHienoa, että aktiivisella huollolla vamma on päästy neutroloimaan! Toivottavasti hevonen tulee kestämään aktiivisen käytön myös jatkossa :)
PoistaItse asiassa pikkuponille nämä isot kylmäyssuojat on ihan omiaan! Etujaloista saa kylmättyä aivan alhaalta vuohisesta polvenkin yli ja takaa kintereen alaosakin tulee kylmättyä. Minulla on finntackin mainoksella varustetut, mutta ovat kyllä aivan identtiset näiden sinun suojiesi kanssa.
VastaaPoistaHevosen kanssa ei ole ollenkaan niin perusteellinen kylmäys, kun olen tottunut kylmäilemään ponin jalkoja ;) Meillä jalat on kyllä kokonaan kylmät suojien jäljiltä, vaikka on osittain polven ympärillä ja vuohiseen asti. Tietty tarra vaan kireämmälle, että kulkee kiinni jalassa koko suoja.
hyvä kuulla tämäkin näkökulma ja toden totta varmasti joka sana :)
PoistaOlipas kiva postaus! Meillä on myös samaiset Ice Wrapit käytössä, ja olen kyllä tykännyt :) Sellanen kysymys tuli mieleen, että käytätkö suojia kylmänä paljasta jalkaa vasten, vai onko suojan ja jalan välissä pyyhe tms ohut kangas? Mulle on sanottu että pelkkä jalkaa vasten oleva jää saattaa "polttaa" jänteitä yms, joten itse olen pitänyt ihan ohutta pyyhettä suojan alla. Jotenkin vain epäilen että onko suojan kylmäysteho siten käytettynä niin hyvä.. Olisi kiva kuulla sun mielipide asiaan. :)
VastaaPoistaKiva että miellytti :) mä käytän suoraan paljasta jalkaa vasten, tosin kunhan taas klippaan jalat voi olla, että pyyhe päätyy väliin! En kuitenkaan jaksa uskoa, että oikeaa varsinaista vahinkoa aiheuttaisi, sillä monet kastelevatkin jalat ennen kylmäämistä. Mutta pitänee kysyä ammattilaiselta joskus :D
PoistaEsimerkiksi jääpalapussit varmasti "polttavatkin" jalkaa eikä niitä saa laittaa suoriltaan jalkaa vasten mutta esimerkiksi tällaiset kylmäyssuojat mitä nyt paljon on markkinoilla on aika varmasti suuniteltu niin, että se kangas suojassa itsessään riittää jalkaa vasten ilman pyyhkeitä tms :) .. Niissähän ainakin yleensä on vähän paksumpi, vahvempi päällys kuin esim. jääpalapussien ohut muovi...
Poistatotta joka sana :)
Poistaostin vähän aikaa sitten fintacikin vastaavat ja olen kyllä todella tyytyväinen :)
VastaaPoistaonko suojat niin pitkät, että yltävät kylmäämään hyvin etupolvia? siis ihan hevosella? :) itse olen letkutellut tähän asti polvia, mutta oishan tuollaiset paljon kätevämmät!
VastaaPoistakyllä pystyy, mutta tällöin ainakin champilla ei kylmäänny ihan vuohisen kohta kun pituus loppuu kesken :) leveys ja tarrat kyllä riittää!
Poistakylmäilen vesiletkulla, ja sitten pistän linimenttiä, aina vähän rankemman treenin jälkee, vaikkei oma hevonen olekkaan kyseessä :)
VastaaPoistakiva että huolehdit hyvin myös muiden hevosista :)
PoistaJoo mul kans pomppas silmää et ärsyttävän samanlaine postaus ku just tiial ei ees jaksanu lukee... Keksisit jotai omii ideoit etkä matkis mitä muis suosituis blogeis on kirjotettu
VastaaPoistaHyvä vaan ettet lukenut, jokainenhan valitsee sen mistä tykkää :) ikäväähän se olisi, jos olisit väkisin tämän joutunut lukemaan. Tosin lukiessasi olisit ehkä huomannut, ettei näillä kahdella vertaamallasi postauksella loppujen lopuksi ollut sama tarkoitus.
PoistaVinkkinä loppuun, kannattaa kommentoida rakentava kritiikki oman nimen kera, jotta se on helpompi ottaa vakavasti :)
Noi on varmasti hyvät, mun pitäs ostaa Vannille patjat kun meillä on vaan yhet ja Dani käyttää niitä.
VastaaPoistaMeillä rankan treenin tai hyppäämisen jälkeen kylmätään vedellä kaikkia jalkoja niin että ne jää kylmiksi ja yöksi takasiin tai etusiin Bot-suojat jotka meillä myös kuletuksessa. Linimenttiä en uskalla käyttää usein, jos Vanni onkin herkkänä
sille.
Oon myös suunnitellut tuota savijuttua mutta se on niin työlästä, mutta loistava kylmäys apu.
jep savi on kyllä ärsyttävää, sitä laitettiin aikoinaan yhdelle entisen tallin hevoselle ja joka kerta sai olla harjaamassa aamusin :D mun pitäis kanssa miettiä joko tallipinteleitä (tosin sillon pitäis luottaa siihen että ne laittaa ihminen, joka ei missään nimessä laita liian kireelle) tai sitten just BOT-tallipatjat mutta en oo raaskinu ostaa kun ei mitään aktiivista tarvetta oo ollut.. Ja kaikki suosittelee myös sitä loimea, pitäis ehkä harkita sitäkin :D
PoistaJep se loimi on törkeen hyvä, mut niit ei valmisteta enään :D vannilla on se ja on kyl hyvä :)
PoistaMeillä myös samaiset kylmäyssuojat käytössä ja supertyytyväisiä ollaan oltu :) tekis mieli ostaa toinenkin pari että kaikkiin jalkoihin riittäisi
VastaaPoistahyvä että teilläkin hyviä kokemuksia :)
PoistaSiis nytkö oot vasta keksinyt jalkojen kylmäämisen kunnolla? Tiian postauksesta? :D
VastaaPoistahei nyt ihan oikeesti jotain rajaa :D
PoistaA) luuletko, että olisin kerennyt miettiä tuotteen, neuvotella sen saamisesta ja vielä saada ne postissakin + käyttää tuotteita kunnolla ja tehdä oman postauksen Tiian blogipostauksen jälkeen?
B) luuletko, etten ole joutunut/päässyt huolehtimaan miljoonahevosten jaloista esim stephexillä aikoinaan? On muuten pikkasen eri tasolla jalkojen hoito siellä kuin esim suomessa. Kaikkinensa.
C) jos en ole aiemmin kertonut blogissa hoitaneeni jalkoja tavalla x tai y, tarkoittaako se sitä, etten olisi niin tehnyt? Olen aina treenien jälkeen laittanut linimenttiä, ajoittain kylmäillyt letkun kanssa ja välillä lainannut muiden patjoja kun en aiemmin omistanut.
Josko nyt selvensi vähän. Tyhmiä kysymyksiä ei tietysti olekaan, mutta välillä mietin silti, että joskus ajattelu ennen kysymistä voisi helpottaa asioita. :)
Tarkoitinkin lähinnä, että nytkö vasta olet tajunnut alkaa hoitamaan omien hevostesi jalkoja? Siis sullahan oli jo aikoja sitten Kapri ja Champkin on ollut jo hyvän aikaa. Tullaanko oikeasti jossain oikeasti noin jäljessä? Olen käynyt viimeisen parin vuoden aikana kolmella isommalla yksäritallilla ja valehtelematta jokaiselta, joka millään tasolla valmentautuu koulu- tai esteratsastuksessa, löytyy jotkin tuollaiset pakastettavat versiot ja niitä käytetäänkin aina valmennusten tai hyppäämisen jälkeen. Eli lähes kaikilla on nuo omana ja käytössä, ollut jo pidemmän aikaa, ja olen luullut että jalkojen hoito on ihan perus juttu hevosen omistajille, mutta ei näköjään. Ja älä toista kertaa please yritä vedota säälittävästi, että olet hoitanut stephexillä miljoonaheppojen jalkoja tai lätrännyt champin jalkaan linimenttiä tai joskus ja jouluna lainannut jonkun patjaa, saati letkulla lirutteluun (uskallan väittää, ettet ole tuntia kyykkinyt pesarissa letkun kanssa, siihen menee muuten sen verran vähintään, ainakin jos jotain vaikutusta haluaa, n. 15min per jalka että saa veden kylmäämään edes jostain kohtaa jalkaa).
PoistaApua, miten voi olla tällaisia ihmisiä ihan tosissaan (vai kettuiletko vain, toivottavasti) liikkeellä? johan mä vastasin tuossa edellisessä, että ei, en ole laiminlyönyt hevosen jalkojen hoitoa koskaan - tapoja kun on niin erilaisia. varmaan kuten tapoja kaikissa hevosjutuissa ;)
Poistaja please älä jooko ole niin säälittävä, että käytät näköjään sisällötömän elämäsi muiden ihmisten tekemisistä huolehtiakseen. Vaikka olet käynyt peräti kolmella ISOLLA yksäritallilla vahtaamassa toisten tekemisiä, on mulla aina ollut ympärilläni osaava ja ammattitaitoinen valmennus- ja tukijoukko, joka on kyllä huolehtinut siitä, että olen hoitanut hevoseni kunnolla. niin kaprin kuin champinkin - ja jos huomautettavaa on ollut, on asiasta sanottu ja napakasti. Jos hevosen hoidossa olisi ollut moitittavaa, mulle tuskin olisi juuri viimeksi tässäkin kuukauden sisällä tarjottu ninan yhtä viisivuotiasta tarkastettavaksi.. tai ylipäänsä annettu koskaan koskea muiden hevosiin :D ymmärrät varmaan :)
ja kyllä, olen lätrännyt linimentiä. ja lainannut kylmäpatjoja joskus ja jouluna ja useamminkin. ja olen seissyt letkun päässä parhaimmillaan 2x40min päivässä monen viikon ajan, joten sekään ei ole vierasta. ja kyllä, teen niin myös jatkossa, kiitos vaan avustasi :)
*ratsastettavaksi, ei suinkaan tarkastettavaksi kuten kännykkä korjasi :D hupsista ...
Poistamutta joo, kiva että haluat huolehtia myös mun tekemisistä. olen ihan otettu, mutta muistutan, että oman nimen liittäminen viestin perään/kasvotusten asian ilmaiseminen tekisi viestistäsi uskottavaman. Toki ymmärrän, ettet kasvotusten tätä asiaa varmasti ottaisi puheeksi - ainakaan tähän käyttämääsi sävyyn :)
mukavaa viikonloppua, toivottavasti osaat rentoutua ja pääset hyvillä mielin aloittamaan koulu(tai työ?)viikon!
Kolmella isolla yksäritallilla viittasin lähinnä siihen, että kokemukseni perusteella olen luullut, että yleisesti jalkoja kylmätään "paljon"(normaalisti). En siihen, että niillä käymisessä olisi jotain hienoa, kuten sinusta on hienoa esiintyä blogissasi tuntevinasi kaikki Suomen kärkiratsastajat... :D Mukavaa viikonloppua sinullekin!
PoistaEn kestä enää, oot ihana :) onneksesi löydät varmasti paljon muitakin blogeja luettavaksi ja pystyt näin jättämään tämän blogin lukulistasi ulkopuolelle. mulla ei ole tarve todistella kenellekään mitään täällä blogin puolella saati normaalissa elämässä, joten en viitsi alkaa vääntämään kanssasi tästä asiasta. "wohoo oon piireissä tunnen kaikki oon maailman parhain ihminen <3<3<3" jee, huomannet sarkasmin? tiedät varmasti itsekin, kuinka lapsellisesti käyttäydyt ja millaisen kuvan itsestäsi annoit.
Poistatämän enempää en tänne kommentoi ja poistan seuraavat kommentit aiheesta, voit ottaa yhteyttä sähköpostilla tai facebookissa, jos asia jäi vaivaamaan :)
ootko muuten saanu sen mun sähköpostin niistä stadikan kuvista? :D en oo ihan varma onks tää lähettäny sitä kun välillä on jääny jotain lähettämättä :D
VastaaPoistaoon saanut, mutten oo kerennyt lähettämään kuvia vielä, sori! :D
PoistaMeillä on noi samanlaiset kylmäyssuojat sekä sitten kaksi finn tackin kylmäyssuojaa! Meillä kun on shettiksiä jotka ovat raviponeja, niin niille laitetaan aina rankemman reenin jälkeen kylmäyspatjat joka jalkaan n. 15 minuutiksi :-) Ne yltävät hyvin kintereen päälle sekä etujaloissa polvien päälle niin ne tärkeätkin paikat saa kylmättyä! Koska ne noilla shettiksillä ulottuvat niin korkealle, niin me ei niitä mihinkään tarhaan voida laittaa tai edes taluttaa niitä ne jalassa, koska ne tosiaan ulottuvat niin korkealle eivätkä taivu oikein yhtään :D Sitten laitan kylmäyksen jälkeen linimenttiä vielä joka jalkaan! :)
VastaaPoistaihanaa, että pikkuponeillakin pidetään huolta jaloista! voi ei, voin kuvitella miten hassun näköistä se toisaalta on, kun sellasilla tappijaloilla on iisot kylmäpatjat jaloissa :D
PoistaMulla kans hevosella käytössä nuo Ice wrapit, maailman paras keksintö! Ennen aina pinteleillä köytin semmoset normaalit kylmäpussit jalkoihin, mutta nuo on niin paljon paremmat ja nopeammat. Pysyvätkin hyvin jalassa, mikä oli mulle yllätys! Ajattelin, että ne on sen verran painavat, että valuvat alas, mutta tähän ongelmaan en ole törmännyt :)
VastaaPoistajoo totta, tosi paljon helpommat käyttää! :)
PoistaHei! Toimisikohan nuo, jos vedellä jäähdyttää? Tallin hanasta tulee 4 asteista vettä, mutta pakastinta ei ole...
VastaaPoistaMoi,
VastaaPoistaTää on jo vanha postaus, mutta vastaisitkohan... Laitetaanko kylmien jälkeen vielä lämpimät (ts. fleece?) vaiko pelkät kylmät? Miksi tai miksi ei?
Terkuin Riikka