perjantai 4. lokakuuta 2013

#235: Syksy tuli + estevalmennusvideo
 
Yritän nyt kirjoittaa tämän postauksen aivan pikavauhdilla, sillä mun täytyy olla puolen tunnin päästä nukkumassa! Saa nähdä, pääsenkö tavoitteeseen.. Halusin kuitenkin tulla kertomaan teille (tällä kertaa) lyhyesti tämän viikon estevalmennuksesta sekä lisäämään muutaman syksyisen otoksen eiliseltä.
 
Keskiviikkona tosiaan hyppäsin aamulla kahdeksan aikoihin Piuden estevalmennuksessa. Luulin herätessäni, että talvi on todella tullut ennen aikojaan, sillä mittari näytti -7 astetta! Huh huh.. Puin hevoselle alkuverryttelyiden ja käyntien ajaksi villaratsastusloimen lisäksi kaksi fleeceä, joka oli ehkä hienoista liioittelua, mutta toisaalta ensimmäiset kunnon kylmät ovat ne pahimmat säät kaikille.
 
Aloitimme valmennuksen tuttuun tapaan eteen-kiinni -harjoituksilla, jonka jälkeen jatkoimme ravipuomeilla sekä pienellä pystyllä. Noin kuukauden kestäneen hyppytauon vuoksi homma oli melkoista säätämistä - ensin Champ oli ihan liikaa menossa, sitten se vähän väsähti ja jäi auttamattomasti pohkeen taakse. Ruuna saa nyt vielä niin vähän ruokaa, että täytyy alkaa taas lisäämään väkirehun annos normaaliksi.. Muuten ratsastuksista ei vaan tule mitään, kun toisella ei ole riittävästi energiaa hommaan! Huomenna myös ajelen ratsuni kaljuksi, sillä se on kasvattanut niin kauhean turkin, että se hikoaa pelkästään ajattelemisesta.
 
 
No, päivän pääteema oli jumppasarja: maapuomi, ristikko, yksi laukka-askel, ristikko, kaksi laukka-askelta ja okseri. Tulimme tuota ensin 5,5m ja 9,5m väleillä, mutta pidensimme välejä hieman kolmen kerran jälkeen esteiden noussessa. Lyhyesti tiivistettynä kiinnitimme huomiota seuraaviin asioihin: tulisin sisään tehtävään molempien ohjien tuntumalla, en pitäisi kättä liian ylhäällä esteiden päällä ja välissä sekä huolehtisin Champin suoruudesta koko linjan ajan.
 
Emme voineet nostaa esteitä juuri tuota 110cm okseria korkeammaksi, sillä Champ ylihyppäsi aika lailla joko ratsastusloimen, bootsien tai hyppytauon vuoksi ja tällöin riski sen kipeytymiselle on suurempi kuin normaalisti. Torstaina kävin Sannan kouluvalmennuksessa ja meno oli aika vaihtelevaa, joskin väsymys näkyi Champissa jo siinä, että se hikosi ihan kauttaaltaan ja vaahtosi tosi voimakkaasti esimerkiksi takajalkojen välistä sekä kaulalta + päästä.. Tänään kävin ensimmäistä kertaa kevään jälkeen kunnon pitkän maastolenkin ja huomenna ruuna saa vapaapäivän. Josko sitä virtaa alkaisi löytymään ensi viikolla!
 
Keskiviikolta.. Tää kuva on ihan kauhea, mutta ne muut oli vielä kauheempia, joten voitte kuvitella miten
kauheita ne on ollut!! Suskin ja Champin kanssa tosi edustavina aamulla kukonlaulun aikaan...
 

33 kommenttia

 1. Meette kyl nii hienosti jotenki aina tosi kivan näköstä katteltavaa ku on niin rennon ja helpon näköstä :) Ja tuo eka hyppy on kyllä aika taitava :P
  http://edistysaskeleita.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitti :) vielä on paljon paljon opittavaa kyllä!

   Poista
 2. Hahahaa ihana toi video ! :D Ja voi vitsi hieno Champula iih !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun selitykset varsinkii xD chammpero kiittää!

   Poista
 3. Miks mullakin on ekat hypyt aina saikun jälkee saman näkösiä ku toi teidän eka xd Mutta kiva kun pääsette taas hyppäämään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha en tiiä ihan kauheeta XD joo niin on, pitkästä aikaa <3 tekin kohta jejee!

