lauantai 12. lokakuuta 2013

#236: Hevoseni ei ole normaali

Kun se ei vaan ole! Tämä postaus on omistettu Champille ja sen epänormaaliudelle (onko tuo edes sana?). Itseasiassa kerron tässä postauksessa, mitä kaikkea rakas hevoseni teki esimerkiksi tänään ulkoillessaan hetken itsekseen samalla, kun järjestelin tavaroitani tallissa.
 
Laitoin ruunan tarhailemaan itsekseen isoon tallin viereiseen tarhaan, jossa normaalisti tarhaa kaksi shetlanninponikaverusta. Champilla oli näköyhteys muihin hevosystäviinsä, jotka ulkoilivat samaan aikaan, joten mistään paniikinomaisesta riehumisesta ei ollut kyse. Tämä hevonen nimittäin harrastaa tätä ihan päivittäin..
 
Aluksi Champ malttoi olla hetken rauhassa, sillä heitin sille heinää rauhoitellakseni sen juoksemishaluja. Pian ruuna alkoi kuitenkin leikkiä tarhan vesisaaveilla: se kaatoi toisen isoista saaveista kyljelleen ja alkoi spontaanisti vierittelemään sitä pitkin tarhaa. Aina, kun saavi pysähtyi, se tökkäsi sitä joko turvallaan tai potkaisi etusellaan eteenpäin. Välillä ruuna nosti saavin hampaillaan ilmaan - kerran se jopa tunki etujalkansa sen sisälle!
 
Tässä ennen julkaisematon kuva meistä heinäkuun kisoista Laaksolta (luokka 100cm). Tai onhan tämä tuossa bannerissa, mutta postauksissa ei ole vielä näkynyt! c. Pinja Vallenius
Kun saavi oli tarpeeksi nähty juttu, alkoi päätön juokseminen, vinkuminen, hyppely, singahtelu, pukittelu, show-ravi häntä pystyssä ja loikkiminen. Sitä jatkui siihen asti, että päätin ottaa Champin toiseen tarhaan (jossa se tosin jatkoi ihan samaa ja lopulta siirsin sen talliin). Kerran ruuna sotkeutui omiin jalkoihinsa ja kaatui kirjaimellisesti vatsalleen. Siitä hölmistyneenä se nousi ylös ja näytti todella vihaiselta itselleen ja aloitti kahta kauheamman pukkiloikkasarjan.
 
Ihanaa, että ruuna osaa nauttia elämästään, mutta kyllähän tuo vähän ärsyttää. Kunhan haavereita ei satu ja kengät pysyvät jaloissa, saa Champ riehua puolestani niin paljon kuin haluaa. Se tekee sen aina korvat hörössä, selkeästi innoissaan ja nauttien juoksemisesta. Tarkoitus on selvästi viihdyttää itseään ja pyytää kavereita mukaan leikkiin, sillä pystyn itsekin leikkimään sen kanssa esim. hippaa tarhassa ja aina jonkun ratsastessa tarhan ohi, jossa Champ on, alkaa se leikkimään ikään kuin pyytäen toista hevosta mukaan riehumiseen.
 
 
Näin tänään videon, jonka yksi tallilaisemme oli kuvannut kännykällään menneellä viikolla. Siinä Champ ja samanvärinen Paavo-ruuna ovat vierekkäisissä tarhoissa ja leikkivät keskenään. Ne seisovat katseet vastakkain ja vuorotellen nousevat kunnolla pystyyn: kun toinen laskeutuu maahan, nousee toinen ylös ja tätä jatkui. Välillä pojat kuulemma tekivät samaa toistoliikettä myös laukkaympyrän merkeissä - kun toinen seisoi ja katsoi, laukkasi toinen ympyrän ja sitten roolit vaihtuivat. Vähänkö nauroin tuon videon nähdessäni.. Kunnon peili-leikki!
 
Joo, ei tässä nyt muuta. Mun ei ollut tarkoitus ratsastaa tänään, mutta olihan tuo virtapommi pakko liikuttaa ja hyvinhän se sitten liikkuikin. Päivä meni tentteillessä ja kaikkien tallitavaroiden pakkaamisessa, sillä huomenna on luvassa muuttopäivä! Muutamme Champin pois Equstomista ja tästä on luvassa paljon kuvia.
 
Kuvasin tänään mydayn videolla, mutta akku loppui ennen talli-iltaa. Julkaisenko silti ns. lifestyle-Mydayn, jossa ei olisi ollenkaan hevosia?

33 kommenttia

 1. Ihanan eloisa hevonen tuo Champ! Oma hevoseni on melko apaattinen varsinkin, kun tallilla on mielivaltaisesti vaihdeltu tarhakavereita, ja joku on syönyt mokoman täyteen verestäviä haavoja :( Taitaa siis itsellänikin olla tallin vaihdon paikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei :( onneksi meillä tallinvaihtoon ei liity mitään ikävää kummallakaan puolelta!

   Poista
 2. Hahah, ihana champ!:D

  VastaaPoista
 3. Tuli todellakin hymy huulille tätä lukiessa :D

  VastaaPoista
 4. Hah:D Voitto haluaa just tollasen kaverin, lilli kun ei suostu sen kanssa leikkimään vaikka Voitto mielellään leikkis. Ja kuvaa siihen mydayhyn se tallioduus jolta toiselta päivältä, itsekkin teem joskus niin, tunnustan;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha vois kyllä mut vähän huono kun talli vaihtuu välissä ja selitin siihen alkuun jo siitä xD voin vaan kuvitella millaista menoa olis jos noi kaks laitettais samaan tarhaan, huhhuh :DD

   Poista
 5. johtuukohan riehuminen ja ilottelu siitä että saa tarhata liian vähä..? Karsinassa voi olla aika tylsää kökkiä melkei koko vuorokausi, hevonenhan on luotu liikkumaan ja laiduntamaan (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, Equstomissa tarhaavat noin 6h päivässä + mitä omistajat haluu pitää itse illalla ollessaan tallilla. Tosin Hollannissa siellä myyntitallilla tää ei tarhannut ollenkaan (siellä nyt muutenkin vähän eri kulttuuri), joten varmaan vaan ihan silkasta liikkumisen ilosta riehuu. Tää kun on muutenkin ihan yliaktiivinen luonteeltaan kaikessa :)

   Poista
 6. Julkaise ihmeessä MyDay! :) Sun kaikkia tällaisia videoita jotenkin katsoo ihan supermielellään ;D

  Hahah, minulle tuli ihan tyhmä kysymys liittyen uuteen talliin, mutta kysynpä silti: onko uudella tallilla maneesia? :D

  VastaaPoista
 7. Osta sille pallo tai joku muu lelu sinne tarhaan, niin ei tarvii ämpäriä pahoinpidellä :D (:
  (kaverini hevosella on semmoinen ihan kivikova ympäripöyree pallo jota se potkii menemään ja aina välillä semmonen kahvakuulaa muistuttava, jonka saa suuhun. Hän on kehunut niitä kovin.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Champilla on sellanen pallo, jossa on kahva. Se ei tosin osaa oikein leikkiä sillä vaan enemmänkin pelkää sitä :D pitäis varmaan ostaa semmonen iso jumppapallo!

   Poista
 8. haha ihana champ! julkaise ihmeessä myday ja laita jos vain suinkin saat niin tuo champin ja paavon yhteisvideo :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä pyysinkin sitä, mutta saa nähdä saanko! :)

   Poista
 9. Mille tallille Champ muuttaa? :)

  VastaaPoista
 10. joo julkase vaa se myday :) ja hassu champ, voi ku sulonen! :D

  VastaaPoista
 11. JULKAISE ! Varsinki jos oot vetäny liikaa banaanei (=

  Ja hei.......... semmone hevonen ku omistaja et silleen !!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo vedin mä ja hehkutin sun blogias xD

   kiitti niin ne kaikki sanoo <3

   Poista
 12. Oho, minkä teit, Champ! :D
  Ja tee vaan se lifestyle-MyDay, kiva nähdä välillä sitäkin kuin hevoselämää. ;)
  Toivottavasti muutto sujuu hyvin.
  Seuraavaa postausta odotellen.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo voisin julkaista! muutto meni hyvin, postaus tulee illalla! (oon vieläkin tallilla) :)

   Poista
 13. Julkaise vaan :) On välillä kiva katoo vähän lifestyle juttui :)

  VastaaPoista
 14. Miks te muutatte? Onkse ollu jo jossain postauksissa en oo ainakaa huomannu tai sit vaan oon sokee. Voi champ

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon maininnut parissa postauksessa sivulauseessa :) ei oo mitään varsinaista syytä!

   Poista
 15. Haha! Champ on niin mahtava :D

  VastaaPoista
 16. Voitko laittaa linkin siitä champin ja paavon videosta?

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat