perjantai 22. marraskuuta 2013

#253: Kaikkea jännää tulossa!

Käyn tällä hetkellä ihan ylikierroksilla, sillä joulukuussa on luvassa vaikka mitä jännää tekemistä! Ajattelin tehdä tällaisen todella pienen ja nopean postauksen valoittaakseni hieman tulevan kuukauden tapahtumia. Varoitus: luvassa erittäin vähän kuvia ja paljon todella informatiivista tekstiä!
 
Ensi viikolla mulla alkaa tenttiviikko, johon olen valmistautunut oikeastaan todella surkeasti.. No, jotta ei lukemiseen menisi yhtään enempää aikaa, on ensi viikon sunnuntaina luvassa meidän kotitallilla Pinja Immosen estevalmennus ennen töihin lähtöä. Tosi kiva päästä Pinjan valmennukseen Champin kanssa, sillä Pinja on ennestään mulle tuttu niin ihmisenä kuin valmentajanakin. Yritän saada jonkun kaverini kuvaamaan valmennusta, mutta saa nähdä, kuinka moni innostuu herämään sunnuntaina kukonlaulun aikaan tärisemään kylmään maneesiin..!
 
Joulukuun alku koittaakin sitten juuri sunnuntaina, jollon alkaa myös tämän blogin joulukalenteriluukkujen julkaiseminen. Moni on varmasti lukenut Facebookista, että tänä vuonna olen pyrkinyt tekemään joulukalenterista melko asiapainotteisen. Omien erikoispostauksieni lisäksi mukana on tusina vierailevia kirjoittajia lajimme eri alojen parista, niin Suomen ammattilaisia kuin ihan maailman huippuja! Toivon todella, että tekin tykkäätte toteutuksesta yhtä paljon kuin minä, sillä luvassa on melkoinen infopaketti. Toki mukana on myös näitä perinteisempiäkin postauksia omalta näppäimistöltäni, mutta voin luvata jo nyt, ettei joulukalenteriluukkuihin mahdu yhtäkään tavallista tallipäiväpostausta - ne tulee sitten extrana kaiken lisäksi ;)
 
Vilma kuvasi pienen koosteen tästä päivästä, kun käväisin illalla Champin luona töideni jälkeen. 1: Heppa oli repinyt karsinan ovesta porkkanapussin karsinaansa ollessamme hetken pois sen luolta ja tulos oli tämä. 2: Aika selkeästi jäi kiinni itse teossa :D 3. Pesin Champin kaviot, jotta pystyn huomenna laittamaan kavioita vahvistavaa lakkaa puhtaisiin kavioihin. 4: Pakollinen poseerauskuva! 5: Viritimme tällaisen hienon kotitekoisen lelun Champille, ja ruuna ihastuikin siihen heti! Saa nähdä, saako naapurikarsinan hevoset hermoromahduksen kuinka nopeasti..
Sitten ehkä isoin yllätys kaikille: joulukuun 8. päivä sunnuntai on ensimmäinen päivä, jolloin te lukijat voitte nähdä Hippolan väen konkreettisesti tositoimissa! Kopioin alle suoran lainauksen tapahtuman Facebook-sivuilta, mutta tuolta voi käydä lukemassa vielä tarkemmin ja ilmoittaa mahdollisen osallistumisensa.
 
"Tervetuloa Hippolan, Smart Ridersin ja NIKA Equestrianin yhteistyössä järjestämään kouluratsastusklinikkaan!

Niin este- kuin kouluratsastuskin pohjautuvat päivittäiseen perustyöskentelyyn, jolla hevonen voidaan lopulta valmistella lajin kuin lajin vaativampiin tehtäviin. Klinikassamme demonstroidaan sellaisia arjen tärkeimpiä ratsastuksen avaimia, joilla työskentelystä saadaan mahdollisimman tehokasta ja laadukasta – jokaisen omalla tasolla. Samalla tarjoamme mahdollisuuden nähdä suosittujen bloggaajiemme
ratsastavan livenä!

Klinikan vetäjät ja kansainvälisen tason kouluratsastajat Karolina Liuksiala ja Eeva-Maria Porthan-Broddell valmentavat klinikassa koulu-, este- ja kenttäratsastuksessa kilpailevia bloggaajiamme. Liuksiala ja Porthan-Broddell demonstroivat harjoituksia myös ratsain.

Klinikka järjestetään Helsingin Ruskeasuolla sunnuntaina 8.12. klo 15–18.

Klinikka on avoin kaikille ja lippuja voi ostaa Erika Hanhisuannolta osoitteesta erika.hanhisuanto@hippola.net. Ilmoita viestissä haluamasi lippumäärä. Jos ostat useampia lippuja, ilmoitathan kaikkien tapahtumaan tulevien nimet viestissä. Yhden lipun hinta on 13 €. Maksu suoritetaan pankkitilille, jonka numeron saa lippujen tilauksen yhteydessä."
 
Vähän jo jännittää, että miten meillä Champin kanssa käy kouluratsastusklinikassa! Huh, olemme varmaan hauskan näköisiä valkoisiin pinteileihin ja huopaan käärittynä koulusatulan kera.. Innolla silti kohti uusia haasteita, toivottavasti emme ihan nolaa itseämme siellä. Kaikki ovat ehdottoman tervetulleita paikan päälle, siellä nähdään!
 
Klinikan jälkeisenä keskiviikkona mulla onkin jälleen uusi tentti iltapäivällä, mutta jottei tenttiin saisi taaskaan luettua, lähden todennäköisesti samana aamuna käymään Tampereella Nina Fageströmin estevalmennuksessa, mikäli hän aloittaa tunnit jo aamuvarhaisella. Ihan superhuippua päästä jälleen Ninan silmien alle, sillä viimeksi olimme Champin kanssa hänen valmennuksessaan maaliskuussa. Kehitystä on toivottavasti tapahtunut tässä ajassa! Olen monesti ollut menossa Ninan valmennuksiin, mutta aina esteenä on ollut joko omat menoni, hevosen kavio-ongelmat (tms.) tai autokuskin puute. No, josko nyt vihdoin..
 
Nyt menen nukkumaan, sillä herään huomenna kuudelta ratsastamaan ennen aamupäivällä alkavaa työvuoroani. Sunnuntaina menemme kaverini kanssa katsomaan vihdoin Nälkäpelin toisen osan, olen odottanut sitä niin pitkään! Päätinkin juuri, että joulukuun alussa alkavan lukuloman aikana aion lukea uudestaan Nälkäpelin kaikki kirjat (tosin omistan näistä osan englanninki, yh..), Ylpeys ja ennakkoluulo -romaanin sekä uutena The Vampire Diaries -sarjan kaikki kirjat. Jos kerkeän, katson Little Pretty Liarsit sekä Gossip Girlin kaikki tuotantokaudet loppuun ja fiilistelen lopuksi P&P:n elokuvaversiolla. Siinä onkin tekemistä muutamaksi kuukaudeksi!

25 kommenttia

 1. Kiva infopostaus :) ja toivottavasti pääset sinne estevalkkaan :)

  VastaaPoista
 2. Luin itse nälkäpeli kirjjat ja ne oli tosi hyvät :) Ostin myös nuo vamppyyri päiväkirja-kirjat ja ne oli suoraan sanottuna aika pettymys. Sarja on paljon parempi :) Viiminen kirjakin loppuu tosi tyhmään kohtaan kun kaikki jää kesken.
  Innolla odotan joulkuuta niin näkee mitä kaikkea olet keksinyt ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, pidän mielessä ton vamppyyripäiväkirjajutun! :) kiitti vinkistä!

   Poista
 3. Vaikka henkilönä en sinusta niin paljon pidäkkään (tai no, muutamasta piirteestäsi/jutuistasi et ole kokonaan paska :D) mutta blogisi on kiva ja odotan joulukalenteria! Olisi hauskaa jos olisi joku arvonta jossa vois voittaa kilinikalle liput. Joulukalenteriin veikkaan ainakin Ninan tai Tiinan kirjottavan sekä Piuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kiva että edes blogi miellyttää :) arvontaa on varmaankin tulossa ja joulukalenterissa kirjoittaa aika moni yllättäväkin nimi!

   Poista
 4. Tosi siistiä, mä niiin haluisin tulla kattoon tota klinikkaa! Te kouluratsukkona hihi.. ;) Ja kannattaa oikeesti kattoo PLL siihe asti mitä on tullut tähän mennessä, en vaan pysty oottaa tammikuuta että alkais sen 4 -kauden B -osio! Iiks

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuu ihmees vaikka tiian kyydillä :D näät junttihepan samalla! joo arvaa haluisinko kattoo mut kun aika ei riitä :(

   Poista
 5. Puhuit jossain postauksessa, että oot alottanut kuntoilun. Olisi kiva jos tähän kommenttiin lyhyesti vsin kertoisit mitä liikkeitä olet tehnyt ja näin vähän valottaisit mullekkin :D mutta kiva postaus! Ois tosi kiva tulla katsomaan tota klinikkaa, mutta harmillisesti asun enemmän täälä pohjoisessa, niin tulisi niin pitkät junamatkatkin.. :( no mutta katsotaan, eihän se mahdotonta kuitenkaan ole! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jooh tota, alotin mutta siihen se jäi... :D mut nykyään lenkkeilen väh kerran viikossa ihan vaan että tuulettaa päätä ja hepan kävelypäivänä tulee itse liikuttua. tuu ihmeessä :)

   Poista
 6. Millainen nina on valmentajana? Kiinnostaa kun olen tulossa Tampereelle ekaa kertaa hänen valkkuun:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse koen että nina on tosi reilu, mutta vaativa. Tiedostaa ratsukon tason ja vaatii tekee asioita, muttei kuitenkaan oo mitenkään liian vaativa - just sopiva! tietty jos ennestään tuntematon ratsastaja/ratsukko, voi ensimmäisen kerta olla vähän tutustumista? tsemppiä valmennukseen :)

   Poista
 7. Tosi kiva postaus! Odotan innolla joulukalenteria. Harmi, etten pääse katsomaan klinikkaa, olisi ollut kiva päästä katsomoon! Muista pestata kuvaaja mukaan =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että odotat! :) no ensi kerralla sitten katsomoon, jos tilaisuuksia tulee lisää! (nolaan itteni siellä salee eli en kehtaa laittaa mitään materiaalia julkisuuteen...)

   Poista
 8. KHIIHIHII !! MÄ VOIN TULLA KUVAA ! Tai no riippuu kyl monelta XDDD MUT HALUUN TULLA KUVAA KU HYPPÄÄTTE !!!! Babananana.

  VastaaPoista
 9. AADA! meki tullaa ihan vaa pessoan flättäripenkillä (luultavasti) tehän jopa panostatte tähän!! hyvä esteratsastaja! kyl susta nyt tuuppari tehään, ainakin yheks sunnuntaiks!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No entäs jos mä tuunki ilman satulaa !! Kiinnitän selkääni semmosen lakanan mis lukee "puskasta päivää !!" =)

   Poista
  2. Eih mä yritän ees panostaa ulkoisesti ku taidollisesti ollaan -7986 XD

   Susanna mee roskiin taas xd oot masentava!!!

   Poista
 10. Jos et saa ketään tuttuasi kuvaamaan, niin mä voin tulla, kun asunkin melko lähellä tuota tallia :)

  faunakuvaaja@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei siistiä! laitan sulle postia jos kukaan kaverini ei halua tulla :)

   Poista
 11. Hei! Voisiko tennessee walkereiden karmea tilanne saada tilaa edes lauseen verran blogissasi? Näitä upeita eläimiä kohdellaan käsittämättömän julmalla tavalla, ainoana tavoitteena menestyminen kilpailuissa. Tällainen järkyttävä eläinrääkkäys on saatava loppumaan ja tennessee walkereiden tilanne saatava laajempaan ihmisten tietouteen ja julkisuuteen. Tässä linkki videoon, jossa kuvataan hevosten järkyttävää kohtelua.

  HUOM! SISÄLTÄÄ RAAKAA VÄKIVALTAA HEVOSIA KOHTAAN! EI HERKILLE! https://www.facebook.com/photo.php?v=10152838919270461&set=vb.130372970489027&type=2&theater

  Täällä lisäksi vielä kattavammin tietoa Tennessee walkereiden tilanteesta ja siitä, mitä asian eteen jo ollaan tekemässä: https://www.facebook.com/HSUSHorseProtection

  SAA JAKAA!

  VastaaPoista
 12. Hei kuinka pitkään oot käyttäny noihin kavioihin lakkaa? Toimiiko se sun mielestä? Omalla on kavioit aika heikossa kunnossa, tuntuu että mikään ei niihin auta :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihan vaan joku 4vk ollaan käytetty eli en osaa sanoa vaikutuksia vielä :) kengittäjä suositteli!

   Poista
 13. Mun tutun hevonen on samalla tallilla missä tuo sun heppa on!

  VastaaPoista

Aadan hevoselämää -blogiin voi kommentoida rekisteröityneenä käyttäjänä tai nimettömästi. Kommentteja ei valvota etukäteen, mutta niiden sisällön tulee noudattaa Suomen lakia ja nettikettiä. Kaikki palaute on tervetullutta, kunhan se esitetään asiallisesti.

Vastaan jokaiselle kommentoijalle. Otathan huomioon, että joissain tapauksissa vastausaika voi venähtää pitkäksi. Olen kuitenkin kiitollinen jokaisesta kommentista! :)

Suositut tekstit

Viikon luetuimmat

Instagram @aadalatti

Rekisteröityneet lukijat