   Poista
 4. Miks hyppäätte ratsastusloimen kanssa jos se jollain tavalla häiritsi menoa muutenkin? Ja eihän vielä mitään pakkasiakaan ole niin en oikein ymmärrä. Ei pahalla mutta mietityttää vaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luitkohan tuota alkutekstiä ollenkaan, siinä mainitsin että pakkasta oli tosiaan -7 :) jätettiin ratsastusloimi valmentajan mielipiteen mukaan eli sitä en sen kummemmin osaa kommentoida. juu aina kannattaa kysyä jos epäselväksi jää! :)

   Poista
 5. Tietämättömänä kysyn, onko ihan ok hypätä 2kk hyppytauon jälkeen niinkin ''suurta'' kuin 110cm ? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meillä nyt ihan 2kk hyppytaukoa ole ollut, viimeksi kisoissa oltiin 8.9. ja sen jälkeen oon mennyt kavaletteja+puomeja kyllä :D Eikä 110cm ole koulutetulle ja kokeneelle estehevoselle vielä edes mikään este, varsinkaan jumppasarjan viimeisenä osana. Mutta koska Champ ylihyppäsi normaalia enemmän, emme kuitenkaan nostaneet enempää, JOTTEI hevonen kipeytyisi :)

   varmaan ymmärsit nyt? selitin tuolla tekstissä ehkä vähän epäselvästi :)

   Poista
 6. Viilennätsä mite Champin jalat ?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lueppa pari postausta takaperin , siellä on enemmän tästä :)

   Poista
 7. Jep, syksy todellakin on tullut! Tai tuntuu kylläkin että se on jo paljon talvenkin puolella.. Mutta hienosti meette! :) Kuinka pitkä sä oot, kun vaikutat tuolla selässä niin pikkuselle? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe kiitti, oon 174cm pitkä :D hyvä että näytän pikkuselta, yleensä nimittäin sanotaan musta toisin päin! Ja sieltä se talvi tulee, hyrrr ...

   Poista
 8. voisitko ruveta laittamaan aina linkin noista videoista koska muuten en nää niitä tällä puhelimella ja tietokonetta ei ole....

  VastaaPoista
 9. voisitko tehdä postauksen missä kerrot valokuvauksesta ja niistä säädöistä, ois kiva nähdä mitä asetuksia käytät:)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä on tullut aika paljon eri blogeissa: käy katsomassa vaikka Emmin ja Susannan blogit! (Viksua elämää ja Puoliverinen prinssi). Voin toki joskus kokeilla jotain kertoa :)

   Poista
 10. Onko tolla suskilla blogia ? Onko sillä se Elvira heppa :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On sillä blogi, edellisessä postauksessa on linkki (oon puhelimella niin en nyt pysty kopioimaan) :) en tiiä hevosen oikeeta nimeä, elliksi sanotaan!

   Poista
 11. http://varusteurheilu.blogspot.fi/2013/08/jalleen-kuvapostaus.html#comment-form
  toiseksi viimeinen kuva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä näin tuon vähän aikaa sitten, aika hauska :)

   Poista
 12. Kiva postaus, mutta ainahan ne on ;D
  Voisitko tehä jokupäivä mydayn, ois hauska katsoa :) Se sun extrapitkä päivän videopostaus oli kiva kattoa myös.
  Champille halit, toivottavasti sille ei enää mitää jalkavaivoja tule :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinasin tehä eilen mutten jaksanu sitten :D lauantaina voisin tehä kuvallisen mydayn ja su videolla tai toistepäin! sillon meinaa tapahtuu ;)

   Poista
 13. Hienosti meette, vaikka toi eka hyppy :D Paljonko muuten painat? :D Kerro jos haluut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Painan +/- 60kg riippuen mihin aikaan mittaa :D oon ikuisella dieetillä mut syön ihan sairaasti herkkuja... YTITÄN pudottaa kilon tai kaks painoo :D ikuisuusprojekti...

   Poista
  2. Hei et todellakaan tosta enää mitää lähe pudottaa senkin kukkakeppi! :D

   Poista
 14. Koska taas videopostausta (sen tyylistä kuin se "Turku"-video) :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lauantaina tai sunnuntaina ja hihsistä tulee kooste ke-su :)

   Poista
 15. Upeita nuo kuvat ja hienosti pompitte esteiden yli. (:

  VastaaPoista
 16. Kiva postaus ja hienoja kuvia :)

  www.books-and-pictures.blogspot.com

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat